Nasterea la Medlife (cap.7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen71 spune:

am si eu o problema: pasta de dinti imi provoaca stari de voma.Stie cineva vreo pasta "speciala"?
pe 13 merg si eu la morfo-fetala,si poate aflu sigur ce este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen71 spune:

LUNY,NASTERE USOARA!
asteptam cu nerabdare o poveste frumoasa si de la tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Buna!

Felicitari Clauclau si sa va dea Dumnezeu sanatate si numai bine!

Multumim mult pentru "poveste"! Pe mine una care sunt plina de intrebari, nedumeriri si indoieli nu m-a plictisit deloc ba din contra mi-a facut mare placere.
As mai avea niste intrebari pentru tine daca ai timp:

- te-au invatat asistentele "tehnica alaptatului" sau a cam venit totul de la sine. Adica daca nu te descurci oare au rabdare sa insiste? Eu imi doresc tare mult sa alaptez si ma gandesc ca asa cum incepi asa continui.
- anestezia din timpul operatiei este rahi sau epidurala ca mie inca nu imi este clar!
- cat stai tu la terapie intensiva, lui bebe ce ii dau oare sa manance? Ii dau ceva formula sau te asteapta pe tine cu alaptatul?
- la terapie intensiva poate intra sotul la tine, sau trebuie sa te mobilizezi singura? Eu am si niste homeopate pentru recuperare si usurarea durerii dar nu vad cum as reusi sa le iau in prima zi decat daca vine sotul sa mi le aduca acolo. Oricum si daca nu ar fi asta, tot mi se pare greu sa treci singur, dpdv psihologic, prin aceasta prima zi care este cea mai grea.
- cat de mult te implica in ingrijirea lui bebe in primele zile sau ramai doar cu ce am inteles ca iti arata in ultima zi la plecare? Bebeii sunt spatati in chiuveta?
- a existat ceva ce te-a deranjat cat de putin?

Merci mult si multa bafta in continuare la toate proaspetele si viitoarele mamici!

Miri si bebe de 38 saptamani si 5 zile

Miri2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccris_ccris spune:

Gyorgi, scuze ca intarzii cu raspunsul, dar nu ti-am vazut postarea decat mai tarziu. Mersic de aprecieri, hainutele le-am luat o parte din Carrefour Militari, dar cele mai multe din Unirea, la et. 3. Sunt mai multe magazinutze de bebei acolo, printre care Piciul, Z si nu mai stiu. Am intrat in fiecare si ce mi-a convenit ca pret si mi-a placut am cumparat. Majoritatea de la Piciul. Am mai luat si din Cora si de la Auchan.

Cristina32+

http://md.lilypie.com/LYuFp2.png
POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jackie spune:

Ai povestit excelent Claudia...Multumim ca ti-ai facut timp in aceasta perioada atit de aglomerata... Incerc sa ma mobilizez sa las deoparte gindurile despre nastere si spital si sa ma concentrez pe pregatirile pentru venirea lui bebe acasa.
Pupici pentru mamici si burtici!

Jackie 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Miri, o sa-ti raspund pe rand la intrebari:

- la alaptat te ajuta asistentele, toate sunt dragute si da, insista pe alaptat. O sa ti-l aduca pe bebe la fiecare masa sa-i dai tu san intai si apoi completare pentru ca la inceput nu o sa ai lapte, dar tot o sa ti-l puna pe bebe la san ca sa desfunde canalele si apoi sa pape colostrul atat de sanatos pentru ei. La mine, Rebecca fiind micuta nu putea sa apuce sfarcul bine la inceput si sunam mereu la neonato sa vina sa ma ajute si mi-o puneau ele bine la san. Deci, cere-le ajutorul pentru orice, este treaba lor sa te ajute acolo!

- Anestezia este rahianestezie, am inteles ca este cea mai puternica si bine tolerata de organism, la mine chiar asa a fost. N-am avut nici-un fel de problema de la ea si nu doare deloc cand ti-o face.

- Cat stai la terapie intensiva, bebe primeste formula bineinteles. Doar nu o sa stea nemancat 12 ore pana te transfera la rezerva!! Si la inceput, dupa cum ti-am scris mai sus, nu-ti vine lapticul. Laptic bun pentru bebe ai abia din a treia zi. Intre timp o sa-i dai san si completare cu bibe.

- la terapie poate sa stea sotul cu tine , dar nu intr-una. Adica intra, sta 20 minute, mai iese putin, se intoarce iarasi peste un sfert de ora si tot asa...Nimeni nu comenteaza, doar sa nu stea non stop acolo. De mobilizat, te mobilizeaza asistentele cand crezi tu ca esti pregatita. O sa te ajute sa te ridici din pat, sa mergi pe langa pat. La inceput o sa te tina ele si apoi te lasa si singura.

- calmante ti se administreaza cate vrei tu, la cerere, niciodata nu te refuza. Nu stiu ce valoare au homeopatele aici...Ele iti baga calmant direct in cateterul din coloana si in vena prin branula. Chiar este indicat sa le spui tot timpul cand te doare...

- de implicat in ingrijirea lui bebe, te implica atat cat vrei tu cred. Doar ca in primele zile cand ai dureri destul de mari, ti-e de ajuns sa-l pui la san, sa-l tii putin cu tine in rezerva si-apoi suni sa vina dupa el ca sa te poti odihni. Probabil depinde de fiecare mamica in parte..., de cat suporta durerea.

Si intr-adevar prima zi e foarte grea si e bine sa ai pe cineva cu tine acolo ca sa poti depasi mai usor.

- da, m-a deranjat ceva putin si anume faptul ca sunt multe controale de-ale doctorilor, in afara de doctorul tau. Asta nu mi-a placut, tot timpul venea cineva sa ne controleze la burta, la operatie...Asta mi s-a parut exagerat! Probabil ca prinde bine asta, dar cu durerile pe care le ai, deja cand vezi ca se apropie un doctor de tine, te crispezi toata.

Daca mai este ceva, nu ezita. Raspund cu placere.

Fetelor, multumesc mult de aprecieri. va pup pe toate si va doresc nasteri usoare.

POZE

mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criscris spune:

quote:
Originally posted by clauclau

Miri, o sa-ti raspund pe rand la intrebari:

- la alaptat te ajuta asistentele, toate sunt dragute si da, insista pe alaptat. O sa ti-l aduca pe bebe la fiecare masa sa-i dai tu san intai si apoi completare pentru ca la inceput nu o sa ai lapte, dar tot o sa ti-l puna pe bebe la san ca sa desfunde canalele si apoi sa pape colostrul atat de sanatos pentru ei. La mine, Rebecca fiind micuta nu putea sa apuce sfarcul bine la inceput si sunam mereu la neonato sa vina sa ma ajute si mi-o puneau ele bine la san. Deci, cere-le ajutorul pentru orice, este treaba lor sa te ajute acolo!

- Anestezia este rahianestezie, am inteles ca este cea mai puternica si bine tolerata de organism, la mine chiar asa a fost. N-am avut nici-un fel de problema de la ea si nu doare deloc cand ti-o face.

- Cat stai la terapie intensiva, bebe primeste formula bineinteles. Doar nu o sa stea nemancat 12 ore pana te transfera la rezerva!! Si la inceput, dupa cum ti-am scris mai sus, nu-ti vine lapticul. Laptic bun pentru bebe ai abia din a treia zi. Intre timp o sa-i dai san si completare cu bibe.

- la terapie poate sa stea sotul cu tine , dar nu intr-una. Adica intra, sta 20 minute, mai iese putin, se intoarce iarasi peste un sfert de ora si tot asa...Nimeni nu comenteaza, doar sa nu stea non stop acolo. De mobilizat, te mobilizeaza asistentele cand crezi tu ca esti pregatita. O sa te ajute sa te ridici din pat, sa mergi pe langa pat. La inceput o sa te tina ele si apoi te lasa si singura.

- calmante ti se administreaza cate vrei tu, la cerere, niciodata nu te refuza. Nu stiu ce valoare au homeopatele aici...Ele iti baga calmant direct in cateterul din coloana si in vena prin branula. Chiar este indicat sa le spui tot timpul cand te doare...

- de implicat in ingrijirea lui bebe, te implica atat cat vrei tu cred. Doar ca in primele zile cand ai dureri destul de mari, ti-e de ajuns sa-l pui la san, sa-l tii putin cu tine in rezerva si-apoi suni sa vina dupa el ca sa te poti odihni. Probabil depinde de fiecare mamica in parte..., de cat suporta durerea.

Si intr-adevar prima zi e foarte grea si e bine sa ai pe cineva cu tine acolo ca sa poti depasi mai usor.

- da, m-a deranjat ceva putin si anume faptul ca sunt multe controale de-ale doctorilor, in afara de doctorul tau. Asta nu mi-a placut, tot timpul venea cineva sa ne controleze la burta, la operatie...Asta mi s-a parut exagerat! Probabil ca prinde bine asta, dar cu durerile pe care le ai, deja cand vezi ca se apropie un doctor de tine, te crispezi toata.

Daca mai este ceva, nu ezita. Raspund cu placere.

Fetelor, multumesc mult de aprecieri. va pup pe toate si va doresc nasteri usoare.

POZE

mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!

Suntem toate datoare sa iti multumim pentru rabdarea cu care ne impartasesti tu amanunte.

Am fost si eu in vizita in maternitate si, intr-adevar, bebeii erau bine ingrijiti, ii luau imediat ce incepeau sa planga sa le dea papa sau sa ii duca la mamici in rezerve.

Atmosfera era super in spital, toate asistentele sunt cu zambetul pe buze si te intampina extraordinar de frumos, ai impresia ca le cunosti deja. Iti raspund toti la toate intrebarile, iar la sfarsit au formule de salut foarte familiare, noua ne-au spus de nu stiu cate ori... "va asteptam, totul o sa fie bine" :):):)

Multumim inca odata, noi cele ce asteptam momentul, suntem devoratoare de povesti de nastere ca sa stim la ce sa ne asteptam... si la bune si la rele...

Week-end placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

clauclau felicitari pentru fetita!sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii!
am citit povestea nasterii tale si mi-au dat lacrimilie de emotie.pe 25 februarie am fost si eu in Medlife si m-am gandit la tine, stiam ca e ziua cea mare.as fi vrut sa ma duc la acvariu sa o vad pe fetita , dar nu stiam care este numele tau real si ce e trecut pe patuturile copiilor.imi aduc aminte cu drag cand scriai la "Vine barza" si ti-era teama sa faci testul de sarcina.cum a trecut timpul si ai langa tine surioara de Razvanel.

Cristina, sigur in curand sunt inca un mormoloc

in asteptarea mormolocului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Clau, foarte frumoasa povestea nasterii Rebecai!!!
Multumim de informatii , sunt atat de utile pt noi cele care urmeaza sa nastem acolo.
Am si eu o intrebare stupida: " Ce contine bagajul de spital?" Chiar trebuie sa plecam cu ditamai valiza dupa noi ???

Cristina 16+ ,cu Mihai Daniel

" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

in spitalele de stat da, dar aici, nu! doar cu periutza si pasta de dinti+cosmetice sa fim belle la intalnirea cu bebe, totul iti asigura ei, chilotei d eunica folosinta, halat, camassa de noapte papuci, etc..

LUNY, in 39+ cu bebe MATEI CRISTIAN - Doamne ajuta-ne, ca mai e asa putin!..
DPN 14.03.2008

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput