Pacientele gravi si optimiste dr Tutunaru cap 54
Raspunsuri - Pagina 15
mada23 spune:
Anaconda...Doamne ajuta, de acum cum o vrea Dumnezeu, sa te rogi mult 
Rocsy...mult a fost, putin a ramas,perioada fertila cade si la mine in saptamana mare, dar aman IA pentru luna urmatoare, bunul Dumnezeu ne va rasplati pentru straduinta noastra, cred ca este totusi pacat in saptamana mare.
in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz
asteptand miracolul
rocsy2007 spune:
da si eu ma gandeam sa tin post in sapt mare. asta e. daca vrea dumnezeu se intampla.
cu ajutorul lui dumnezeu voi reusi anul asta 
http://tt.lilypie.com/XILYm5.png
lalitica2000 spune:
anaconda, sa dea Doamne-Doamne sa fie cu II de data asta. Iti tin pumnii sa vii si tu cu vesti bune de Paste, la fel cum vor veni si magda si felix, cu siguranta.
myky13 spune:
buna seara fetelor
magdita ma bucur mult sa aud ca ai reusit in sfarsit sa faci inseminarea si sper din suflet peste 2 sapt sa ne dai vestea cea mare, ca o sa fi in sfarsit mamica..
eu va citesc in fiecare zi mesajele si sunt alaturi de voi, si sper sa aud de acum in colo doar vesti bune: cate II liniute pt fiecare (inclusiv pt mine)
poate ma lamuriti si pe mine cum e treaba cu inseminarea: pasii ce tb urmati in ziua inseminarii, unde se face, cat costa, chestii din astea......
despre mine ce sa zic: luna asta am facut monitorizare fara stimulare( e prima luna dupa laparo) si sa speram ca o sa se intample minunea.......ca daca nu luna viitoare MA ASTEAPTA INSEMINAREA.
eu va pup pe toate si sa aveti o sapt cat mai linistita.
felix76 spune:
Buna fetele,
Myky13, pasii sunt urmatorii:
- monitorizare, daca folicuii sunt ok iti da pregnyl
- peste 24-36 de ore iar monitorizare (sa vada daca s-au spart sau nu)
- daca s-a spart, telefon la Matei ca sa ii spui ca ai nevoie de prepararea spermei pt IA.
- fuga, impreuna cu sotul, sa te intalnesti cu Matei de obicei la CFR2 (langa hotelul Sofitel din Piata Presei Libere) ajungi rapid ca e tot pe linia Eliasului
- recoltarea probei e bine sa o faca sotul la CFR2 si nu acasa (este curat la toaleta si liniste pe holuri)pt ca e bine ca gigeii sa fie cat mai proaspeti
- prepararea spermei dureaza aprox o ora
- bagi proba preparata la inimioara (sutien) si fuga la Dr. Tutunaru (de obicei la cabinet) care te urca pe capra si te insemineaza
- stai 10 min dupa inseminare, culcata, cu picioarele sus.
Asta e procedura in mare, pot exista si "devieri" de la ea, in functie de cazul fiecareia...
Eu sunt tot balonata dar nu ma mai doare burtica asa ca zilele trecute.
Am si eu o intrebare: daca am ovulat in ziua a 12 cam peste cate zile ar trebui sa imi vina menstruatia? Din calculele mele, acest ciclu ar trebui sa aiba numai 26 de zile daca faza luteala este normala, de 14 zile... In mod obisnuit, adica fara stimulare cu comifen, ciclul meu era de 30-32 de zile si ovulam de obicei in zilele 17-19. Dar cu stimulare cine mai poate sti? Poate nu mai vine deloc timp de 9 luni! Offf, calcule si iar calcule...
Va pupacesc pe toate si sa auzim de cat mai multe teste cu doua liniute
Felix
magdita spune:
Buna fetele mele,
Myky
, ma bucur ca te-am cunoscut la monitorizari, sa iti ajute DD sa reusesti cat mai repede !
Feli
, ma bucur ca te simti mai bine, sper ca la sfarsitul saptamanii sa ne dai vestea cea mare. Iti tinem toate pumnii.
Eu va citesc aproape zilnic, insa nu prea am noutati si nici nu prea stiu ce sa spun. Incerc sa fiu increzatoare si sa accept ce mi se intampla, insa nu prea reusesc de fiecare data. Fizic ma simt f bine, am mai avut usoare intepaturi de ovare si am sanii sensibili, dar asta probabil de la tratamentul cu clomifen si pregnyl pe care l-am facut.
Va pup si va imbratisez cu drag

Doamne ajuta tuturor
Vine
cu 

magdita
http://tt.lilypie.com/rrnbp2.png
aspiranta din aprilie 2004
"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze
ubirica spune:
Salutare la toata lumea !!
Sunt noua pe forum, am 27 de ani incerc de 8 luni sa raman insarcinata si nu reusesc
. Am facut pana acum toate analizele prenatale, ecografii intravaginale si toate sunt ok, dar,...degeaba, sotul meu nu si-a facut pana acum spermograma, m-am gandit ca nu ar fi necesar din moment ce in urma cu 2 ani am avut o sarcina la care am renuntat.Mi-am pus in plan ca daca nici luna asta nu am un rezultat pozitiv sa ajung la Dr Tutunaru.
Cat de des trebuie sa ai contact sexual in perioada fertila pentru sanse mari de reusita?
Dupa cate luni de incercari nereusite ati inceput voi monitorizarile la Dr. Tutunaru?
felix76 spune:
Neata fetele,
Ubirica, spermograma este esentiala in conceperea unui copil. 50% din cazurile de infertilitate a cuplului sunt din cauza barbatului. Faptul ca ai avut o sarcina nu exclude o spermograma actuala proasta. Spermatozoizii sunt foarte sensibili la diversi factori.
Eu te-as sfatui sa faci spermograma la IDS la Matei si sa te duci cu ea la Tutunaru, chiar de la prima consultatie. Pt spermograma perioada de abstinenta trebuie sa fie 3-5 zile, nici mai mult nici mai putin...
Prestatia se face o zi da doua ba pt ca gigeii se refac la 72 de ore.
Eu una am inceput sa merg la Tutunaru dupa 2 ani de incercari dar cred ca daca iti doresti un bebe cat mai repede, trebuie sa mergi cat mai curand la Tutu.
Pup fetele
Felix
machus spune:
Buna dimineata dragi tutunici,
Acum un an mai aveam cateva zile pana la laparo. O asteptam cu nerabdare in sensul de a se lamuri ce probleme am si incotro o iau. Ma asteptam la endometrioza deoarece aveam simptome specifice, dar eram hotarata sa lupt si eram optimista deoarece aveam exemple de succese dupa tratamente homeopate. In urma investigatiei mi s-a confirmat minunata endometrioza (fund de sac Douglas si peritonul vezico uterin) care a fost indepartata; vestea proasta, la care nu ma asteptam, a fost ca am trompele cam rigide si am sanse mici natural. D-l Dr mi-a dat 6 luni natural dupa care FIV. Am plans fiindca ma sinteam atat de nedreptatita; pe acest fond de descumpanire in salonul meu vine si o fata care tocmai facuse avort la cerere. Sotul meu a fost cel care m-a incurajat si-mi spunea intruna “deci mai avem sanse, e ok atunci, facem FIV”. Asta era solutia, mergem mai departe. Deoarece sansele de a ramane natural erau mici am hotarat sa fac tratamentul cu diphereline (desi, inainte de afla, intentionam sa merg pe homeopatie) pentru a trece dupa aceea la FIV. Chiar am decis sa nu incerc 6 luni, ci 3 natural. Asadar, D-l Dr a decis sa incerc 3 luni imediat dupa laparo, sansele fiind putin marite de indepartarea endometriozei, dupa care diphereline (3 injectii). In aceste 3 luni, am venit acasa, am facut din nou spermograma la Galati la Romar (rezultat nu prea bun – dar care era FALS), aunci am hotarat sa incerc o inseminare. Am facut 2 inseminari la Galati, nici un rezultat. Dupa aceea m-am dus eu cumintica la Dl Dr sa-mi dea tratamentul cu diphereline. Prima injectie am facut-o pe 9 august. Am suportat simptomele de menopauza pana pe 11 ianurie. Hotarati, dupa ce a cenit cumatrul CM, am inceput pelerinajul la Bucuresti sa ne facem dosarul pentru FIV. Am facut toate analizele, ne-am intalnit cu profesorul din Israel, mi-a stabilit schema de tratament, urma sa mai repet o histero si sa scap de o infectie urinara. In tot acest timp nu am contenit sa ma rog la Dumnezeu, incercam sa citesc in fiecare duminica acatistul Sf Parinti Ioachim si Ana si acatistul Cuv. Parascheva. Vara trecuta in concediu am fost la manastirea Neamt si am trrecut pe sub icoana Maicii Domnului, zicandu-mi un calugar ca face minuni; am fost la Iasi la Cuv Parascheva si m-am rugat din tot sufletul meu si cu multa credinta in puterea Celui de Sus.
Si asa, pe 2 aprilie, aveam o intarziere de 3 zile, dar nu imi faceam sperante deoarece exact in aceeasi perioada anul trecut am avut o intarziere de 8 zile si o puneam pe seama anotimpului, schimbarii presiunii atmosferice. Mi-am luat un test in joaca, asa sa nu ma plictisesc. L-am facut cum am juns acasa. Incep sa vad a 2 a liniuta slab roza; imi tremurau picioarele, am inceput sa plang si sa ma inchin; nu-mi venea sa cred. Am fugit si am mai luat un test sa-l fac dimineata. A venit sotul meu de la serviciu, el imi povestea ce a facut, eu nu auzeam, nu vedeam, ma duceam din 5 in 5 min in dormitor sa ma uit la test. Nu vroiam sa il amagesc si stabilisem sa-i spun dimineata daca se pozitiveaza din nou. Bineinteles ca la 1 noaptea nu puteam sa dorm, m-am dus si am facut testul. Pozitiv din nou. L-am trezit. El buimac, imi spunea sa nu imi fac iluzii, sa nu fiu dezamagita. De la ora 1 pana la 5 - cand am plecat spre Bucuresti (sa fac BHCG) – am stat cu ochii in tavan si ne uitam, la teste, cand la unul, cand la altul.
BHCG-ul in ziua 33 : 631. Peste 5 zile eram la Dl Dr la ecografie. Era acolo un punctulet. Aveam un pitic la cap sa nu fie extrauterina din cauza trompelor mele, dar era bine. Ieri am fost din nou, ca sa vedem si embrionul. L-am vazut dragele mele. Misca si i-am auzit si bataile inimii (6 saptamani). Simt ca Dumnezeu ne iubeste si a facut un MIRACOL. Dumnezeu exista si face minuni. Credeti din toata inima si rugati-va la Cel de Sus. Rugaciunile vor fi auzite !!!!!!
Ma scuzati ca m-am intins atat.
Anul acesta se va intampla
felix76 spune:
Iubita, m-ai facut sa plang!
Ma bucur enorm pentru tine si pentru samburelul din burtica ta! Iti doresc din tot sufletul sa creasca sanatos si voinic iar peste 9 luni sa il tii in brate! Sarcina usoara!
[Felicitari! Felicitari! Felicitari!
Fetele, Machus a castigat concursul de aceasta luna! II revine coronita de flori de premianta! 
Felix