Teste de ovulatie
Raspunsuri - Pagina 6
AILEN spune:
adinutza
Tot Minut folosesc si eu. Am folosit si altele dar astea-mi plac ca sunt mai late, atat ele cat si liniile, si nu trebuie sa ma orbecaiesc sa descifrez rezultatul.
Am folosit testele doar la CM-ul asta si cel trecut si de fiecare data cand s-a pozitivat linia de test s-a facut mult mai inchisa decat cea de control, iar luna asta am mai avut doua zile dupa, in care liniile au fost la fel de intense.
Conform graficului de pe FF, luna trecuta am ovulat exact in ziua cand linia de test a fost mai inchisa la culoare(ziua 14 de CM, in ziua 10 aveam un folicul de 20 mm vazut la eco), iar luna asta am ovulat in ziua urmatoare cand am si fost la eco de s-a vazut ce s-a vazut (ziua 17 de CM). Ovulatia in aceste 2 luni mi-a fost confirmata de 3 zile de crestere a TB si de modificarea mucusului cervical. Mie TB imi creste treptat nu brusc. Cica doar cresterea temperaturii fata de zilelel precedente confirma ca ovulatia s-a produs intr-adevar. Testele iti spun doar ca ai atins nivelul necesar de LH pt ruperea foliculului, rupere care poate sa se intample sau nu.
In concluzie, cred ca ar trebui sa prestezi si azi si maine asa cum banui ca ai facut-o si aseara. Succes si sa-ti dea roade muncile un BB frumos si sanatos!
adiutza spune:
AILEN,
multumesc de raspuns. Testul de aseara a avut banda test mai deschisa la culoare... Inseamna ca ovulatia s-a produs de sambata? eu am prestat doar aseara... off... cred ca am ratat luna asta....
Conform calculelor, ovulatia trebuia sa apara pe 10 septembrie, iar eu am stat oarecum linistita si nu ne-am agitat prea tare...
http://tt.lilypie.com/NrLpp3.png
Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...
AILEN spune:
adiutza
Nu te necaji de pe acuma ca nu ai de unde sa siti ca ai ratat sau nu, mai ales ca gigeii, in mod normal, traisc destul de mult. Poate totusi unul s-a incapatanat sa astepte pana dupa ce ai ovulat.
adiutza spune:
AILEN,
multumesc de incurajari.... sper....
Poate da Dumnezeu sa fie un bebic...
http://tt.lilypie.com/NrLpp3.png
Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...
sarah_78 spune:
Buna, la toate fetele
sunt o noua aspiranta la titlul de gravi si mentionez ca-s in Z13 a CM, avand un CM de 31 de zile in medie. Am inceput monitorizarea ovulatiei de azi, testul iesind cu linia test mai deschisa la culoare decat linia de control, deci... negativ
. Ma gandesc totusi ca-i cam devreme si ca in urmatoarele zile voi avea mai mult succes.
Voi ce parere aveti? Imi puteti da vreun sfat?
Multumesc anticipat si Doamne ajuta la cat mai multe gravi!
ellenii spune:
Ce coincidenta...
Eu ieri am rasfoit acest subiect si vazand ultima data la care s-a postat mi-am zis in sinea mea... oare lumea nu mai foloseste teste de ovulatie???
Si eu mi-am facut azi primul test de ovulatie la care liniuta e nu roz, ci alb-roz. De abia se vede... Sunt in ziua 12, iar cm meu e si de 40 si.... de zile. Luna trecuta am ovulat in ziua 28...![]()
In paralel fac monitorizare ecografica si in Z10 aveam un folicul de 13,2 mm. La mine e prea devreme sa iasa testul pozitiv, dar am zis sa incep.... Faza e ca daca se intampla sa ovulez ca luna trecuta arunc o caruta de bani...
perl spune:
Salut!
Sa va spun si parerea mea despre testele de ovulatie:
Cel mai bun/precis test de ovulatie este cel pe baza de saliva (microscop!) - este mai scump dar se poate folosi de un numar nelimitat de ori si este mult mai precis decat cele tip banda (de urina).
In afara de asta mai precisa este evaluarea ecografica. Este posibil ca testul sa arate ca te afli in perioada ovulatiei dar ovulul este de diminesiune foarte mica, sau nu este eliberat de ovar. Asar pentru cine poate sa urmareasca cu medicul impreuna ar fi perfect de vazut daca intradevar ovulul se elibereaza - altfel efectul asteptat este zero!
Mult succes!
Perl
mami_vreau spune:
Buna,
Si eu am facut teste de ovulatie tip banda si in acelasi timp am facut si monitorizari ecografice si va pot spune ca testele au aratat realitatea... adica au prezis ovulatia... intr-adevar, perl are dreptate deoarece din pacate exista cazuri in care ovulul nu este eliberat dar testul tot iese pozitiv deoarece creste valoarea LH-ului... parerea mea este ca este ok ca testele sa fie folosite si daca nu se intampla nimic dupa 6 luni, faceti si o monitorizare...
eu am folosit minut si am fost multumita de ele dar cel mai mult mi-au placut cele barza... pe cele de sarcina barza nu le recomand deoarece am auzit de foarte multe teste de sarcina barza fals-pozitive insa pe cele de ovulatie eu le recomand din suflet...
Laura
Avalon spune:
Fetelor, eu am facut zeci (poate 100) de teste de ovulatie de-a lungul timpului si nu m-au mintit niciodata , pentru ca in paralel faceam uneori si monitorizari... pe vremuri erau niste teste foarte bune in farmacii dr.Sigur dar e adevarat ca nu le-am mai vazut in ultimii ani... Minut sunt foarte bune, am facut si Barza si nu excelau dar erau bune...
Trebuie sa stiti insa cateva reguli care se aplica testelor de ovulatie, poate unele din voi au considerat ca dau rezultate eronate din cauza ca nu le stiau... le spun eu acum:
- incepeti sa va testati in ca din ziua 7 de ciclu daca aveti un cm mai mic de 28 zile, la mine s-a intamplat sa ovulez si in ziua 8;
- faceti zilnic cate un test aproximativ la aceeasi ora;
- testul de ovulatie se face in jurul pranzului (ideal ora 11 am) pentru ca atunci are loc eliberarea maxima de LH, spre deosebire de testele de sarcina care sunt relevante cu prima urina de dimineata;
- un test de ovulatie se considera pozitiv daca linia de test se pozitiveaza in timpul specificat pe prospect si are culoarea la fel de intensa sau mai intensa decat linia de control!!! spre deosebire de testul de sarcina care la 12 zile de la conceptie poate arata o a 2-a liniuta mai vaga si totusi sa fie pozitiv;
- din acel moment veti ovula in circa 24 ore, e bine sa ma urmariti putin si alte semne date de organsim (de obicei inainte de aparitia testului pozitiv cu zirca 2 zile apare glera specifica ovulatiei- "albusul de ou") si daca va urmariti si temperatura, in ziua testului pozitiv veti avea cea mai scazuta temperatura bazala (aia se ia vaginal dimineata la trezire -zilnic) iar la ovulatie veti simti niste intepaturi caracteristice in dreptul ovarului care ovuleaza;
- va recomand sa numerotati testele facute intr-o luna, sa scrieti data pe ele si sa le capsati de o foaie alba, veti vedea cum linia de test creste in intensitate pe masura ce va apropiati de ovulatie, atinge un maxim de intensitate cu circa 24 ore inainte de ovulatie dupa care va mai scadea in intensitate pana cand va lipsi cu desavarsire;
- este posibil sa aveti (mie mi s-a intamplat 3 zile la rand) cateva zile la rand testul acela pozitiv de culoare foarte rosie (intensa), ei bine atunci veti fi norocoase si inseamna ca ovulatia e multipla (aveti mai multi foliculi), eliverarea ovulelor avand loc pe loc, se inregistreaza cel putin 2 peak-uri ovulatorii.
Mult succes!
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
26+ 

Avalon spune:
si credeti-ma, cand nu e ovulatie, nici testele nu se pozitiveaza, eu am avut un ciclu foarte lung o data (aprox 54 zile) anovulator, am stricat atunci la teste de mi s-a acrit, vandalizasem toate farmaciile din jur si asteptam constiincioasa ovulatia... ciclul a venit dar ovulatia -nu... am avut cateva teste pe care as fi putut sa le consider pozitive daca nu aveam experienta, pentru ca aratau o a 2-a liniuta mazgalita, mai vaga decat aia de control...
in general, ciclurile mai scurte de 22 zile si mai lungi de 45 zile sunt anovulatorii, dar desgur exista si exceptii de ovulatii foarte timpurii sau foarte tarzii, nu sunt chiar batute in cuie regulile astea, cum nici noi nu suntem toate la fel , facute cu sublerul...
intr-adevar, daca va stiti cu ovare micropolichistice este foarte posibil ca testele de ovulatie sa dea gres la voi pentru ca aveti o cantitate mare de LH in organism, si atunci e bine sa nu va bazati pe ele, mai bine va monitorizati
de asemenea, tineti cont ca daca ati facut pregnyl, acesta pozitiveaza si testele de ovulatie , si testele de sarcina pt el contine hcg, iar HCG-ul e un hormon similar LH-ului... trebuie sa asteptati eliminarea hormonului din sange si apoi sa va testati
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
26+