Pocaitii, la apel
Raspunsuri - Pagina 3
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by mamagiuliei
Probabil se vrea a fi "clubul pocaitelor DC"
Btw, pe cand venirea Domnului? Io`st mai ignoranta si zau k nu stiu despre asta, insa sunt interesata. (nu e ironie, pur si simplu sunt chiar curioasa).
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
Pai ce ar fi rau daca ar fi aici niste doamne care ´´apartin´´ altor religii decat cea ortodoxa?
Sau nu e voie?Eu abia astept sa posteze fetele sa mai invat si eu una alta despre alte credinte.Si sa pun intrebari,acolo unde sunt curioasa sau nu inteleg.
Iar venirea Domnului...nu scrie in calendar.Adica nu cred ca stie TONI data exacta cand vine IIsus.Probabil se dorea o discutie cu privire la anumite date biblice,la anumite prorociri,etc.
Haideti sa lasam la o parte ironiile si mot-a-mot-urile si sa citim ce au altii de scris.Asa,pentru cultura noastra generala.
(nu ma refer la nimeni in mod exact)
szivarvany spune:
Eu nu `st ortodoxa, insa afirmatiile din prima postare mi au foarte, foarte ramas pe retina si repet, nu la modul bascaliei !
Edit ca uitai: nu mi se pare aberant sa fie inca un club, la cate cluburi sunt pe DC ...
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
b.nica spune:
Eu am o problema,de constiinta;sunt ortodoxa si sunt multumita de religia in care parintii mei m-au botezat pt. ca ma regasesc sufleteste in ea.
La mine la tara se stie ca daca vrei sa te adresezi intr-o problema(am dorit sa cumpar miere naturala)este bine sa te adresezi pocaitilor dintr-un sat vecin ca sunt cinstiti.
De ce pocaitii se comporta ca oameni de onoare si ortodocsii nostri nelipsiti de la biserica sunt smecheri de m-au speriat(m-au furat de ciuda ca uite ce procopsit e asta!)?
denizel spune:
bnica, stii ce cred?
Cred ca diferenta o face practicarea unei religii.
Sunt convinsa ca ortodocsii practicanti sunt la fel de cinstiti si de buna credinta ca si practicantii altor religii.
Esti practicant al unei religii, in momentul in care cunosti f. bine doctrina acelei religii, o accepti si participi constant si regulat la serviciile divine ale bisericii de care apartii.
Diferenta intre cei care sunt considerati ortodocsi si cei care sunt considerati pocaiti este ca, pocaitii sunt recunoscuti ca pocaiti, atunci cand se stie despre ei ca merg (sa zicem) saptamanal la biserica si se mai stie ca, la un moment dat, la o varsta la care au discernamant, s-au botezat in religia respectiva, oferind astfel o marturie celor din jur, aratand care este biserica pe care au ales-o.
La ortodocsi in schimb, botezul este primit la nastere si, chiar daca persoana respectiva nu mai are nici o legatura cu Dumnezeu sau cu biserica, cei din jur tot ortodox il considera (asta, daca nu se declara cumva ateu).
Daca a fost botezat la nastere in biserica ortodoxa si merge la biserica in noaptea de Inviere si atat, lumea zice despre el ca e ortodox, nu?
Amina_Marina spune:
.
quote:
Nu inteleg de ce,voi pocaitii,daca sunteti pocaiti,afirmati ca sunteti deja mantuiti,ajungeti direct in rai???
R. Pai asa zice Domnul Isus: Fiindca atit de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vecinica. Ioan 3:16
Deci, e simplu: crezi in Domnul Isus si ai viata vesnica alaturi de Isus Hristos. Unde e Isus e de fapt raiul, tu ce crezi?
Bineinteles.Isus a fost si este fiul lui Dumnezu, dar cit a trait pe pamint,in afara de faptul ca a fost un intelept, iubitor de oameni, pasnic, iertator... a mancat, a dormit, a petrecut la nunta si mai tragea si vinisor la masea, cu masura..
Pe ultimele le respect cu desavarsire, sigur ajung in Rai. Tu ce crezi?
un burtoi de 32+ cu Mademoiselle.
hannen spune:
Eu cred ca lumea se "urzica" din cauza termenului pocait,care evident,asa cum zicea denizel e inteles gresit.(ca multe altele de fapt)
Adica pocait e asociat instantaneu cu alta religie,secta ceva,niste ciudati oricum.
Dar a explicat Arhistefy mai devreme ce inseamna pocait.
Poate ca totusi toni o sa aiba noroc si o sa-si poata continua subiectul.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
irina.c. spune:
quote:pai sa-l continue, ca nu i-a oprit nimeni.Toni, ziceai ca venirea Domnului e aproape.Ce te face sa crezi asta? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by hannenPoate ca totusi toni o sa aiba noroc si o sa-si poata continua subiectul.Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inaswww.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
am blog
Amina_Marina spune:
inseamna si adept al un secte religioase crestine, asta printre altele.
un burtoi de 32+ cu Mademoiselle.
toni spune:
Este interesant cum toti ortodocsii au sarit imediat! ...sa muste.
De fapt, nu stiu ce ii deranjeaza. Intotdeauna m-am intrebat chestia asta. Probabil discriminarea e o chestiune cultivata. Dar chiar si asa, tot ma bucur de intrebari.
Intentia mea nu a fost sa raspund ortodocsilor. Intentia mea e sa vad daca mai sunt, ca sa folosesc expresia care deranjeaza cel mai mult, pocaiti, pe forum.
Imi pare rau ca deocamdata sunt cativa, pe care ii si salut.
Iar in ceea ce priveste venirea Domnului Isus, ea este o realitate! Din fericire pentru unii, si din nefericire pentru altii, Isus Hristos va reveni sa-si rapeasca Biserica Sa, pe care si-a castigat-o cu pretul sangelui Sau sfant.
Biserica lui Isus va fi rapita!
Hai sa va pun si un text din Scriptura sa vedem ce o sa zica ortodocsii, luptatorii:
"C#259;ci Însu#351;i Domnul, cu un strig#259;t, cu glasul unui arhanghel #351;i cu trâmbi#355;a lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, #351;i întâi vor învia cei mor#355;i în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi r#259;mas, vom fi r#259;pi#355;i to#355;i împreun#259; cu ei, în nori, ca s#259; întâmpin#259;m pe Domnul în v#259;zduh; #351;i astfel vom fi totdeauna cu Domnul" (1 Tesaloniceni 4:16-17).
Spre surprinderea voastra, ortodocsilor, acest text se citeste la fiecare inmormantare, de catre preot sau diacon. faza e ca nimeni nu ia aminte la el.
Mai punem un text:
"Iat#259;, v#259; spun o tain#259;: nu vom adormi to#355;i, dar to#355;i vom fi schimba#355;i, într-o clip#259;, într-o clipeal#259; din ochi, la cea din urm#259; trambi#355;#259;. Trâmbi#355;a va suna, mor#355;ii vor învia nesupu#351;i putrezirii, #351;i noi vom fi schimba#355;i" (1 Corinteni 15:51-52).
Exemplele pot continua.
Deci, ca pocaita ce sunt (slava Domnului!glorie Lui!), va mai spun ca astept venirea Lui. Si ma bucur cand gasesc frati in Domnul care asteapta ca si mine.
Pentru cei care cred ca si mine, fi-ti tari in Domnul, caci venirea Lui e mai aproape decat atunci cand am crezut!
De fapt, Biblia e cartea de vizita a lui Dumnezeu!
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by toni
Este interesant cum toti ortodocsii au sarit imediat! ...sa muste.
De fapt, nu stiu ce ii deranjeaza. Intotdeauna m-am intrebat chestia asta. Probabil discriminarea e o chestiune cultivata. Dar chiar si asa, tot ma bucur de intrebari.
Intentia mea nu a fost sa raspund ortodocsilor. Intentia mea e sa vad daca mai sunt, ca sa folosesc expresia care deranjeaza cel mai mult, pocaiti, pe forum.
Imi pare rau ca deocamdata sunt cativa, pe care ii si salut.
Iar in ceea ce priveste venirea Domnului Isus, ea este o realitate! Din fericire pentru unii, si din nefericire pentru altii, Isus Hristos va reveni sa-si rapeasca Biserica Sa, pe care si-a castigat-o cu pretul sangelui Sau sfant.
Biserica lui Isus va fi rapita!
Hai sa va pun si un text din Scriptura sa vedem ce o sa zica ortodocsii, luptatorii:
"C#259;ci Însu#351;i Domnul, cu un strig#259;t, cu glasul unui arhanghel #351;i cu trâmbi#355;a lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, #351;i întâi vor învia cei mor#355;i în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi r#259;mas, vom fi r#259;pi#355;i to#355;i împreun#259; cu ei, în nori, ca s#259; întâmpin#259;m pe Domnul în v#259;zduh; #351;i astfel vom fi totdeauna cu Domnul" (1 Tesaloniceni 4:16-17).
Spre surprinderea voastra, ortodocsilor, acest text se citeste la fiecare inmormantare, de catre preot sau diacon. faza e ca nimeni nu ia aminte la el.
Mai punem un text:
"Iat#259;, v#259; spun o tain#259;: nu vom adormi to#355;i, dar to#355;i vom fi schimba#355;i, într-o clip#259;, într-o clipeal#259; din ochi, la cea din urm#259; trambi#355;#259;. Trâmbi#355;a va suna, mor#355;ii vor învia nesupu#351;i putrezirii, #351;i noi vom fi schimba#355;i" (1 Corinteni 15:51-52).
Exemplele pot continua.
Deci, ca pocaita ce sunt (slava Domnului!glorie Lui!), va mai spun ca astept venirea Lui. Si ma bucur cand gasesc frati in Domnul care asteapta ca si mine.
Pentru cei care cred ca si mine, fi-ti tari in Domnul, caci venirea Lui e mai aproape decat atunci cand am crezut!
De fapt, Biblia e cartea de vizita a lui Dumnezeu!
Pe prima pagina spuneai ca si tu esti ortodoxa. Ai si uitat?
quote:
"R.Nu ma cred mai presus de ortodocsi. Chiar sunt una dintre ei (spre surprinderea ta, probabil)."
N-am inteles de ce ai deschis acest topi. Doar asa ca sa-i ataci pe altii?
Criss si Alex (11.05.2003)