parinti iresponsabili sau doar naivi?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by Andrada

O vreme am compatimit impreuna cu o familie care din cauza unei persoane binevoitoare ca Ancuta, a trebuit sa dea amindoi copiii in foster pina se solutiona problema ( si s-a rezolvat cu scuzele de rigoare). Desi nu se gasise nici macar un punct de abuz, nici macar unul. Nu fusesera palmuiti, infometati, erau homeschool, si ingrijiti superb. Dar au fost raportati si pina cercetarile au fost concluzionate, copiii au fost dusi unul in spital (ca fetitza din familia Ancutei avea probleme de sanatate si nici o familie nu a vrut sa il ia), iar fratele in foster care. Un an de lupta, cind au fost angajati cei mai buni cercetatori in medicina (cercetatorii au ajus la concluzia ca numai mama putea solutiona problema de sanatate si-au refuzat sa fie platiti), in care sanatatea copilului s-a deteriorat dramatic ( in spital n-au reusit sa i-o controleze), in care fratii au fost despartiti si o familie distrusa, multe lacrimi, multi bani, multa tristete. Si asta ptr ca nu aveau ultimele manuale in homeschooling si o isteata i-a raportat ca abuzatori.

A raporta un parinte nu e un act civic, e o responsabilitate imensa.
Trebuia ca gestul tau sa aduca o alinare unui copil si nu durere mai multa.

A

Trist, foarte trist! Eu nu cred ca as rezista unui asemenea shoc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Andrada, faptul ca multi parinti dau palme copiilor nu ocazional (desi nici cu asta nu sunt de acord) ci saptamanal sau lunar nu inseamna ca e normal, eu il consider tot un abuz (a face uz de o putere -nu neaparat forta fizica- pe care celalalt nu o are sau nu si-o poate exercita cu scopul de a-l umili, reduce la tacere, etc). Probabil ca tuturor parintilor 'le-a venit' sa dea o palma copiilor insa diferenta este ca unii s-au abtinut pe cand altii nu.

Am o fetita care nu da semne ca va deveni vreodata mancacioasa. De-abia am inceput diversificarea si mananca cu greu altceva. Dar salamul (ca exemplu) iese din discutie pentru suntem vegetarieni deci va manca si ea, chiar daca va fi mofturoasa, ce se va gasi la noi in casa. Ceva ceva, tot va manca pana la urma si nu o voi obliga. Nici indoparea nici fortarea nu reprezinta solutii.

Cazul descris de tine este intr-adevar foarte trist dar cred totusi ca astfel de cazuri sunt foarte rare comparativ cu situatiile (din Romania in special) in care copiii sunt abuzati si nu se face absolut nimic pentru ei.

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

quote:
Originally posted by Ancuta-Maria

silavana_salajan, am impresia ca este un fenomen des intalnit la familiile instarite, ca numai d'astea am auzit... Si eu ii ducea la scoala, la serbari, la medic... si ma enervam la culme ca mama lor nu facea absolut nimic (eu faceam curatenie, mancare, ma ocupam de copii, spalam rufe, baie la copiluti... dat biberon la cea mica cand nu o alapta la san...) nici macar sa zic ca mergea la coafor, la SPA, absolut nimic. Si la sfarsitul zilei tot ea era obosita...
Nu stiu, inainte de nastere am inteles'o, burtica mare (desi am ajuns la ei cand era sarcina micuta)... dupa nastere, iar am inteles'o, sa spunem ca era depresia. Dar eu nu puteam face totul in casa aia in locul ei. Dar venea si supraveghea totul cum este facut, iar daca itarziam cu cina 10 minute era bai mare... Depresiva sau nu, mai ai si alti copii. Nu stiu, poate sunt rea.

In fine, ultimul cuvant il va avea NSPCC

`Mi se par puncte de vedere total subiective.

quote:

Oricum, am sunat la NSPCC (The National Society for the Prevention of Cruelty to Children), am dat toate detaliile stiute de mine, se pare ca nu le'a pasat de motivul plecarii mele (oricum, mai avea 3 saptamani de stat, gasisem alt loc de munca).

Eu as spune ca a fost o razbunare din partea ta, mai cu seama ca deja aveai terenul aranjat, urma sa pleci la un alt loc de munca.

quote:

Nu stiu exact cum este aici, dar maine ma interesez si fac plangere, sau ceea ce mi se cere sa fac. Nu mai lucrez acolo, ca nu am rezistat sa tac, ca urmare am fost data afara.

Ma intreb, psihologul ala cu care am vorbit despre fetita... de vreo 2 ori mama, apoi eu... nu a sesizat ca e ceva gresit acolo...?
In fine, nu am timp de pierdut, vad maine sau luni ce pot face.
Multumesc.

Deci psihologul nu a sesizat ca este ceva gresit in urma discutiei tale si a mamei cu el.
Se pare ca erai chiar grabita sa mergi sa reclami.

quote:
Originally posted by Andrada

Si cind o sa ai copii sa te intrebi in fiecare moment daca privita la microscop ai sa fii mama perfecta in fiecare moment,
A

Da, ma intreb si eu daca va reusi sa fie mama perfecta.

P.S. Oare bonele, inainte de a fi angajate n-ar trebui sa prezinte si un acord scris al unui psiholog/psihiatru in urma unei examinari?

Probleme grave pot aparea si din partea bonelor.

istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

partea buna e ca fata si-a pus poza in album si stim pe cine sa nu angajam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Parac pe forum iti spui parerea despre o fapta, o idee, nu despre om. Da' nu'i nimic, voi puteti continua...

„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:

Parac pe forum iti spui parerea despre o fapta, o idee, nu despre om. Da' nu'i nimic, voi puteti continua...

„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)

Tu cum califici fapta ta?Ai adus un aport familiei,societatii,umanitatii? Te simti mandra?
Ai reusit sa aplanezi depresia postpartum a mamei,sau ai pus paie pe foc?
Sti cati copii raman fara familie din pricina denuntarilor razbunatoare?
daca acesti copii de care spui ca-ti pasa,ar fi fost luati parintilor,crezi ca era metoda adecvata de a combate lingurita cu zahar,sau salamul,sau bucatica de ciocolata care nu i-a fost data unuia din fratiori in favoarea altuia??

Ancuta,este vizibila subiectivitatea ta si lipsa de empatie cu familia.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Cati copii raman fara parinti in urma denunturilor? Despre ce tari vorbiti?
Eu vad ca aici in Romania desi sunt atatia copii abuzati, in stare de saracie lucie, infometati, neglijati, nimeni nu denunta parintii respectivi si daca o face cineva nu se ia nici o masura pentru ca nu au ce face cu atatea cazuri.
Cred ca vorbim degeaba...
Din cate am inteles, Ancuta nu dorea in nici un caz sa-i fie luati copiii ci doar sa primeasca ajutor, va fi si A mama!

Poate ca si mamele ar trebui evaluate atunci cand raman insarcinate sau inainte, nu? ca multe sunt nebune, atatia copii abandonati si omorati si abuzati, da vad ca pe topicul asta numai bonele sunt vrajitoare...

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Familia la care lucra Anca traia in Uk,nu in ro.
cati copii raman fara familii in USA,in tarile super dezvoltate?...multi prea multi.
Ancuta vroia ca mama sa primeasca ajutor???
halal ajutor ..te duci si denunti,unde este ajutorul aici?

Ea putea sa ajute familia,de aceea a fost contratata,dar orgoliul ei lezat de bona ne luata in seama a facut-o sa actioneze in modul cel mai ipocrit posibil.
Daca Anca avea dreptate.. fiti sigure ca autoritatile luau masuri,fiti sigure ca si psihologul tragea un semn de alarma.
asa ca nu este cazul sa-i paunem lauri Ancutei,ptru ca este vizibil ca nu a actionat din prea mare preocupare ptru copii ci ptru a face rau.
Daca familia la care lucra era abuzatoare ,nu astepta sa fie data afara,sau nu lucra "destul de mult timp" cum ea spune,ca sa ia atitudine.
Cred cu toata convingerea ca Ancuta a creat o criza in familie si de aceea a fost data afara...pe buna dreptate.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

asa ca ... Ancuta ... data viitoare cand te mustra constiinta, fa-te ca nu vezi si mergi mai departe...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Nu,nuuuu,astepti vre-o trei ani si dupa ce te da afara,te duci la autoritati si faci plangere.... (mama nu creste copilul cum spun eu si prietenul meu OMS)...ca sa-ti incasezi politele.

monica mami de print

Mergi la inceput