Doamne profesoare!!!!!!!!!!
Raspunsuri - Pagina 16
Banu2268 spune:
ana... mersi
eu m-am uitat acum pe contractul colectiv de munca cel nou semnat pe 09 05 2008 aici la art 35 pct 3 lit f scrie ca avem dreptul la 2 salarii de baza platite de angajator mamei pt nasterea fiecarui copil. deci eu inca n-am nascut si cand o fi o sa fac cererea... cu articol cu o copie.... ( eu mi-am scos la imprimanta contractul ca sa fie mai bine e cu tot cu stampile cu tot) dar pana acum stiam ca era un salariu.
pe aici prin bucuresti cineva ne invata sa mergem daca avem probleme la inspectorat la depart juridic si culmea cica chiar te sfatuiesc si te ajuta.....
eu deja m-am dus inarmata la scoala cu contractul scos la imprimanta si vorbind cu secretariatul si contabilitatea de legi..... ca sa stie ca sunt informata si .... normal ca nu prea mai ma are la suflet secretara sefa
hehe
acum poate sa-mi explice si mie cineva ce e cu urmatorul articol?
5. COMPENSAREA DINTRE SALARIUL DE BAZA SI INDEMNIZATIA PT MATERNITATE
Este prevazut in Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2007-2010.
Art. 66. -
(1) În cazul în care salariata se află în concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumită perioadă, diferenta dintre salariul de bază individual avut si indemnizatia legală la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata căreia să acordă compensarea va fi stabilită prin contractele colective de muncă la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 săptămâni.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
ce e cu 6 saptamani? cand sa depun cererea asta?
cand sa stresez secretariatul?
multumesc
Banu 30+ Salih
silvana_salajan spune:
Banu, pai parca in termen de 2 saptamani de la nastere... eu asa am citit pe undeva...Am si eu o intrebare: Am avut ore suplimentare si la scola unde sunt titulara si la inca o scoala anul trecut. Acum pentru stabilirea sumei ce o voi primi in prenatal si postnatal, contabilitatea mi-a zis ca nu se iau in calcul orele suplimentare. Daca legea zice ca prenatalul si postatalul sunt 85% din media veniturilor pe ultimele 6 luni, atunci plata orelor suplimentare nu sunt considerate venituri??? Pai eu nu am platit impozite si taxe pentru aceste ore??? Va rog lamuriti-ma si pe mine ca nu mai inteleg nimic.Meci.
blondi_m17 spune:
silvana si eu sunt in situatia ta. eu am dus adeverinta de la cealalta scoala si nu s-a mirat contabila de asa ceva. se pare ca stie despre ce e vorba. si pe orele suplimentare se opresc toate cotizatiile, asa ca de anul trecut intra chiar si la calculul pensiei. sper sa si tina cont de adeverinta pe care i-am dus-o. eu intru in prenatal abia in 18 sept. abia dupa iti pot spune daca s-au luat in calcul sau nu acei bani..
silvana_salajan spune:
Blondi abia astept. Chiar te rog. Desi Marius zice ca nu intra. Ca tre sa fie bani stipulati intr-un contract de munca... Pai si eu am contract de munca.. Daca iti ia in considerare te rog sa imi spui... Sa stiu sa mai dau din coate. Eu intru in prenatal abia la 1 oct...
cosmi1975 spune:
fetelor sa va zic ca eu am depus cererea ptr prima de nastere acum cateva zile si au aprobat o ?????da si stefan al meu are 2,7 ani????????? si mi da bani ca m am duc inarmatta cu codul micii in care scrie ca orice drept banesc se prescrie in 3 ani...asa ca cereti bani astii numai pana in luna in care face copilul 3 ani.....si pe mine a vrut contabila secretara sa ma abureasac dar m am duc cu acte cu contractul colectiv de munca si cu codul munciiunde i legea cu prescrisu......asa ca nu va lasati
aaaaaaaaa stati...am facut cerere si la sindicat si mi au aprobat ptr o prima din partea lor
silvana_salajan spune:
Citat: |
aaaaaaaaa stati...am facut cerere si la sindicat si mi au aprobat ptr o prima din partea lor |
cosmi1975 spune:
pai da si sindicatul o prima...te premieaza ca ridici natalitatea in tara astaeu sunt la F.E.N. dar tb ca toate federatiile sa deaasa ca ia legatura cu liderul din scoala si sa vezi ca se rezolva si citit mai fetelor noul contract colectiv de munca si o sa aveti mari surprize cate drepturi avem
silvana_salajan spune:
Cosmi, pe edu ro numai pe asta l-am gasit.Contractul colectiv de munc#259; unic la nivel de ramur#259; - înv#259;#355;#259;mânt 2003-2004 - #351;i Anexe - Publicat în Monitorul Oficial al României nr. 11, Anul 172 (VIII), din 28.07.2004 mai e si altul?
monalac spune:
fetelor,sunt tot profesoara,am nascut acum 3 luni si contabila refuza sa mi acorde salariul bonus.va rog din inima,dati mi si mie linkul,sa l pot copia si sa l scot la imprimanta,sa i l duc,ca eu nu ma pricep sa l caut.multumesc mult.
Banu2268 spune:
http://www.ismb.edu.ro/Subpagini/Personal/contract_colectiv_munca.pdf
pentru monalac
dar asta e la nivel de bucuresti vad ca tu esti de la giurgiu
e un contract colectiv de munca nou semnat pe 09 05 2008
acolo scrie ca avem dreptul la 2 SALARII DE BAZA PENTRU NASTEREA FIECARUI COPIL
si mai multe.... eu l-am scos la imprimanta si m-am dus cu el si la scoala ... o sa intru maine sau poimaine in prenatal
cititi si informati-va
si am auzit ca daca sunt nelamuriri spuneti-le celor de la secretariat ca va duceti la ismb(g) la departamentul juridic sa vedeti ce spun ei daca tot ati citit legea si sunteti sigure ca aveti dreptate., da asa mai frumos stiti... "aaa pai bine daca ziceti ca nu se poate ... cred ca o sa ma duc pe la departamentul juridic sa ii intreb si pe ei sa fiu mai sigura da multumesc oricum"
asa ca nu va lasati cititi toate legile si luptati-va pentru drepturile voastre
Banu 31+ Salih