Copii din ce in ce mai tarziu...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Eu ma visam femeie de cariera, nu vroiam sot, nici copii, ci doar sa ma dedic meseriei mele. Asta pana l-am intalnit pe El. La 26 de ani eram maritata( of, ce e si cu dragostea asta),dar am zis ca nu vreau copii pana nu sunt eu implinita profesional, dar uite ca socoteala de acasa nu s-a potrivit nu cea din targ...
Am colegi care au devenit deja parinti la 26- 27 de ani si am colegi care nici nu vor sa auda de casatorie si copii. Oricum , un rol important in ziua de azi il au banii. Daca nu ai o stabilitate financiara, te simti oarecum frustrat ca poate copilul o sa vrea ceva si tu nu ii poti oferi.

Cristina 18+ ,cu Mihai Daniel si www.youtube.com/watch?v=7pA5UhNaYw0&feature=related" target="_blank">Daniel

" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

eu cred ca daca stai sa analizezi la rece niciodata nu e "momentul perfect" sa ai copii: servici nou, mutat in casa noua, promovare, plecat din tara, cred ca tot timpul se gaseste cate ceva.
noi facem 33 acuma si avem o fetita de 2 ani. noi am amanat mai mult pentru ca am plecat din tara si voiam sa avem si noi cat de cat radacini aici. daca ma uit in spate ar fi fost perfect egal daca faceam pe bb la 28 de ani in loc de aproape 31.
mie imi era foarte frica sa nu amanam prea mult si apoi sa descoperim ca nu putem. stiu 4 cupluri de prieteni din ro si cateva pe aici care nu pot avea copii. ma simt asa norocoasa ca nu am avut probleme!

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

pai de asta mi-e si mie frica. acum tot amanam, iar dupa aia, Doamne fereste, te trezesti ca nu poti sa ai... dar asta e, n-o sa facem unul acum numai ca sa testam daca putem avea...
ne asumam riscul...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

ok, sper sa nu regreti acest risc asumat; am fost in aceasta situatie - imi doream copii, candva, si nu chiar acum, si nu chiar cu tot dinadinsul...
asta pana cand minunea mea, a noastra, a venit; nici nu m-am straduit prea mult, nici nu ne-am mai ferit...
mi-a fost frica si mie, cu banii, cu serviciul...
imi este si acum, cand ma gandesc la al doilea copil.
dar sper ca cel de sus sa ma calauzeasca spre gandul cel bun si de data asta.

ps: aveam 29 de ani cand am ramas insarcinata; si tot asa, incepusem sa-mi pun intrebari, sa oscilez, ba vroiam sa mai copilaresc, ba...de fapt cred ca era ceasul biologic!

numai bine!

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Am devenit mamica la 29 de ani - nu am indraznit pana atunci (motive diverse...unele serioases, altele pretexte...). De-atunci, in fiecare zi din viata mea, daca m-ar intreba cineva, as spune acelasi lucru: daca ar fi sa o iau de la capat, as incerca sa fac copilul cu cativa ani mai repede, poate la 29 sa il am deja pe al doilea. Nu-mi vine sa cred ca am "pierdut vremea" atatia ani...

Cat despre cariera, prieteni...au si astea rolul...si locul lor. Prietenii adevarati raman prieteni, chiar daca vizitele si petrecerile sunt mai rare. Si-apoi, intr-un grup de prieteni fara copii, trebuie ca cineva sa sparga gheata...Ceilalti nu vor ramane prea mult in urma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu cred ca facem copii din ce in ce mai tirziu si e pacat (si eu am nascut la 30 de ani). Cind ma uit ce bunici tineri are baietelul nostru, ca isi cunoaste strabunicii, imi pare rau ca nepotii mei nu vor mai avea atitia oameni dragi in jur la o masa in familie, ca nu voi apuca sa-i vad mari...Daca as putea sa dau timpul inapoi as face copii mai tinara si nu mi-ar fi mai greu, asta e sigur.
Ramonika, daca iti doresti copii, nu mai amina decit daca ai motive extrem de serioase. Altfel, niciodata nu ai destui bani, destule camere, o cariera implinita si astrele aliniate. Si sa stii ca noi am reinceput sa copilarim de cind avem copil si ne jucam, ne balacim, glumim si ridem in hohote in fiecare zi de cind el ne umple viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andraduska spune:

Fetele, parintii mei s-au casatorit foarte tarziu si cand m-am nascut eu mama avea 36 ani , tata 45.Eu am simtit varsta lor, chiar daca am fost rasfatata si iubita enorm. Dar nu mai e acelasi chef...Adica nu prea iti mai arde de prostiile pe care le face copilul. D-asta eu am fost oarecum un copil-matur. Aceeasi chestie e si cu nepotica mea. Si ea este un copil-matur.
EU imi doresc un copil de vreun an. Dar nu vrea sotul inca.Mereu am zis ca vreau sa am copil de tanara si poate d-asta nu vreau sa m-apuce 30 ani (acum am 26).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Ramonika eu una nu sunt de parere ca fiecare cuplu trebuie sa faca neaparat un copil. Nu cred ca asta e principala implinire in viata si cred ca asta era valabil pe vremuri, nu si acum.

Cred insa ca decizia de a NU avea copii este infinit mai grea decat aceea de a avea, chiar atunci cand nu esti convinsa. Pentru ca dupa un 35 de ani ... indecizia de a face copii devine deja una de a NU face. Nu mai poti reveni asupra ei si nu poti baga mana in foc ca nu va veni vremea cand iti va parea f f f rau.

Eu una, daca nu mi-as dori cu adevarat un copil si sotul ar fi tot pe acolo cu sentimentele ... nu as face. Iar daca pe la 40 m-ar apuca amocul si regretele ... pur si simplu as adopta. Si nu un bebelus ci un copil de 7 - 8 ani caruia sa-i ofer O VIATA. Ca pe astia oricum nu ii mai vrea nimeni oricat de dragalasi ar fi (si crede-ma ca am vazut o fetita orfana de 7 ani de care pur si simplu M-AM INDRAGOSTIT).

De ce sa faci copii doar ca sa nu regreti mai tarziu si pe principiul "mai bine sa imi para rau de ce-am facut decat de ce n-am facut"? Cand pamantul este suprapopulat, cand climatul se distruge si nu stii daca ii vei mai putea arata copilului o serie de animale si pasari sau ... Marea Neagra ... cand sunt atatia copii abandonati??

Asa ca repet: daca nu as fi convinsa, nu as face copiii.

31S cu bb Vlad

http://bd.lilypie.com/STIcp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Nu conteaza la ce varsta il faci, important este sa ti-l doresti din toata inima.

Ramonika, mai ai timp

Felicia 35+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andusha spune:

Eu aveam 23 de ani cand l-am nascut pe Andrei. Si toata perioada cu el (5 ani si jumatate pana acum) a fost minunata. Si nu m-am simtit deloc nepregatita. Plus ca maturitatea nu tine de varsta. Si mai am timp pentru inca doi-trei copii :)

Mergi la inceput