Endometrioza nu ne va impiedica sa avem un BEBE-29
Raspunsuri - Pagina 11
unducthable spune:
da, asa este , depinde de la femeie la femeie
pe mine m-au luat bufeurile chiar din a doua saptamana si m-au tinut 3 luni
am luat Ca +D3 , magneziu, complexul de B-uri , ba simultan, ba una dupa alta , depinde cum se terminau , si OMEGA 3 ACIZI GRASI cu aceeasi marca , am luat foarte multe vitamine si tot ce trebuie, (plus pentru imunitate , plus ceaiurile
, plus ca am tinut si post si dieta si m-am simtit chiar mai sanatoasa din acest punct de vedere
am tenul mai luminos , sunt mult mai sanatoasa acuma, decat eram inainte
deci depinde de femeie, unele femei asa ca mine , pot lua si vitamine ..., migrenele sunt migrene, cosmarurile sunt cosmaruri , bufeurile foarte intense care au tinut toata noaptea la mine cateodata , asa a fost la mine
Pe mine m-ai intrebat Ira ce si cum , si m-am simtit datoare sa iti spun ADEVARUL DESPRE CUM A FOST LA MINE. Nu m-am referit la nici o alta membra de pe acest forum, si nu vorbesc in numele nimanui.
Ira, sfatul meu este ca ceea ce hotarasti , sa crezi in decizie , sa nu iti para rau dupa aceea , orice ar fi. Aceasta e important . Sa ai incredere in Dumnezeu si in tine.
ai curaj , este greu, dar eu as mai trece o data prin toate astea daca e pentru sanatatea mea si acuma sunt multumita , si am fost la Biserica , ..., mai mult decat de obicei , a fost linistit si frumos sufleteste , acolo chiar ca imi mai treceau durerile ... asa a fost la mine
sanatate maxima si sa ti se implineasca visele,
daca nu ma intrebai direct , NU MA BAGAM ,
si apropo de depresii, nu cred ca exista vreo femeie care sa vada ca macar un an de zile nu ramane insarcinata si sa nu inceapa sa se gandeasca ce se intampla, ..., sa nu fie mai trista sau macar mai ingrijorata , pentru ca pana la urma absolut toate ne dorim un copilash foarte foarte mult in viata noastra ... , si pana nu il avem in brate, sanatos , e poveste cu nabadai
diana
A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .
poze cu noi
http://www.dianabostan.evonet.ro/nunta.asp
aerlilian spune:
Dragele mele,iar am picat pe ganduri...Va amintiti ca va spuneam ca data trecuta dupa stimulare mi-a venit cm la 34z si apoi din nou la 12z.De data asta,mi-a venit cm la 35z iar acum,sunt in z17 si n-am semne ca ar fi ceva in neregula.Dar,in z9 si z10 am avut semne specifice ovulatiei.Sigur ca am "speculat momentul",insa hotarasem sa stau o luna linistita,fara calcule si fara teste de ovulatie.Deci,n-am facut test.Va intreb eu pe voi acum,e posibila ovulatia in z9,poate fi acesta urmare a dereglarii de la closty care data trecuta s-a manifestat prin cm in z12?
ana-alexia spune:
aerlilian, e posibila ovulatia in z9; mie mi s-a intamplat lucrul acesta in urma cu 2 ani ( atunci aveam CM 25-28 zile), certificat echografic. In z8 aveam un presupus chist de 25mm, iar in z10 nu mai era, de unde concluzia dr ca ovulasem, si ca de fapt acel presupus chist fusese un folicul care s-a spart. Nu mai stiu daca atunci luam si eu clomifen sau nu.
magdita spune:
quote:
Originally posted by silvy24
Buna fetelor,
Eu am facut laparoscopie alaltaieri cu dr. Tutunaru si mi-a descoperit cateva puncte de endometrioza. De 3 ani si jumatate nu ne protejam si nu am ramas gravida niciodata. Acum sper ca aceste puncte sa fi fost singura cauza din care nu am ramas graviduta si sper sa va anunt luna viitoare ca am vazut 2 liniutze.
Pana una alta as vrea sa va intreb unde pot gasi regimul lui Amely pt endometrioza? Am vazut ca unele dintre voi ati tinut acest regim (scrie pe prima pagina) si ca ati ramas gravidutze.
Multam mult,
Silvy.
Dau paste unei postari a lui Amely :
"Mai fetelor, si eu observ ca femeile cu endometrioza raman mai greu...asta e clar. Nu ma imbat cu apa rece.
Dar, daca explicatia ar fi ca se produc niste substante "rele" (prostaglandine?) care zapacesc si care nu pot fi anihilate de organismul nostru, deci cauze imunologice, atunci sa facem tratamente care ne cresc imunitatea, nu?
eu iau de exemplu extract de suc de orz verde capsule, ulei de primula capsule cu vit. E, apilarnil, laptisor de matca, ulei de catina, echinaceea, mananc cat mai multe vegetale si peste... si lista continua...
Pana la urma cred ca si regimul nostru de viata poate influenta dezvoltarea sau, din contra, stoparea endometriozei.
Nu cred ca este obligatoriu sa ne bombardam din prima cu hormoni (diphereline etc) decat in cazuri grave, de endometrioza avansata, care deja deformeaza organele si ne da dureri insuportabile.
Altfel... natura ne poate fi un bun aliat contra acestei boli, sunt sigura. "
Postat in 27.07.2006, la subiectul endometrioza, cap.2, pag16
magdita
http://tt.lilypie.com/lQvGp2.png
aspiranta din aprilie 2004
"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze
magdita spune:
Hai ca am mai gasit ceva :
"Am incercat pe cat posibil sa evit alimentele daunatoare: conservantii, grasimile, e-urile, alcoolul, dulciurile (in special ciocolata, care imi place atat de mult).
M-am axat mult pe legume si fructe proaspete. In special pe: varza, broccoli, conopida, ceapa, usturoi, morcovi, telina, fasole pastai si boabe... Primavara verdeturi la greu, apanac, urzici, leurda, am facut efectiv cura de verdeturi. Si celelalte sunt foarte bune, dar astea in mod special.
Carne: de evitat carnea de porc, carnea grasa in general. Incearca mai mult peste oceanic, contine omega 3 si e ff bun (somon, sardine, ton, cod, merluciu..)
Lactate: NUMAI iaurt viu (Prodlacta - Bifidus) din pacate orice alte lactate/branzeturi sunt interzise, chiar si ouale. asta chiar ca a fost greu. Eu insa am substituit ouale de gaina cu cele de prepelita, renumite pt. proprietatile lor terapeutice, si mi s-au parut chiar mai gustoase. dar nici cu alea n-am exagerat...
Iaurtul il manacam (si acum mananc) dimineata cu fulgi de ovaz, sunt ff sanatosi si contin fibre. Plus o banana/mar/alte fructe.
Fibre: paine integrala, cu cat mai multe fibre, fulgi de ovaz. de evitat alte fainoase.
Naturiste: Mastodynon, Maca (pt. endometru), extract din mladite de zmeur.
Imunitate: ulei de primula capsule, extract din suc de orz verde, omega 3, ulei de in (flax seed oil) - capsule gelatinoase, 2/zi DS.
Vitamine si minerale: vit. E (dar cu pauze), vit. C + minerale: seleniu (1 cp. dim. inainte de masa), zinc (1 cp. seara, dupa masa), complex de vit. B, magneziu, calciu (ultimele 2 doar din cand in cand)
Am scris ce am facut eu, nu inseamna ca fix asa trebuie, ca nu-i batut in cuie, dar poate sa dea o idee cam ce ar trebui respectat.
A, si sa nu uit, am luat vreo 2 luni produse apicole: apilarnil, propolis, laptisor de matca (cu asta nu tb exagerat!), iar in loc de dulciuri - cate o lingurita de miere naturala.
Totul am gasit la plafar."
Mesaj postat in 27.09.2006, Endometrioza, cap.2, pag.25
magdita
unducthable spune:
Magdita , ma bucur ca azi am intrat aici , am revazut ce citisem mai demult , scris de Amely, datorita tie.
un doctor al meu , mai demult zicea , ca "leacul cel mai bun e acela care te face bine"
destine diferite , cai spre reusita diferite, dar pana la urma COPILUL este ce avem in comun , si ce e mai frumos ???
ce a spus Amely am facut eu in paralel , asa m-am simtit eu bine , normal ca nu litera cu litera , dar 90% de acolo am aplicat si voi mai aplica
multumesc , diana
poze cu noi
magdita spune:
Diana
Doamne ajuta sa reusim toate, oricare ar fi calea pe care o urmam !
magdita
unducthable spune:
Magdita,
niciodata nu am avut rabdarea si nu am simtit pentru mine ca ma ajuta sa citesc statistici .
Credinta in Dumnezeu si in plus sa ne intelegem noi pe noi insine, daca suntem triste , sa fim , ca ne trece , si asa mai departe ,
sunt atatea boli si totusi atatea minuni
nimeni nu a facut statistici la minuni 

asa ca eu aleg linistea deocamdata , am vorbit destul zilele astea pe forum ..., pentru ca am fost intrebata , cand mai revin , sa citesc cat mai multe vesti bune
sanatate si implinire !!
poze cu noi
ana-alexia spune:
Fetelor, eu sunt in z1...Mi-e greu sa ma gandesc mai departe...ce sa fac...cand...cum...
Sa aveti un weekend frumos!
ancaoradea spune:
Ana alexia imi pare rau pt z1
, chiar zilele trecute ma gandeam la tine si speram sa auzim vestea cea mare. Desi e greu, eu zic ca merita sa iei in calcul alte strategii. Multi pupici de la mine, ca sa te simti mai bine
Dragele mele, pt inf urinara m-am incapatanat sa nu iau nimic ( nu faceti ca mine) si cand am scos rezultatul de la laborator si i l-am aratat doctoritei mele din oradea, m-am trezit internata in spital cu branula in mana si ampicilina intravenos. Infectia e cu e coli 1 milion de germeni, plus cateva mii de leucocite, vreo 50 hematii, in fine nu ar fi trecut fara tratament serios. Toti medicii mi-au spus sa stau linistita ca ampicilina e permisa la greu chiar si in primul trimestru.
Vestea proasta e ca unul din gemeni nu se vede deloc, deja 2 medici mi-au spus asta, posibil sa fie un saculet gol, fara embrion, dar totusi creste in ritm normal, nu se pronunta inca nimeni, sunt sub urmarire. Dar am vazut o inimioara cum bate si m-am umplut de fericire. Sapt viitoare sau cealalta vom afla sigur ce e si cu celalalt bebe, daca e ascuns pe undeva sau daca nu a existat niciodata. Ne-am suparat f tare, ne obisnuisem cu ideea ca vor fi 2, inclusiv sotul care acum e f stresat. Eu ma rog lui Dumnezeu si le iau pe toate cum vin.
6
mamica de