Teste de ovulatie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AILEN spune:

dymomo77 cu cresterea foliculilor nu cred sa am probleme. Luna trecuta aveam unul de 20 mm pe ovarul st in ziua 10. Testul de ovulatie s-a pozitivat in ziua 14 (linia de test a aparuta foarte repede mult mai intensa decāt cea de control in conditile in care testul facut cu o zi inainte a fost clar negativ) si producerea ovulatiei mi-a fost confirmata de temperatura bazala care a crescut in ziua imediat urm#259;toare si asa a ramas pana cu o zi inainte de a veni rusii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Un ciclu nu seamana cu celalalt. Unele cicluri sunt anovulatorii. Dc medicul tau a vazut la eco un folicul ok luna trecuta poate si luna viitoare va fi la fel si se intampla minunea. Organismul uman este atat de complex incat de multe ori se intampla lucruri inexplicabile. Curaj si bb va veni

Mergi la inceput

Azi s-a pozitivat clar si testul de ovulatie (linia de test mai inchisa la culoare decat cea de control). Folosind si luna trecuta si luna asta teste de ovulatie, am observat ca atunci cand se pozitiveaza testul,linia de test este slab vizibila imediat ce kit-ul s-a imbibat cu urina, pe cand in zilele in care teastul nu se pozitiveaza,linia de test apare ulterior celei de control si ramane mai deschisa la culoare.
Acum ca mi s-a pozitivat testul de ovulatie, astept ca ovulatia sa-mi fie confirmata de cresterea TB #537;i, intre timp, pt

Mergi la inceput

Simonete, nu te opri cu testele de ovulatie in ziua 15. Ovulatia se poate produce si mai tarziu. Mie, de ex, mi s-a pozitivat testul de ovulatie in ziua 16. CM-ul meu este aproximativ regulat, in sensul ca e de 27-29 zile.

Mergi la inceput

Si inca ceva Simonete, sa sti ca se poate sa nu se pozitiveze niciun test de ovulatie pt ca nu toate CM-urile sunt ovulatorii. Devine o problema doar daca asta se intampla in mod repetat, luni la rand, caz in care ar trebui consultat un medic. Cica o femeie, in decursul unui an, are aprox doar 10 CM-uri ovulatorii. Totodata, testele de ovulatie iti arata doar ca ai atins nivelul maxim al hormonului LH necesar ca foliculul sa se rupa. Nu iti arata daca s-a spart foliculul si a eliberat oul. In concluzie, pana la urma aceste teste se pare ca sunt facute sa verifice daca ai probleme sau nu cu producerea acestui hormon.
Cica producerea ovulatiei este confirmata doar de TB daca creste si se mentine ridicata cu 0,2-0,5 grade. Cresterea temperaturii este determinata de cantitatea mare de progesteron care se produce dupa ovulatie.
Adevarul e ca monitorizarea la eco e cea mai buna metoda de urmarire a ovulatiei, dar este cam costisitor sa o faci luna de luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonete spune:

Multumesc pt. raspuns Ailen, dar ovulatia mea are loc prin ziua 11-12, deci in z15 nici macar o liniuta palida era f. ciudat. Din pacate , am avut raspunsul peste 3 zile: mi-a venit cm la 19 zile si eu am ciclu regulat de 26 zile.Mi se mai intampla cam o data la 2 ani , un ciclu f. scurt de 18-19 zile. Asa ca asteptam degeaba pozitivarea testului.

Mergi la inceput

Am si eu o dilema si sper sa ma poata ajuta cineva. Alaltaieri linia de test de ovulatie a fost mult mai inchisa la culoare decat cea de control, ieri a fost de aceeasi culoare si azi de aceeasi culoare. A mai patit cineva asa ceva?
Inca ceva, ieri am fost la eco si dr. mi-a spus (am si vazut) ca pe OS este ceva ce pare a fi folicul de 16,75 mm dar ca s-ar putea sa fie doar sacul, sa fi fost expulzat ovulul pt ca marginile sunt neregulate si are o forma turtita si ca astfel se poate explica si dimensiunea mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

pai inseamna ca ai ovulat deja ..nu??

my somebody....

Mergi la inceput

lalala13, asa-mi place sa cred dar nu mi s-a parut prea convingatoare doctorita cand mi-a dat explicatia la ceea ce se vedea. In plus au mai urmat doua zile cu teste de ovulatie practic pozitive, liniile fiind de aceeasi intensitate. Credeam ca si-a mai vazut cineva la eco, dupa pozitivarea testului, foliculul rupt imediat dupa ovulatie si sa-mi spuna daca explicatia pt ceea ce s-a vazut pe ov stang poate fi valabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adiutza spune:

AILEN,

si eu vad ca am patit acelasi lucru ca si tine...
Banda test de azi este mult mai intensa la culoare decat banda de control... Oare ce inseamna? Sunt la ovulatie acum???
tu ce fel de teste folosesti? eu am luat MINUT...

http://tt.lilypie.com/NrLpp3.png

Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...

Mergi la inceput