Gravida dupa tratament apicol
Raspunsuri - Pagina 7
anda82 spune:
Rudyi, nu incep tratamentul pentru ca mi e frica...mai astept sa vedem si ce e la tine...
Bubulina1 spune mi si mie cum trebuie sa iau Vitexul si chestia ai de zmeura(nu mai stou exact cum se numeste)...ca vreau sa incerc aceste doua produse sunt cu progesteron...
Stii cumva de propolis daca este indicat in PCOS...
Iti multumesc pentru postari
Mai Rudyi eu vreau sa fie bebe la tine, dar sincer nu inteleg daca ar fi bebe de ce ies testele negative...dar cine stie...
bubulina1 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anda82 Rudyi, nu incep tratamentul pentru ca mi e frica...mai astept sa vedem si ce e la tine... Bubulina1 spune mi si mie cum trebuie sa iau Vitexul si chestia ai de zmeura(nu mai stou exact cum se numeste)...ca vreau sa incerc aceste doua produse sunt cu progesteron... Stii cumva de propolis daca este indicat in PCOS... Iti multumesc pentru postari ![]() Mai Rudyi eu vreau sa fie bebe la tine, dar sincer nu inteleg daca ar fi bebe de ce ies testele negative...dar cine stie... ![]() |
Vitexul se ia toata luna pe o perioada de minim 3 luni.
Extractul de muguri de zmeur se ia la fel daca ai PCOS, este progesteronic.
De propolis nu stiu nimic.
Mai multe informatii gasiti aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124376&whichpage=1
Bubulina
Speranta moare ultima!
rudyi spune:
bubulina eu concomitent cu tratament apicol am luat femicur (este pe baza de vitex) si tinctura de mugur de zmeur...le-am inceput imediat ce am terminat cu ac si am mers cu ele paralel cu tratamentul apicol...si eu m-am gandit ca de la vitexul asta sa-mi fi ieshit mie mare progesteronul
in dupa masa asta am fost invadata deci...z1 (bebe se lasa asteptat pt luna viitoare)...maine vreau sa ma duc sa imi fac dh
bubulina (sau cine mai se pricepe la dh)poate imi spuneti si mie ce anume sa cer la laborator...eu stiam ca lh si fsh sigur in z2....+ mai vreau progesteron si estrogen (asta posibil sa fie buba la mine)...dc ar mai fi ceva sa imi spuneti va rog
dc merg sambata oare nu imi afecteaza rezultatele in caz ca le proceseaza doar luni?...ziua 4 e prea tarziu sa le fac?
astept raspuns fetelor..va 
anda te anunt cum am rez de la analize...sunt fff nerabdatoare
anda82 spune:
Draga Rudyi,
Mie mi a dat doctorita mea sa fac in ziua a 5 TSH, LH, prolactina,FSH, E...mi a dat in ziua a 5 pt ca am ciclu la 32, 34, 35 de zile...eu nu cred ca are ceva daca faci in ziua a 4, deaorece esti tot in faza folicula...
...
Eu beau mult ceai de cretisoara si de coada soricelului nu stiu daca fac bine...
Rudyi, eu ma duc sa fac luni tsh si testosteronul(ca era aproape de limita maxima). La tine cum a iesit testosteronul?sa vezi am citit eu de un test de rezistenta la glucoza(nu stiu daca am retinut exact denumirea) care trebuie verificata in PCOS si mi am sunat medicul enocrinolog din Bucuresti si am intrebat o cu ce analiye trebuie sa vin...si i am spus si de asta, insa ea mi a spus ca daca glicemia iese bine mu trebuie facuta...dar eu din ce citisem nu am inteles asa...tu ai auyit sau ai facut aceasta analiya?
rudyi spune:
anda... nu m-am dus astazi la analize pt ca am citit sa lh si fsh trebuie procesate cat mai rpd de la recoltare si fiind sambata nu le procesau astazi..cred ca astea raman pe luna viitoare pt ca risc sa le fac luni si sa nu fie concludente ...eu am cm neregulat (25-27..ce a fost luna asta de 30 a fost o exceptie) si normal lh si fsh se fac la inceputul perioadei foliculare si iti arata rezerva de ovule...raman sa fac doar estrogenul,progesteron eventual testosteron (nu am mai facut pana acum) dar mai trebuie sa forez pe aici pe la anailize sa vad sa le fac la momentul potrivit ca am vazut ca e destul de important cand le faci
de analiza despre care spui nu stiu nimic din pacate :(
bubulina1 spune:
Analizele hormonale LH, FSH, Estradiol, Prolactina se recolteaza in zilele 2-3 de CM cand ovarele sunt in repaus. Analizele de tiroida printre care si TSH, se pot recolta oricand deci si in ziua 2. Pentru analiza de progesteron se tine cont de lungimea CM. Astfel, pentru o persoana care are CM de 27 de zile, calculul aproximativ ar fi cam asa:
27 - 14 = 13 - data aproximativa a ovulatiei
13 + 7 = 20 - data la care progesteronul e maxim in organism.
Pentru ca multe persoane au CM neregulat, trebuie facuta o monitorizare ecografica in luna in care se face analiza de progesteron pentru a determina data ovulatiei. Apoi se adauga 7 zile.
Eu nu am facut analiza de testosteron, este o analiza speciala care stiu ca se face in caz de suspiciune de PCOS. Se face tot in ziua 2.
Bubulina
Speranta moare ultima!
rudyi spune:
bubulina, multumesc pt raspuns..luna asta am ratat ziua 2-3 asa ca ramana pe data viitoare
anda, analiza estrogenului nu am apucat sa caut dc se poate face oricand (am fost f ocupata si tot asa voi fi si de acum incolo)..mi-am facut la mijlocul lunii programare la un alt medic ce ar o reputatie f buna (de asta si dureaza pana te poate vedea)
luna asta vreau sa stau fara sa iau nimic...voi avea de umblat si chiar imi este peste mana sa iau atatea ceaiuri si spalaturi...sa vad cum ma voi simtii..si cine stie poate minunea se va intampla luna asta
anda tu cum stai cu tratamentul..l-ai inceput?...iei si extract de zmeur si vitex (femicur)?
anda82 spune:
Rudyi, ti am scris un mesaj dar vad ca nu a aparut in fine cred ca nu l am trimis...
De tratament nu ma apuc ca mi e frica ...mai las putin sa ma mai interesez...O sa mai iau o luna de anti...pana ajung la un endocrinolog bun si la ginecologul meu sa vedem ce e de facut mai departe...in schimb, vreau sa iau Vitex dar nu l gasesc in orasul meu...dar o sa caut pe net...Asa cum ti am spus am testosteronul crscut...iar medicul endocrinolog mi a spus ca singura solutie de al scadea este trat cu AC...am intrebat o daca pot sa iau duphaston , insa mi a spus ca acesta regleaza progesteronul dar nu lucreaza la androgeni...si ca trebuie neaparat tratat acest exces de testosteron si estrogen pt ca e fff periculos...
Vreau sa mi spui in prima zi de ciclu daca te dor ovarele ...daca te inteapa ...eu il simt mai inflamat usor dureros...si vreau sa mi spui tu si fetele care au PCOS daca au asemenea disconfort...
si
pentru toate fetele care asteapta...
rudyi spune:
draga anda, am scapat in sfarsit de rusi, si acum astept sa merg la progaramare la dr nou sa vad ce imi zice si ce analize imi da sa fac pana atunci nu mai iau nimic
ovarele (mai mult cel stang unde am avut chist de 6 cm) ma mai inteapa din cand in cand ...in timpul cm ma dor ambele dar nu as numi senzatia neaparat intepat...acum insa, cand nu mai am durerile de la cm simt exact cum ma inteapa in partea stanga...unul din dr la care am fost mi-a spus ca doare asa din cauza ca locul unde a fost chistul acela nu s-a vindecat inca
m-am uitat pe net dupa vitex si am gasit mai multe site-uri care vand asa ceva (am facut si comparatie cu femicur care contine 40 mg de vitex agnus in timp ce vitex contine 400 mg)