Rugaciune colectiva pentru a avea un copil(7)
Raspunsuri - Pagina 12
Livsy spune:
10 Februarie: Sf. Haralambie
(Aralampie/Aralambie, Haralam/Aralam)
Sfantul Haralambie este cel mai batran dintre toti sfintii crestinatatii. A trait 113 ani. S-a nascut in secolul I in anul 99 si a fost ucis in secolul III in ziua de 10 februarie anul 212 la porunca imparatului Septimiu Sever pentru ca l-a infruntat pe imparat si a crestinat chiar pe fiica imparatului, Galinia, impreuna cu toti curtenii acesteia.
Sfantul Haralambie este cel care are putere asupra bolilor si a mortii, de aceea este bine ca sarbatoarea sa fie tinuta. Icoanele il infatiseaza pe acest sfant tinand ciuma in lant.
Dupa unele legende, Sf. Haralambie ar fi fost un pastor, de aceea el protejeaza vitele.
Alte legende arata ca, spre sfarsitul vietii, Sfantul umbla prin lume si vindeca bolnavii. Tot calatorind a ajuns in tara paganilor. Acolo, imparatul l-a chemat si l-a intrebat de unde are puterea de a tamadui oamenii. Sf. Haralambrie i-a spus ca el este trimisul Lui Dumnezeu. Imparatul l-a crezut vrajitor si i-a poruncit sa renunte la Dumnezeu si sa devina pagan. Cum Sfantul a refuzat, imparatul a poruncit sa fie legat in lanturi si sa ii fie jupuita pielea. Fiica imparatului, Galinia, l-a intrebat pe tatal ei de ce nu ii este mila de Sfant, caci il chinuie mai rau decat a fost chinuit Iisus. Auzind acestea imparatul si-a alungat fiica. Ea a plecat in munti si a devenit sfanta. Zece mii de ostasi au primit porunca sa il scoata din inchisoare pe Sfantul Haralambie si sa il taie bucatele. Dupa ce acestea au fost infaptuite, in timpul noptii, imparatul a trimis o suta de osteni sa vada ce s-a intamplat. Deasupra gramezii de carne era o lumina mare si ingerii luau bucatelele si le puneau la loc, refacand trupul Sfantului. Acesta a fost ridicat la cer si Dumnezeu l-a intrebat ce vrea pentru suferintele sale.
Sf. Haralambie a dorit ca bolile sa nu se apropie de oamenii care postesc de ziua sa.
O legenda din Bucovina spune ca Sf. Haralambie a suferit foarte mult in timpul vietii. De aceea, inainte sa moara, Dumnezeu I-a spus sa isi aleaga o rasplata. Sfantul i-a intrebat pe oameni ce ar trebui sa ceara si ei l-au rugat sa ceara ciuma, care facea pe atunci multe victime. Dumnezeu i-a daruit atunci ciuma (boala), iar Sf. Haralambie a legat-o cu un lant si tot asa o tine si astazi. Iar cand oamenii uita sa-l sarbatoreasca, ii mai da drumul si ciumei pe pamant, care are aripi, tine in mana o sabie lata, se duce la acei oameni si ii omoara.
In alta varianta se spune ca in timpurile in care Dumnezeu impartea sarcinile sfintilor, Sf. Haralambie ar fi ajuns tarziu, iar Domnul, ca sa ii dea totusi ceva, I-a daruit o catea (boala) legata cu lant de aur.
Se crede ca daca ploua in aceasta zi, atunci ploaia va continua timp de 40 de zile.
In unele regiuni ale tarii, femeile coc un colacel si il rup in patru parti, pe care le arunca spre cele patru puncte cardinale. In alte locuri, femeile se dezbraca si alearga in jurul casei de trei ori: dimineata, la pranz si seara. In acest fel, se crede ca duhurile necurate sunt tinute la distanta.
In aceasta zi se face pomana pentru cei care nu au murit de moarte buna, iar coliva facuta se pastreaza pentru a fi data in timpul anului la pasari, daca se imbolnavesc.
Ziua de 10 februarie pentru ca este sarbatoare nu se lucreaza.
In Sfanta Biserica Otetari (Str. Otetari, sector 2, Bucuresti) exista un deget de la mana Sfantului Mare Mucenic Haralambe (moaste) la care credinciosii vin sa se inchine si sa se roage. Sfantul Haralambie este considerat tamaduitor al bolnavilor, ocrotitor al famiilor si protector al copiilor, un Mare Sfant si Grabnic Ajutator.
Livsy spune:
Virginia, hihi!!! FELICITARI! Ce Veste frumoasa!!
Si eu am zis la fel ca si Cleo, ceeace inseamna ca de data asta am nimerit-o! Ma bucur din toata inima pentru voi, sa fiti sanatosi cu totii in continuare, ca mare Dar de la Dumnezeu aveti! Feliitari inca o data si sanatate multa si bucurie in inimi sa dea Bunul Dumnezeu in continuare! 

(Sa stii ca ti-am raspuns, sper sa primesti, nu sunt chiar sigura ca m-am descurcat cum trebuie cu trimisul... Multumesc din suflet! Daca nu primesti ce-am scris o sa mai incerc pana imi iese :-) )
Cred ca sunteti tare fericiti! Sa dea Dumnezeu tuturor femeilor care isi doresc copilasi aceasta fericire si pe voi sa va binecuvanteze cu multa multa bucurie si implinire si de acum incolo!!

TUTUROR!!!
sukisuki spune:
multumesc mult pt pimirea calduroasa!! numele meu de botez este lucia !!! va pup pe toate in special pe cleopatra care are grija de toate si ai multumesc din suflet!!! multumesc si selorlalte fete pt primire !!! din pacate nici luna asta nu a fost cu succes dar nu imi pierd peranta si acum ca va am si pe voi alaturi e mult mai usor !!!! 

ainigriv spune:
Livsy,ce frumos ne-ai scris despre Sf.Haralambie,chiar nu stiam nimic despre el.Fie ca rugaciunea noastra sa fie auzita,sa ne apere si sa mijloceasca pentru noi toate.Acum nu stiu,oare duminica se tine post???Ce o fi cu fetele noastre,chiar incep sa ma ingrijorez,sper sa nu fie probleme cu Cleo si nici cu celelalte fete care nu mai dau un semn de viata.Maicuta Domnului sa ne aiba pe toate in paza!!!
Sukisuki,intr-adevar nu esti singura.P mine ultima data cand m-au suparat uratii eram pe forum deja cu fetele si Criss m-a incurajat,ca lasa nu a fost luna asta,poate va fi luna viitoare si asa a fost!!!Sper sa fie si la tine tot asa,ultima data,sa mai vina peste 10-12 luni uratii,ca intre tinp sa creasca un bebe sanatos.dar sa ne rugam sa fie voia lui Dumnezeu,ca mare minune este acolo unde-i Dumnezeu.
Va pup pe toate si sper sa dati un semn de viata!!!
georgia_c spune:
buna fetele
bun venit tuturor noutelor ...sa ne ajute DD sa calcam pe urmele fetelor cu burtica
nu am mai fost de ceva vreme pe aici ; ma tot framant si nimic nou nu apare in viata mea .. parca astept nu stiu ce ... dar mai bine sa va povestesc ce am visat azi-noapte....
stateam de vorba cun preot , caruia ii explicam situatia mea , cum ca sunt catolica , maritata ortodox , si ii spuneam parintelui , ca sotul meu nu prea merge la biserica , dar nici io nu dau de-a fuga ... si din spate , a vorbit cineva , caruia ii retin ff bine figura , si care a zis ceva de genul , uite ei s-au cununat la mine in parohie, atunci m-am simtit vinovata ca nu m-am dus la preotul care ne-a cununat sa-mi fie duhovnic ...
cert este ca figura asta o retin perfect , nu este preotul care m-a cununat , seamana , dar nu este el ...
io stiu ca nu e bine sa crezi in vise , insa nu cred ca un vis de la cel urat , ma trimitea la biserica , si ma indruma catre credinta ...
voi ce ziceti ca vrea sa "zica" visul ?
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
anidaz spune:
Vreau si eu sa ma inscriu pe lista,dar nu stiu cum se face.Numele meu este Adina-Nicoleta.
As mai vrea sa stiu ce trebuie sa facem pentru rugaciunea colectiva.
Multumesc.
Timpul este singura moneda pe care poti sa o folosesti cum doresti.
Nu-i lasa pe altii s-o foloseasca in locul tau!
ainigriv spune:
Georgia,nu stiu ce inseamna visul pentru ca intr-adevar nu prea e bine sa crezi in vise.Important este ca tu mergi la biserica,te spovedesti,te impartasesti,adica primesti Sfintele Taine!!!Rugaciunea si credinta in Dumnezeu nu tin neaparat de un singur loc,fiecare biserica este casa lui Dumnezeu!!!Apoi daca tu ai gasit duhovnicul pentru inimioara ta,nu trebuie sa-ti para rau,important este sa nu-l schimbam!!!Doamne ajuta,sa ne mentinem linistea si credinta si rabdarea,ca toate vin de la Dumnezeu.Pupicei multi de la noi!!!
Pentru toate fetele,pupici multi!!!
Livsy spune:
Anidaz, BINE AI VENIT! In listuta nu ne inscriem noi ci Cleo, care a creat acest subiect poate s-o faca (ea poate modifica ceeace a scris ea, noi nu...). Te vom trece toate pe listutele noastre si cand va putea Cleo te va trece pe listuta pe care o stii de aici de la subiectul nostru. Noi ne rugam in fiecare zi la ora 21:00, cu o lumanarica aprinsa, sa fie lumina. Daca poti la 21:00 e foarte bine, iar daca nu sa te rogi cand poti, cel mai bine e sa ne rugam zilnic, adica e preferabil sa ne rugam la alta ora decat sa renuntam la rugaciune in ziua in care n-am putut sa o facem la 9 PM... Ceeace ti-am scris nu sunt "reguli"... ci sunt lucruri pe care eu le-am observat la mine si anume ca daca trece o zi fara rugaciune este mare pierdere si mai bine o fac cand pot decat sa renunt (cum aveam cateodata tendinta...) Bine ai venit inca o data si Dumnezeu sa ne auda ruga, sa ne daruiasca la toate, la vremea potrivita, pruncii mult doriti! 

Georgia, visele sunt de mai multe tipuri. Si pe mine m-a preocupat acest lucru. Am vazut in multe acatiste (de ex in unele Acatiste ale Maicii Domnului - caut imediat sa-ti dau ex., in acatistul Sf. Nectarie) ca Sfintii ni se pot arata in vis... si chiar putem primi indrumare de la Dumnezeu in vis. Deci nu te teme sa crezi in ceeace ai visat daca sufletul tau iti spune ca este de la Dumnezeu, nu te indoi!
Exista si vise cu care egoul nostru ne ispiteste (mai bine sa nu dau exemple), deci nu trebuie sa credem ca tot ce visam este de la Dumnezeu... imi pare rau ca nu am luat o carticica de rugaciuni (dar nu-i timpul pierdut) in care la cuprins am vazut o "Rugaciune pentru cei care se ispitesc in vis". Insa eu zic ca ceeace ai visat tu este o indrumare si nu trebuie sa-ti fie frica sa urmezi informatia pe care ai primit-o daca simti ca este buna. Imediat caut si vin cu exemple. 

Virginia, ce v-am scris despre Sfantul Haralambie este copiat de pe prezentarea pe care a primit-o o dna colega de serviciu cand a mers la Biserica Otetari, care are Hramul acestui Sfant. Mi-a placut mult si gandindu-ma ca poate nu stiti am vrut sa va dau si voua aceste informatii. Eu una vreau sa tin post duminica - si chiar sunt curioasa ce va spune preotul la slujba pentru ca deja saptamana trecuta au anuntat ca pe 10 este pomenirea Sf Haralambie. De-abia astept! 

Sa dea Dumnezeu numai bine tuturor, imi doresc din toata inima sa ne poata scrie si Cleo, sper ca este bine si pruncii la fel... la fel si Aditi si Andrei. Ne rugam din toata inima, din tot sufletul, din toata puterea noastra sa fie bine, sa le ajute Dumnezeu! Doamne ajuta! 

TUTUROR!
Va iubesc!
Ana care isi doreste din tot sufletul un 
anidaz spune:
Multumesc mult Livsy,acum am inteles ce trebuie sa fac.Sa ne ajute Dumnezeu la toate sa se implineasca cea mai mare dorinta,cel putin a vietii mele,desi cred ca este la fel pentru toate de aici.
Timpul este singura moneda pe care poti sa o folosesti cum doresti.
Nu-i lasa pe altii s-o foloseasca in locul tau!
Livsy spune:
Revin, cu cele promise Georgiei:
Acatist de Multumire Slava Lui Dumnezeu pentru toate (Icosul 10)
"... Slava Tie, pentru descoperirile din vis si din trezie ale cuviosilor tai."
Acatistul Sfantului Nectarie (Icosul 9)
"...Bucura-te, ca in vis sau in chip tainic te arati tuturor."
Acatistul Maicii Domnului - Grabnica Ajutatoare (Icosul 11)
"Bucura-te, ceeace prin vise si vedenii cercetezi pe alesii Lui Dumnezeu"
(in carticica mea de acasa daca nu ma insel traducerea e putin diferita: "Bucura-te, ceeace te arati in vise si vedenii alesilor Lui Dumnezeu" - o sa ma uit...)

Sa ne ajute Dumnezeu la toate!