Pocaitii, la apel

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toni spune:

Nu e o jignire, e o parere. Parerea mea. Sau nu avem voie?
Cu drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by toni

Nu e o jignire, e o parere. Parerea mea. Sau nu avem voie?
Cu drag.

Ba sigur ca da, fiecare poate sa aiba orice parere si chiar sa si-o exprime.
Dar atunci macar sa lase ipocrizia deoparte.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

quote:
Originally posted by Criss75

quote:

Pentru Shaimaa:
...
De fapt Coranul e un fals, din punctul meu de vedere. Imi pare rau pentru tine si apropiatii tai...

P.S. cand Duhul Sfant o sa ma indemne, o sa ma rog fierbinte pentru tine. Oricum, chiar daca nu suntem de aceeasi parere, sunt gata sa fiu prietena ta.

Eu cred ca ar trebui sa-ti revizuiesti atitudinea. Ce ai scris tu mai sus e o jignire la adresa musulmanilor.

Off topic:
-cred ca n-a raportat nimeni atitudinea ,altfel sigur aparea un cartonas,cel putin verde
-ma bag si eu in seama ca tot sunt atee , si ce-mi mai place confruntarea asta intre religii,oare s-o termina vreodata,sau cel putin o sa se poata stapani cineva sa intre ca sa combata un subiect pe care nu-l intereseaza

Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Richard Wumbrand: Copii ai lui Dumnezeu, partea a III-a.
http://www.youtube.com/watch?v=2ikJYmEhI5o&feature=related

Cu drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:

Pentru Shaimaa:

Daca Dumnezeu iarta, pe baza de ce iarta El? Iata , Isus, este Jertfa pentru pacatele mele si ale tale. Si dupa ce si-a dat viata ca jertfa, a inviat a-III-a zi. Dovezile sunt f. multe si mai ales istorice.
Ideea este ca biserica lui Hristos e vie si azi. EL schimba vieti.

In raspunsul tau am gasit o sintagma "pacea si binecuvantarea lui Allah asupra lui".Interesant.
Insa tot ceea ce a afirmat Isus voi(musulmanii) negati. Asadar, daca Isus e un mincinos, atunci nu mai e un profet "de marca". Si nici sintagma mai sus amintita nu are sens.
De fapt Coranul e un fals, din punctul meu de vedere. Imi pare rau pentru tine si apropiatii tai.
Sper ca il cunoasteti pe Isus, Fiul lui Dumnezeu, Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii, a carui nastere a fost profetta cu sute de ani in urma, a carui moarte a fost proorocita.
Sper sa se gaseasca suflete care sa se roage pentru tine si familia ta, ca sa fii mantuita, si sa experimentezi pacea si bucuria pe care o dau credinta ca esti iertat si infiat.
Cu drag,

P.S. cand Duhul Sfant o sa ma indemne, o sa ma rog fierbinte pentru tine. Oricum, chiar daca nu suntem de aceeasi parere, sunt gata sa fiu prietena ta.

Tot respectul pentru toate religiile de pe lumea asta...dar excesele nu sunt bune deloc.

Mergi la inceput

Tigani care il iubesc pe Domnul!
Slava Lui!
http://www.youtube.com/watch?v=MFsSSma8M3I&feature=related

Dumnezeu misca Romania!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:

quote:

Pentru Shaimaa:
...
De fapt Coranul e un fals, din punctul meu de vedere. Imi pare rau pentru tine si apropiatii tai...

Eu cred ca ar trebui sa-ti revizuiesti atitudinea. Ce ai scris tu mai sus e o jignire la adresa musulmanilor.

Stai linistita Criss, despre Bibilie si despre Tora are aceeasi parere. Orice nu are legatura cu credinta lor, e un fals.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shaimaa spune:

Draga Toni...........,Allah iarta atunci cand iarta pentru ca EL e iertator si milostiv.Isus(pace si binecuvantarea lui Allah asupra lui)nu a fost jertfa pentru pacatele nimanui asa cum tu afirmi pt ca asta s-ar putea sa ma puna in postura sa te vad alba si imaculata si fara de nici un pacat nu?Ca doar s-a jertfit Isus(pacea si binecuvantarea lui Allah asupra lui)pt tine si acum esti fara de pacat nu?sau cum ca eu asa am inteles?Sintagma pe care ai gasit-o tu in raspunsul meu nu trebuie sa te surprinda pentru ca noi musulmanii respectam,dupa cum ti-am mai spus,totii profetii din toate timpurile,si stim totodata ca mesjul lui Allah este unul singur chiar daca intre profeti au existat deosebiri de timp si spatiu.Iar daca nu stiai,noi ,musulmanii cunoastem 25 de profeti,deci il cunoastem pe profetul Isus(pacea si binecuvantarea lui Allah asupra lui)care a fost doar profet trimis in locul respectiv si pentru vremea respectiva,nu fiul lui D-zeu(Allah) pentru ca D-zeu nu are fii caci in cazul asta il aduci la rang uman pt ca inseamna ca a avut si sotie nu?Pacatele lumii nu le ridica nici un miel pentru ca pacatul fiecaruia in parte si cu faptele fiecaruia in parte stau ca pe o balanta in ziua judecatii nu se pot lua la general.Fiecare va fii raspunzator de faptele bune si rele pe care le-a acumulat in timpul vietii pe pamant,de aceea nu-ti pierde timpul pentru mine sa te rogi,ci roaga-te la Allah-Dumnezeu pentru tine daca tot dispui de atata verva sa-ti deschida ochii si inima sa poti sa vezi ,sa intelegi,mai mult. Spui tu ca Quranul este un fals,asta e parerea ta pentru mine nu are nici o importanta ce crezi tu.Quranul este ultimul mesaj, pe care Allah l-a pazit, lasandu-l la forma initiala ,pt ca nimic in el nu este schimbat,nici o litera ,nici un cuvant,nici un sens nu s-a pierdut,de cand a fost revelat si v-a ramane asa pana in ziua judecatii.Forma in care au ajuns la noi textele din Thora si cele ale Evangheliilor, se deosebeste insa cu totul de forma in care s-a pastrat Sfantul Quran.Privitor la Thora, care i-a fost revelata lui Moise(pacea fie asupra lui) scrierea ei a inceput la 3 secole dupa profetia lui Moise(pacea fie asupra lui),cca 1300 i.e.n. Scrierea si modificarea ei au durat cam 1000 de ani. Textul actual al Thorei dateaza cam din secolul 5 e.n. Aceasta a fost realizata de catre sfantul Hieronimus.Se pare ca la baza ei stau texte care s-au pierdut inca din sec.3 e.n. si anume asa numitul text masoretic, cel hebraic si cel samaritean. In textul Thorei se amesteca invataturile revelate de Allah lui Moise(pacea asupra lui) cu texte din patrimoniul cultural folcloric, legislativ, politic, literar si istoric al israelitilor. Thora cu care se ocupa acest studiu este continuta sub numele de Vechiul Testament in scrierile sfinte ale crestinilor si cuprinde cartile lui Moise, anume Geneza, Exodul, Leviticul, Numerii si Deuteronomul, ca si cartile istorice, cartile intelepciunii si cele ale Profetilor Israelitilor.
Privitor la Evanghelia lui Isus,(pacea si binecuvantarea asupra lui),care se presupune a fi fost revelata in limba aramaica, nu a fost nimic din ea scris, sau nu ne-a parvenit din ea nimic scris. Spre sfarsitul sec. 1 si in cursul sec. 2 se incepu scrierea Evangheliei sau a asa numitei Fericitei Vestiri. Aceste Evanghelii se constituie ca Poveste a Vietii lui Isus, (pacea si binecuvantarea asupra lui), ca si a invataturilor acestuia relatate de catre apostolii sai. Ele corespund din perspectiva islamica, unui amestec intre Viata si Sunna Profetului Mohammed(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui). Istoric(ca tot ai subliniat tu cuvantul),este dovedit faptul ca pana in sec. 4 existau zeci de Evanghelii sau Fericite Vestiri, insa in anul 325 e.n. a fost convocat Synodul din Niceea de catre Imparatul Constantin, in scopul de a inlatura diferenta de opinii intre, pe de o parte, majoritatea condusa de Arius, care chema la monoteism si considera pe Isus(pacea si binecuvantarea asupra lui)ca pe un om obisnuit, si pe de alta parte, minoritatea care chema la divinizarea lui Isus.
Minoritatea dobandi castig de cauza si ca urmare se hotara ca in afara celor 4 Evanghelii ale lui Matei, Marcu, Luca si Ioan, sa nu mai ramana nici o alta la indemana.
Teologii crestini si istoricii s-au ocupat de studiul asupra istoricului scrierii acestor Evanghelii, ca si cercetarea surselor lor, prin compararea faptelor, expresiilor, si stilurilor textelor intre ele si inlauntrul fiecareia dintre ele, studiu la care s-au folosit si de alte texte religioase si istorice.
Cu siguranta ca acestea isi au izvorul, in proportii diferite, in numeroase documente disparute, care la randul lor aveau ca sursa alte documente intermediare si ele disparute.
Cam asa in mare despre toate,asa ca mai citeste,mai mediteaza,mai roaga-te,dar fa-o direct catre D-zeu si fii sigura ca te va asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by saphir

quote:

quote:

Pentru Shaimaa:
...

Stai linistita Criss, despre Bibilie si despre Tora are aceeasi parere. Orice nu are legatura cu credinta lor, e un fals.

Saphir, Amos , Ailish si
Dean
pozele noastre

Pai am inteles ca ea se considera crestina pocaita, din cate stiu eu religia crestina se bazeaza pe Biblie. Sau nu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tareia spune:

Draga Shaimaa,
as vrea sa dau multe contraargumente la ceea ce ai scris, dar cred ca nu are rost pentru ca se pare ca tu ti-ai ales calea spirituala. As vrea totusi sa spun ceva pt. ceilalti care citesc acest subiect si care sunt poate curiosi sa citeasca o reactie la ceea ce ne-ai spus.
Isus Hristos A INVIAT, acesta este un fapt sigur care poate fi experimentat de fiecare om in parte daca vine ca un copil inaintea lui Dumnezeu si il roaga sa ii reveleze adevarul. Eu personal nu cred ca cei care au scris evangheliile si "povestile" despre Isus au mintit asupra acestui fapt si daca ar fi facut-o aceasta "minciuna" nu s-ar fi perpetuat de 2000 de ani incoace. Dumnezeu nu ar fi lasat-o sa se perpetueze.
Jertfa si Invierea sunt fapte care s-au intamplat si au fost experimentate de oameni de-a lungul timpului. Crestinii nu se bazeaza numai pe ce scrie in Biblie , ci si pe experimentarea si validarea Cuvantului in viata de zi cu zi.
Vreau sa inchei cu o recomandare: atunci cand sunteti disperati, cand nu gasiti liniste, cand viata voastra este un haos total si Dumnezeu pare ca nu mai asculta nici o rugaciune, amintiti-va de ceea ce a facut El prin Isus pentru oameni, amintiti-va de faptul ca Acesta a murit pe cruce pentru ca noi sa avem o altfel de viata,apoi a inviat si acum sta la dreapta Tatalui si mijloceste pentru noi. Rugati-L apoi pe Dumnezeu, IN NUMELE LUI ISUS, sa va ajute si sa faca ordine in viata voastra prin implinirea voii Lui perfecte.
Daca ne rugam cu sufletul si cu mintea in numele lui Isus, El ne asculta. Incercati! Cereti! Deschideti usile!
Va doresc multa putere si sa simtiti dragostea lui Dumnezeu ce se revarsa peste noi prin Isus Hristos.

Mergi la inceput