Cafea cu aroma de femeie-73*
Raspunsuri - Pagina 19
Maadi spune:
Buna fetele si multam de cafea!
Ramy - Ce face Teo, cum se mai simte? A mai facut febra?
Dodo - Pupici lui Bogdanel.
Ina - Ce face motanelul, este din ce in ce mai activ? Tu cum te mai simti?
Va pup pe toate, sanatate multa si sa dea DD sa va ocoleasca toate necazurile.
Referitor la cartea de munca, asta ca si eu am avut probleme mai demult, nu inteleg cum sa-si plateasca cartea de munca? Sa inteleg probabil ca nu au dus de la firma toate actele necesare pentru inchidere? Pe ce baza trebuie sa plateasca sotul tau 200 euro? Exista o baza legala, un contract, un inscris de mana, cum ca el a luat acesti bani? Pentru ca daca nu exista, nu au cum sa-i ceara asa ceva, doar sa va sperie. Firma este obligata sa-i incheie cartea de munca si sa io dea, nu are voie sa o tina la ei.
Cred ca ar trebui sa faci o plangere/sesizare la ITM, sa explici situatia, cum ca firma, in urma cererii sotului, nu-i poate elibera cartea de munca ca nu a platit darile la zi. Dar fa-o in scris, cu nr. de inregistrare, nu doar pe vorbe.
Pupici.
ramyteo spune:
Eh da asa cred ca vom face pana la urma, nu are nici o hartie pentru aia 200 de euro. Doar ca nu i-a incheiat cartea de munca. Acum va trebui sa asteptam ca sa aibe o zi libera ca sa putem sa vedem ce putem face.
Eu degeaba ma duc ca nu am nici un drept sa fac vreo hartie sti?
eu
ina78 spune:
Ramy scuze venise cineva in birou. Sa dezvolt raspunsul.
Nu intra in sarcina sotului tau sa duca actele sau copii dupa acte. Si la fel de bine el se poate angaja la orice societate cu contract de munca - deci cu vechime chiar daca nu a dus inca cartea de munca.
Spune ca este in divergente cu fostul angajator, ca acela nu si-a platit contributiile si totul se poate desfasura legal.
Intre timp, cu decizia de incetare (are asa ceva?!? ) sa mearga iar la ITM si sa faca o reclamatie. Legata de neplata contributiilor de catre angajator si neputinta de a-si elibera cartea de munca.
Cit despre cei 200 ... daca nu exista o dovada cum ca i s-au dat acesti bani??? cum i se pot cere. State semnate exista in unitate? Sotul tau semna pe stat cind isi lua salariul?
Hai nu dispera. Sint aici si voi incerca sa te indrum cum stiu eu mai bine. Dar sa nu te vad disperind. O sa vezi ca o s-o scoatem la capat. Daca ma ajuti cu informatii o sa va indrum cum stiu eu mai bine.
Te pup.
eu - Ina
- puiutul meu
ina78 spune:
Maadi scuze... sint intre hirtii. Sintem bine. Ne agitam in burtica si are citeva pozitii in care ... imi dau lacrimile de fericire (cred ca ma atinge al vre-un organ...
).
Cu ingrasatul sintem binnnnnneeee tare: ne laudam cu 15 kg si ...
Tu ce faci?
eu - Ina
- puiutul meu
Maadi spune:
Ramy - Pai cred ca sotul tau ar trebui sa se duca cu tupeu si sa mai incerce odata sa vorbeasca cu cei de la firma. Sa le spuna ca nu au dreptul sa-i tina cartea de munca, ca trebuiau darile platite la timp, iar referitor la cei 200 euro, nu au cum demonstra acest lucru, si el nu le datoreaza nimic. Si sa le spuna ca daca nu ii dau mai repede cartea de munca, face plangere la ITM. S-ar putea sa nu le convina, mai ales ca probabil s-ar gasi multe nereguli.
Nu ii lasa-ti sa se joace cu voi. Daca chiar nu merge, faceti sesizarea la ITM.
Pupici si sper sa o rezolvati cat mai repede si usor.
ina78 spune:
Maadi esti prea concilianta. Nu merita sa mai merga la ei. Nu vezi ca merg la intimidare cu ei. Au vazut ca se sperie si nu vor sa le elibereze acrtea de munca.
Doar sa spuneti ca faceti sesizare la ITM (eeste Inspectoratul Teritorial de Munca) si eventual ca-i dati in judecata. In acest domeniu sigur vor fi "diverse" ... asa ca se pot speria.
Dar faceti si in scris o reclamatie si o cerere.
eu - Ina
- puiutul meu
ramyteo spune:
Da mersi fetelor din tot sufletul. Eu am sa vb cu sotul si o sa vedem ce o sa facem. Cred ca ultima chestie ce putem face e sa facem reclamatie . Ca alta solutie nu mai vad.
VA pup
Ina ma bucur ca sunteti bine, sa cresteti mari si sanatosi. Cu mai multe detalii nu mai imi amintesc asa bine ce stiu ca a meu a dus hartii de la fostii sefi la ITM dar toata chestia e ca nu au platit sti?
eu
CamyDany spune:
buna!!!
eu daniela si am venit si eu pe aici la o cafea ca se aude ca e foarte buna.

va pupic o zi superba
CamyDany spune:
eu sunt teo_mire si sunt la o cafea si la o injectie la surioara camydany. va pupacim. o zi faina ca eu plec la servici.