PCOS (5)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adrriana spune:

Crisa,in ce zile iei metforminul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisaa07 spune:

salute,
eu am primit urmatoarea schema de tratament cu metformin>
o pastiluta de 850 dimineata si o pastiluta seara. - le iau dupa ce in prealabil iau hepatoprotect forte(3pastilute) si manac cate ceva.
apoi mai iau crom si ulei de somon si b complex. Mie, pofta de mancare nu mi-a scazut, dar de slabit am slabit sigur 3 kg.
am citit si eu ca in primele 3 luni de sarcina se recomanda sa se continuie cu metformin pentru evitarea avortului spontan- caci suntem foarte sensibile noi cele cu PCOS, asta nu inseamna ca e si obligatoriu...dar macar sa vina sarcina mult asteptata...
in rest mai vorbim maine
va pup si va daruiesc o floare

Mergi la inceput

Dar iei metforminul in toate zilele lunii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by Adrriana

Gudinde,cum iei metforminul? cate zile pe luna?...stiu ca metforminul nu face bine in sarcina...daca iau metformin in timp ce am ramas?...

Adriana

Eu iau tot timpul metformin. Recomandarea endocrinologitei a fost de 3 ori pe zi (dimineata, pranz, seara) cate 500 mg. Obligatoriu cu mancare ca altfel ti se face rau.
Mai iau LIV52 ca hepatoprotector tot de 3 ori pe zi.
Doctorita a mai recomandat si Bilichol si Farcovit (un complex de B-uri).
Si mai iau Omega 3.

Am citit si eu ca in USA s-ar recomanda continuarea metforminului in primul trimestru, dar la noi in tara se merge pe oprirea antidiabeticelor pe perioada sarcinii.
Oricum de la ovulatie pana la nidatie e ceva.

Sa inteleg ca endocrinologul iti recomandase metformin tot timpul si ginecologul a zis 15 zile pe luna?

Mergi la inceput

draga crisas> tot timpul iau metformin pana la 2 linute...
si are dreptate gudinde> abia treci de efecte secundare sau nu treci de ele deloc si le opresti ca apoi sa reiei totul de la capat, parerea mea e ca ar fi un calvar, eu zic sa mai intrebi medicul ginecolog, sau mergi pe mana endocrinologului.

Mergi la inceput

Da Gudinde...Endocrinologul mi-a spus sa iau in toate zilele si ginecologul in primele 15 zile
Crisaa07...tu in ce zile iei?
Poate ar trebui sa vorbim si despre ce putem manca,o dieta,ca eu una nu mai stiu ce sa mai mananc...

Mergi la inceput

salute,
eu iau metfogamma, in toate zilele, dimineata si seara deci 2x850=1700/zi
apoi mie mi-a dat endocriniloaga ditamai dieta 1 sapt carne oua lapte(tot ce-i de origine animala) apoi doar legume si fructe - 2 saptamani si apoi combinate cate putin si cu mentiunea ca se vor servi 3 mese principale si cate gustari vreau.
am tinut prima saptamana numai carne oua si lapte si binenteles am luat si tratament cu metformin, normaponderol si acid folic dupa care am incercat sa mai tin si cu legume ceva dar n-am mai rezistat - eu is dependenta de paste fainose...
ce fac acum< incerc sa manac putin si des si sper ca pe viitor sa trec pe sport -asta daca nu cumva sunt cu bebe...am visat ciudat si cam as avea ceva semne (sotul imi zice ca ma cam fofilez)...
in prima faza vad ca si de la metfogamma cam am slabit...Of ce tare as fi, daca n-as avea pofte(eu is' pofticioasa din nastere)si daca n-as manca paste si paine...
deci regula principala ar fi putin si des dar nu mai des de 3 ore
Hai ca m-am intins mult, va pupic si mai vorbim!

Mergi la inceput

Adrriana,

Trebuie mancat pe cat posibil hipoglucidic: evitat dulciurile, sucurile acidulate gen Cola, Fanta, Sprite etc. Chiar si cele gen Prigat pt au mult zahar. Daca vrei suc de fructe iti faci tu din fructe.

De mancat 5 mese pe zi; din 3 in trei ore pt a mentine o curba glicemica cat mai buna.
De mancat multe legume, lactate, fructe (dar nu foarte dulci), carne slaba, peste (in special peste oceanic). Nu trebuie sa scoti painea. Endocrinologita mea e chiar impotriva eliminarii painii din meniu, dar trebuie mancat cu moderatie: 2-3 felii pe zi. Eu personal mi-am cumparat masina de paine si imi fac paine fara zahar. Daca vrei sa-ti faci din cand in cand un dulce incearca sa folosesti fructoza in loc de zahar. Salata cu de toate in ea este exceptionala.

Mergi la inceput

Fetelor,

Inca ceva: pentru scaderea rezistentei la insulina mersul pe jos face minuni. Nu efort sustinut gen sala de 2 ori pe saptamana. Mers pe jos 30-40 de minute ZILNIC. Eu am cateva statii de tramvai si autobuz pe care la intoarcerea de la servici m-am obijnuit sa le parcurg pe jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

quote:
Originally posted by crisaa07

draga crisas> tot timpul iau metformin pana la 2 linute...
si are dreptate gudinde> abia treci de efecte secundare sau nu treci de ele deloc si le opresti ca apoi sa reiei totul de la capat, parerea mea e ca ar fi un calvar, eu zic sa mai intrebi medicul ginecolog, sau mergi pe mana endocrinologului.

Multumesc Crisule.Eu o sa merg pe mana endocrinoloagei..pentru ca doar ea mi-a prescris glucophage, ginecoloaga nu mi-a dat asa ceva ea mi-a dat clomid..dar am refuzat.Am zis ca mai intai merg si la endocrinolog si ea mi-a recomadat-o pe-asta...a zis ca ele au mai mers asa mana in mana cu ideile si tratamentele lor si au dat rezultate la cateva fete.Eu am si facut o gluma cu ea am fost si i-am zis ca m-a trimis d-na dr. cutare si ca poate ele amindoua vor face ceva ca sa raman.Ea mi-a zis ca la mine e un caz destul de ..usor de PCOS..si ca ea crede din tot sufletul ca o sa raman numai cu metformin , doar ca acest sindrom , sau mai bine zis din cauza lui m-am ingrasat...si ca nu-mi recomanda sa raman acum gravida.Si are dreptate.O sa merg inainte cu medicamentul..abia il iau de 5 zile..cert e ca nu-mi vine ciclu..si sant cam speriata:((((
Va pupic fetele,
Crisa

http://tt.lilypie.com/lZpam5.png
Vreau si eu sa fiu

Mergi la inceput