ALCOLISM SAU NU?
Raspunsuri - Pagina 4
albinutza spune:
Fetelor, revin cu o intrebare . stiti ceva despre antalcol? daca da rezultate? daca e foarte riscant ? am o multime de intrebari si o multime de griji.
fratele meu, de care va spuneam ca e internat, i s-a inceput tratamentul cu antalcol. din ce am citit pe net, pare foarte riscant. m-ar fi interesat daca stiti pe cineva la care chiar a dat rezultate. imi e teama ca se chinuie degeaba si noi pe langa el.
multumesc pt eventualele raspunsuri.
sanatate tuturor!
tomasa spune:
quote:
Originally posted by anca_27
“Daca intalnesti un alcoolic salvat, atunci intalnesti un erou.”
Friedrich von Bodelschwrigh
Pupici!
Levantzoi, ma inclin si eu in fata curajului si determinarii tale.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
ernestine spune:
A trecut foarte mult timp in care nu am mai postat dar iata ca revin cu vestii proaste.Nu s a rezolvat nimic ci din contra a inceput sa nu ma mai doreasca in apropierea lui pentru ca ai aminteam ca face ce nu trebuie,ca nu poate renunta.Au fost sarbatorile si intr una din zile a baut 1 kg. de wiski.Relatia dintre noi aproape se sfarsise si nici acum nu stiu daca nu se va intimpla.Nu are e gand sa renunte si nu recunoaste ca este alcolic.In timpul celor 11 ani de casnicie au fost multe situatii in care sa comportata ca propiul lui dusman.Continua sa o faca!
Rufus spune:
E bolnav si se distruge. In mod sigur, daca beau intr-o zi 1 kg de tarie, mor. Daca el nu moare, nu inseamna ca e mai rezistent, dar nu e imbatabil. Din pacate, am un verisor la Cluj care a evoluat de la un fotbalist bun la un mos (are 51 de ani) care abea mai merge (prin casa), are la activ cateva avc-uri, l-a lasat nevasta si nici baiatul nu-l mai cauta. Si acum este un tip sensibil, nu a facut niciodata ceva rau, nici macar beat fiind. La inceput, nu bea nimic la servici. Apoi...
Acum s-a pensionat. De boala. Dar nu cred sa se bucure prea mult de pensie...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
bird70 spune:
Ernestine,
salveaza-te pe tine si pe copiii tai. Datoria ta este sa le oferi copiilor un mediu normal de viata, fara stres si sa nu ii expui la asa ceva. Nu cred ca vrei copiii tai sa creada ca este normal ca barbatul familiei sa fie beat si absent.
diuna spune:
quote:
Originally posted by albinutza
Fetelor, revin cu o intrebare . stiti ceva despre antalcol? daca da rezultate? daca e foarte riscant ? am o multime de intrebari si o multime de griji.
fratele meu, de care va spuneam ca e internat, i s-a inceput tratamentul cu antalcol. din ce am citit pe net, pare foarte riscant. m-ar fi interesat daca stiti pe cineva la care chiar a dat rezultate. imi e teama ca se chinuie degeaba si noi pe langa el.
multumesc pt eventualele raspunsuri.
sanatate tuturor!
albinutza
Antalcoolul constituie un tratament necesar in starile de post-sevraj, mai ales in mediu controlat, intraspitalicesc.Lasa medicii sa-si faca treaba, ca ei au vazut pacienti ca fratele tau cu miile. Dar este necesara si psihoterapia.Fara dorinta pacientului de a se lasa, in momentul externarii, daca consuma alcool, intervin riscurile administrarii.Dar poate si fratele tau s-a convins ca e cazul sa renunte.
La fel ca in postarile anterioare recomand contactarea Alcoolicilor Anonomi, care, desi este singurul tratament unanim si international recunoscut, nu se regaseste in nici una din incercarile voastre de apartinatori binevoitori ai alcoolicilor de a-i ajuta. Aici ma adresez in special sotiilor de alcoolici, pentru care exista psihoterapie si indrumare in cadrul organizatiilor AA. Constat ca cea mai mare parte din voi sunteti din Bucuresti, unde exista centre ale organizatiei. Eu am avut nevoie de ei la un moment dat si, sincer, nu ma asteptam sa ma ajute atat de mult, credeam ca tine doar de filmele americane.Este o alternativa no cost, ramane sa probati voi eficienta. Ce aveti de pierdut...? Viata langa un alcoolic nu mai e demult o viata normala, oricum.
@chy_cer, daca tot te-a ajutat sa te destainui noua, crezi ca ai putea discuta si cu AA? Poate chiar sa participi la cateva intruniri?
ernestine spune:
Am uitat sa precizez ieri ca sotul meu nu pune la socoteala zilele in cxare bea doar bere.Le considera zile in care nu a consumat alcool.Saptamana trecuta am implinit 32 ani si am avut cativa musafirii.Am baut totii cateceva dar spre surprinderea mea dintre totii sotia unui prieten sa facut zob.Cred ca a baut 500 votca singura.Am fost socata.Constat cu adanca mahnire ca foarte multii au probleme cu alcoolul.De florii am fost la altii prietenii unde unul dintre invitatii a baut 10 litrii de bere.Iesim rar cu amicii si de fiecare data descopar ca din ce in ce mai multii consuma mult alcool.Cred ca deja eu sunt ceea anormala.Este foarte trist am ajuns sa traim printre oamenii care considera alcoolu principala sursa de distractie si relaxare.Nu inteleg ca dependenta de alcool ii determina sa nu mai aiba chef de plimbari,de muzica ,de un film bun,de o partida buna de sex,de bucuria de a ti vedea copilul zambind.
anyella spune:
Tu esti cea foarte normala.Schimba anturajul,chiar daca sint iesiri sporadice,radical!De la rude,prieteni...tot.Si explica de ce,daca vor intelege bine,daca nu...NU!
Tu esti prima care trebuie sa il ajuti,pas cu pas.Iti doresc taria necesara
Aniela
albinutza spune:
Multumesc pentru raspuns, diuna !
Problema este ca fratele meu nu locuieste in Bucuresti... deocamdata el zice ca nu mai pune alcool in gura. Domne -ajuta !
Sanatate tuturor !
monabella spune:
1 kg whisky? e enorm! Draga mea isi face ficatul praf. AI vazut filmul "Leaving Las vegas" ci Nicolas Cage alcoolic care pierde slujba, il parasesc nevasta si copilul iar el pleaca in Vegas sa bea pina moare si sa isi consume ultimii bani? Asta si face dupa ce se imprieteneste cu o prostituata care se indragosteste de el si cu care nu reuseste sa se culce - e impotent. E un film extrem de trist. Cage a luat Oscar pt. rolul in filmul asta prin 98 cred. Asta vrea sa i se intimple? Fa-l sa inteleaga ca e deja in cadere libera intr-o prapastie fara sfirsit.