parinti iresponsabili sau doar naivi?
Raspunsuri - Pagina 5
Ancuta-Maria spune:
Iar o luam de la capat. Am obosit sa ma tot repet. Nu, nu am fost angajata pt 24 de ore din 24. Ci pt 7 ore din 24. Cand ma trezeam cu bebe in toiul nosptii ce puteam spune?? Acceptam, ca imi era mila de bebe. In plus, baietelul manca si altceva. Cu avionase, cum spuneti, pacaleli, dar manca. I se punea farfuria in fata si asta este. MAnanca, bine, daca nu, nu.
Dar sa revin. NU am zis ca este o mama rea/denaturata sau ce ati mai zis pe aici. Am sustinut, si sustin ca are nevoie de ajutor. Nu stiam ca s'au intors in US, am aflat intre timp. Nu i'am spus niciodata mamei "asa e mai bine, cum stiu eu" (ca doar nu am inebunit, ea are totusi 4 copii)... Daca asta inseamna sa judeci pe cineva, atunci da, o judec. Si am mai spus, au plecat, nu am facut nimic si nici nu am ce face.
PS: si eu am dat ceai finutului meu, dar fara zahar. Probabil o fi avand zahar in el, dar nu 2 lingurite/50 ml.
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
Qamar spune:
quote:
Originally posted by Ancuta-Maria
Iar o luam de la capat. Am obosit sa ma tot repet. Nu, nu am fost angajata pt 24 de ore din 24. Ci pt 7 ore din 24. Cand ma trezeam cu bebe in toiul nosptii ce puteam spune?? Acceptam, ca imi era mila de bebe. In plus, baietelul manca si altceva. Cu avionase, cum spuneti, pacaleli, dar manca. I se punea farfuria in fata si asta este. MAnanca, bine, daca nu, nu.
Dar sa revin. NU am zis ca este o mama rea/denaturata sau ce ati mai zis pe aici. Am sustinut, si sustin ca are nevoie de ajutor. Nu stiam ca s'au intors in US, am aflat intre timp. Nu i'am spus niciodata mamei "asa e mai bine, cum stiu eu" (ca doar nu am inebunit, ea are totusi 4 copii)... Daca asta inseamna sa judeci pe cineva, atunci da, o judec. Si am mai spus, au plecat, nu am facut nimic si nici nu am ce face.
PS: si eu am dat ceai finutului meu, dar fara zahar. Probabil o fi avand zahar in el, dar nu 2 lingurite/50 ml.
Ancuta, si Bia primeste la fel mancarea; daca nu mananca, gata, nu mai stam la avioane si la pacaleli; am incercat asa o vreme si ne enervam amandoua. Acum am incredere in ea ca mananca fix cat ii trebuie, nimic mai mult sau mai putin.
Am auzit si eu pareri din afara ca e gresit ce fac si ca trebuie neaparat sa insist sa manance tot, la fiecare masa. Insa nu ma prea intereseaza. Copilul mananca absolut ce vrea -sanatos, ofcors-, cand vrea si cum vrea. Ca doar n-o fi gasca sa o indop
Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi
Motionless, I stay and go: I am a pause
Ancuta-Maria spune:
Noe, ideea nu era sa indop copilu. Ideea era ca fata era deja operata de la constipatia ei cronica din cauza careia sa rupsese funduletul. Baiatul mic era si el constipat rau de tot. Am inteles ca nu vroia sa ii dea medicamente... dar nici sa nu faci nimic si sa continui sa ii pui in manuta numai sunca. Parerea mea, again, desigur.
denizel spune:
quote:
Ei, vezi?! De ce ii dadeai ceai? Era bolnav cumva? Daca da, ok! Daca nu, ai facut o greseala :-) Ceaiul este un medicament. Natural, e drept, dar un medicament! :-)
daca eu as fi fost bona finutului tau si m-as fi decis sa scriu pe forum, as fi pus pe lista cu nemultumiri si faptul ca dai ceai copilului sanatos.
Addinel, m-am topit toata! Iti multumesc!
Andrada spune:
Sigur nu i-ai spus mamei in fata, ai denuntat-o pe la spate.
Daca baietelul minca cu pacaleli de ce nu-i dadeai tu..
Ce cautai in mijlocul noptii acolo daca nu aveai grija de ei? Daca stateai cu ei tot timpul preiei si din grijile de noapte asa fac toti "live-in".
Nici unul din gesturile mamei nu sint abuzuri in schimb ce ai facut tu sa o lasi pe fetitza sa plinga 3 ore da (si te cam lasi greu consiliata). 3 ore e o vesnicie, n-ar fi rezistat nici Hitler...
Iar daca iti pasa de copii nu te plingeai atita de ei la alte posturi si nu le bagai mama in bucluc ca a uitat siropelul de tuse,
Acu ce-o sa faci, mai scobesti in amintire inca o amintire cind nu i-a legat sireturile?
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Ancuta-Maria spune:
Am mai explicat. Cine are urechi, sa vada . Pt oricat as explica, extrageti din context exact ceea ce va deranjeaza si o veti tot tine asa. In opinia voastra, am gresit. In opinia mea, nu. Daca e asa greu de inteles ca este vb de o situatie per total. Parerea nu mi'o schimb. Mama aceea avea nevoie de ajutor.
PS: nu stiam ca ceaiul este medicament. Dar da, il dadeam pt colici.
denizel spune:
quote:
PS: nu stiam ca ceaiul este medicament. Dar da, il dadeam pt colici.
Pai daca n-ar fi fost medicament, nu l-ai fi dat pentru colici, nu? . I-ai fi dat copilului sa bea apa fiarta si racita.
Ca sa nu mai spun ca, daca as mai avea acum un bebe, nu i-as mai da in nici un caz obisnuitele ceaiuri de colici, special facute pt. ei.
Toate (cel putin cele care mi-au cazut in mana) contin fenicul. Feniculul este o planta cu principii active foarte puternice, care poate afecta sistemul nervos si este total contraindicata sugarilor si copiilor mici.
Ce vreau sa spun este ca nu suntem experti in toate si putem foarte lesne gresi atunci cand dam verdicte.
Ancuta-Maria spune:
Asa este denizel, insa eu nu am dat un verdict cum a spus Andrada "abuz", "mama rea". Si asata reiese si din mesajele mele. App, ceaiul nu era cumparat, nu mai tin minte acum exact ce era, mama imi spusese de el... parca chimen? nu mai tin minte exact.
Andrada, faci afirmatii gratuite si e urat, mai ales din partea unui moderator.
Andrada spune:
Ancuta ai spus ca sint iresponsabili si i-ai denuntat la asociatia care previne abuzul copiilor apoi ai acuzat mama ca a imbolnavit fetitza de nervi, n-ai fost chiar diafana cu familia respectiva.
Eu de ex nu te-as fi angajat numai pentru faptul ca spui "ruptura de fund" (fisura anala? prolaps rectal? -vezi limbajul civilizat la subiectele de la "parinti" pe teama constipatiilor si a tulburarilor).
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Ancuta-Maria spune:
ei, uite ca mai sunt si oameni care nu prea stiu sa vorbeasca in termeni medicali. Dar asta pun pariu ca nu era ceva nou pt tine.
sau fund este un cuvant rusinos?