NU Sunt.........bulimica dar am OSD :(
Raspunsuri - Pagina 8
sinzi_ana spune:
Kulta, ai si sustinerea mea!!!!! Eu stiu ca se poate cu multa vointa iesi din starea astea!!!!
Prietena mea cea mai buna a suferit de bulimie si imi aduc aminte cu groaza prin cate a trecut!!!!
A reusit sa iasa din latul asta cu greu si acum e foarte multumita de ea, si eu sunt extraordinar de impresionata de puterea pe care a avut-o!!!!
A platit cu dantura insa, si cu sanatatea...dar ma bucur ca a realizat ca nu e un mod de viata!!!!
Primul pas l-ai facut...de acum incolo e mai usor!!!!
Curaj si succes!!!!
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati
lai spune:
Kulta, si eu sunt alaturi de tine!
Si iti doresc ca in primul si-n primul rand sa ajungi sa te iubesti tu pe tine; sa fii buna cu tine!
Lai
KULTA spune:
Va multumesc din nou pentru sustinere. Prima sedinta la terapeut e pe 11.04 (nu pe 19) s sper cu ajutorul ei sa scap de boala asta groaznica. Oricit as incerca sa ma abtin, nu reusesc.
Va pup si va tin la curent.
Ramonika spune:
pai nu reusesti pt ca s-a format un reflex de voma de-acuma, nu mai tine de vointa...
speram sa reusesti sa te vindeci cu ajutorul doctorilor.
iti tinem pumnii!
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
KULTA spune:
Buna fetele,
Am programare la nutritionist pe data de 9 aprilie la ora 9.
Sper sa inteleg ceva din asta.
pupici
Alexa Ioana spune:
super !
suntem in continuare alaturi de tine !!!
sa ne tii la curent !
simali spune:
quote:
dianocica, sper sa ma ridic la nivelul asteptarilor.Sper sa imi pot demonstra ca a fost o slabiciune temporara.
quote:
Nu mai incerca sa "te ridici la nivelul asteptarilor". Tu iti fixezi stafete sus-sus si zici "o sa sar" si daca nu poti intri in panica. "Sunt o belaga".
Dupa parerea mea tu suferi de perfectionism in primul rand. Te-ai hotarat sa fi perfecta - sa ai un corp perfect, copii perfecti, casa perfecta, etc. Tuns ras si frezt pe toata linia. Esti perfectionsta de copil deci boala grea. Se pare ca este o trasatura comuna a copiilor foarte dotati iar eu citesc acum o carte despre actiuni pe care trebuie sa le intreprinda parintii pentru a-si vindeca copiii de aceasta manie. Pentru ca e o manie si se trateaza. Sper sa ai parte de un terapeut bun care sa-ti castige increderea.
Este foarte posibil sa nu ti se para terapeutul perfect si sa-ti vina sa renunti. Sa nu o faci.
alice
Elise spune:
Kulta,
oamenii, grasi, slabi, in curatenie sau in dezordine, trebuie in primul rind sa fie fericiti. Restul conteaza mai putin.
Identifica ce te-ar face pe tine sa zburzi de bucurie maine - si concentreaza-te sa atingi acel scop.
Lasa restul.
Nici aspiratorul, nici mincarea nu rezolva problemele. Tu maninci si faci curat asa cum eu fumez, de exemplu: din inertie, si pentru ca n-am altceva mai bun de facut in momentul ala. E o nemultumire latenta in chestia asta. Umbla la cauze, nu la efecte: efectele sint recurente, dispar unele, apar altele...
adinag spune:
KULTA,
foarrte bine ca apelezi la ajutor. Prietena mea cea mai buna a suferit ani de zile de bulimie.
Cine sufera de aceasta boala, are o mare frica in alte parti ale vietii pe care (crede) ca nu le poate controla. De aceea se ajunge sa controleze mancarea, adica tu esti seful, tu controlezi ce ramane si ce nu in corpul tau. Iti da senzatia ca poti controla situatia. Se compenseaza astfel lipsa de control (de obicei reala) din alte domenii. Aceasta lipsa de control este normala, ca nimeni nu poate controla totul, sunt multe situatii inviata care sunt necontrolabile. Asta trebuie acceptat. Desigur, ceea ce nu ai putut controla si nu ai acceptat asta a fost cand ai inceput cu bulimia. De ce s-a ajuns aici e greu de elucidat, numai tu stii si vei afla impreuna cu cineva care te poate ajuta: terapeut,sot, prietena...
Prietena mea s-a "usurat" mereu sunandu-ma si dandu-mi raportul ce a mancat si de cate ori a vomat. Crede-ma, n-a fost nici pentru mine usor sa aud si sa nu o pot ajuta. Pana a ajuns ea la punctul ca nu a mai vrut.
Acum este echilibrata, feicita si de ani de zile n-a mai vomat.
Inca ceva: bulimia este o dependenta, ajungi foarte usor si dupa mult timp s-o faci: ca un dependent de tutun, alcool etc.: ca nu mergi decat o data, ca ai mancat azi asa mult, si dupa nu o mai faci. Ca doar ce conteaza o data...
Cel mai "usor " este sa incetezi drastic, de azi pe maine. Nu exista drum de mijloc...
Nu stiu daca m-am facut inteleasa ca-s tare obosita si-mi lipsesc cuvintele, imi vin numai notiunele in germana.
Si eu doresc sa te sprijin, ma gandesc la tine si vei reusi, sunt convinsa!