Copii din ce in ce mai tarziu...

Copii din ce in ce mai tarziu... | Autor: Ramonika

Link direct la acest mesaj

din ce observ la persoanele din jurul meu, se fac copii din ce in ce mai tarziu. nu stiu daca e numai un caz izolat (cazul meu, adica ceea ce vad in jurul meu), sau e peste tot la fel.
Din grupul nostru de prieteni doar un cuplu are o fetita de aproape 2 ani (ea avea 32 de ani cand a nascut-o, iar el vreo 35-36). restul nimic. unii nici nu sunt casatoriti...
tre sa mentionez ca eu si sotul implinim 30 anul asta.
(aproape) toti prietenii nostri se invart in jurul acestei varste.
un prieten are 32 de ani si nu e insurat, nici macar nu are prietena, altul are mai mult aventuri, mai stim vreo 2-3 cupluri care inca nici nu s-au casatorit si nici nu locuiesc impreuna, deci probabil nici vorba de copii, altii sunt casatoriti, dar nu se grabesc cu copiii.
dintre prietenele mele patru au 30 sau peste 30 de ani si nu au copii, si nici nu cred ca vor avea prea curand (nu se stie niciodata, dar asa pare la ora actuala)...
inca noi suntem printre primii din anturaj care ne-am casatorit.

vad ca tendinta e negativa cu privire la casatorie si la copii. eu n-am avut nici un copil mic in jurul meu, nici nu am vazut vreodata cum se schimba un copil am fost singura la parinti...

ideea e ca... chiar daca sunt constienta ca se apropie "ceasul biologic", toate din jurul meu ma amana sa iau si eu decizia asta... toti inca zburda, au alte prioritati...
cuplul de mai sus care are fetita de 2 ani s-au departat de noi si de prietenii lor...
plus serviciul, plus alte motive contra copilului, poate comoditatea, ma simt bine, de ce sa ma leg la cap... al meu barbat e si el dupa cum bate vantul... si vrea si nu vrea...

ce vreau? nici eu nu stiu... poate sa povestiti la voi cum e, daca e o situatie asemanatoare sau nu...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

avantaje si dezavantaje... eu m-am maritat la 30 de ani si l-am nascut pe Cristi la 37 de ani (!!).. nu ca n-am vrut mai devreme, am avut ceva probleme. E greu, nu mai am rabdare, putere, sant mai prapastioasa, imi fac griji din orice etc.etc...
Iar prietenele mele, care sant de aceeiasi varsta cu mine, au copiii de 17-18 ani....le invidiez acum

Ingrid si Cristi 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

Ramonika,e chiar o tema interesanta si de multe ori m-am gandit la ceea ce se intampla in stadiul actual al dezvoltarii cuplului, familiei.
Traim timpuri in care ,pentru femeie maternitatea nu este singura preocupare. E clar ca pana acum femeile aveau alt statut si alte prioritati.
Unele nu se simt suficient pregatite, pentru ca venirea unui copil aduce dupa sine un fel de dezbinare a cuplului ( vezi cate mamici sunt singure pe aici chiar daca atunci cand s-au casatorit au fost in al noualea cer, la fel si cand au ramas insarcinate si apoi dupa...).

Altele sunt preocupate de statutul social si cariere mai mult decat familia in sine, asta e ratiunea lor de a exista si e ok pt ele.
Cred ca depinde in primul rand de femeie.Ea e cea care isi doreste in primul rand copilul maritata sau nu.

Acum depinde la care categorie de oameni te raportezi. Unii nici nu stiu sa deschida un calculator dar sa mai si posteze aici.

Intr-un fel ii dau drepate lui Ingriden, e mai greu mai tarziu , mai apar si probleme de sanatate, bunicii mai pot exista sau nu.
Eu am avut baiatul la 26 de ani.L-am crescut singura cu ajutorul alor mei facand naveta saptamanal 300 km pana l-am adus in clasa a cincea definitiv cu mine.
Da,pote are dreptate Ingridnen,acum merg in club cu el. Cred ca e mai bine decat prin parc de mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Cuplul cu copilul de 2 ani s-a indepartat de voi pentru ca acum au alt program, alte prioritati.
In gasca noastra de prieteni nu s-a intamplat sa ne indepartam de cei care nu au inca copii dar e adevarat ca nu mai reusim sa ne vedem la fel de des ca inainte.
Pot sa-ti zic ca la noi situatia e cam pe dos: mai intai au fost nasii nostri care au o fetita de 6 ani, apoi noi care avem doi copii de aproape 3 si aproape un an, acum urmeaza finii in mai si alt cuplu de prieteni in iunie. Toti ne invartim pe la 30 de ani +/- un an doi acolo. In rest mai avem un cuplu care nu au copii dar el isi doreste foarte mult de ceva timp pe cand ea nu prea si nu reusesc sa cada la pace.
Pana acum cativa ani mergeam la nunti in disperare, aveam cate 7-8 nunti pe sezon de ieseam din vara ruinati acum inschimb am inceput cu botezurile. Am avut deja doua de la inceputul anului, mai mergem la inca doua, din care la unul o sa fim nasi.

Pana la urma cred ca depinde de fiecare, nu cred ca este un trend. Si mai cred ca depinde si de anturaj. Daca in cercul de prieteni apropiati se tot nasc copii incepi sa te gandesti ca ai cam vrea si tu, daca asa cum ai zis, toata lumea zburda si-si vede de tinerete iti da si tie ghes la aceleasi preocupari. Evident intr-o anumita masura, in functie de cat de mult iti doresti sa ai sau nu copii inca.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Noi trecut deja la petrecerile de divort

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Noi l-am avut pe Bogdan la ~38 ani. Prietenii nostri aveau copii de 10-12 ani la vremea respectiva. Nu ne-am indepartat, nici cind copii lor erau mai mici, nici acum cind noi avem copil mic. E drept, noi ne-am chinuit ani buni sa avem un copil, poate conteaza si asta, dar cred ca e importanta si firea omului.
Nu stiu cum sint altii, dar mie imi pare rau ca nu am avut copilul cind eram mai tinara. Cind ma gindesc ca daca el se insoara pe la 30 de ani eu ma apropii de 70... mi se face pielea de gaina. Dar asta e, asa a vrut Doamne-Doamne si eu ii multumesc in fiecare zi ca mi l-a dat si ma rog sa fie sanatos si noi pe linga el ca sa-l putem creste. Un copil e o minune indiferent de virsta la care-l ai.

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Un mic ajutor poate schimba viata unui copil:
1. Emma - 5,7 ani are nevoie de ajutor *4*
2. Si ingerii au nevoie...19 martie primul transplant - Blogul lui Bogdan-Andrei (Dodo-pui)
3. Sa ajutam la terapia pentru Ema (2) - Avem PAYPAL - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ramonika, doua cupluri prieteni cu noi, au aminat decizia (tot din cauza ca erau multumiti cum erau, aveau alte cupluri fara copii in preajma...etc) pina a fost prea tirziu. Dupa 15 ani, cite unul din fiecare cuplu regreta decizia (sotul in una, sotia in alta).
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

In grupul nostru de prieteni de +30 majoritatea au 1-2 copii. BB-lushul unor prieteni dragi se va naste in aceeasi luna cu al nostru. Mai stiu un cerc f strans de prieteni care asteapta toti bebelusii (4 la numar) intr-un interval de 3 luni.
La mine ceasul biologic a batut pe la 27 de ani si m-am conformat. E destul de greu sa explic aceasta dorintza puternica ("urge"), nu m-a interesat nimic decat sa am cupchilul meu - am ignorat cu totul cat de greu va fi dupa. Si nu a fost usor dar satisfactiile sunt pe masura. Cam aceeasi poveste s-a intamplat si acum la al doilea bb.
Ramonika, io zic ca 30 de ani e o varsta foarte frumoasa pt a avea copii. Fertilitatea sigur nu creste de acum incolo, asa ca daca (in principiu) vreti sa aveti copii , de ce nu acum ? Poate ii veti incita si pe prieteni in aventura de a deveni parinti.

Monica 18+ si Eduard (05.04.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Copilul e bine sa-l ai atunci cand te simti pregatita sa-ti asumi responsabilitatea cresterii lui. Ca pentru unii asta inseamna 25 si pentru altii 35, eu cred ca asta nu e o problema grava. Insa trebuie luata in calcul si posibilitatea ca poate nu vrea bebe sa vina atunci cand vrea mami. Degeaba m-am simtit eu pregatita pe la 24-25, ca Alex s-a nascut cand aveam 28. Oricum nu consider ca a fost prea tarziu, cred ca a fost exact la momentul potrivit.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_ioanid spune:

eu una intentionez sa fac primul bebe pe la varsta de 26 de ani (desigur daca nu or sa intervina complicatii medicale, si in acord cu partenerul). am horat cu iubitul meu sa ne casaorim peste 2 ani, maxim 2 ani jumatate... asta ar insemna cand implinim 25 de ani... eventual sa mai stam jumatate de an sa "copilaraim" doar noi doi, si pe urma sa ne facem si [bebe]. acum doua zile, am vorbit din nou cu iubitul despre chestia asta, si a redus perioadele pe care le "planificaseram"... in maxim 2 ani nunta, si in luna de miere sa "muncim" la copil... om trai si om vedea cum va fi... oricum nu cred ca o sa ma apuce 26 de ani fara un bebe, daca nu in brate sigur in burtica . In primul rand nu este nici sanatos, sa ai un copil la varsta prea inaintata, si nici nu cred ca este "placut" (n-am gasit alt termen potrivit) pentru copil sa aiba niste parinti foarte in varsta: oricum apar diferente de opinii si gandire, cu cat este mai mare diferenta de varta, cu atat difera mai mult perspectivele noastre de ale celor mici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Aolio, Alexandra!!!! Numai gandi asa: ca la 25 de ani ma marit, ca la 26 fac cupilul! Este daunator la psihic! Poate astea va sunt planurile ACUM, dar in ani, ei-barbatii, se mai sucesc! Dupa cum, prea bine, s-ar putea ca tu sa numai vrei! Sunteti tineri, si frumusetea acestei varste este tocmai aceasta nestatornicie!

Vorbesc din experienta proprie: prieten de 6 ani, la 24 de ani eu ma simteam pregatita macar sa ne mutam impreuna! El.. pa-pa! Si gata planurile mele cu maritis la 25, cu copil la 27 si respectiv la 29. Dupa cum vezi, calculasem tot!
Intre timp, mi-am gasit sotul, maritat la 26 ani (deci in grafic! ), prima sarcina la 28 de ani, pierduta insa dupa nici 2 luni! In continuare vreau bebe mai mult decat orice, insa numai planific nimic! Mai am 2 luni pana fac 29 de ani, ma simt tanara, dar organismul meu deja numai este! In visele mele aveam deja 2 copii, deocamdata... astept! Macar numai am senzatia aceea de "ratare" ca : uite ce mi-am planificat, si uite ce-a iesit!

Mergi la inceput