Rugaciune colectiva pentru a avea un copil(8)
Raspunsuri - Pagina 16
marryan spune:
Dragele mele, va felicit cu ocazia zilei de 8 martie, o zi in care femeia este venerata si pusa in valoare. Va doresc sa fiti mereu iubite, frumoase si calde ca soarele de primavara, adorate de sotii vostri si vitorii copilasi, sa fiti respectate si stimate intotdeauna. P.S.scuze ca este cu o zi intirziere.
Ma bucur ca din ce in ce mai multe fete suntem in acest grup, si puterea rugaciunii se mareste din ce in ce mai mult. Multumesc pentru rugaciunile voastre minunate pe care le faceti si pentru pomelnicul dat pe la biserici si manastiri, sa stiti ca Dumnezeu ne va raspunde la rugaciunile fierbinti pe care le ridicam la ceruri si vom fi rasplatite cu copii sanatosi.
Livsy ma bucur enorm de mult ceea ce ai realizat si ceea ce gindesti, iubita sa stii ca Dumnezeu a creat femeia pentru a putea indura ceea ce un barbat nu ii sta cu putinta, ne a creat gingase ca sa putem patrunde la inima fiecarui om, nea dat credinta ca sa luptam pentru ceea ce ne apartine si sa credem in asta. Fii fericita si lupta incontinuare ca insusi viata de zi cu zi este o lupta frumoasa chiar daca uneori ne pare prea grea, dar daca se termina lupta atunci iti va parea viata fara sens. Doamne ajuta sa te intareasca si sa ti indeplineasca visul cit de curind de a fi mamica fericita!
cleo imi dau lacrimile cind citesc rindurile tale, atunci cind povestesti despre iubitii tai gemenauti, parca as trai eu aceste frumoase emotii. Ma bucur ca esti bine si copilasii sunt sanatosi si veseli, sa te intareasca Dumnezeu si sa duci sarcina pina la capat cu multa putere si fericire. Doamne Ajuta, si iti multumesc pentru cuvintele tale de incurajare.
Oana bine ai venit, stiu prin ce ai trecut am citit povestea ta si stiu cit este de greu sa fii incercata de Dumnezeu, dar sa nu uiti ca Dumnezeu te vrea puternica, plina de viata si luptatoare. Iti doresc ca Dumnezeu sa iti indeplineasca cit mai curind visul de a fi mamica fericita cu copii sanatosi! Doamne Ajuta!
Chiar daca nu reusesc sa scriu la toate fetele in parte cite un cuvint sa stiti ca ma gindesc la voi toate si ma rog in fiecare zi ca Dumnezeu sa fie cu noi si sa ne indelineasca rugaciunile noastre.
Fiecaruia din noi avem o zi in care Dumnezeu ne binecuvinteaza cu ceea ce ne dorim noi mai mult, si deaceea va doresc sa luptati si sa cereti zi de zi sa nu va dezamagiti chiar daca luna asta nu a fost sau luna viitoare nu va fi, avem timpul nostru scris sus si atunci ne vom bucura si mai mult!
Doamne ajuta la fiecare din noi, si asa cum de miine se incepe postul mare, o perioada de smerenie si de privire la noi insusi,in sufletele nostre, cutarenie trupeasca, va doresc ca Dumnezeu sa ne ajute in aceasta perioada, sa nu ne lasam ispitete de cel rau sa mergem cu fruntea sus si plina de lumina, sa primim sfinta impartasanie cu multa smerenie si impacare de sine. Dumnezeu sa va binecuvinteze dragele mele!
Maria
'Love is an act of endless forgiveness, a tender look which becomes a habit!
nu a mai ramas mult pina voi afla ca s 
anidaz spune:
Fetelor nu v-am uitat si sunt inca alaturi de voi chiar daca nu am mai scris.E adevarat ca nu particip zilnic la rugaciune din motive personale,dar cand o fac ,o fac din tot sufletul.
Nu ma pot abtine sa va scriu ce am visat in urma cu 2 nopti,poate ma lamureste cineva.
Se facea ca eram intr-o padure si cautam un izvor cu apa sfintita,cand am dat peste o gramada de rugi care ardeau mocnit,iar in mijlocul lor se afla intacta o carte de rugaciune,nu sunt sigura daca era Biblia,si luand-o din mijlocul focului mi s-a deschis la o rugaciune pe care din pacate nu o retin.Stiu doar ca era scurta de trei randuri.Apoi am gasit si izvorul cu apa sfintita si mi-a aparut un aluat facut din acea apa si faina si mi l-am pus pe corp in anumite locuri printre care si pe burta.Atunci in fata mea a aparut o biserica unde am mers sa ma rog,asa cu aluatul ala pe mine,apoi m-am trezit.
Am constatat ca recunosc acele locuri,sunt in apropiere de mine intr-o padure de langa satul meu natal,se numeste Manastirea Feredeu si exista acolo si acel izvor tamaduitor.
Duminica viitoare o sa merg acolo si o sa-i povestesc staretului visul meu,voi duce si lista cu numele voastre.
Voi ce ziceti?Va 
http://tt.lilypie.com/4z6T0.png
cleopatra70 spune:
Acatistul Sfintilor 40 de Mucenici
Sfintii 40 de Mucenici din Sevasta !
(9 martie)
Condacele si Icoasele:
Condacul 1:
Aparatoarei intruniri pentru credinta, Mucenicilor de patruzeci, care in iezerul Sevastiei s-au aruncat de inchinatorii la idoli, veniti sa praznuim cu dragoste pomenirea lor. Ca vrednici sunt a ne izbavi de toata primejdia prin rugaciuni catre Dumnezeu si sa cantam: Bucura-te, ceata prealuminata a Mucenicilor!
Icosul 1:
Ingerii din cer cu cununi de cinste s-au aratat sufletele voastre cele nevestejite de durerea trupului, ca suferind rabdati asprimea gerului, ca si tinerii evrei care oarecand vapaia focului privind, cantau: pe Domnul lucrurile !audati-L si preainaltati-L intru toti vecii! Pentru aceasta si noi cantam asa:
Bucura-te, turma a adevaratului Pastor;
Bucura-te, ca prin ale Lui invataturi ai aflat mantuirea;
Bucura-te, ca printr-lnsul ti s-au deschis usile raiului;
Bucura-te, ca ai dobandit viata cea nemuritoare;
Bucura-te, ca ai defaimat fagaduintele barbarilor;
Bucura-te, ca te-ai lepadat de cinstea celor necredinciosi;
Bucura-te, in suferinta cu totul nestramutata;
Bucura-te, in biruita multora neasemanata;
Bucura-te, in lupte desavarsit nerusinata;
Bucura-te, in ispite fara preget neaplecata;
Bucura-te, ca in chinuri ai stat neintristata;
Bucura-te, visteria lui Hristos cea nedesarta;
Bucura-te, ceata prealuminata a Mucenicilor!
Condacul 2:
Voievodului ce va indeamna din porunca imparatului sa aduceti jertfa capistii idolesti, cu un gand i-ati raspuns, fara sfiala: ca daca pentru imparatul cel pamantesc, intru razboaie ati biruit pe vrajmasi, cu cat mai vartos pentru imparatul cel fara de moarte nevoindu-va, veti surpa si vei birui a lui rautate, cantand: Aliluia!
Icosul 2:
Graiurile acestea auzindu-le, Agricola a zis catre Sfinti: una din doua sta inaintea voastra sa alegeti: ori zeilor sa aduceti jertfe si sa luati mari daruri, ori nesupunandu-va sa fiti din oaste izgoniti si pedepsiti, catre care ei au raspuns ca Domnul se ingrijeste de noi in cele de folos; pentru aceasta le cantam:
Bucurati-va, ostasii lui Hristos;
Bucurati-va, Sfintilor Mucenici;
Bucurati-va, rabdatori de chinuri;
Bucurati-va, cei binecredindosi si intelepti;
Bucurati-va, ca ati defaimat fagaduintele netrebnice;
Bucurati-va, ca ati rusinat pe cei necredinciosi;
Bucurati-va, ca ati luptat impotriva iernii;
Bucurati-va, ca ati nazuit la puterea lui Dumnezeu;
Bucurati-va, ca ati dobandit mila si dragostea Lui;
Bucurati-va, ca s-au scris numele voastre in ceruri;
Bucurati-va, ca v-ati invrednicit de asemenea dar;
Bucurati-va, plinirea randuielii sfinte;
Bucura-te, ceata prealuminata, a Mucenicilor!
Condacul 3:
De vreme ce singur marturisesti, au zis Sfintii ostasi voievodului, ca in mana noastra sta a dobandi dragostea sau ura ta, sa nu ne iubesti pe noi caci esti fara de lege si de intunericul ratacirii cuprins; ci mila lui Dumnezeu cel atotputernic sa fie cu noi, caci Lui ii cantam: Aliluia!
Icosul 3:
Marturia Sfintilor umpland de manie pe pagan, a poruncit ca sa-i arunce in temnita, iar sfantul Kyrion a zis catre dansul ca de la imparat nu ai stapanire a ne munci, fara numai a cerceta plecarile noastre. Dupa care cuvinte, el n-a mai indraznit a-i schingiui, insa indata i-a intemnitat; iar noi, cu evlavie, cantam asa:
Bucura-te, Kyrion inteleptule;
Bucura-te, al fratiei aparatorule;
Bucura-te, al semetiei invingatorule;
Bucura-te, nadejdea celor de o credinta cu tine;
Bucura-te, lauda legii lui Hristos;
Bucura-te, stalpul Bisericii Rasaritului;
Bucura-te, ocrotitorul cetei tale;
Bucura-te, risipitorul eresurilor;
Bucura-te, chinuire neclintita;
Bucura-te, vas ales spre mantuire;
Bucura-te, trambita insuflata de Duhul Sfant;
Bucura-te, paza cetei tale;
Condacul 4:
In temnita sezand sfintii, inteleptul Kriton nu inceta a-i povatui zicand ca precum cu un suflet si cu un gand am vietuit, asa si mucenicia sa o savarsim impreuna; si precum am placut imparatului celui muritor, asa si Celui fara de moarte, imparatului Hristos Dumnezeu, sa ne sarguim a fi iubiti si sa-l cantam: Aliluia!
Icosul 4:
Petrecand ostasii inchisi sapte zile, a opta a venit Licie voievodul, de imparatul trimis, ca sa-i judece cu Agricola dimpreuna. Ei, insa, fara a se infricosa, mergand la infatisare, se rugau impreuna citind psalmul lui David:
"Dumnezeule, intru numele Tau marturiseste-ne si intru puterea Ta ne judeca"; iar noi le cantam acestea:
Bucura-te, turma mica;
Bucura-te, ceata sfanta;
Bucura-te, ca in cuget ai fost una ravnitoare;
Bucura-te, si in trup cu un gand patimitoare;
Bucura-te, in razboi agera biruitoare;
Bucura-te, de vrajmasi vrednica invingatoare;
Bucura-ie, a paganilor stea luminatoare;
Bucura-te, la nevoi tuturor folositoare;
Bucura-te, ca in munci ai putut fi rabdatoare;
Bucura-te, ca de idoli n-ai vrut a fi patimitoare;
Bucura-te, de eresuri strasnica prigonitoare;
Bucura-te, crestinilor vesnica aparatoare;
Condacul 5:
Stand Sfintii inaintea lui Licie, acesta le-a grait: voi poate mai mari dregatorii asteptati de la imparatul? eu sunt trimis a vi le da voua, de va veti supune legilor tarii ca sa jertfiti zeilor. Iar Sfantul Candidus i-a raspuns: Nu numai dregatoria nu voim cu asemenea cuvinte, dar si trupurile noastre va dam spre a dobandi dragostea Mantuitorului nostru Hristos, Caruia ii cantam: Aliluia!
Icosul 5:
Indata dar, voievodul a poruncit slujitorilor ce ii pazeau ca sa-i loveasca cu pietre spre a le astupa gurile; pietrele insa se rasfrangeau si tot asupra celor ce le azvarleau se intorceau, incat se ucideau unii pe altii. O, minune! strigau Sfintii, intarindu-se in credinta; iar noi le cantam:
Bucurati-va, ca ati birui pe satana;
Bucurati-va, ca ati rusinat pe Licie;
Bucurati-va, ca ati uimit pe strajerii lui;
Bucurati-va, ca ati imbarbatat toata ostirea;
Bucurati-va, pentru asemenea mare fapta;
Bucurati-va, ca ati facut a se minuna popoarele;
Bucurati-va, ca ati luminat intelegerea privitorilor;
Bucurati-va, ca ati ingrozit pe inchinatorii la idoli;
Bucurati-va, ca pentru voi s-a aratat puterea Duhului Sfant;
Bucurati-va, ca intru voi a stralucit raza dumnezeirii;
Bucurati-va, ca prin voi s-au intors multi eretici la credinta;
Bucurati-va, cei intocmai astazi cu ingerii;
Condacul 6:
Voievodul rusinat vazandu-se si nestiind ce sa mai zica, striga catre popor ca vrajitori sunt. Iar Sfantul Domnus i-a raspuns cu indrazneala, ca Dumnezeu a voit ca fetele celor fara de rusine ce hulesc pe Fiul Sau, sa se zdrobeasca, si astfel sa cunoasca puterea lui Hristos si sa-I cante: Aliluia!
Icosul 6:
Si iarasi ducandu-i pe Sfinti la inchisoare, ei se rugau cantand psalmul proorocului ce zice: "Precum sunt ochii slugilor la mana stapanilor, asa sunt ochii nostri catre Domnul...". Atunci glasul Domnului a grait catre dansii zicand: "Cel ce crede intru Mine, de va muri, viu este"; pentru aceasta sa-i cinstim si sa zicem asa:
Bucurati-va, intru Domnul, Care a grait catre voi;
Bucurati-va, cei ce v-ati invrednicit de asemenea cinste;
Bucurati-va, ca v-ati intarit prin putere de sus;
Bucurati-va, ca v-ati socotit intocmai cu Apostolii;
Bucurati-va, ca cuvantul lui Dumnezeu s-a rostit catre voi;
Bucurati-va, ca Cel ce S-a suit pe Cruce, S-a pogorat si in temnita;
Bucurati-va, ca Fiul Fecioarei intru voi S-a salasluit;
Bucurati-va, ca biruitori v-ati aratat cu puterea Crucii;
Bucurati-va, ca Mielul lui Dumnezeu v-a randuit rabdarea Sa;
Bucurati-va, cantaretilor de cantari duhovnicesti;
Bucurati-va, organe bine rasunatoare;
Bucurati-va, strune cuvantatoare;
Condacul 7:
Dupa ce a stralucit ziua cea mult dorita de Sfinti, s-au dus ei din temnita inaintea tiranilor, carora le-au grait asa: Faceti-ne noua ce veti voi, ca suntem crestini si nu ne vom inchina zeilor vostri. Atunci au vazut ei pe diavolul langa Agricola stand si la urechi soptind. Dupa care, iarasi cu credinta au strigat:
Aliluia!
Icosul 7:
Neputand a suferi mai mult Agricola si Licie defaimarea ce le faceau Sfintii, au poruncit ostasilor sa-i lege si sa-i impinga ca pe o turma de oi in iezerul de langa cetatea Sevastiei, ca era vifor mare si nu credeau a rabda asprimea timpului, inconjurandu-i cu ostasi; ei insa cu fata vesela au primit pedeapsa aceasta, pentru care le cantam:
Bucurati-va, ca ati iesit din cetele paganesti;
Bucurati-va, ca intrati in legiunile ceresti;
Bucurati-va, ca va gonesc voievozii intunericului;
Bucurati-va, ca va primesc incepatorii luminii;
Bucurati-va, ca ingerii privindu-va se veselesc;
Bucurati-va, ca diavolii plangand se tanguiesc;
Bucurati-va, ca heruvimii va umbresc sub aripile lor;
Bucurati-va, ca puterea iadului se zdrobeste de sfaturile voastre;
Bucurati-va, ca serafimii Canta si praznuiesc;
Bucurati-va, ca Agricola si Licie se otarasc;
Bucurati-va, ca apele Sevastiei v-au spalat de pacate;
Bucurati-va, ca in ele ati primit botezul;
Condacul 8:
Dupa ceasul intai din noapte, gerul intarindu-se foarte cumplit, trupurile Sfintilor inghetasera incat se puteau frange. Unul, insa, dintr-insii, nemaiputand rabda aceasta asprime, fiind slab de credinta, s-a despartit; de ceata cea sfanta si a alergat la o baie pe care o facuse voievodul inadins pe malul iezerului pentru cel care s-ar intoarce clin credinta sa, dar toti ceilalti cu un glas: Aliluia!
Icosul 8:
Punandu-se Sfintii la rugaciune cu smerenie, spre a nu se putea rapi de puterea diavolului, catre ceasul al treilea a stralucit peste ei o lumina mare de s-a incalzit vazduhul, gheata s-a topit si apa s-a facut priincioasa. Iar acel dintre ei care alergase la baie s-a desfacut ca ceara de caldura focului; pentru care sa cantam Sfintilor acestea:
Bucurati-va, ca ati imblanzit stihiile;
Bucurati-va, ca iezerul de gheata s-a topit;
Bucurati-va, ca apele cele amare s-au facut priincioase;
Bucurati-va, ca crivatul si-a schimbat puterea sa;
Bucurati-va, ca v-ati izbavit de iarna suferintei;
Bucurati-va, ca ati dobandit caldura raiului;
Bucurati-va, ca din intuneric ati iesit la lumina;
Bucurati-va, ca lepra pacatelor s-a curatit de pe voi;
Bucurati-va, ca Soarele dreptatii v-a stralucit voua;
Bucurati-va, ca dorinta barbarilor a ramas rusinata;
Bucurati-va, ca hotararea voastra a stat nestramutata;
Bucurati-va, ca ati dobandit dumnezeiasca bunavointa;
Condacul 9:
In acea vreme mai marele temnitei, vazand lumina si uitandu-se la cer, a vazut treizeci si noua de cununi stralucite ca soarele, pogorandu-se spre Sfinti si intelegand ca a patruzecea lipsea pentru acel ce se indoise, a strigat catre strajeri aruncandu-se in iezer: si eu marturisesc pe Hristos de adevaratul Dumnezeu si Ii cant Lui: Aliluia!
Icosul 9:
Cu aceasta urmare a temnicerului, numarul Mucenicilor implinindu-se dupa raduiala de sus hotarata, diavolul nemaiputand rabda marimea de suflet al lor, in chip de om se tanguia pe tarmuri, zicand: Cum boierii de au lasat nechinuiti pe acesti ostasi semeti pana a nu-i da in apa; iar noi, pomenind numele lor, cantam:
Bucura-te, Kyrion;
Bucura-te, Candidus;
Bucura-te, Domnus;
Bucura-te, Hesychius;
Bucura-te, Heraclie;
Bucura-te, Smaragdus;
Bucura-te, Evnoicus;
Bucura-te, Valens;
Bucura-te, Vivian;
Bucura~te, Claudiu;
Bucura-te, Priscus;
Bucura-te, Teodul;
Condacul 10:
Iar a doua zi venind necuratii tirani la iezer, au vazut pe Sfinti vii si nevatamati de asprimea gerului cu temnicerul dimpreuna, de care minunandu-se mai ales, fiind cel mai credincios slujitor al lor, au intrebat pe ostasi pricina si ei le-au povestit ceea ce urmase dupa lumina, si cum s-a aruncat in apa, marturisind pe Hristos si cantand: Aliluia!
Icosul 10:
Atunci tiranii de manie umplandu-se, au poruncit ca legandu-i sa-i traga spre mal si ducandu-i la locul cel de munca, au judecat ca sa le sfarame gleznele cu ciocane, care munca savarsindu-se cu multa cruzime, maica unuia din Sfinti ce se numea Meliton si era tanar foarte, intamplandu-se de fata, cu jale mare il imbarbata, strigand catre dansul si catre ceilalti:
Bucura-te, fiul meu cel iubit care astazi te preaslavesti;
Bucura-te, Ioane, mult rabdatorule;
Bucura-te, Eutihie, inteleptule;
Bucura-te, Xanthius, indreptatorule;
Bucura-te, Aelian, prefericitule;
Bucura-te, Sisinnius, cel viteaz;
Bucura-te, Aggias, de Dumnezeu iubite;
Bucura-te, Meletie, primitorule de straini;
Bucura-te, Flaviu, cel cu nume mare;
Bucura-te, Acacius, fara de rautate;
Bucura-te, Ecdicius, invatatorule;
Bucura-te, Lisimah, de vrajmasi risipitor;
Condacul 11:
Cand Mucenicii erau chinuiti de ostasi, gura lor nu inceta a rosti rugaciunea aceasta: Sufletul nostru ca o pasare s-a izbavit din cursa vanatorilor; cursa s-a sfaramat si noi ne-am izbavit; ajutorul nostru este intru numele Domnului; si asa graind si-au dat sufletul in mainile lui Hristos cantand: Aliluia!
Icosul 11:
Dar dupa ce s-au savarsit din viata ca niste jertfe ale lui Hristos, voievozii intunericului au poruncit slugilor sa puna trupurile Sfintilor in carute si sa le duca la ardere, spre a nu ramane crestinilor nici o nadejde de mangaiere, nestiind ce va urma. Noi insa, slavindu-i, cantam acestea:
Bucura-te, Alexandru, aparatorule;
Bucura-te, Ilie, cu Tezviteanul petrecatorule;
Bucura-te, Gorgonius, lauda Armeniei;
Bucura-te, Teofil, aiesul lui Dumnezeu;
Bucura-te, Domitian, cuviosule;
Bucura-te, Gaius, preafericitule;
Bucura-te, Leontie, mandria imparatilor;
Bucura-te, Atanasie, dulceata preotilor;
Bucura-te, Chiril, mangaietorule;
Bucura-te, Sacerdon, preaminunate;
Bucura-te, Nicolae, cel milostiv;
Bucura-te, Valeriu, stegarul credintei;
Condacul 12;
Si dupa ce s-au savarsit Sfintii, acel mai tanar, Meliton, dand inca semne de viata, tiranii au poruncit sa nu-l duca la ardere, voind inca sa-l mai munceasca; maica sa, insa, ridicandu-l pe umerii ei, l-a dus la ceilalti, ca dimpreuna sa se topeasca trupurile lor; insa pe drum si-a dat sufletul cantand: Aliluia!
Icosul 12:
Nici focul, nici apele n-au putut mistui Sfintele Moaste ale Mucenicilor. Ca, arzand lemnele, oasele lor au ramas nevatamate. Si in apa aruncandu-i, a treia zi s-au aratat episcopul Armeniei, anume Petru, la mijlocul noptii, ca niste lumini stralucind, de unde i-au scos si i-au asezat la locuri de cinste, cantand:
Bucura-te, Philoctemon, iubitorule de cinste;
Bucura-te, Severian, facatorule de minuni;
Bucura-te, Chudion, mangaierea bolnavilor;
Bucura-te, Agalae, bucuria celor intristati;
Bucurati-va, stele neapuse ale Armeniei;
Bucurati-va, crini nevestejiti ai Sevastiei;
Bucurati-va, ca numele voastre s-au scris in ceruri;
Bucurati-va, ca v-ati incununat prin ingeri;
Bucurati-va, ca ati surpat puterea idoleasca;
Bucurati-va, ca ati sporit gloria crestineasca;
Bucurati-va, odraslele nemuritoare;
Bucurati-va, oastea cea biruitoare;
Condacul 13: (acest condac se zice de trei ori)
O, de trei ori fericita si preanevinovata ceata a Mucenicilor! Tie ne rugam, grabeste de intareste credinta noastra cu ajutorul Tau cel sfant, ca printr-insa sa dobandim cele de folos, cu mila dumnezeiasca, ferindu-ne de dureri, de boli, de primejdii si de alte rautati, ca impreuna cu tine sa cantam: Aliluia! Apoi se zice iarasi Icosul 1 si Condacul 1.
cleopatra70 spune:
Lasata Secului pentru Postul Pastelui
In calendarul bisericesc, Lasata Secului are doua etape care conduc treptat catre Postul Pastelui: Duminica Lasatului sec de carne (2 februarie) si Duminica Lasatului sec de branza (9 martie).
De regula, cuvantul sec, din sintagme precum "lasatul secului" sau "mancare de sec", este inteles ca fiind sinonim cu uscat, fara grasime, de post. Astfel, "Lasata Secului" ar insemna inceputul vremii de sec. Insa, la Sfintii Parinti, accentul nu cade pe mancare. Secul pe care il cere postul ortodox este seclum (saeculum), adica lumea impatimita. Omul cel vechi, omul pacatos trebuie sa dispara treptat. Primul pas pe aceasta cale este sentimentul unei nespuse cainte. "De unde voi incepe a plange faptele mele ticaloase?" Aceste cuvinte ce deschid "Canonul Pocaintei" al lui Andrei Criteanul caracterizeaza aceasta stare spirituala. "Desfatandu-ma in adancurile pacatului, strig catre milostivirea Ta cea fara de margini... da-mi lacrimi, Hristoase, spre curatirea inimii de patimi... usile pocaintei (metanoia), deschide mie, Datatorule de Viata." Aceasta idee continua, cu intensitate mereu crescanda, in cantarile Bisericii (in special in perioada Postului Mare), in rugaciunile liturgice, in viata si invatatura marilor ei Sfinti.
Insa, ceea ce se cere nu este doar plangerea rautatilor personale, ci "o lupta nevazuta" impotriva gandurilor rele si pacatoase.
Sfintii Parinti au atras atentia ca postul inteles doar ca efort alimentar, nu are nici o valoare: "De mancare postind, suflete al meu, dar de pofte necuratindu-te, in desert te lauzi cu nemancarea... Ca un mincinos vei fi urat de Dumnezeu si demonilor celor rai te vei asemana, caci nici ei nu mananca pururea...".
In viata crestinilor ortodocsi, posturile care preced marile sarbatori au o importanta cu totul deosebita pentru ca de ele este legat unul din actele centrale pe care ei le indeplinesc in biserica, si anume, impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului. Pentru crestinul ortodox nu se poate concepe impartasire fara post. Respectarea postului este o conditie esentiala pentru impartasirea cu vrednicie. Ea este si o obligatie prescrisa de porunca a patra bisericeasca prin care ni se cere "sa ne spovedim si sa ne cuminecam in fiecare din cele patru posturi mari de peste an, ori daca nu putem, cel putin o data pe an, in postul Sfintelor Pasti".
In calendarul ortodox, Postul Pastelui incepe pe 10 martie si se incheie la 26 aprilie. Invierea Domnului va fi sarbatorita de ortodocsi pe 27 aprilie.
Biserica a hotarat, prin canoanele 49 Laodiceea si 52 trulan, ca in timpul Postului Pastelui sa nu se savarseasca liturghie decat sambata, duminica si de sarbatoarea Buneivestiri, iar in celelalte zile ale saptamanii (de luni pana vineri inclusiv), sa se savarseasca numai Liturghia Darurilor mai inainte sfintite. De asemenea, in acest post sunt oprite nuntile si serbarea zilelor onomastice in acest post.
cleopatra70 spune:
Buna,dragele mele fete!
Azi ma simt putin mai bine,durerile s-au mai diminuat si am venit sa va scriu ca ma tot gandeam la voi si imi era dor sa va "vad".
Cu ocazia zilei frumoase de ieri,8 Martie ziua noastra a tuturor fetelor si femeilor va doresc, zile fericite cu sanatate,multa lumina si indeplinirea visurilor voastre arzatoare!
Dumnezeu sa aiba grija de noi in continuare si sa ne iubeasca tot mai mult asa cum si noi Il iubim,El va revarsa peste noi multe binecuvantari la momentul potrivit.
Sa fiti in continuare frumoase,sanatoase si luminoase!La multi ani!
Va trimit fiecaruia un
si un buchet de 

Ce frumos ati scris fiecare de imi tresalta sufletul de bucurie,sunte-ti minunate ca de obicei pline de iubire si credinta,multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat aceasta ocazie sa ne intalnim aici,sunt fericita ca suntem impreuna ,ne sustinem si ne iubim asa de mult!
Va multumesc pentru urarile voastre frumoase care mi le-ati facut,mi-au alinat inima si toata fiinta mea,este ceva deosebit!
Va mai multumesc pentru acatistele date la manastiri si biserici,sigur Dumnezeu,Maicuta Domnului va vor rasplati pentru bunatatea si credinta voastra si eu o sa ma duc sa dau acatiste din nou cand o sa expire pe cel care l-am dat la sfarsitul lunii trecute.
Fetelor celor noi care au dorit sa ni se alature noua va zic,bun venit in acest grupulet minunat si va doresc ca visul vostru sa devina realitate cat mai repede cu ajutorul credintei,rabdarii si luminii primite de la Bunul Dumnezeu!
Dumnezeu,Maicuta Domnului si toti sfintii sa va ajute si aiba protectie zi de zi asupra voastra!Dumnezeu sa fie cu voi!

Anidaz,ma bucur ca ne-ai scris!
Ce frumos ai visat,Dumnezeu ti-a dat un semn ca te iubeste mult,sa faci ce ai visat,sa mergi la manastire si sa povestesti staretului visul, este o minune acest vis,nu peste mult timp vei fi binecuvantata cu un copilas sanatos si frumos.
Dumnezeu ti-a deschis calea spre reusita,ma bucur foarte mult pentru tine,cand am citit despre visul tau mi-au dat lacrimile de incarcatura lui divina.
Eu am avut multe vise si mai am in care Dumnezeu imi arata calea spre reusita in situatiile pe care le am.
Sa fi in continuare,credincioasa,luminoasa si sanatoasa!
Dumnezeu sa te ajute sa-ti rodeasca pantecele cu un copilas binecuvantat!Dumnezeu sa aiba grija de tine!

Imi pare rau dar iar am obosit si din nou isi fac aparitia durerile astea,nu am terminat de scris,doream sa va scriu la fiecare,poate reusesc mai tarziu dupa o pauza scurta.
Sfanta zi de azi cei 40 de Sfinti Mucenici sa ne ajute sa fim sanatoase,linistite si credincioase!Dumnezeu sa va dezlege azi pantecele voastre si sa vi-l rodeasca cu un prunculet sanatos si binecuvantat!
Noi gravidutele sa primim multa sanatate de la Dumnezeu si Maicuta Domnului si sa ducem sarcinile pana la termen cu bucurii si binecuvantari!Dumnezeu sa ne ajute la toate si sa avem protectie divina clipa de clipa!
Va doresc un Post binecuvantat cu multe bucurii,liniste sufleteasca si lumina!Dumnezeu sa faca multe minuni cu noi,sa avem cat mai multe
,
fericite si implinite!Asa sa ne ajute Dumnezeu!

anidaz spune:
Multumesc din suflet Cleopatra,m-au uns la suflet vorbele tale ,sa-ti fie gura aurita si Dumnezeu sa te ocroteasca!
http://tt.lilypie.com/4z6T0.png
aditi spune:
Buna tuturor!
Bun venit noilor aspirante cu nadejdea in Dumnezeu. V-am trecut si eu in lista mea si am sa ma rog pt voi oricand voi rosti o rugaciune sau un acatist.
Felicitari noilor gravidute ! Nu mai stiu care sunteti de cand m-am internat eu la spital, de aceea nu va rostesc numele. Sa duceti sarcinile cu bine pana la termen si sa va bucurati din plin de ele.
Cleopatra ma bucur nespus de mult ca sunteti bine si atat de mari. Tu de unde stii cate kg au copilasii, faci mereu 3D? In spital am facut perfuzii cu Ginipral si diazepam, pe langa Fe, Elevit, Duphaston apoi am trecut pe medicamente acasa. Mi-e putin frica de diazepam ca toata lumea imi zice sa nu iau inclusive medic de familie. Tu ai luat asa ceva? Spunea dr. ca e pt a nu avea palpitatii de la ginipral si ca nu face rau copilului(3xjumatate). Nu mai stiu de cine sa ascult si am si trecut din ac cauza prin 2 crize de ….nu stiu cum sa le numesc , stiu doar ca n-am putut decat sa plang si nu e bine. Am decis sa reduc doza pe raspunderea mea caci nu mai simteam copilul asa de bine , probabil era si el ametit ca mine. Dumnezeu cu noi! Sapt viitoare merg la control si sper sa nu mai imi dea asa ceva. S-ar putea sa nastem deodata ca si mie mi-a spus de 14 aprilie sau 25 la termen dar nadajduim sa ducem cat mai mult.
Eu momentan stau in pat si ma ridic doar sa mananc si la baie. Ma bucur de copilul meu care se misca mult cateodata si cand isi intinde mana sau piciorul ii simt putin forma. Eu nu am grasime deloc pe mine nu am pus kg pe mine doar burtica a crescut. Avem 50kg de la 40kg la inceput. Ma cam trage in jos pt ca e jos de la inceput de aceea am fost internata ca aveam si contractii si era intors deja copilul de la 24 sapt. Culmea in spital s-a intors inapoi.
M-am gandit mereu la voi si am avut noroc in salonul din spital sa intalnesc personae ca si noi care se rugau si mai aveam astfel si eu momente de liniste si incurajari. Ne sustineam reciproc. Eu am reusit sa cumpar pt bebe acel vaccin scump din Germania pt ca sunt purtatoare de hepatita B, pe care va trebui sa-l primeasca in 2 ore de la nastere si mai am o speranta ca voi putea alapta dupa cum spunea d-na neonatolog care se va ocupa de copil imediat (ma rog Maicii Domnului sa fie bine si sa am si lapte in acest caz ar fi inca o minune de la Dumnezeu cum e si copilul de altfel ). Sunt multe in mintea mea si nu stiu daca e bine ca ma tot gandesc ce o fi cum o fi. Ma rog sa fie bine copilul, medicii sa faca ce trebuie si eu sa-mi revin repede dupa operatie sa ma pot ocupa de el.
Duminicaa am reusit sa duc la biserica la sf. Maslu lista noastra si nu doar atat. Intentionam sa stau 5 min. daca resist dar Dumnezeu e mai puternic decat toate contractiile mele si mi-a auzit dorinta si am stat pana la final fara sa am nimic. Slava Domnului. Si sapt aceasta m-am spovedit si impartasit, am fost initial in dilemma, m-am temut ca n-am sa mai apuc pana nasc si de aceea m-am spovedit la alt preot care slujea pt. ca al meu duhovnic nu era acolo. Sper ca n-am gresit si daca voi fi bine voi mai merge inainte de nastere daca mi se va spune cand se va intampla.
Dumnezeu sa va ajute celor care veti tine postul, sa fie cu folos si sa fiti ferrite de ispite.
Livsy ma rog special pt tine de cate ori iti citesc numele, n-am uitat cat te-ai straduit sa ma ajuti si tu. Sper sa aud vesti doar bune de la tine in curand.
Ainigriv, marryan, criss_2081,alinuscha, adela achim si celelalte fete, va pup pe toate si va multumesc pt grija si rugaciunile voastre . Dumnezeu sa va rasplateasca dupa sufletul vostru mare.
Adela nastere usoara si lasa-l pe bebe cat vrea el acolo in burtica dar nu peste termen, normal.
Acum trebuie sa va las pt ca am cam obosit , am scris in Word si cand prind netul va trimit mesajul.
Dumnezeu sa va ajute tuturor si nu incetati sa va rugati. Cand mai pot va mai scriu.
Aditi
adela achim spune:
Buna fetele mele dragi...
Va multumesc pentru gindurile si rugaciunile voastre,Dumnezeu sa va rasplateasaca pentru bunatatea voastra si sa va auda rugaciunile....
Eu maine ma internez pentru declansarea travaliului....Dumnezeu si Maicuta Lui sa ma ajute sa trec cu bine si peste nastere si sa fim bine amindoi...as mai scrie dar trebuie sa ma pregatesc pemtru maine...
Va pup pe toate,si sa auzim numai de bine....Doamne ajuta!
ADELA
criss_2081 spune:
Doamne ajuta, iubitele mele, sa ma iertati ca nu mai scriu asa de des, dar efectiv m-am simtit complet descurajata si fara pic de optimism, nu am avut puterea sa scriu un mesaj atata timp cat ma simteam complet doborata, insa am citit zilnic si m-am bucurat enorm de mult de vestile bune pe care le aflam.
Mamica Cleo, mai e un picut si in sfarsit o sa-i ai in brate pe gemanutii tai iubiti, nici nu imi vine sa cred cand a trecut timpul, parca mai ieri ne anuntai ca pleci in concediu si noi iti uram sa te intorci cu bebe in burtica, si uite ca asa a si fost!
Virginia tare multa nadejde imi dau mesajele tale, esti o persoana minunata!
aditi, mi-am facut griji o perioada ca nu mai stiam nimic despre tine, dar uite ca mai e un pic si o sa vina si bebe, esti o mamica tare curajoasa si sunt convinsa ca o sa fie bine.
Hera, Bunul Dumnezeu te-a rasplatit, stiu ca ai tinut canonul parintelui Iordache, iata inca o dovada cat de mare este puterea rugaciunii!
mmc_nd iti doresc ca in luna martie sa primesti cel mai frumos martisor!
adela iti doresc din suflet nastere usoara si une bebe sanatos si mancacios!
fetelor sa o pomenim la rugaciune zilele acestea si pe crisis81 care se afla in ungaria pentru fiv.
marryan, livsy, cami, maryb, alinushca, koko_1, fetele noi si la toate fetele noastre le doresc o primavara frumoasa si sa avem parte numai de vesti bune si frumoase.
Doamne ajuta-ne!