Doamne profesoare!!!!!!!!!!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Pe alt forum, cineva spunea ca norma trebuie sa fie de 14 ore, platite ca 18 ore, daca ne intorcem pana implineste copilul 2 ani...stie cineva legea? e adevarat?

MADALINA si adoratii ei, SOFIA MARIA(12.08.2004)si ALEXANDRU NICOLAS(4.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banu2268 spune:

eu sunt sigura ca ne mananca astia si bonurile daca nu le cerem si 16% si tot.
ieri vorbeam cu o colega care ma intreba daca nu stiu cumva cine a luat bonurile ei din iunie ca, contabila nu-si mai aduce aminte cui i le-a dat........
ea fusese in medical si se dusese acum in august sa le ia pe cele din iunie si deh surpriza nu mai stiu contabila cui i le-a dat....
la noi s-au dat bonurile pt ziua de nastere.... eu inca nu le-am luat ca sunt nascuta luna asta dar cei de prin mai parca pana acum le-au luat.

cu legea aia de 14 ore eu n-am citit nimic dar incearca eu stiu legea privind concediul de ingrijire al copilului>?>???
poate scrie acolo ceva...
stiu ca scria ca angajatorul trebuie sa le dea cate 1h parca pt ca mamele sa alapteze sa se deplaseze la/de la locul unde-i copilul...... sau sa se scada din orele de lucru 2h ....

da nu mai stiu exact unde am citit.... daca despre asta o fi vorba.... adica tot ramanem cu 16...

succes la cautat

Banu 27+ Salih

Mergi la inceput

Citat:
eu sunt sigura ca ne mananca astia si bonurile daca nu le cerem si 16% si tot.

Da, parca ar lua ei acasa...sunt asa de...bleah....
Chiar ca ne mananca...
Tocmai, ca legea nu am cautat-o, dar cica trebuie facuta cerere la personal si se rezolva...

Mergi la inceput

Fiquelle

am gasit eu ce te interesa dar.... e din Noul contract colectiv de munca pe bucuresti 2008-2009
deci habar nu am daca acest contract e valabil si la constanta sau decat ii schimba numele din bucuresti in constanta..... sau poate aveti si voi un nou ccm ... aici chiar ca nu stiu

deci spuneam noul ccm din 09.05.2008

art 23 " salariatii care renunta la concediul legal pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani respectiv 3 ani , beneficiaza de reducerea duratei normale de lucru cu 2h/zi potrivit legii fara ca aceasta sa le afecteze salariile de baza si vechimea in invatamant/munca. La cererea lor se poate acorda program decalat cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite."
Art24 " Salariatii care au in ingrijire copii in varsta de pana la 6 ani respectiv 7 ani, la recomandarea medicului pot lucra in program de minimum 1/2 norma fara sa li se afecteze calitatea de salariat si vechimea integrala in munca/ invatamant. timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga."

daca vrei pe site-ul imsb nu stiu pe la ce pagina tot aici am scris eu de unde sa il iei www.ismb.edu.ro scrie pe acolo noul ccm

pupici

Banu 28+ Salih

Mergi la inceput

Aha, deci e adevarat, dar cel mai probabil doar in Bucuresti...provincia de obicei ramane in urma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

Dragi gravidute si mamici, poate stiti ca noi am initiat pe forumul aspirantelor o campanie pt sprijinul reproducerii asistate si in prezent suntem la faza de strangere semnaturi prin petitia on line Sustinere pentru reglementarea legala a reproducerii umane asistate medical si introducerea procedurilor inseminare artificiala si fertilizare in vitro in programele nationale de sanatate.
Fac un apel la voi sa ne ajutati, semnand petitia si inaintand link-ul catre ea mai departe in lista voastra de mess, pe mail, etc.
Acesta este link-ul: http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.htmlVa multumim anticipat!

Mergi la inceput

Stie cineva, compensarea de 15% din perioada concediului de maternitate, suportata de unitate, e valabila si in invatamant? a luat cineva acesti bani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annasibebica spune:

Eu am avut proces cu scoala pt acesti 15 % pt postnatal dar am pierdut, nu am facut recurs in timp util si asa a ramas. Oricum nu e mult de luat insa principiile ne omoara. In sentinta mi-au respins actiunea pe motiv ca invatamantul nu a stipulat asa ceva in contractul sau la nivel de ramura. Am castigat celalalt proces(ma repet, am mai scris pe la alte subiecte) pt salariu bonus pt fiecare nastere si sunt razbunata.

In alta ordine de idei, stiu ca acest concediu de maternitate se considera vechime in munca pt pensie dar si vechime in invatamant. Are cineva idee ce lege stipuleaza acest lucru?

Mergi la inceput

ana buna
am si eu o intrebare care salariu bonus? e cumva vorba de salariul acordat pentru nastere? daca da sunt chiar socata...... adica a trebuit sa deschizi proces ca sa-ti dea acel salariu pentru nasterea copilului?
multumesc

Banu 30+ Salih

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annasibebica spune:

Da, e vorba de acelasi salariu, art.36, lit f. din contractul la nivel de ramura de invatamant sau art 51 lit c din contractul de munca la nivel national.

Referitor la concediu de maternitate considerat vechime in invatamant stie cineva ceva? Nimic? Tot caut in statut dar nu am gasit inca ceva clar.

Mergi la inceput