NU Sunt.........bulimica dar am OSD :(

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

quote:
Originally posted by simali

quote:

dianocica, sper sa ma ridic la nivelul asteptarilor.Sper sa imi pot demonstra ca a fost o slabiciune temporara.
quote:

Nu mai incerca sa "te ridici la nivelul asteptarilor". Tu iti fixezi stafete sus-sus si zici "o sa sar" si daca nu poti intri in panica. "Sunt o belaga".

Dupa parerea mea tu suferi de perfectionism in primul rand. Te-ai hotarat sa fi perfecta - sa ai un corp perfect, copii perfecti, casa perfecta, etc. Tuns ras si frezt pe toata linia. Esti perfectionsta de copil deci boala grea. Se pare ca este o trasatura comuna a copiilor foarte dotati iar eu citesc acum o carte despre actiuni pe care trebuie sa le intreprinda parintii pentru a-si vindeca copiii de aceasta manie. Pentru ca e o manie si se trateaza. Sper sa ai parte de un terapeut bun care sa-ti castige increderea.

Este foarte posibil sa nu ti se para terapeutul perfect si sa-ti vina sa renunti. Sa nu o faci.

alice

Alice,
Este adevarat ca sunt perfectionista si simt ca ii "omor" si pe cei din jur cu asta si de aceea cer ajutor specializat. Vreau sa fie totul bine, orice-ar insemna acel "bine".
Terapeutul perfect e cel care te face sa intelegi de ce suferi atit de mult si eu sper din tot sufletul sa il gasesc.
Sanatate maxima si iti multumesc

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elise

Kulta,

oamenii, grasi, slabi, in curatenie sau in dezordine, trebuie in primul rind sa fie fericiti. Restul conteaza mai putin.
Identifica ce te-ar face pe tine sa zburzi de bucurie maine - si concentreaza-te sa atingi acel scop.

Lasa restul.
Nici aspiratorul, nici mincarea nu rezolva problemele. Tu maninci si faci curat asa cum eu fumez, de exemplu: din inertie, si pentru ca n-am altceva mai bun de facut in momentul ala. E o nemultumire latenta in chestia asta. Umbla la cauze, nu la efecte: efectele sint recurente, dispar unele, apar altele...

"There's no vice as advice!"
Elise & BBLisa

Elise, este adevarat ceea ce spui si ideea este ca NU SUNT FERICITA cind vomit, cind fac(,) curatenie, cind cer de la altii foarte mult. Cauza? Doar terapeutul o poate determina. Pot fi zeci de cauze. Ma abtin sa povestesc din perioada copilariei. Asta-i viata, am ramas cu sechele pe care trebuie sa le tratez.
Multumesc mult pentru sprijin.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adinag

KULTA,
foarrte bine ca apelezi la ajutor. Prietena mea cea mai buna a suferit ani de zile de bulimie.
Cine sufera de aceasta boala, are o mare frica in alte parti ale vietii pe care (crede) ca nu le poate controla. De aceea se ajunge sa controleze mancarea, adica tu esti seful, tu controlezi ce ramane si ce nu in corpul tau. Iti da senzatia ca poti controla situatia. Se compenseaza astfel lipsa de control (de obicei reala) din alte domenii. Aceasta lipsa de control este normala, ca nimeni nu poate controla totul, sunt multe situatii inviata care sunt necontrolabile. Asta trebuie acceptat. Desigur, ceea ce nu ai putut controla si nu ai acceptat asta a fost cand ai inceput cu bulimia. De ce s-a ajuns aici e greu de elucidat, numai tu stii si vei afla impreuna cu cineva care te poate ajuta: terapeut,sot, prietena...
Prietena mea s-a "usurat" mereu sunandu-ma si dandu-mi raportul ce a mancat si de cate ori a vomat. Crede-ma, n-a fost nici pentru mine usor sa aud si sa nu o pot ajuta. Pana a ajuns ea la punctul ca nu a mai vrut.
Acum este echilibrata, feicita si de ani de zile n-a mai vomat.
Inca ceva: bulimia este o dependenta, ajungi foarte usor si dupa mult timp s-o faci: ca un dependent de tutun, alcool etc.: ca nu mergi decat o data, ca ai mancat azi asa mult, si dupa nu o mai faci. Ca doar ce conteaza o data...
Cel mai "usor " este sa incetezi drastic, de azi pe maine. Nu exista drum de mijloc...

Nu stiu daca m-am facut inteleasa ca-s tare obosita si-mi lipsesc cuvintele, imi vin numai notiunele in germana.
Si eu doresc sa te sprijin, ma gandesc la tine si vei reusi, sunt convinsa!

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

Adina, te-ai facut perfect inteleasa si este perfect adevarata chestia cu "asta si gata, de maine nu mai vomit". E foarte adevarat si faptul ca creeaza dependenta. Este groaznic pentru mine, care nu depind de NIMIC, tutun, alcool, sex:), munca etc, sa realizez dintr-o data ca SUNT DEPENDENTA DE MINCAT SI VOMAT!!!!!
E cumplit. Ma bucur mult pentru prietena ta, sa va dea Dumnezeu sanatate tuturor.
Nutritionistul a spus ca va fi greu dar nu imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Asteptam vesti de la prima sedinta

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

KULTA, asa e, e greu, dar nu imposibil. Si asta trebuie sa stii si tu, ca nu va fi usor. Si prietena mea a reusit, si tu vei reusi la fel. E bine ca il ai pe sot de partea ta, si nu cumva sa incepi sa te simti vinovata daca nu reusesti din prima, adica sa incepi sa-l lasi sa creada ca ai trecut pragul si nu mai mergi la ca sa nu-l deceptionezi... Cred ca stii despre ce vorbesc!

Sa stii ca-ti sunt alaturi pentru ca stiu foarte bine prin ce treci, si va fo greu, vei face poate doi pasi inainte si unul inapoi, nu conteaza, rezultatul final e important!

Ah, si eram sigura ca nu esti grasa, persoanele bulimice sunt in mai toate cazurile de o greutate normala, nici fff slabe (ca cele anorexice), si in nici un caz grase. Dar oricum nu e vorba la tine de greutate si diete si altele, si asta stii si tu!

Da-ne vesti cum te simti, ce faci si sa nu mai spui ca esti o persoana slaba (la figurat), pentru ca ceea ce faci tu, drumul la toaleta, cu intentia ce-o ai si cu buna stiinta ca-ti faci rau si ca te deceptionezi pe tine insuti, este foarte greu si o persoana slaba niciodata nu va alege acest drum. Poate doar o persoana puternica, care insa nu-si permite o slabiciune!

Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

kulta, te pup si iti doresc o saptamana frumoasa si insorita !!!

mami de brotac roacker

Mergi la inceput

Buna fetele.
Hai sa va povestesc cum a fost la nutritionist.
Saraca femeie a zis ca maninc sub limita de calorii pe care ar trebui sa o consum insa ma ingras pentru ca imi infometez corpul si atunci el (corpul) tinde sa isi faca depozite de grasime pentru "zile negre". Mi-a dat liste cu ce alimente si cantitati ar trebui sa maninc zilnic si a zis ca primul pas este acela de a-mi mentine greutatea pe care o am acum (indice 23). Dupa ce organismul se echilibreaza, pot incepe sa scad numarul caloriilor insa pina atunci, sa incerc sa imi scot din cap orice dieta. Oricum, vineri merg la medicul care ma va sfatui ce am de facut in continuare pentru ca bulimia mea vine din creier, este urmarea unor "sechele" mai vechi. Vine din dorinta de a controla tot, curatenia, casa, copiii, mincarea si implicit corpul meu. Din acest punct de vedere voi discuta cu psihoterapeutul.
Cred ca v-am lamurit bustean dar nici eu nu stiu prea bine ce-i cu mine.
Va multumesc pentru tot si revin dupa ce vin de la medic vineri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Felicitari si succes!

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Nu stiu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annnna35 spune:

Ma bucur mult pentru tine, ca ai facut primii pasi...cei mai importanti. De acum totul va merge mai usor, sunt sigura. Succes!

Poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by KULTA
Terapeutul perfect e cel care te face sa intelegi de ce suferi atit de mult si eu sper din tot sufletul sa il gasesc.
Sanatate maxima si iti multumesc

Eu sper din suflet ca nu te apuci sa cauti acum terapeutul perfect

Iar de inteles de ce suferi asa mult trebuie sa reusesti singura, draga mea, terapeutul trebuie doar sa te insoteasca pe acest drum, el nu-ti da nimic mura-n gura.

Unul din criteriile de baza pt. a gasi un terapeut competent este sa-ti asculti propriile sentimente: daca te simti in largul tau acolo, daca te simti inteleasa, acceptata asa cum esti, daca simti empatie din partea terapeutului (un terapeut competent va fi un fel de avocat al copilului din tine, mai mult decat o poti face tu acum), daca nu simti nici un pic de autoritate sau dorinta de a te influenta din partea terapeutului, daca gasesti un terapeut care sa fi facut el insusi ani de terapie si sa-si fi facut curatenie in propria lui viata interioara (conditie indispensabila), atunci poti fi convinsa ca esti pe maini bune.

Succes in continuare!

Felicia 29+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput