Inseminare (23)
Raspunsuri - Pagina 11
montytaiana spune:
pupici
si eu va sfatuiesc sa nu va lasati intr-un fel sau altul tr sa reusim
dar ce liniste pe aici -nu se mai fac IA- s-au specializat toti pe Fiv
crisis nu stiam ca inainte de fiv nu tr sa faci nici un fel de stimulare timp de trei luni, ma bucur ca nu am mai incercat o IAD, ma batea gandul ca pana imi vine randul in martie sa mai incerc una, dar acum ma felicit singura m-am scutit si de suferinta creata de un eventual esec si pot sa demarez Fiv in martie fara sa mai apara vre-o amanare
multi pupici
elly_me spune:
Salutare fetelor.
Sunt noua la acest capitol si deja m-am "desumflat" dupa ce am citit parerile voastre.

Povestea mea este ff simpla- de 3 ani ne chinuim sa facem un bb si nu am reusit.
Mi-am facut toate analizele + dozarile hormonale de nu mai stiu cate ori.
Progesteronul il am fff mic in Z21 - 0.3
Estradiol-ul este ff mic in Z14 - 62 (minim)
In decembrie am facut HSG- trompele sunt OK, uterul avea probleme:septat fundic, niste cornite, retrovers si avea o pozitie mai ciudata.
Saptamana aceasta am facut histeroscopie si mi-a "aranjat" uterul- acum este OK
Luna viit mi-a spus sa-mi fac programare in Z1 pt eco in Z11-12 pt inseminare.
Oare imi face inseminare fara stimulare - desi analizele mele hormonale NU sunt bune?
Am emotii- eram ff optimista.

Elly
http://tt.lilypie.com/XGqRp2.png
luci.eilm spune:
Elly,
Eu te-am urmarit pe la capitolul cu HSG si peripetiile tale pe acolo.
Ca sa-ti raspund, NU se face inseminare decat daca ai DOVEDITA ovulatia (ecografic). Din ce stiu eu, o valoare mica a progesteronului indica absenta corpului galben (care se formeaza dupa ovulatie) si deci, inexistenta ovulatiei.
Oricum, ecografia din Z11-12 e bine de facut, sa vezi cum stai cu foliculii. Cand suni in Z1 poti cere schema de tratament de stimulare. Bafta!
Pupici restul fetelor.
Binecuvantati animalul fara stapan si copilul fara parinti!
r33a spune:
elly si eu am progesteronul fff mic si din cauza asta mie imi vine cm. din 22 in 22 de zile ... iar la inseminare aveam cel mai mare fulicul de 18 cu tot cu stimulare adik cu ovamit ziua 3-7 .. deci daca ai ovulatie proasta trebuie sa iti dea dr. ceva pt. stimulare ... dei depinde de cat de mari sunt fuliculii tai inainte de inseminare . la mine 18 a fost mic... si repet era cel mai mare
lara20 spune:
ELLE ME prietena mea are progesteronul tot 0 virgula nu stiu cat,ii venea ciclul de 3 ori pe an,toti doctorii ii spunea ca nu o sa faca copii!!!!!acum e gravida in 2 luni,deci se poate si cu progestreon mic,a ramas garvida din prima luna in care si-a dorit!asa ca nu te descuraja!
succes
ancaoradea spune:
Buna fetelor, intru sa va dau o veste buna si curaj. sunt o proaspata
si am reusit de la prima IA, dupa 2 ani jumatate de incercari, o laparoscopie acum 6 luni. Dar am facut stimulare cu Menopur, care am inteles ca creste calitatea ovocitelor si endometrul, fara sa-l distruga) cum face clomifenul, daca e folosit mai multa vreme). problema noastra am fost eu cu endometrioza( sotul Ok), poate nici nu ovulam calitativ cum trebuie..Cine stie, cert e ca am reusit din prima, deci MERITA IA!!! Nu va pierdeti speranta.
ada29 spune:
Buna fetelor,
Chiar o veste buna-Felicitari Anca din Oradea!
Iti doresc o sarcina usoara si un copil sanatos.
Doamne Ajuta!
Mult succes tuturor fetelor.
Ada
elly_me spune:
In sfarsit o veste buna.
Parca mi-am mai revenit nitelus- eram ffff dezamagita cand am citit ca NU prea sunt sanse de reusita la inseminari.
Felicitari ANCA!!!
Sunt ff stresata- si mie imi venea CM de 2-3-4 ori pe an inainte.
Pt a avea CM in fiecare luna iau Utrogestan din Z17-26 si imi vine ceas- 29z.
Cand am fost in noiembrie la un control inainte de HSG la eco.vag. in Z11- aveam foliculi "primordiali" (nu a spus dimensiunile- nu stiu ce reprezinta "primordiali")
Oricum m-am hotarat sa incep sa iau din Z1- cate 5-6 caps napraznic/zi + 1caps branca ursului (si eu si sotul pana in Z11) + acifol+ elevit.
Voi intreba si de stimulare cand voi suna in Z1- multumesc luci
Va multumesc pentru incurajari.

Elly
http://tt.lilypie.com/XGqRp2.png
r33a spune:
Felicitari anca ma bucur pentru tine ... elli primul lucru care conteaza la inseminare este sa ai ovulatie adik fuliculi cat mai multi si mai mari ... sper k si noi toate sa avem primavara asta cat se poate de frumoasa mai ales k se apropie ziua femeii si cel mai frumos cadou de ziua noastra este un
... Inca o data felicitari si sa ai un bebe frumos si sanatos ....
andriushca spune:
quote:
Originally posted by ancaoradea
Buna fetelor, intru sa va dau o veste buna si curaj. sunt o proaspatasi am reusit de la prima IA, dupa 2 ani jumatate de incercari, o laparoscopie acum 6 luni. Dar am facut stimulare cu Menopur, care am inteles ca creste calitatea ovocitelor si endometrul, fara sa-l distruga) cum face clomifenul, daca e folosit mai multa vreme). problema noastra am fost eu cu endometrioza( sotul Ok), poate nici nu ovulam calitativ cum trebuie..Cine stie, cert e ca am reusit din prima, deci MERITA IA!!! Nu va pierdeti speranta.
felicitari, anca! dar sa nu te mire ca ai reusit, din moment ce sotul nu avea probleme. probabil ai fi reusit in timp si natural, e adevarat, cu stimulare/tratament, singura problema fiind la tine.
pupici la toata lumea!
andreea
ZOZOLINA
http://tt.lilypie.com/Xc90m8.png" [/url]
"Eram multumit ca puteam da un raspuns prompt si am raspuns. Am spus ca nu stiu!"