Depresia cauzata de infertilitate

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Claudia T. spune:

Eu am incercat sa devin mama 4 ani fara nici un succes(varsta de aproape 40 ani fiind buba)...am avut doua inseminari nereusite si de fiecare data dupa aflarea rezulatatului plangeam...am avut noroc cu sotul meu care tot timpul a fost alaturi de mine si m-a inteles...dupa prima inseminare el ramasese si fara job,tata facuse infarct-fusese in moarte clinica, dar a scapat,parca toate necazuruile venisera numai la noi.M-a ajutat mult miscarea facuta de cateva ori pe saptamana(alergari usoare,mai faceam si exercitii usoare de culturism-la insistenata sotului) iesirea in aer liber prin zone foarte frumoase si nu departe de unde locuim...in linal am reusit sa ramana gravida prin FIV(sunt aproape in saptamana 20)insa lupta pentru a devenii mama m-a consumat mult fizic(o gramada de injectii care au dus la vreo 10 kg in plus) si cred si psihic...dar a trecut.
Multa sanatate la toate aspirantele la titlul de mamica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

buna fetele

imi pare bine ca azi s-a animat mai tare tematica aceasta....sunt tare fericita ca desi nu sunt multe fete care scriu zilnic asa ca si mine.....macar fiecare isi spune povestea si ne gasinm toate printre randurile fiecareia dintre noi....

claudia sa de-a Dumnezeu sa fii bine si tu si bebe....si chiar vroiam sa te intreb daca ai gemeni sau ti s-a prins doar un embrion si cati ai bagat....

si eu astept de 4 ani....dar nu am facut nici un fel de inseminare/....am facut doar laparo deocamdata si sunt in perioada de incercari....dar acum fiind post am rabdare....

iaura_21 stai linistita....ca asa este viata....cu greutati si cu momente de fericire....nu avem ce face....si eu anul acesta am trecut prin diverse greutati si inca le mai resimt.....nasul meu de cununie a murit subit....eu m-am operat....iar tatal meu a ramas paralizat si a facut si un infarct si este inca in spital....si toate acestea s-au petrecut in luna februarie....

asa ca nu trebuie sa judecam pe Dumnezeu cu ce ne da....sau ne ia....eu consider ca El doar ne pune credinta la incercare....asa ca sunt inca rabdatoare si am incredere si credinta....

monica ai scris f frumos.....si eu ma gasesc dupa cum am zis in cateva dintre randurile tale....si ai un suflet bun si mare....ai incredere in dumnezeu si in tine....fii optimista....trebuie sa ajungem si noi mamici....poate ca asa este mai bine pentru noi....

eu am avut un stres toata viata ....de ce eram aproape cea mai mare din clasa in generala.....de ce eram aproape cea mai mare ca varsta de la facultate....etc....si de ce m-am casatorit asa de tarziu....etc...asa ca acu a venit vremea de ce nu fac un bebe....tre sa am rabdare....caci dumnezeu a fost tare bine pana acum....am avut rabdare si am un sot minunat....

va pup pe toate
va urez post usor in continuare
DOAMNE AJUTA!
CAMI_ANTONIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmine30 spune:

Cami, ai dreptate si eu am diverse stresuri - de ce mi se intampla mie sa pierd sarcini, de ce nu reusesc sa mai am timp liber deloc, de ce nu am bani suficienti, etc. Tot timpul imi gasesc diverse griji datorita carora uneori imi pierd linistea si forta de a duce mai departe aceasta lupta pe care o dau acum, aceea de a ramane insarcinata si a duce sarcina la bun sfarsit. Sunt constienta ca fiecare din aceste incercari are un scop, acela de a ne face mai buni, mai rabdatori si mai increzatori ca Dumnezeu stie el ce planuri are cu noi, doar ca uneori ne descurajam la fel de repede cum gasim resursele sa mergem mai departe. Totusi de cand am inceput lupta pentru bebe parca mi s-a parut ca ma lovesc de diverse probleme care pur si simplu mi-au secatuit toate fortele - o operatie ginecologica, sarcini pierdute, la serviciu unde nu prea mai e asa bine, o stare de nervozitate continua care a atras dupa sine diverse discutii cu sotul, etc. Offf, sper sa ajungem toate sa ne realizam visele. Oricum va sfatuiesc sa citit capitolele mai vechi, ca sa vedeti ca in cea mai mare parte fetele care scriau atunci chiar au reusit sa devina mame, ceea ce e foarte mobilizator pentru noi cele care ne varsam oful pe acest forum. Oricum sa stiti ca a scrie pe acest forum face parte dintr-o terapie psihologia, numita terapie de grup. Nici macar nu imi imaginez cum ar fi sa nu mai putem scrie si citi ce discutiile de pe acest forum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

jasmine, in ceea ce priveste fetele care scriau odata pe aici si ma refer in special la "Inseminare", eu cred ca o mica parte sunt acum mamici sau gravidute. eu nu ma numar printre ele, ci printre cele la care bebe tot nu a venit, cu toata terapia si care au renuntat sa mai scrie atat de des, pentru ca ajunsese descurajant sa vezi cum prea putine reusim...
poate la fel au simtit si fetele "de-un leat" cu mine...
are si terapia asta de grup rolul ei, dar cand vezi atat de putine reusite, pana la urma are efect invers ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocsy2007 spune:

fetelor ultima perioada pentru mine nu a fost tocmai buna. Am facut prima inseminare dar nu am reusit. am plans. am simtit din nou ca s-a sfarsit. ca nu voi reusi. am suferit mult dar am reusit sa imi revin si sa sper din nou. a trecut o voi lua de la capat cu speranta ca voi reusi. va pup.

cu ajutorul lui dumnezeu voi reusi anul asta
http://tt.lilypie.com/XILYm5.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmine30 spune:

Andriushca, sigur ca nu au reusit toate fetele, dar la subiectele pe care le-am citit eu, adica aspirante optimiste, FIV, durerea pierderii unei sarcini se pare ca au fost destule. Oricum in viata depinde cum privesti lucrurile, caci poti vedea partea plina sau pe cea goala a paharului. Si eu am trecut prin momente in care imi facea rau sa intru pe forum, dar ma retrageam linistita si fara prea mare valva, pana cand intram din nou, atrasa ca de un magnet de aceste discutii. Eu ma numar printre fetele destul de greu incercate de infertilitate (nu mai greu decat multe altele de pe aici), dar care nu s-a descurajat inca. Iar faptul ca am partenere de suferinta care ma inteleg cat de greu imi este nu poate sa imi faca decat bine dpdv psihic. Eu cred ca cine considera ca acest forum ii face rau poate foarte bine sa nu mai scrie si sa mai citeasca, fara sa fie acuzat de rea vointa. Pupici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Offf... fetelor, jasmine si andriushca, greu este cand e vorba de nereusite . Dar cred ca optimismul face mult bine si rugaciunile ajuta... si atunci cand citesc si aud ca si medicii recomanda viziune optimista si rugaciuni ca mult ajuta mai tare ma incredintez. Nadejnea mea ce mare si alinarea mea tot la Domnul sunt. Doamne ajuta!

Acush vine bebe mult dorit!
http://tt.lilypie.com/MZWVm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudia T. spune:

cami_antonia : Am transferat 4 embrioni(3 de 8 celule si unul de 7)..s-a prins numai unul. Stiu ca doctorita Dracea si cu Dascalescu-embriolog au fost putin mirate ca vrem ca toti embrionii sa fie introdusi...sotul meu a zis ca mai bine avem 4 gemeni decat niciunul.Oricum sansele de a avea 4 erau extrem de mici...
Si eu m-am casatorit tarziu(chiar foarte) ...la 35 de ani si 10 luni...cam greu sa mai faci copii la vasta noastra(dar nu imposibil)...
Sanatate iti/va doresc si sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korina spune:

Buna fetelor,n-am mai intrat pe forum tot fiind dezamagita,CM a venit,iar doctorul meu mi-a spus ca trebuie sa fac vaccin de imunizare contra rubeolei,l-am facut,dar problema este ca mi le-au facut si pe cele de rujeola si oreion pt ca asa sunt cuplate,cand faci unul trebuie facute toate,iar asistenta mi-a mai facut inca unul ,tetanos.Doctorul spunea ca trebuie sa astept 2-3 luni pana cand o sa-mi dea tratament sa ovulez si apoi probabil sa introduca spermatozoizii inauntru.Nu stiu care ar fii procedura,daca stie cineva mi-ar prinde bine sa-mi spuna si mie. Ma rog sa se prinda ceva din prima,pt ca am tot facut analize,controale,am avut multe dezamagiri in privinta asta,din 2005 pana acum nu reusim,nici macar dupa histerosalpinograma din septembrie anul trecut.Este drept ca doar trompa dreapta este desfundata.......tot sper ,dar nu stiu poate ma amagesc singura.Acum astept cele doua luni,ca sa incercam iar.Multa bafata tuturor si sa ne auda Dumnezeu OFUL !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

buna feteleeeeee,

claudia si eu am ramas uimita cand ai spus ca ai bagat toti cei 4 embrioni.....este adevarat ca ati avut curaj....dar ma bucur pt voi....ca esti viitoare mamica.....dar ai avut curaj ca ai mers cu laura dracea deoarece eu nu am cuvinte de lauda pt ea.....pt domnul marinescu care a invatat-o meserie....DA....e un adevarat....dar pt o doctorita care mi-a dat niste pastile fara sa-mi faca vreo analiza si de la care m-am ingrasat si nu am mai slabit.....nu stiu da.....asta e....nu mai vb urat de ea ca e post si nu e frumos....
bine ca pt tine a foist bine si a lucrat ok....

jasmine30 ai mare dreptate...trebuie sa finm optimiste.....trebuie sa ne rugam mult.....sa vb despre ceea ce ne necajeste....eu vreau sa zic ca citeam acest forum de foarte multa vreme da nu aveam curaj sa scriu....si pana la urma am scris si mi-a prins tare bine....psihic vorbind....ma bucur cand aud ca sunt fete care reusesc.....imi place sa ascult povestile fiecaruia....etc....

ideea este ca acest forum m-a scos din letargia de zi cu zi...acum stiu ca sunt atatea suflete carora le pasa de problema mea....si mie de a altora....si ma ajuta moral sa stiu ca fac bine si ca primesc bine....cat am fost la o[peratie....numai gandul ca atatea fete se rugau pt mibne m-a facut sa-mi revin f bine si f repede....asa ca este f importanta aceasta terapie de grup....

andriuscha....si tu nu dispera....sunt cazuri si cazuri....si mare incredere in Dumnezeu si mergi mai departe....nu te lasa cuprinsa de disperare....ca pe tema noastra rugaciune colectiva luna trecuta au ramas 4 fete ghravidute.....si este f frumos....cand vezi ca listuita creste.....

DOAMNE AJUTA FETELE....!!!
SA NE AJUTE DOMNUL DUMNEZEUL NOSTRU sa devenim si noi cat mai repede mamici!

Mergi la inceput