ajutati-ma nu stiu ce pot face pentru mama!!!
Raspunsuri - Pagina 2
szivarvany spune:
Sincere condoleante
Doar gandul ca Mama ta e la un loc fara suferinti iti va aduce alinarea.
Stiu prin ce treci, am trecut si eu ... sa stii ca ea va vegheaza de acolo de sus tot timpul.
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
levethiana spune:
...in primul rand va multumesc tuturor in special tie mariaa pentru incurajari.azi se implineste o saptamana de cand mamika mea nu mai e...de maine incep serviciul...intru in rutina de zi cu zi...au fost per total cu evolutia bolii zile de iad.sunt ca un robotel.brusc lacrimile mele s-au oprit.nu mai pot plange.as vrea dar ma tine ceva in piept,si nu imi da voie.parka nici nu pot sa explik ce simt e doar un gol mare.parca as avea in piept o gaura.mama nu a zis nimic inainte de a muri.asa a zis vecina care a stat cu ea in timp ce eu alergam dupa reteta de morfina.de fapt nici nu si-a dat seama.venisem repede sa vad cum ii e inainte sa incep sa caut in farmacii care functioneaza in spitale.oncologul a omis sa imi zica k morfina nu se gaseste peste tot.doamnele de la farmacii mi-au zis k dak am nevoie in seara aceea sa caut in spitale pentru ca ele puteau face comanda doar de dimineta trebuia sa vorbesc cu diriginta de farmacie care nu era sa vina si politia...asa au zis ele.probabil k asa o fi..eram disperata.am ajuns acasa.vb cu prietena mea la telefon cand am intrat in sufragerie k sa mearga cu mine sa caut morfina,ea gasise si o fata care facea injectii..si mama era foarte linistita.parea k doarme.am zis slava domnului k s-a calmat.fac pe muteste semn vecinei.cum e mama?ea face semn k bine.eu inka vorbeam la tel.ma duc sa beau apa din bucatarie.cand ma intorc o lumina ca de bronz acoperise...plana peste mama.nu exagerez nu mint jur k este adevarat!pielea ei era acoperita de lumina aia corpul fata tot...asta mi-a atras atentia.m-am apropiat speriata.am atins-o pe brat.avea pielea rece.i-am zis mami ce faci?avea bratele despfacute ca si cum ar fi primit imbratisarea cuiva.am zguduit-o incet.mami?mami ce faci?si in secunda urmatoare i-am privit fata.avea gurita deschisa si ochii intredeschisi cu o privire fixa.si atunci am inceput sa urlu sa o zgudui.niciun raspuns.vecina mea a controlat speriata pulsul.parea ca mai are.am sunat la salvare plang in hohote.am inteles k mama murise.prietena mea a venit imediat..cand urlam inchisese telul i deja fugise spre blocul meu.a fost groaznic.a murit in tacere fara sa imi zica nimic.nici vecinei nu i-a vorbit...nu-mi amintesc decat tipetele ei de durere..dar acum..nu mai sufera.cred k asta ma intareste.nu o mai doare nimik.se zice k timp de40de zile sufletul ei e pe pamant inca e acasa inca o am acasa.oare asa e??uneori mi-e frica sa raman singura in casa..dar ma imbarbatez singura.stiu k nu mai sufera acum.asta ma consoleaza...acum cand va povestesc plang....am inceput sa plang pentru ca mi-e dor de ea........imi amintesc cat a suferit si cum a refuzat totul.a fost alegerea ei totusi..si cine eram eu sa o opresc?nu mai suporta.imi pare rau dar revin alta data.acum nu mai pot
...
carmenp spune:
imi pare sincer rau, levethiana, Dumnezeu s-o odihneasca iar pe tine sa te intareasca
Mariaa spune:
Levethiana
spaima asta ca 'se duce' fara sa mai zica ceva sau ce spune 'ceva' si nu intelegem noi ce, o stiu si eu. si multe alte fete de aici.
am discutat cu medici si-mi explicau ca in momentele cand privirea e fixa deja, cand stimuli nu mai sunt, durerea practic nu prea mai exista. mama ta era deja 'pe drum' intre cele doua lumi.
si in primele postari exact la asta m-am referit cand am spus ca sa-i fii alaturi s-o incurajezi sa nu-i fie teama.
ai incercat s-o ajuti cum ai putut mai bine si asta e cel mai important acum. si la fel de important e ca nu mai sufera. nimeni nu merita suferinta. se odihneste acum si cu timpul ai sa te impaci cu ideea asta ca-i e mai bine acum.
tarie multa si e bine ca te intorci la job, ai sa-ti umpli gandurile cu altceva.
pentru Emma
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=2" target="_blank">Agonie si Extaz, @Lyme, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=32" target="_blank">PartyDC , blog DC,Timisoara impreuna
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
levethiana spune:
va multumesc fetelor....sper k mamika mea e bine acolo unde este.maine merg iar la cimitir.la servici evident k a trebuit sa le povestesc fetelor momentele prin care am trecut..totul este foarte viu si va fi mult timp in inima mea.golul asta nu il va umple nimeni niciodata.cat despre clipa aceea mi-o voi aminti mereu.vreau sa cred k batranele care imi spun k mami este inca cu mine restul de zile pana se implinesc cele 6saptamani.vreau sa cred k ma aude cand ii vorbesc si sa stie cat imi e de dor si cat de goala e casa fara ea.nu pot exprima ce simt e doar un abis de intuneric..as urla dar sunetele mi se opresc in gat.as plange incontinu dar parka nu mai am lacrimi..e cea mai groaznica stare pe care am avut-o.sa fii tare!asta e tot ce imi repet si eu dupa ce cei din jur cu priviri de mila privesc doliul de pe piept..o chem in gand ii vorbesc..dar nu imi mai raspunde nimeni...nici makar nu am mai visat-o.batranele zik k e mai bine asa pentru k ea e multumita si o voi visa numi kand va dori ceva de la mine.asa este?stie careva cat de adevarate sunt superstiile astea?e adevarat dak visezi o persoana care a murit k te cheama la ea si dak ii dai mana nu te mai trezesti??eu vreau sa cred k mamika mea nu s-a dus de tot...k sufletul ei va ajunge in rai si ma va ocroti.sunt prea copil??
Mariaa spune:
Levethiana,
uite aici un subiect care sigur o sa te ajute sa te descarci.
fetele de acolo au trecut si ele prin incercari similare. sper sa-ti pice bine la suflet sa vorbesti cu ele.
ce vorbim aici nu mai tine de 'Clinica' . e timpul sa stai de vorba cu fetele, sa vezi ce bine o sa-ti fie.
si curaj. mergi inainte!
pentru Emma
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=2" target="_blank">Agonie si Extaz, @Lyme, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=32" target="_blank">PartyDC , blog DC,Timisoara impreuna
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara