PCOS (5)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Butterfly1 spune:

Buna fetelor ! Vad ca nu sunt prima persoana asa de "matinala" astazi ! Sunt si eu aspiranta la un bebel dar tocmai acum cand eu si sotul meu ne-am hotarat ca e cazul sa avem si noi un bb mic a aparut o problema destul de grava. Una dintre colegele lui de serviciu a fost depistata cu TBC si se pare ca are boala instalata de 2 luni. Toti sunt distrusi la el la serviciu. Saptamana asta vin cei de la medicina muncii sa le faca testul. Sper ca sotul meu si nici altcineva de la ei sa nu se fi "contaminat" . Si uite asa s-a dus de rapa planul nostru si am hotarat sa concepem bblul in noiembrie. Pana atunci trebuie facut testul asta si sper sa nu avem probleme . Va pupacesc !

Butterfly1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Butterfly1 spune:

Apropo de ovare polichistce. Dr de fam mi-a zis ca este posibil sa am posibile chisturi pe ovar. Am asteptat o perioada si miercuri ma duc la gineco sa vad care e treaba. Sper sa fie ok. Iar vo sa treceti cu bine peste probleme. Toate ne dorim un bb si cred ca fiecare dintre noi il meritam.

Butterfly1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisaa07 spune:

draga crisas, dar de utrogestan sau duphaston sau de progesteron ai auzit?
mie nu-mi venea de vreo 4 luni pana cand am fost la endocrinolog si mi-a dat duphaston si au venit in sfarsit (ca sa nu mai vorbesc ca anul trecut nu au venit decat de 4 ori, asa ca anul asta sunt hotarata ori sa vina in fiecare luna ori sa nu mai vina 9 luni.
la tine de cat timp n-au venit musafirii? (mi-a mai spus doctora ca nu e bine sa stai fara sa vina menstruatia).
si da, e bine sa tii cura de slabire, cateva kilograme date jos la noi, cele cu PCOS, fac minuni!
pupici si Dumnezeu sa ne dea sanatate!

"In viata e bine sa muncesti ca si cand ai trai 1000 de ani si sa te rogi ca si cand ai muri maine!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenaraluca spune:

Adrriana imi cer scuze dar eu am crezut ca esti noua pe aici!Nu te cunosteam pt ca se pare ca eu sunt mai noua,dar o sa avem timp sa ne cunoastem de aici inainte!
Fetelor am vb cu dr Bajenaru care e o draguta,si mi-a zis ca sangerarile nu sunt de la metformin ci sunt urmari ale ovarelor micropolichistice.Spunea ca de acum incolo sa ma astept la niste dereglari de CM pt ca metforminul cam dupa 3 luni incepe sa isi faca efectul!I-am spus ca am dat jos 7 kg si a zis ca e cam multicel pt o luna dar pe de alta parte cu cat dau jos mai mult cu atat ne apropiem de o sarcina!Fetelor daca m-as vedea gravida cred ca m-as imbata de fericire!puuuup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Chiar daca nu am mai intrat de la capitolul trecut, am venit pe aici sa va urez o primavara frumoasa, plina de vesti bune! Din moment ce nu iau inca metformin, mi se parea ca locul meu mai potrivit e la naturiste, mai ales ca scumpa de gudinde mai vine si pe acolo cu sfaturi.

Am citit tot capitolul si am vazut ca Biara nu a primit pana la urma nici o alta sugestie de endocrinolog in Cluj, dupa ce a primit concluziile bizare ale endocrinoloagei actuale. Eu sunt din Baia Mare, dar am fost studenta in Cluj, socrii si sotul meu sunt clujeni, am multi prieteni acolo... deci si eu m-am obisnuit acolo sa merg la doctori. Doar acum umblu in Baia Mare la un ginecolog in care nu prea am incredere, pentru ecografii intravaginale, ca astea is mai dese si nu pot merge asa des la Cluj... Deci, la tine in oras stiu un ginecolog bun in probleme de infertilitate, domnul doctor Surcel, el mi-a spus despre PCOS si metformin in urma cu vreo 4 ani, cand astia din Baia Mare nici nu auzisera de asa ceva. In partea de endocrinologie, eu am fost la doamna conferentiar Georgescu Carmen. Nu stiu cat e de buna in PCOS, ca n-am "testat-o", eu am mers la ea pentru problemele cu tiroida, am tiroidita autoimuna Hashimoto si ea s-a speriat de ce-mi dadusera astia din Baia Mare. Bine acuma, noroc cu internetul, ca eu de aia m-am dus la ea, ca citisem ca tratamentul meu era complet interzis in boala mea. Dar faptul ca am vazut ca e super la curent cu asta m-a facut sa am incredere in ea si in aspecte pe care nu le cunosc. Si lumea prin Cluj o cam recomanda... Ai putea sa te duci sa vezi daca sunteti "compatibile", ca eu am doctori care ma enerveaza si nu pot sa mai merg la ei

Ma mai macina doua curiozitati: daca ziceti ca metforminul e asa de greu la ficat... mie mi s-au dat in vederea luarii de metformin pe viitor doar analize de glicemie si insulina... Dar eu din 2001, cand am suferit o operatie de colecistectomie, am ramas cu greturi si probleme de digestie ingrozitoare, la oboseala, la stres, la orice, parca sunt insarcinata de 6-7 ani... Oare mie o sa-mi fie si mai greu?

A doua curiozitate era daca celor cu PCOS care au ramas insarcinate le-au trecut simptomele sacaitoare: acnee, ciclu neregulat, hirsutism, infertilitate... ca am tot auzit astfel de povesti si eram curioasa daca sunt adevarate.

Eu sunt in ziua 42, e primul ciclu fara AC, de obicei imi venea la 5 saptamani in pauzele astea, acum se pare ca intarzie. Iau vitex si zmeur de cateva saptamani. In primele 2 saptamani incepuse sa-mi apara acneea si pe decolteu si pe fata si parul crestea mai repede. Eu nu ma asteptam sa apara simptomele astea asa repede, dar parca nu mai sunt asa bine ca in pauzele trecute, cand si in a treia luna de pauza am avut ovulatie si nu aveam acnee. DAR, acum a inceput sa-mi dispara acneea si cred ca incepe de fapt vitexul sa-si faca efectul.

In legatura cu regimul in PCOS, si eu am tot citit pe net, e recomandat lowGI, si cum spune si gudinde , asta nu inseamna nicidecum fara paine. Poate mai rar decat paine integrala ar trebui sa consumam cartofi de exemplu.

Eu cu regim lowGI si low calories si low fat si aproape numai crud sunt de foarte multi ani. In plus de vreo 4 ani umblu pe jos cel putin 8 km zilnic, fac sport si acasa zilnic si de vreo cateva saptamani merg la piscina zilnic. Piscina mi-a cam scos din program sportul de acasa (dvd-uri sau biciclete), pentru ca merg dimineata la 7 de acasa si ajung inapoi seara la 9. Parintii si sotul vor ajunge sa nu ma mai cunoasca, pentru ca ma vad mai putin de o ora pe zi... Cu tot sportul asta, dupa ce m-am lasat de AC, am inceput sa ma ingras. Dar la mine e posibil sa fie legate astea si de tiroida.

Va las ca am impresia ca am scris deja prea mult. Pupici si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby77 spune:

Buna dragelor,
sper ca ati petrecut frumos de 8 martie.

Cat despre mine am ceva vesti privind tratamentul. Am patit si eu ca voi cu cicluri scurte de 21-22 de zile si intepaturi puternice de ovare. Dna doctor mi-a recomandat carpicon daca ma mai dor. Eu am facut o ecografie dupa cca 4 luni de metformin si ajunsesem de la peste 24 foliculi pe fiecare ovar la 1 pe un ovar si 4 pe celalalt. Deci metforminul functioneaza si sunt in continuare incantata de el. Problema mea e ca dupa prima luna cand am slabit 5 kg nu am mai dat nimic jos. Ba chiar acum, de cand iau dexametazona (aproape 1 luna) am mai pus 2 kg la loc. Se pare ca dexametazona are efect invers decat metforminul in ce priveste glicemia.

Am fost vineri la dna doctor si mi-a recomandat sa injumatatesc doza de dexametazona si mi-a inlocuit 500 mg de metformin seara cu 850. Deci acum iau in total 1850 mg pe zi. In plus mi-a dat sa iau xenicalul la fiecare masa, nu doar ocazional ca pana acum. Deja de vineri pana azi am observat ca nu ma mai simt balonata dar mi-a fost frica sa ma sui pe cantar. Sper sa slabesc in continuare.

Va tin la curent
Gabi

Mergi la inceput

Se pare ca totusi mai aveam o curiozitate si am uitat sa va intreb. A inceput Postul Mare. De obicei imi faceam lapte de soia din boabe sigur nemodificate... (asta pentru ca sunt o maniaca a laptelui de vaca pentru micul dejun si nu pot manca nimic altceva decat cereale integrale cu lapte). Facand eu singura laptele de soia stiam sigur ca nu are alte prostii decat soia si apa. Acum doar imi pun intrebarea daca e interzisa soia in PCOS, dat fiind faptul ca sunt fito-estrogeni. Oare stie cineva? Sper sa nu fie interzisa, ca dimineata mi-e greata de orice altceva, inclusiv de fructe...

Pupici si sanatate!

Mergi la inceput

Ok, pana cand imi veti raspunde ce stiti despre soia... am inceput eu sa caut. Inca e totul varza in capul meu, pentru ca unii spun ca e foarte buna, altii ca e foarte rea.

http://www.soulcysters.net/anyone-get-bfp-only-using-soy-201344/

http://www.soulcysters.net/soy-lecithin-4111/

http://www.ovarian-cysts-pcos.com/pcos-news004.html (intrebarea 5)

http://www.sparkpeople.com/myspark/team_messageboard_thread.asp?board=602x136x8770732

http://www.ovarian-cysts-pcos.com/news18.html (intrebarea 2)

http://forums.obgyn.net/pcos/PCOS.0203/1336.html (de rau, mai ales la tiroida...)

studii: http://www.naturalproductsinsider.com/hotnews/81h815214949053.html

alte studii:
http://www.diabetesincontrol.com/modules.php?name=News&file=article&sid=3084

Sunt inca in extaz ca putem citi cartile astea pe google books:

http://books.google.ro/books?id=2bpWLux--uwC&pg=PA93&lpg=PA93&dq=soy+pcos&source=web&ots=XGaUeHK0hs&sig=9voulNs1dkyuIErOrADxt1AWxws&hl=ro

http://books.google.com/books?id=B5xr4DzPpbMC&printsec=frontcover&dq=The+PCOS+Diet+Cookbook:++Delicious+Recipes+and+Tips+for+Women+with+PCOS+on+the+Low+GI+Diet&hl=ro&sig=ACe5XNCi4T2ac-grUD7hNh66fKQ#PPP1,M1

(aceasta ultima nu e legata de soia, dar am fost mult prea fericita ca am gasit-o ca sa nu v-o impartasesc)

Deci inca astept daca mai aveti ceva informatii legate de soia. Precizez ca nu ma refer la mezeluri si lactate din comert, ci la lapte de soia facut in casa din boabe de soia sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenaraluca spune:

Gaby77,ma bucur sa aud de bine!Abea astept sa ma duc si eu la eco sa vad daca am foliculi sau nuDar la mine abea a trecut o luna de metformin!
La tine ce dimensiuni aveau foliculii si in ce zii ai fost?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

quote:
Originally posted by crisaa07

draga crisas, dar de utrogestan sau duphaston sau de progesteron ai auzit?
mie nu-mi venea de vreo 4 luni pana cand am fost la endocrinolog si mi-a dat duphaston si au venit in sfarsit (ca sa nu mai vorbesc ca anul trecut nu au venit decat de 4 ori, asa ca anul asta sunt hotarata ori sa vina in fiecare luna ori sa nu mai vina 9 luni.
la tine de cat timp n-au venit musafirii? (mi-a mai spus doctora ca nu e bine sa stai fara sa vina menstruatia).
si da, e bine sa tii cura de slabire, cateva kilograme date jos la noi, cele cu PCOS, fac minuni!
pupici si Dumnezeu sa ne dea sanatate!

Draga mea Cristinuta ..cum sa nu aud de utrogestan..C A T E G O R I C am auzit...pai cum crezi ca m-am nenorocit? Luand 9 luni utrogestan pentru o ''fibromatoza uterina'' descoperita de un ''medic'' din Romania in urma unei ecografii abdominale.Aici dupa ce am facut eco vaginala mi s-a spus ca nu am nimic. Am mai scris...de fapt despre subiectul asta..si ca m-au imbibat cu utrogestan ...si uite-asa am luat nu stiu cate kilograme.Bine si mai sant si alti factori..si uite-asa PCOS...si uite-asa infertilitatea ..si la la la:)))))
Problema cu ciclu e ca eu am avut de cand ma stiu ciclu luna de luna..deci in toata viata mea cm a fost intre 28 si 35 de zile.Dar la 35 de zile mi-a venit poate de doua ori in viata!!!!
Deci eu am ciclu regulat.Acum insa sint ziua 34 si nu a venit. Problema e ca eu am uitat sa iau pastila aseara.Ati patit din voi...sa uitati o zi sa luati pastila?E vreoi problema?
Va pup si multumesc anticipat.
Crisa

http://tt.lilypie.com/lZpam5.png
Vreau si eu sa fiu

Mergi la inceput