nu vine sa cred ca ne a parasit
Raspunsuri - Pagina 3
Rufus spune:
Mai, eu te cred ca acum ai vrea copilul. Problema e ca, din cate vad eu, nu sunteti chiar o familie model, iar tu nu iti alegi cea mai buna cale de a te apropia din nou de cei doi. Nu stiu daca ti-ai refacut viata, daca esti linistita, dar pana cand nu esti pregatita sa fii mama, n-are rost sa faci si mai rau. Chiar daca consideri ca esti nevinovata, in acest moment esti decazuta din drepturi, prin urmare trebuie sa muncesti mult si bine ca sa ai o sansa la copilul tau.
Din ce observ eu, continui sa-l vorbesti de rau pe fostul sot. Nu ca ar fi vreun sfant, dar nu asta-i calea.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
Anda Panda spune:
era24 Posted - 11/11/2008 : 04:22:17
--------------------------------------------------------------------------------
va spun si eu varianta mea,.sunt mama cea rea care si a parasit copilul.nu stiu cum puteti judeca pe cineva fara sa ascultati varianta celuilalt.de ce atunci cand l am parasit nu am luat copilul cu mine? cu legile din tara noastra era ceva imposibil.fara venit,ca el nu ma lasa sa lucrez,(adica cum nu te lasa sa lucrezi??? sinteti cumva alta religie?) fara casa ca a trebuit sa vand casa mostenita de la parinti sa i achit datoriile fostului barbat,si sa l intretin ca doar nu lucra pe vremea aia, nu aveam cum sa l castig custodia. (mi-e greu sa cred asta, insa cu siguranta sotul va raspunde afirmatiei asteia) Despre divort,nu am fost anuntata,am aflat dupa 2 luni (s-a mai intrebat: unde ai fost 2 luni?)ca am divortat,deci nici sansa nu am avut sa i cer custodia.Iar acum nu stiu de unde sa incep sau ce sa fac ca sa l am pe fiul meu langa mine. faptul ca sustii ca nu esti pregatita sa fii mama/sotie da dovada de maturitate, cu toate astea cred ca mai tb sa treaca un timp pina o sa iti reintri in drepturi...daca se va intimpla. Va intreb eu,daca erati nevoiti sa mancati paine uscata,sa stiti ca barbatul e in spania si va inseala ](TU ai vreo dovada?),ca e o minciuna,ca am fost cu el acolo,sa rabdati injosirea soacrei la care trebuia sa va rugati sa va dea bani,cum ati fi reactionat? Cand m am dus in spania soacra mea mi a zis daca plec nu am ce cauta de craciun in casa ei,si sotul la fel ca mi a zis clar ca nu ma duc acasa cu el de craciun Acum sotul scria ca nu te duci acasa de craciun ca poate iti gasesti de lucru la un bar. Ma lasat singura ,fara loc de munca cu 150 de euro pana venea el inapoi in februarie. (aici sint confuza: din ce scrie sotul reiese ca ai fost acasa intre 9-18 jan.) La o saptamana ce a plecat el trebuia sa predam chiria unde am stat,unchiul sau a ramas dormind pe strada,iar pe mine ma ajutat prietenul lui,cu care nu am avut nici o relatie intima pana in februarie. (si .. dupa feb?)
era24 Posted - 11/11/2008 : 04:32:39
--------------------------------------------------------------------------------
dar nu stiu de ce explic eu toate astea ca voi habar nu aveti cat am suferit.si orcum raman doar o mama"omida (asta nu se referea la tine ) pe care o doare in partea dorsala de fiul sau (asta poate se refera la tine). Iar despre tatal cel bun,acuma degeaba il rog nu ma lasa sa tin legatura cu copilul.Il sun zilnic sa intreb de copil,ori nu mi raspunde ori zice ca nu e treaba mea.Si mai dezastruos,acum doua zile a plecat de aici,din spania,unde a fost timp de doua luni,fara copil ca sa se distreze si bine,sa mai si lucreze un pic.Copilul lasand cu mama lui care e bolnava de cancer (cancerul este o boala cu care poti trai...in anumite limite, nu inseamna ca esti incapabil, mort deja...etc), si o femeie despre care imi zicea fiul meu ca il bate (la 2 ani si jumatate copii inca fabuleaza). Dar inainte,tineti in continuare cu el, ca doar o mama nu are voie sa si refaca viata sa fie fericita si sa incerce sa i faca copilului un viitor mai bun ca e condamnata de toti. Oricine are dreptul sa isi refaca viata, insa nu poti recrea o relatie la comanda, asteapta un timp.... ai ranit persoane care spun ca te iubesc sincer si asta e destul de grav. Nu sunt mandra de faptele mele, si incerc tot posibilul ca sa fiu mama pentru copilul meu dar e foarte greu cand toata lumea e impotriva ta. aici imi vine in cap vorba aia romaneasca "cind 2 iti spun ca esti beat, du-te si te culca". TU tb sa privesti relatia asta cu mai multa seriozitate, mai multa responsabilitate. Nu victimiza (si tu...) ca nu e cazul.
Daca poti dovedi legal motivul pt care nu te-ai putut prezenta la procedura de divort (banuiesc ca ai avut un motiv intemeiat), ai putea redeschide dosarul.
"Prietenul cel nou" ce parere are?
Incerc sa pun evenimentele (relatate de ambii) in ordine insa din cauza orei inaintate (poate??) imi da cu zecimale. imi cer iertare daca sint eu de vina.
Succes!
Nici Roma nu a fost cladita intr-o zi.
Tisina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui era24 va spun si eu varianta mea,.sunt mama cea rea care si a parasit copilul.nu stiu cum puteti judeca pe cineva fara sa ascultati varianta celuilalt.de ce atunci cand l am parasit nu am luat copilul cu mine? cu legile din tara noastra era ceva imposibil.fara venit,ca el nu ma lasa sa lucrez,fara casa ca a trebuit sa vand casa mostenita de la parinti sa i achit datoriile fostului barbat,si sa l intretin ca doar nu lucra pe vremea aia, nu aveam cum sa l castig custodia.Despre divort,nu am fost anuntata,am aflat dupa 2 luni ca am divortat,deci nici sansa nu am avut sa i cer custodia.Iar acum nu stiu de unde sa incep sau ce sa fac ca sa l am pe fiul meu langa mine.Va intreb eu,daca erati nevoiti sa mancati paine uscata,sa stiti ca barbatul e in spania si va inseala,ca e o minciuna,ca am fost cu el acolo,sa rabdati injosirea soacrei la care trebuia sa va rugati sa va dea bani,cum ati fi reactionat? Cand m am dus in spania soacra mea mi a zis daca plec nu am ce cauta de craciun in casa ei,si sotul la fel ca mi a zis clar ca nu ma duc acasa cu el de craciun.M a lasat singura ,fara loc de munca cu 150 de euro pana venea el inapoi in februarie. La o saptamana ce a plecat el trebuia sa predam chiria unde am stat,unchiul sau a ramas dormind pe strada,iar pe mine ma ajutat prietenul lui,cu care nu am avut nici o relatie intima pana in februarie. |
Spune sincer, tu chiar crezi ca in toata treaba asta TU esti victima? La copil te-ai gandit? Cum poti spune ca te judeca lumea degeaba?
Pai daca pe mine m-ar bate sotul, m-ar insela, m-ar umili, m-ar juca in picioare... eu mai stiu ce... mai mult ca sigur ca as pleca de la el dar NU MI-AS LASA COPIII IN URMA!!!! As face, cum se zice, pe dracul in patru si le-as asigura traiul zilnic, m-as zbate si as sacrifica totul pentru ei. In nici un caz, nu as pleca pentru a-mi fi mie bine!
Deci nu cauta intelegere, ca nu cred ca o vei gasi la cineva. NICI O MAMA CARE ISI PARASESTE COPILUL nu poate avea circumstante atenuante. Ma rog, asta e parerea mea.
Anda Panda spune:
tisina, nu ai inteles. NU a fost lasata sa munceasca!!!
Stai ca iar m-am poticnit: nu era lasata sa munceasca in RO, dar era ok sa munceasca in Spania... ??
Hmmm....
floridia spune:
cel mai important e copilul.TISINA ai mare dreptate o mama care isi paraseste copilul nu merita iertare si nici macar intelegere.O astfel de femeie nu se poate numi MAMA.
gabriella1 spune:
hop..nu mai inteleg nimic... Era24 e sotia lui Ianlearn?????????Si-si rezolva problemele pe DC?
Oameni buni,vad ca voi aveti altceva de facut in loc sa va ingrijiti de copilas... Si cum sunteti intr-atat de ocupati in a va razboi io propun sa mi-l dati mie pe puiut .
De ce Dumnezeu ii face parinti pe unii care NU MERITA?!
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
era24 spune:
nu,te inseli,eu am ceva mai bun de facut.Sa incerc sa lupt pentru copilul meu.Doar mi a trimis fostul acest link sa ma uit la ce a scris.Si m am gandit sa zic si eu varianta mea,.. A SI PANA NU UIT,EU NU INCERC SA PAR NEVINOVATA,CA STIU FOARTE BINE CA NU SUNT,DAR NU NUMAI EU SUNT DE VINA,PENTRU TOATE ASTEA,. STIU AM GRESIT CA NU AM LUAT CU MINE COPILUL,DAR CINE M AR FI LASAT SA L SCOT DIN TARA. NU AM INCETAT SA SUN SA STIU CE E CU EL,DAR EU NU POT RASPUNDE LA ASTA IN LOCUL FOSTULUI SOT. CE AR TREBUI SA FAC SA MI RASPUNDA LA TELEFON? SI DE VAZUT AM FOST SA L VAD,IN SEPTEMBRIE,VROIAM SA GASESC MODALITATE SA FIE SI CU MINE SI CU TATAL LUI,DAR FOSTUL NU VREA.CHIAR IMI ZICE CA NU MA VA LASA SA L VAD.SI ORICUM,PUTETI SA MA JUDECATI SA MA CONDAMNATI,CA NU ATI TRAIT VIATA MEA,NU ATI FOST IN LOCUL MEU,SI NU STITI ADEVARUL,DOAR CE ATI CITIT AICI PE FORUM.RESTUL NU O SA AFLATI NICIODATA.DACA AS CITI O ASEMENEA CHESTIE PE FORUM SIGUR PRIMA DATA AS JUDECA O,DAR DUPA ACEEA AS ADMITE CA POATE SI O MAMA POATE AVEA MOTIVELE EI.NU E NORMAL,DAR SE MAI INTAMPLA.SI NICI UNA DINTRE VOI CARE COMENTATI NU STITI CA AM INCERCAT SI O SA INCERC TOT POSIBILUL CA SA L AM PE FIUL MEU,SI NU STITI CUM MA SIMT EU,SAU CAT DE FERICITA SUNT.DAR IN FINE,NUMAI VORBESC DEGEABA,FARA SA MA INTELEAGA CINEVA,MACAR 1%DINTRE TOTI DE PE ACEST FORUM CA ASTA NU SE VA INTAMPLA. FIECARE ISI PLATESTE PROPRIA GRESEALA.EU O PLATESC DE APROAPE UN AN.
oocristina spune:
Era 24, sa stii ca nu suntem aici sa te blamam pe tine si sa il sustinem pe fostul tau sot. Sau sa dam verdicte, esti vinovata sau nu esti vinovata. Pur si simplu suntem o comunitate de unde mai invatam, de unde primim sustineri si de ce nu, suturi in fund.
Poate ca trebuie sa pui mai multa ordine in viata ta si sa iti stabilesti mai bine prioritatile.
Iti vrei copilul inapoi, este firesc, dar poti avea grija de el? Iti permiti copilul - daca imi dai voie sa spun asta? Pentru ca un copil implica muuulta cheltuiala. Banii tai, nu ai soacrei, nu ai fostului sot. Ai unde sa il duci, sau faci din copil doar un trofeu, o arma impotriva fostului sot?
Gindeste-te mai mult la copil. La ce nevoi are cel mic. Esti sigura ca te vrea pe tine alaturi? Fara sa fiu rea, crezi ca cel mic mai stie cine esti? Sau esti doar mama cea rea din descrirea tatalui si a soacrei.
Lasa razbunarile pentru cind va creste copilul mare si va fi independent. Gindeste-te mai mult la copil. La tine si la ce ii poti oferi.
Nimeni dintre cei de aici nu au trait viata ta. Si chiar daca ai impresia ca dam cu pietre, nu o facem. Esti o straina pentru noi si noi niste straini pentru tine. Nu avem nici o intentie sa te ranim. Toate acestea sunt doar pareri. De la oameni necunoscuti, neimplicati in problemele tale. Asa se vede lumea ta, indiferent daca iti place sau nu.
Lasa ura deoparte. Cu ea nu rezolvi nimic. Nici cu fostul sot, si nici cu noi. Ura intuneca mintea. Te face sa te simti tare si destept, dar pina la urma este doar ura. Rautate. Nimic bun.
Gindeste-te fara ura, macar odata, la viata ta, la copilul tau, la fostul tau sot, la soacra ta. Si la noi.
Si incearca sa ne spui cum este viata ta fara ura. Daca vei putea.