FIV in Ungaria 31
Raspunsuri - Pagina 15
Marush spune:
Fetele mele, va sarut pe toate.
Am si eu 2 informatii, poate va intereseaza ca ma interbam eu mai in urma cu cateva paginute de ce mi-a dat dr. Aspirina???Cred ca are legatura si cu asta http://www.emaxhealth.com/94/17481.html se credea ca influenteaza pozitiv succesul obtinerii unei sarcini!
Studiile cica au demonstrat ca nu ar fi asa , dar mai stii?!Cica nu face rau oricum. Scrie si in ce fel se presupune ca ar actiona, daca vreti cititi, pare ca are logica!
Si inca ceva, am gasit niste studii care demonstrau ca Ac Folic, in FIV creste semnificativ sansa de sarcina gemelara, dar nu are legatura cu succesul, este si asta insa ceva!
Pupici ca trebe sa ma usuc, am facut baitza!
Viitoare mamica.....cat de curand
!
borzasimo spune:
Cris incet dar sigur, las ca trece timpu si nici nu iti dai seama cum a trecut,azi mai ai 26 maine o sa mai ai 25 si uite asa trece zi dupa zi ![]()
![]()
![]()
Lenyyyyyyy 
![]()
![]()
![]()
Popica78 sant la Dr Hanna Ibrahim si e la Spitalul Odobescu nu e foarte cunoscut, dar pt mine e cel mai bun Dr, tu la ce Dr esti ![]()
![]()
![]()
Marush spune:
Dar de asta ce ziceti?
Oct. 22, 2004 — Piroxicam prior to transfer increases pregnancy rate (PR) from in vitro fertilization (IVF) and embryo transfer (ET), according to the results of a prospective, randomized trial published in the October issue of Fertility and Sterility.
"Nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) may cause the reduction of uterine contractility," write Hwa Sook Moon, MD, PhD, from Good Moon-Hwa Hospital in Busan, Korea, and colleagues. "To date, no reports have evaluated NSAIDs with the purpose of improving a pregnancy outcome after IVF-ET. Piroxicam is the most effective of all NSAIDs in the clinical relief of dysmenorrhea."
In this double-blinded, placebo-controlled study at a large, urban medical center, patients with tubal, male infertility, unexplained, or endometriosis factors underwent 188 consecutive cycles of fresh IVF-ET and 78 cycles of frozen-thawed ET.
Patients in the treatment group received an oral dose of 10 mg of piroxicam one to two hours before ET (94 cycles in fresh ET and 39 cycles in frozen-thawed ET). Patients in the control group received placebo in a similar fashion.
Compared with the control group, the piroxicam group had a significantly higher implantation rate (IR; 18.7% vs 8.6%) and PR (46.8% vs 27.6%) in fresh cycles. Similar treatment effects were observed in frozen-thawed cycles (IR, 9.4% vs 2.3%; PR, 25.6% vs 7.7%, respectively).
Patients with tubal, male infertility, or endometriosis factors had significantly higher PR with piroxicam than with placebo. Patients younger than 40 years benefited from piroxicam but patients older than 40 years did not.
Study limitations include inability to determine if piroxicam calms the uterus by reducing uterine contractions or by increasing uterine blood flow. The authors recommend further research to clarify the mechanism of action of piroxicam. They also note that the use of NSAIDs during pregnancy has not been associated with congenital malformations, preterm delivery, or low birth weight, but two reports showed adverse effects of NSAID use during pregnancy.
"This study is the first to investigate the possible consequence of piroxicam to improve the pregnancy outcome of IVF-ET, and shows that the treatment with piroxicam increases the implantation rate and PR after IVF-ET in both fresh and frozen-thawed cycles," the authors write. "These results suggest that administration of piroxicam just before ET is very effective in the priming of the uterus to be suitable for embryo implantation."
Fertil Steril. 2004;82:816-820
http://www.medscape.com/viewarticle/491784
Suna interesant nu???
Ma duc la culcush!
Va pup.
Viitoare mamica.....cat de curand
!
BoboMom spune:
Tuculucu - felicitari!
Sa dea Domnul sa ai un
(sau 2 sau 3!)sanatos(i) si frumos(i) in 9 luni!
Eu am facut o echografie ieri si totul pare ok, asa ca acum astept ciclul (in jur de 20 feb) sa incep pastilele AC si in jur de 10 martie speram sa mergem in Ungaria. O sa va tin la curent!
Pupici si multa bafta tuturor!
Laura
pussi spune:
leny stai linista ca-ti vine si tie randul.. trebuie sa ai rabdare!
tuculucu sa fie lipiciosi embrionasii si peste 12 zile sa te vad burtoasa.
popica sarcinile prin FIV se finalizeaza cu cezariana ca fatul sa nu fie supus riscurilor nasterii normale. Adica prin cezariana riscul e mult mai mic pt. fat. Explicatia cu progesteronul e adevarata. In general sarcinile(prin Fiv sau nu) sustinute de progesteron(utrogestan, duphaston, gravibinon) perioade indelungate( adica si dupa sapt. 16-20) si administrat in cantitati mari( iti spun din propie experienta... eu avand o sarcina foarte grea) la nastere naturala da sangerari foarte puternice care duc la nemie si obligatoriu la transfuzii de sange, in timp ce la o cezariana bine facuta sangerarea e controlata!
dariaioana LA MULTI ANI!
ioana, cornelia vreau sa va vad si pe voi in vara
noi am facut ieri vaccinul... si am avut o noapte alba... Ana urala, Elena n-a mancat si vomitat.. dar azi au fost bine.. vesele si cu pofta de papa
PUSSI
de
SABINA ELENA &
ANA NICOLETA 19.11.2007www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE
DOAMNE AJUTA!
andicu spune:
'Neata!
Leny, imi pare rau, dar nu dispera! sunt sigura ca la urmatoarea incercare va fi bine! nu stii ce se zice pe-aici ? la Szeged, daca n-ai reusit din prima, 90 % reusesti din a2a!!! suntem multe in situatia asta! 
Cris, nu te-am mai prins pe mess..ma bucur ca ti-au iesit bine hormonalele!
eu sunt in zona, sa-mi dai amanunte! 
Laura Garner, bine-ai venit si multa bafta! sa devii
din prima incercare! 
Popica, ma bucur ca ai mai dat semne si ca esti bine! 
Tuculucu, ce zici tu acolo suna f bine! DOamne-ajuta sa ramana puiutii la tine in burtik!
tin pumnii! 
Pussilina, imi pare rau ca au reactionat asa la vaccin Tustele! si eu am fost mereu terorizata de reactii de fiecare data cand a trebuit sa-i fac vaccin, mai ales pt ca Filip a facut mereu febra! nu mult, 38, 38.5 maxim, dar suficient cat sa nu dorm noaptea dupa!
important e ca si-au revenit! ce vaccin le-ai facut? ala gratuit sau Infanrixul din farmacie?
x3!
Si acum despre subiectele discutate :
Nasterea prin cezariana stiu si eu ca e in general recomandata la sarcini prin FIV pt siguranta mamei si a fatului,in primul rand! mie, dr mea din Cta mi-a zis ca daca vreau pot naste natural, au nascut si alte fete ca mine, fara probleme si ca nu e imperativ sa fac cezariana. Insa, cred ca n-as fi avut prea mari sanse, pt ca bebe avea capul mare si colul meu era rigid si inchis si inainte de nastere..adica chiar daca placenta se maturase, lichidul se imputinase, bebe era bine angajat, colul meu-nexam! cred ca m-as fi chinuit mult!
Apoi, cu Aspirina, mie mi-a dar dr pe considerente de protectie anti-coagulare, tromboze, etc. Pt ca in primele 3 luni multe dintre noi fac un repaus mai mare de efort, se sta in pat si chestia asta poate ingreuna circulatia sangelui sau ingrosarea vaselor, ceea ce nu e bine pt sarcina..mie asa mi-a explicat! 
Andicu mami de
Filip Gabriel (27 iunie 2007)Filip de Sarbatori
Filip la 6 luni
Cum crestem noi

daniela76 spune:
Buna dimineata si de la noi,
in legatura cu nasterea prin cezariana in cazul sarcinilor obtinute pri fiv am vazut ca ti-au raspuns si celelate fete, vreau doar sa spun ca si mie mi-a spus doctorul acelasi lucru : travaliu ar putea fi foarte lung si s-ar ajunge tot la operatie.
Cami bafta multa si un bhgc mare peste 12 zile....
Lenny capul sus si continua batalia, vei iesi invingatoare pana la urma
toate fetele
www.flickr.com/photos/litu_daniela_gabriela/page1/" target="_blank"> Alexandra la 4 luni
DANA , mama de printesa Alexandra (1 octombrie 2007)
miha2004 spune:
Fetele mele dragi, aseara am ajuns si noi acasa, in "romanica" noastra draga, sunt bine dar nu prea stau locului, nu sunt optimista dar sper sa fiu graviduta desi logica imi spune ca nu prea am sanse. La ET ,pe care l-am facut luni, avea 2 embrioni frumosi unul de 8 si unul de 9 celule de calitatea 3 (4 fiind maxim) totul bine si frumos pana cand am aflat ca endometrul meu e 7,4 intr-un singur loc (in cel in care i-a pus pe bb-i) si in rest era 7. Cum eu em facut inca doua fiv-uri cu endometru mic si rezultatul a fost negativ prevad si acum finalul.Problema e ca el nu v-a fi altfel nici alta data, pt ca asa e el ambitios, nu stiu ce sa fac mai departe ca sa reusesc. Zadori m-a incurajat si mi-a spus ca sarcini se fac si pe trompe si acolo nu este endometrul de loc si totusi ....cu certitudine vom afla la
crisis81 spune:
Pot sa zic si eu neatza??????
Stiu ca e cam tarziu, dar eu doar ce m-am trezit
.
tuculucu tinem pumnii sa fie cu ochisori!

sandica tu acum mergi la control sau deja ai inceput stimularea? Vezi ca ai PM de la mine!
Marush foarte buna informatia, am citit si prospectul la piroxicam, dar nu se asociaza cu acidul acetilsalicilic, asa ca sa nu va vina idei
.
Andicu intr-adevar mi-au iesit suuuuuper analizele. La primul FIV aveam TSH la limita superioara. Acum toate sunt pe la mijlocul parametrilor normali
.
pussi citeam ce ai scris tu si-mi aduceam aminte de vremea cand stateam la mama. Vecina de dedesupt are doua fetite gemene si cand erau bebelusi plangeau mereu, toata noaptea, dar intotdeauna pe rand. Tacea una, numaram maxim pana la 10 si incepea cealalta
. Le cunosteam dupa voce, aveau camera sub camera mea. Asa ca imi dau seama cam ce noapte ai avut.
mamica si ingerasii!
Lenyyyyyy hai te rog eu scrie-ne ceva. Stiu ca nu ti-e usor, dar suntem aici, alaturi de tine iubita. Capul sus ca ne pregatim de FIV!

Poze, amintiri, etc...
sorina_sz spune:
Salut toate fetele
Dupa ce mi-am facut (din nou) sperante prostesti fiindca mi-a intarziat o zi, declar azi ziua 1.
Vinerea viitoare iau din nou drumul Szeged-ului pentru monitorizare eco. Pana atunci medicamente. Desi am avut ezitari (m-am saturat de esecuri) am sa incerc totusi o inseminare.
Lenny imi pare nespus de rau ca nu ai reusit. Data viitoare vei reusi cu siguranta.
Miha2004 speranta moare ultima, deci nu renunta.
crisis tu cand mergi la Szeged? Poate ne intalnim.
pussi ai doua fetite superbe, sa-ti traiasca.
tuculucu sa ai bafta, sa se prinda puiutii.
borzasimo acusica intri in focuri, iti tin pumnii.
va
pe toate