aspirante dupa 40 ani

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mali spune:

Ma mananca limba sa va zic cateva vorbe...de incurajare, evident. Deci, prima sarcina la 37 de ani - pierduta prin avort spontan (sarcina fara embrion). Cateva luni mai tarziu (implinisem 38 de ani)sarcina in toata splendoarea ei finalizata cu un Vladutz care tocmai a implinit 3 anishori.

Ce sa va spun, ca eram aproape aproape fara speranta ca bb nu va aparea in viata mea si ca eu ma apropiam vertiginos de 40 de ani?
Nu mai insirui aici toata lista cu investigatii facute de amandoi ca e prea mult de povestit. Ca sa nu o lungesc, va spun pe scurt reteta mea: am renuntat complet la zaharul din alimentatie (inclusiv la dulciurile din comert)si am folosit numai miere pe post de indulcitor. In fiecare dimineata luam pe stomacul gol o lingurita de laptisor de matca proaspat apoi o cana de ceai indulcit cu miere in care mai puneam o ligurita de polen si una de propolis, la culcare repetam ceaiul. Citisem pe net de-mi sarisera okii din cap despre toate produsele stupului cum ca sunt regulatoare hormonale. La mine au functionat si la vreo 2 luni dupa ce incepusem ¨tratamentul¨ am ramas prima data in viata mea insarcinata, sarcina pe care am pierdut-o insa dupa alte 3 luni am ramas din nou si, dupa cum v-am spus mai sus, s-a finalizat cu un baietel sanatos, nascut la timp, tot procesul nasterii a durat o ora si jumatate.
Nu am pretentia ca detin reteta miraculoasa, poate ca a fost pura intamplare ca a functionat...sau poate ca nu, cert e ca am impartasit ¨reteta mea¨ si la alte aspirante (dintre care una de pe acest forum) si care acum sunt mame.
Acum ma indrept catre 41 si ma mai gandesc la o surioara insa problema e ca ´mnealui se apropěe de 50 si asta imi cam taie elanul.
Ideea mea era sa va incurajez, sa continuati sa sperati ca minunea se poate intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danotino spune:

mali, multumim pentru incurajari si pentru reteta!
ne mai descretesc fruntile povesti frumoase si reale ca a ta.
cu siguranta nu ne dam batute. problema mare cu psihicul, cum
mai putem rezista acestor dureri? simt ca sufletul meu e facut deja bucatele mici ...
ar fi trebuit sa ne spui inteaga poveste cu investigatii, la cati doctori, etc.
te pupam

danotino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuby68 spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaconda2 spune:

Buna fetelor ! si eu sunt o aspiranta...la titlul de mamica ! Sunt optimista , niciodata nu este prea tarziu ! La anu' , fac 40 de ani ! sa va zis "dosarul " meu : Am 2 avorturi spontane....in tinerete , si cam atat . Din toamna trecuta am inceput serios sa ma ocup de proiectul bb . Asa ca ...am inceput cu 3 luni de monitorizari , ovulatie ok , spermograma ...la limita . A urmat apoi laparoscopia...care si asta a fost aproape ok , fara nimic semnificativ . Apoi au urmat 2 IA , nereusite.... Apoi , acum cateva zile , am facut histeroscopia . Rezultat : uter septat !! Am picat de sus...direct in butoi...(stiti "vorba" asta , nu ?) . Acum , va urma o a 2 a histeroscopie , de data asta operatorie .(ca prima a fost diagnostica) . Sunt tare nelamurita, abia sapt viitoare ajung sa vb ca lumea cu de meu .
De ce nu se face histero inainte sau dupa laparo , ca sa se vada clar si starea uterului ?? de ce trebuie sa facem inseminari la greu , ca pana la urma sa se descopere ca putem avea probleme ? nu stiu ce sa mai zic acum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

mali,
sa va traiasca micutul ....sa fiti sanatosi , si poate DD ii da si o surioare

intrebare :ceaiul este unul anume , sau orice fel de ceai ?

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

anaconda si eu am eceeasi intrebare. de fapt m-a intrebat
si un dr lucrul asta...dupa ce am facut laparo, am incercat cu IA tratamente , monitorizari, etc.
am renuntat la dr-ul care mi-a facut laparo, am ajuns la altul care m-a intrebat : "si de ce in timpul laparo nu ti-a facut si histero daca avea dubii, ca poate incerca sa-ti aranjeze trompa infundata"
va dati seama ca am dat din umeri...
acum tot astept sa fac histero. de vreo 2 luni tot ratez CM-ul meu cu disponibilitatea dr-ului, dar nu iese. astept sa vad luna asta daca iese.
cand faci histeroscopia anaconda?
bafta, sa te repare ca sa vina repede bebe.
mi se pare ca trece timpul atat de repede...
va pup si asteptam sa vina si alte aspirante sau mamici care se apropie de 40 sau au deja 40. asteptam incurajari!

danotino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Dragi aspirante tinerele,
Eu nu sint aspiranta, dar fffffff multi ani am fost si stiu cum e, asa ca am venit sa va sustin: sa nu va pierdeti speranta niciodata.
Acum am 43 de ani si o minune de baiat de 5 ani. Timp de 9 ani am facut investigatii, tratamente, 3 IAS-uri si 2 FIV-uri toate nereusite. Am tinut si regim naturist drastic timp de 8 luni tot fara efect. Dar n-am renuntat si intr-un final am avut succes: am ramas insarcinata, fara nici un alt tratament decit niste ceaiuri (http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26355 sau http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=44713)
Eu una eram hotarita: incercam pina nu se mai putea (adica nu mai aveam ciclu) apoi eventual treceam la varianta adoptiei. Asa am gindit eu atunci...
In fiecare zi ii multumesc lui dumnezeu ca-l am pe Bogdan.

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Un mic ajutor poate schimba viata unui copil:
1. Emma - 5,7 ani are nevoie de ajutor *4*
2. Si ingerii au nevoie...19 martie primul transplant - Blogul lui Bogdan-Andrei (Dodo-pui)
3. Sa ajutam la terapia pentru Ema (2) - Avem PAYPAL - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema

Mergi la inceput

karina, felicitari!
ai avut ambitie cu ceaiurile alea...pt ca pt mine sunt un stres
in plus. am incercat si eu cateva tratamente naturiste, dar dupa o
luna am incheiat. picaturile si ceaiurile erau un stres.
nu-mi vine sa cred ca ai facut 2 fiv-uri sinimic, iar natural s-a putut. banuiesc ca nu ai avut probleme cu sarcina :)
iti multumim ca ne incurajezi si ne faci sa nu ne pierdem speranta.
te pupam

danotino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuby68 spune:

Uite ca se poate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Da, s-a putut si tocmai de aia v-am scris. Am luptat, n-am cedat, am crezut ca voi reusi. Daca ma uit in spate, ma minunez si eu cite am facut, dar va spun ca A MERITAT tot efortul.
Cu sarcina am avut ceva probleme, dar in nici un caz din cauza virstei. Am fost de 2 ori in spital, am avut cerclaj, dar am mers la serviciu pina la sfirsit, n-am stat in pat decit in perioadele cit am avut probleme. Problemele pot aparea si cind esti tinar, doar vedeti si voi pe forum cite fete tinere pierd sarcina sau trebuie sa stea in pat pe toata durata sarcinii. Cit priveste sanatatea copilului, eu cred ca nici acolo nu are importanta prea mare virsta ci mai degraba mostenirea genetica, alimentatia si modul de trai al mamei. Asa ca daca tot va doriti un copil si luptati pt. acest lucru, incercati sa traiti cit mai sanatos: lasati-va de fumat (se poate, eu m-am lasat brusc de la o zi la alta tocmai din acest motiv), mincati mai sanatos, incercati sa evitati zonele poluate sau cu radiatii. Stiu ca daca traiti sanatos nu inseamna neaparat ca totul va fi bine, dar macar ati facut tot ce se putea.
Si va mai dau un sfat, daca ramineti insarcinate: sa nu va faceti analiza de CMV daca n-ati facut-o inainte de sarcina, ca n-are nici o relevanta. Daca o faceti inainte de a ramine insarcinate, se poate interpreta rezultatul din timpul sarcinii comparativ. Asta va spun din experienta proprie: un rezultat de CMV mi-a stricat viata timp de 24 de ore in timpul sarcinii, pina m-am dus la dr.

Va doresc din toata inima sa calcati pe urmele mele si sa aveti si voi o minune

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Un mic ajutor poate schimba viata unui copil:
1. Emma - 5,7 ani are nevoie de ajutor *4*
2. Si ingerii au nevoie...19 martie primul transplant - Blogul lui Bogdan-Andrei (Dodo-pui)
3. Sa ajutam la terapia pentru Ema (2) - Avem PAYPAL - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema

Mergi la inceput