ajutati-ma nu stiu ce pot face pentru mama!!!
trec printr-o situatie cumplita.am aflat de curand k mama sufera de neoplasm de col uterin st.3b...diagnostice secundare..tumora maligna leziune depasind colul uterin si insuficienta renala cronica nespecificata.i-am facut testul papanicolau si a iesit gradul4.toata lumea imi zice k o sa moara k nu mai este nimik de facut. are2sonde amplasate in rinichi pentru ca erau rinichi blocati se varsase ureea in sange si eu nu stiam credeam k e de la stomac!!am aflat de nicolit si incerc sa il dau dar nu vrea de 2zile refuza sa manance,apa bea f putin...cred k vrea sa se sinucida prin infometare.dureri are multe mai ales de spate si in abdomen,am alergat sa fac rost de calmante i-a dat tramal picaturi,dar vad k ii provoaca ameteli si somolenta.mama este imobilizata la pat de2saptamani nu se poate misca pentru ca are dureri mari.salvarea a venit de3ori acum2zile i-au facut o injectie mi-au zis k nu o pot deplasa la spital mai bine sa o las asa sa nu o chinui,pentru ca va muri.sunt disperata.ce pot face?ajutati-ma cu un sfat!cine ii poate pune o perfuzie makar?cum sa fac??sunt o pustoica speriata si nu stiu ce sa fac!nu am mai trecut prin asta!vad k voi stiti fetelor.unde sa ma duc pe cine sa chem??tata nu am nici un adult care sa ma ajute.mama se teme de doctori de spitale...se roaga mereu sa nu o duc la spital k ea vrea sa moara acasa!mi se rupe sufletul in mine...cum sa o ajut!alte analize nu a mai facut pentru k nu o pot deplasa si se teme de doctori rau.ajutati-ma sa o ajut pe ea!!va implor...
Raspunsuri
Buburuza-shop spune:
Stiu ca exista fundatii care ofera gratuit servicii de ingrijire si medicina paliativa la domiciliu. Am cautat pe net si-am gasit cateva:
www.hospice.ro/centru-resurse.php" target="_blank">Centrul de Resurse pentru Hospice si Ingrijire Paliativa “Nicholas Edeleanu" - Bucuresti, Calea Calarasi 109, Sector 3, 030613 - Telefon: 021-326 37 71 ; Mobil: 0788-636.919
www.cruceag.rs.ro/" target="_blank">FUNDATIA "CRUCEA ALB-GALBENA din ROMANIA" - Bucuresti, str. Splaiul Independentei nr.169, sect.5 - Tel: 021 315.12.76
www.mobilmed.ro/" target="_blank">Fundatia Mobilmed - Bucuresti, Str. Grigore Alexandrescu nr. 70, parter, ap. 3, sector 1 - Telefon:(021) 311 86 46 / (021) 311 87 36
Sper sa-ti fie de folos informatiile astea si sa gasesti sprijun pentru mama ta si pentru tine.
levethiana spune:
multumesc din suflet buburuzo!maine voi suna si sper sa rezolv ceva.starea ei e foarte ciudata acum imi tot zice sa o las in pace nu vrea sa mai vorbeasca cu mine nu mananca de abia bea un pik de compot de mere.zice k nu ii e foame....si ca o doare burta dar k nu ii e rau ca inainte si sa o las sa stea asa...imi zice sa nu o mai strig....sa o las k ea vrea sa doarma desi a dormitat toata ziua.am observat azi kand i-am facut toaleta k este umflata jos si o parte cea de jos a abdomenului este tare.poate fi ascita?am mai citit eu acum pe net de asa ceva...dar nu prea am inteles cauzele.este foarte rece la maini...sta si dezvelita mereu...k ei ii este cald...asa mi-a zis...nu a mai luat nicolitul si sunt disperata ...chiar credeam in el si speram k luandu-l va fi bine..dar s-a dus si sansa asta...simt k ma rup in doua..parca a renuntat sa mai lupte...este asa incapatanta.mintea mi-o ia si mie razna.ma zbat...incerc sa fac sa ii fie bine..dar toti spun k din moment ce este imbolizitata este totul pierdut...asa sa fie oare??
smiley spune:
Levethiana, inteleg perfect prin ce treci. si mama a fost diagnosticata cu cancer avansat, neoperabil. A facut radiatii, chimio si nimic. suferinta e mare dar trebuie sa luptam pana in ultima clipa. Cred ca unul din cele mai importante lucruri e sa o incurajezi si sa ii dai speranta. Daca ea renunta boala o sa invinga. Imi inchipui ce greu e si pt tine da trebuie sa o incurajezi mult, s fii alaturi de ea. Daca are dureri, cere calmante mai tari de la medic. Sunt multe calmante la farmacii si nu are rost sa sufere fara nici un rost. O sa-i dea somnolenta si stari de rau, dar in comparatie cu dureri cumplite, se merita,
Fii tare pentru ea si tine-ne la curent cu ce se intampla.
Mariaa spune:
Levethiana,
te inteleg si eu prin ce treci! cred ca in situatia ta iti poate fi de ajutor si medicul de familie al mamei pentru perfuzii/reteta calmante puternice. Spui ca tu-i faci toaleta. Esti singura peste zi cu ea? Dar noaptea? Te ajuta cineva la ingrijirea ei? Daca ai posibilitatea cheama in ajutor rude de ale tale, vei avea nevoie de sprijin. Fizic nu vei putea resista mult singura!
Mama ta iti spune cu alt scop sa n-o strigi.
Din alt punct de vedere, faptul ca doarme o ajuta sa se odihneasca.
In situatia ei, oamenii obosesc extrem de repede, chiar si numai mutand o telecomanda, ridicand un ziar de pe pat sau mancand.
Dezechilibrele termice din corp sunt provocate tot de boala. Pot fi zone cu diferente de grade la termometru intre extremitati ale copului. De ex. mana stanga, piciorul drept, si asa mai departe.
De curand am aflat ca www.maltez.ro/index.php?mp=21" target="_blank">Serviciul Maltez sprijina cazuri de genul acesta cu pampersi si paturite gratuit sau la un pret modic. De pe site nu afiseaza nimic la Bucuresti insa e posibil sa nu fie actualizat. Incearca si cu ei.
Daca poti misca-i usor picioarele, flexeaza-le, ridica-i geninchii, roteste-i bratele din cot/umar, fa miscari care sa-i mai puna sangele in circulatie. Amorteste de la atata stat. Intoarce-o pe-o parte, pe alta, pune perne ca propta in spate sau paturi rulate. Altfel risca sa faca escare pe spate/sezut si te vei lupta mult cu ele pe urma sa le inchizi. Sigur nu poti sa-i faci baie, pe cap poti s-o 'speli' cu tifon imbibat in spirt sau otet usor diluat cu apa.
Iti doresc putere multa, multa de tot! Stiu ca ti se rupe sufletul, dar trebuie sa fii tare pentru ea!
poate te ajuta si subiectul asta , citeste si aici. poate afli lucruri care mi-au scapat acum.
sa ne tii la curent.
pentru Emma
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=2" target="_blank">Agonie si Extaz, @Lyme, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=32" target="_blank">PartyDC , blog DC,Timisoara impreuna
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
levethiana spune:
buna fetelor.va multumesc pentru sfaturi...dar situatia ei s-a inrautatit pe zi ce trece.a venit ieri salvarea si degeaba.a inceput sa tipe k nu vrea la spital k acolo o omoara doctorii k cineva sa o salveze...se ruga de mine si de fratiorul meu in toate felurile sa nu o ducem sa nu o lasam.doctorul un arab care de abia stalcea romana mi-a dat o trimitere de internare pt municipal zicandu-mi k tre sa sun iar la 112 si sa chem o masina de transport cu o asistenta care sa ii dea un calmant si asa sa o ducem...dar dupa3ore vine un sofer singur gata sa o ia pe picioare cand eu i-am specificat clar telefonistei k este IMOBILIZATA DE TOT!!A PLECAT OMUL...dupa ce a incercat minute in sir sa o convinga...a zis k din moment ce refuza internarea nu are ce sa faca..am sunat la nr de tel de la fundatii dar nu mi-a raspuns nimeni plus k un nr era inexistent.sunt disperata.acum2ore am sunat iar i-am facut capul tandari telefonistei si in jumate de ora a venit salvarea.au incercat sa o convinga dar degeaba.mama are si schizofrenie.posibil boala s-a agravat peste masura.nu stiu...au zis (de data asta erau2 o asistenta si un brancardier) k nu au ce sa faca pentru k are discernamant stie cum o cheama si ei nu pot lua cu forta si k in spital chiar dak reusim sa o ducem si refuza injectiile si tratamentul dak tipa si delireaza mi-o da acasa,nu se atinge nimeni de ea.azi-noapte a delirat...i-am dat 3lingurite de lapte caldut cand deodata mi-a impins canuta si a urlat k vreau sa o omor de era sa imi cada cana si mi-au dat lacrimile.i-am zis mami dar sunt eu!cum sa te omor??e doar lapte...ea imi ceruse un pik mai inainte si a durat foarte putin sa i-l incalzesc.da,locuiesc doar cu mama si fratiorii mei..eu sunt baza in casa desi am momente in cre vreau sa ma arunc pe geam pentru k nu mai suport sa o vad asa...matusa mea are probleme mari cu inima deabia a iesit din spital si nu are cum sa ma ajute cu nimik...ea sta in provicie..la tara are animale...nu poate veni.sa fac cum ma taie capul mi-a zis...nu mai stiu ce sa fac..mama nu vrea sa mai lupte nu ma mai asculta nu mananca...refuza orice.pe spate are deja escara...sunt disperata.am sunat si la minister,am gasit nr unui consilier dar nu raspunde nici aia..asistenta mi-a zis sa ma duc sa cumpar perfuzii si glucoza dar nu se gasesc asa usor.plus k am nevoie de o asistenta care sa faca asta dak mama o sa vrea..dar dupa ce vad eu va refuza si chiar dak i-am pune-o cu siguranta si-o va scoate.maine merg la medicul de familie sa vad ce mai pot face dar ma tem la cat de comoda e(am sunat-o ieri sa ii povestesc de mama de salvare,ea nu e in bucuresti si a zis sa mai incerc la salvare k sigur ei ma ajuta)sigur ma va ameti cu acelasi chestii k totul este pierdut sa nu mai o chinui....are momente in care zice ajuta-ma si mie imi vine sa mor...k nu am cu ce!cum sa fiu tare cand stiu k orikand se pot bloka rinichii sau poate ceda inima sau doamne iarta-ma altceva..ce pot sa mai fac?EA NU MAI VREA SA TRAIASCA!!REFUZA SI PICATURILE ALEA DE TRAMAL.REFUZA TOTUL......CE SANSE MAI ARE?CINE POATE STII?doctorii nu ma ajuta cu nimik impotriva vointei ei!simt k ma sting si eu cu ea.o vad cum sufera si cum totul se distruge in jur..eu nu mai pot..
Mariaa spune:
sun-o pe dr. de familie din nou! daca refuza sa vinsa sa-i faca calmante amenint-o ca o sa chemi televiziunea, presa, orice! fii foarte hotarata cand ii zici chestia asta!
prin asta cu salvarea am trecut si eu.
am sa-ti scriu la modul cel mai direct posibil acum: tu trebuie sa fii tare pentru tine, pentru mama ta si pentru fratiorii tai! inteleg ca este o situatie care a debutat brusc si timpul tau de pregatire a fost extrem de scurt...cred ca inafara de a-i usura suferinta mamei tale, mai mult nu poti face, din pacate!
mesajul tau este unul extrem de disperat. mi-as dori sa te pot ajuta cumva...macar daca ai fi mai aproape. e posibil ca mama ta sa refuze medicatia din cauza bolii (schizofrenie).
daca ar primi cumva niste calmante macar ar accepta hrana cumva, ar fi mai linistita.
ia-o de mana si vorbeste cu ea, spune-i sa nu se teama, vorbeste mult cu ea daca poti!
scrie-ne in continuu cum esti!
pentru Emma
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=2" target="_blank">Agonie si Extaz, @Lyme, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=32" target="_blank">PartyDC , blog DC,Timisoara impreuna
Mariaa spune:
cum sunteti?
pentru Emma
levethiana spune:
nu am mai intrat de mult...nu am avut cum...mamika mea a murit chiar pe 1aprilie........cuvintele sunt nule.va multumesc tuturor pentru tot...revin kand pot sa mai vb cu voi...sunt multe de facut acum......revin kand pot...multumesc din suflet tuturor.
Mariaa spune:
imi pare rau, levethiana :((
ia-le pe rand si rezolva ce ai de rezolvat, apoi vino pe DC si descarca-te, povesteste si vorbeste cu fetele. sigur cineva te v-a ajuta.
iti doresc multa putere
pentru Emma
smiley spune:
Levethiana, imi pare rau pentru mama ta. Singura consolare e ca s-a terminat chinul si suferinta. Ai grija de tine si te mai asteptam aici pe forum.