FIV 164
Raspunsuri - Pagina 15
KoraPop spune:
Dariela eu zic ca da, e reversibila,dar numai prin laparo se pot pune sau scoate clipsurile si daca trompele sunt nefunctionale nu vad de ce ai mai scoate candva clipsurile.Se recurge la astfel de procedeu mai mult pentru ca scoaterea trompei presupune o operatie ceva mai complicata (clipsarea dureaza maxim 10 minute) si din cate am citit daca se scot trompele poate fi afectata ovulatia,pot fi "deranjate" ovarele care au contact direct cu trompele de aceea e mai indicata clipsarea cand hidrosalpinxul nu e extrem de voluminos.Stiu ca undeva in sufletul tau,chiar daca vag,te gandesti ca daca le scoti chiar alta sansa natural nu mai ai,dar crede-ma ca si eu am trompe nefunctionale si demult mi-am luat gandul la vreo minune pe cale naturala,mai bine sa fim realiste si sa facem tot ce tine de noi pentru a ne mari sansele prin FIV.Pentru li9nistea ta sufleteasca,daca dr. spune ca e ok doar sa le clipsezi fa asa.Bafta multa!
Kora
CARPE DIEM!
marrina spune:
nusy, kittyke, 

Asteptam cate doua liniute pentru fiecare!
Teli, cristinici, miki01

Mai e putin pana ne veti da vestile cu cate 2 liniute.
cristal, rubia Bafta la punctie!
miki01 spune:
KoraPop, Marrina, multumesc tare mult dragele mele. Pana acum nici un semn, astazi este Z5 de la ET si in afara catorva intepaturi ici colo ameliorate cu nospa, in rest nimic. Sunt fff ametita, dar cred ca de la stat prea mult in casa, am o sete teribila si cam atat.
Am fost acum dimineata sa-mi ia sange sa vad cat este progesteronul in Z21 9in seara asta la 7 aflu), in conditiile in care am facut injecatbil in Z2 de la ET - 250 mg si urmeaza maine a doua injectie (am facut 1 la 4 zile).
Cristinici, nici un semn de viata? Ce faci?
Cristal 1995, bafta multa si sa lase cu embrionasi fumosi in zilele urmatoare.
KoraPop, tu cand dai startul, acum ca totul este ok?
Kittyke, Nusy haideti cu vestile!!!!

Pupici
Miki
Dariela spune:
Kora - De obicei sunt realista. Dar cum speranta moare ultima, in sufletul meu tot mai este o urma vaga ca poate totul este in regula sau cine-stie peste cativa ani se descopera un tratament minune.Oricum daca medicul imi va indica clipsarea/legarea/scoaterea il voi asculta. 
Cristal - Punctie usoara si ovocite babane! 
dariela
Dariela spune:
Fetelor mai am o dilema :
La Giulesti se face numai operatie de scoatere si legare de trompelor sau se face si clipsare?
dariela
LucaLuca spune:
quote:
Originally posted by Dariela
Lucaluca - Pana de curand si noi stiam ca problema este decat la sot - oligoastenoteratospermie, dar acum nu mai suntem asa siguri. Urmeaza sa mai facem niste investigatii ca sa ne lamurim. Initial ne chemasera pentru inseminari dar dupa ultima spermograma a fost clar FIV+ICSI. Asa ca experimentam - am facut deja 2 FIV-uri si 1 ET si ne pregatim pentru FIV 3.
Dariela, au existat chestii in neregula la tine care au scapat controalelor de rutina, timp de doua FIV-uri? Asta ma ingrijoreaza, pentru ca desi problema stiuta este la sotul meu, la randu-mi nu am ramas niciodata insarcinata in trecut (bine, ma protejam, dar...) Mie mi s-a spus ca totul pare a fi ok la mine, serologiile, hormonalele, testul pap, histerografia, testul de transfer... Mai departe de atat nu am mers insa (sper sa nici nu fie cazul).
Oricum, ce voiam sa iti spun, tie si fetelor care sunt in cuplu cu probleme de infertilitate masculina. In Franta - si probabil nu numai - se dezvolta acum o noua tehnica, FIV IMSI (intracytoplasmic magnified sperm injection). Practic, protocolul e acelasi ca la ICSI, doar ca selectia spermatozoizilor care se injecteaza se face cu un microscop monstruos, care mareste de nu mai putin de 6000 de ori, ceea ce permite o foarte buna vizualizare indeosebi a capului spermatozoidului. Procedura costa 200 de euro in plus, nimica toata, dar nu se face decat in anumite clinici (microscopul ala e extrem de scump) si doar dupa esec repetat si aparent inexplicabil. O alta chestie recenta este un test care indica indicele de fragmentatzie a ADNului spermatozoizilor, indeosebi pentru barbatii care sufera de teratospermie severa.
Uite aici info (pagina e in franceza, daca nu intelegi, intreaba-ma):
http://www.fivfrance.com/page_spermio_news.html
Ideea este ca se progreseaza, ca se ivesc noi teste si cercetari care ne pot ajuta, pe noi si pe barbatii pe care ii iubim.
Nusy&Kitty, haideti cu rezultatele alea, ca deja am palpitatzii! (era sa zic contractzii:)
KoraPop spune:
miki01 nu stiu cand incep,sper sa primesc in curand rezultatele analizelor facute ieri si apoi sa ma intalnesc cu dr. Cocei cat mai curand.As vrea sa fac o luna de tratamente naturiste pentru cresterea endometrului si pregatirea organismului pentru FIV si sa incep in aprilie....sa vedem....va anunt eu....pana atunci tin pumnii stransi tuturor celor care sunteti "in focuri" sau in asteptare....Doamne ajuta!
Luca ce figura esti cu palpitatiile/contractiile ![]()
Fetelor tocmai mi-au trimis prin e-mail analizele cei de la BIOS.Toate sunt ok asa cum ma si asteptam.In afara de HIV,hepatite,VDRL,am facut si toxoplasma si sunt negative si IgG si IgM ( aici aveam ceva emotii pentru ca avem catel si aici si am unul si la ai mei si ii pupacesc toata ziua,dar sunt vaccinati) si am facu si progesteronul din zi 21 care e 19,47.Ce ziceti?E bunicel progesteronul,nu?Sunt curioasa ce schema imi va face dr. referitor la progeteron injectabil dupa punctie.
Kora
CARPE DIEM!
cristinici spune:
buna ,
Ma prezint la raport, un pic ametita, ma mai doare din cand in cand si iau no-spa. Ieri mi-am facut progesteronul injectabil.
Miki tu ace de ce grosime folosesti , ca eu am stricat 2 fiole ieri ca sa reusesc sa trag 1 ml, erau acele mele prea fine cred.
Kitty , nusy astept vesti bune de la voi pt cresterea moralului.
Multumesc fetelor pt susutinere si sa dea DD sa ne implinim visul cayt mai curand.
cristinici
KoraPop spune:
cristinici scumpa nu folosi acele de la seringile pentru insulina pentru ca se infuynda,progesteronul injectabil e uleios.Se folosesc seringi normala,cu ace normale.Asta este,acum ce mai conteaza,nu?Iti spun pentru ca eu a experienta cu toate felurile de injectii,inclusiv cu progesteroanele injectabile.Ai grija cand impingi pistonul sa o faci foarte,foarte lent cat poti tu de incet,asa nici nu te va durea,nici nu se infunda acul si se propaga si foarte bine prog. oil.Bafta in continuare!
Kora
CARPE DIEM!
miki01 spune:
Cristinici, are dreptate Kora, eu am luat seringi de 2.5 ml cu ace cu tot si a fost ok. Am gasit o doamna asistenta care mi-a facut-o f incet, asa cum voi m-ati sfatuit, si a fost f putin dureros. Maine dimineata o fac pe urmatoarea. Ametita sunt si eu, cred ca de la stat in pat... Sanii parca nu ma mai dor asa tare ca zilele trecute, dar sper sa nu fie un semn rau.
KoraPop, super analize. Asa am avut si eu progesteronul luna trecuta si mi-a zis ca este ok. Bafta multa!
Asteptam rezultatele cu multa speranta Kittyke, Nusy.
Miki