Stimulare ovariana cu ova-mit/clostilbegyt (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Buna fetelor
In cadrul campaniei noastre, de a carei existenta cred ca stiti cu toate, vrem sa facem un memoriu catre Min Sanatatii in care sa semnalam anumite nereguli ref la conditiile care trebuie sa fie indeplinite pentru a beneficia de decontarea timp de trei luni a tratam de stimulare ovariana (conform legii, pana acum doar pt probleme hormonale)
vrem sa semnalam urmatorul fapt:
Una din cerinte este sa se demonstreze lipsa de reactie timp de trei luni la tratament cu clomifen citrat.
Aici avem trei sesizari:
- 1) de ce obligativitatea utilizarii acestui medicament (clomifen) - efecte adverse multiple, nu este indicat oricui - in fct de profilul hormonal- , in afara nu prea se mai foloseste (aici avem nevoie de date concrete, de pe site-uri de specialitate, opinii de medici )
-2)- de ce tratamentul pe trei luni trebuie sa nu aiba efect? inseamna discriminare impotriva celor care totusi au reusit sa obtina stimularea, dar nu si sarcina.
-3) - sunt cazuri cu fsh mare sau varsta( de ex) unde nu sunt recomandate stimulari repetate, iar folosirea clomifenului ar contribui la cresterea fsh si la scaerea sanselor unei stimulari reusite in viitor, chiar daca se schimba tratamentul

Hartia care sa ateste ca s-au facut stimulari cu clomifen fara rezultat o poate obtine oricine, cu ceva interventii. Dar nu e vorba de asta, noi vrem sa aratam faptul ac este f greu de apelat la aceasta decontare.

Va rog mult, haideti sa cautam impreuna raspunsuri, sa putem prezenta o opinie solida.

Ioana
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

http://.

Mergi la inceput

Prospectul pentru clomifen il avem aici:
http://medicamente.romedic.ro/medicamente.php?med=1906&fl=1

poate il treceti si pe prima pagina, elly me, sper ca mai citesti aici.

Ioana
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

chiar sunt singura care a avut acea senzatie de congestie dureroasa dupa clomifen?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Simonia, si eu am avut congestie in zona pelvina de la clomifen. Am simtit intepaturi in zona ovarelor, mi s-a umflat burta si m-a durut pana la venirea menstrei.

Ioana, eu de la clomifen am facut chisturi in a doua luna de stimulare, din acest motiv nu l-am mai primit ca tratament. Mi se pare ingrozitor sa te puna sa faci stimulare timp de 3 luni...

Felix

Mergi la inceput

Postez aici ce link-uri gasesc mai interesante:
http://www.drugs.com/clomiphene.html - cu afectiuni pt care este contraindicat clomifenul (inclusiv probleme cu tiroida sau alte afectiuni endocrinologice -astea nu sunt cumva cauze hormonale? adica exact cele la care se refera decontarea?)

Felix, tocmai asta incercam sa facem, sa demonstram ca nu oricine poate tolera clomifenul, deci ca nu e corect sa se impuna conditia folosirii lui timp de trei luni. Insa avem nevoie de studii concrete, din pacate nu sunt suficiente marturiile, dar sunt binevenite la acest subiect, pt cele interesate de efectele stimularii.
Cine are timp sa caute pe site-uri straine, poate gasim totusi un studiu de specialitate.

Ioana
animalutele mele iubite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

adevarul e ca nu ma obliga nimeni, mi l-a prescris, stiu ca se poate lua si a 3-a luna. ma intrebam daca senzatia de congestie, e raspunsul organismului meu ca il refuza. daca il iau sau nu, e alegerea mea. multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramayanaa spune:

Simonia, si eu acum am facut prima stimulare cu Clomifen si am avut exact aceeasi senzatie de congestie, vreo 3 zile, cam in perioada corespunzatoare ovulatiei, senzatie ce n-am mai simtit-o niciodata in viata mea. Dar nu cred sa fie un raspuns negativ al organismului, ci dimpotriva cred ca asta indica faptul ca a functionat. Eu am luat acum prima luna, dupa ce am fost urmarita la eco timp de 3 luni si s-a stabilit ca nu am foliculi la dimensiune suficient de mare. Dupa stimulare, la ecograf s-a vazut un folicul frumusel, de dimensiuni normale. Eu am luat doza minima, de 1/zi. Dar medicul meu mi-a zis ca facem 2 luni la rand si apoi neaparat pauza. Per total nu e indicat sa faci mai mult de 6 luni cu Clomifen pt ca are anumite efecte asupra mucoasei uterului, in sensul ca stimuleaza ovulatia, dar cumva impiedica fixarea. Tocmai de aceea se da schema combinata, cu Utrogest in cazul meu, in a doua parte a CM. Sper ca iti sunt de folos informatiile astea.

Numai bine si ...mergem inainte impreuna.

Ramayanaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dasalina spune:

Sa ma bag si eu in vb asa.....am facut si eu tratament cu clomifen 2 luni dar fara rezultat si asta pt ca n-am avut parte de un medic bun care sa-mi monitorizeze efectele produse.......si asa am luat timp de 2 luni, prima luna 2 /zi si a doua luna 4/zi......o doza foarte mare de care s-a mirat si urmatorul medic pe care l-am consultat. Am renuntat la el pt ca imi cadea parul foarte tare si nu ma simteam bine ( imi crestea brusc, tensiunea, ma inroseam, ameteam si-mi era somn mai mereu) si in plus nu mi s-a parut in regula sa nu fac decat o singura monitorizare in ziua a 10 si apoi sa-mi zica ca na.....daca nu da rezultate luna asta, ia doza dubla luna viitoare.....ceea ce cred ca mi-a facut rau. Acum, dupa spermograma si spermocultura, ambele ok voi incepe de luna asta stimularea cu Gonal F care este indicat atunci cand nu da rezultate Clostilbegyt-ul......
Oricum, concluzia ar fi, si sfatul meu sa nu luati de capul vostru clomifen si mai ales fara monitorizarea unui medic cu experienta in infertilitate.

Doamne ajuta!
www.weddingcountdown.com/ticker/6akzzswdlyn.png" target="_blank">Atat a trecut...!

www.petitieonline.ro" target="_blank">Petitie FIV
Orice tineri care se casatoresc, el si ea, ar trebui sa intre in casatorie cu credinta ca, din toata omenirea, numai urmasii lor sunt destinati sa duca mai deoarte viata pe pamant. - Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Dasalina, 4 pe zi??? cine ti-a spus sa iei atat de mult? Nu se depasesc 2/zi...
Vezi ca si eu, de la closty aveam reactii nashpa, dar de la ova-mit nu am nimic.
Tu nu ti-ai facut si monitorizare, sa vezi reactia?

Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

fetelor si eu am facut tratamnet cu clomifen.acum in ianuarie...dar nu mia fost rau deloc, am luat cate 2 zi..am avut dureri de spate si oboseam ff repede asta era tot, acum dupa ovulatie deja mai am 3 zile de luat duphaston..care si acesta a avut div reactii in primele 3 zile..dar apoi miam revenit..acum sunt ok..desi iau pastile, ,ma mai inteapa ff putin ovarele..dar e ok
astept minunea..azi sunt 26 zile de la CM....nu vreau sa fac teste sau altceva...am rabdarea suficienta sa vedem daca Dzeu a lasat un embrion acolo

Mergi la inceput