Durerea unei pierderi de sarcina (57)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florelacri spune:

danangie e un sentiment unic sa simti copilul cum se misca...eu cand am fost gravida prima data, daca eram suparata ma durea tare burta si atata se misca, iar cand eram fericita era calm copilasul, daca ascultam muzica tare iarasi nu ii placea... si tot asa...poate ca nu ia placut atata zgomot copilasului tau...sa te ajute DD sa nu ai probleme in perioada sarcinii si ai parte de un bb sanatos...

Zambetul celui care sufera e mai dureros decat lacrima celui care plange

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

MIHA sa dea d-zeu sa fie cu ochisori.

Fetelor, ma gandeam sa va scriu si voua cateva retete de paste si nu numai de aici din Italia. Poate aveti chef sa schimbati menul.

Spaghetti alla putanesca

Ingrediente: (ptr. 2 persoane)

Ulei de masline, vreo 10 firicele de patrunjel, un catel de usturoi mare, 10 masline negre , 400 gr bulion, sare, piper, apa.

Deci, mai intai iti pregatesti totul si pe urma pui pe foc. Tai maslinele in felii. Masline o tai in patru. Fara samburi. Pe urma, tai usturoiul marunt( nu-l pisa), tai patrunjelul marunt tare. Pe urma, intr-o tigaie cu pereti inalti sau intr-o cratita larga, pui uleiul de masline(dupa ochi.....cam vreo 3 linguri), pui maslinele taiate. Lasi la foc micut sa se prajeasca putin...adica mai mult sa se caleasca. Sa ai grija sa nu se arda ca pe urma devin amare. Le lasi cam 5 minute. Pe urma, adaugi usturoiul si patrunjelul taiate marunt. Trebuie sa amesteci ca sa nu se arda usturoiul. Aceasta operatiune iti ia cam 3,4 minute. Pe urma, adaugi bulionul, si apa. Cam juma de kg. Pui sare, piper. Lasi sa fiarba la foc domol, ca sa fiarba cu calm. Asa sosul va iesi gustos. Altfel va scade apa si sosul va fi acru. Mie imi ia cam o ora si ceva fiertul sosului. Cand a inceput sa scada apa, trebuie sa amesteci incontinuu ca sa nu se prinda de tigaie. Cand il vezi ca incepe sa se ingroase si nu mai are apa.....sosul e gata. Fierbi spaghetele, le scurgi, nu le treci prin apa rece(stiu ca unii o fac), si le pui in tigaia(de asta iti trebuie tigaie cu peretii inalti) sau in cratita unde este sosul. Pui la foc potrivit cam 4, 5 minute dar amestecand mereu. Pe urma, le ui in farfurie si deasupra pui parmezan. Pofta buna.

Spaghetti all'amatriciana cu sos de rosii

Ulei de masline, 120 gr de sunca afumata, 350 gr rosii in bulion(sunt si cutii de rosii facute bucati in bulion, astea ar fi ideale; daca nu rosiile intregi din bulion, dar sa le tai bucati), o ceapa medie , 3 firisoare de patrunjel, putin ardei iute.....eu am pus vreo 8 seminte de ardel iute, nucsoara(praf), sare,apa.

Deci, ca si inainte sa ai taiat totul de la inceput. Ceapa o tai in forma de solzi de peste.Sunca afumata o tai felii subtiri si mici. Patrunjelul il tai marunt. Pui intr-o cratita uleiul de masline, ceapa taiata si sunca afumata. Lasi la foc mic sa se inmoaie bine ceapa. Amesteci din cand in cand ca sa nu se arda ceapa. Dupa, pui semintele de ardel iute sau o bucatica mica de tot taiata bucatele mici , rosiile in bulion, sare, nucsoara(un varf de cutit), juma de kil de apa si lasati la foc mic sa fiarba cu capac. Amestecati din cand in cand. La fel ca si mai sus....cand apa a scazut si sosul devine grosut.....sosul e gata. Stingeti focul si puneti deasupra patrunjelul taiat marunt. Fierbeti spaghetele....le scurgeti, nu le clatiti cu apa, si le puneti in cratita unde este sosul. Lasati la foc mic cam 4,5 minute amestecand mereu. Puneti in farfurii. Si pofta buna. Fara parmezan.

P.S.: Cu cat lasi sosul mai mult la fiert..cu atat iese mai bun. Eu de multe ori...dimpotriva....mai mereu.... cand apa scade prima oara.....mai adaug o cana plina de apa...si las la fiert.

Spaghetti al pomodoro con basilico

Uleu de masline, 400 gr de suc de rosii, vreo 10 frunze proaspete de basilico(busuioc),sare, piper, apa, un sfert de lingurita de zahar.

Deci, intr-o tigaie pui uleiul de masline, pui bulionul sau rosii in bulion cum vrei, pui frunzele taiate bucati nu prea mici, pui piperul, sarea, si ca de obicei apa. Lasi sa fiarba la foc mic pana scade apa, pe urma...cum ziceam si anterior....mai poti adauga o cana de apa.Cand aproape sa scada apa a doua de tot....pui varful de lingurita de zahar(asa ii mai taie bulionului din acreala). Cand sosul s-a ingrosat si apa a scazut, sosul e gata. Fierbi spaghetele, le scurgi si le pui in tigaia sau cratita unde este sosul. Lasi la foc mic vreo 4, 5 minute, amestecand mereu. Le puiin farfurie, pui deasupra parmezan si pofta buna.

Lasagne al ragł(cu carne tocata)

ulei de masline, un morcov mare, o ceapa medie, 150 gr carne tocata(porc si vita), 500 gr bulion, sare,piper,apa.

Pui intr-o cratita uleiul de masline, ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si lasi la foc mic pana cand ceapa si morcovul s-au inmuiat bine bine. PE urma, pui carnea tocata si cu o furculita o amesteci si o separiincontinuu pana cand toata carnea se omogenizeaza....devine albicioasa. Dar cu furculita sa o desparti tot timpul. Bucatile de tocata sa nu ramana lipite intre ele. Pe urma, adaugi bulionul, un kg de apa, sare,piper. Lasi la foc mic sa fiarba in liniste. Se adauga mereu apa. Acest sos tre' sa fiarba cam 2,5 ore. Ca asa carnea fierbe bine si sosul iese bun. Dupa ce a scazut apa.....si sosul devine grosut....sa nu fie prea uscat.....sosul e gata. Lasagna e pasta aia mai lata. Le fierbi, le scurgi, le pui peste sos in cratita, lasi cateva minute pe fic mic, le scoti , pui deasupra parmezan si pofta buna!

Fusili ai funghi( cu ciuperci)

Ingrediente:

ulei de masline, un catel de usturoi, cam 200 gr ciuperci, cateva firisoare de patrunjel(4), sare,piper, smantana, apa.

Pui uleiul de masline intr-o cratita. Adaugi catelul de usturoi intreg. Il lasi sa se rumeneasca putin si-l arunci. Adaugi ciupercile, piperul, apa. Lasi la foc mic sa fiarba bine ciupercile. Cand esti la jumatatea fierberii pui smantana si sarea. Cand apa scade sosul e gata. Atentie sa nu se usuce prea tare sosul...adica sa nu lasi sa se ingroase prea tare...pui patrunjelul taiat marunt si ca in retele de mai sus......faci la fel cu fusilii(e pasta aia mmicuta si intortocheata). Merge cu parmezan.

Salmone al forno(somon la cuptor)

Ingrediente: (pentru 2 persoane)

ulei de masline, o ceapa medie, 2 cartofi mari, vreo 10 firisoare de patrunjel, 2 bucati de somon(aici sunt taiati ca feliile de paine....la alea ma refer......dar pot fi si bucati lungi adica pestele taiat pe lungimea lui). Ma refer la somon proaspat, nu afumat.2 catei de usturoi, 4 linguri de bulion, o lamaie mare, sare ,piper

Deci, intr-o tava de cuptor de aia dreptunghiulara(nu tava originala a cuptorului.......aia e buna in cazul ca faci aceasta reteta pentru mai multe persoane)pui cartofii taiati rondele subtirele. Deasupra lor imprastii putina sare. Peste, pui ceapa taiata solzi de peste, pui usturoiul taiat rondele, pui somonul. Deasupra pui restul de sare...tot asa imprastiat peste tot..... si piperul. Somonului trebuie sa-i faci mici taieturi ....ca sa bagi feliile de lamaie in el.Pe o bucata de somon eu pun 3 felii de lamaie. Deasupra imprastii patrunjelul taiat marunt .....si imprastii si bulionul.Uleiul il torni la urma ca asa si somonul va fi "udat" de ulei. Cuptorul il incalzasti la 160°. Lasi pestele la copt cam 40 de minute. Important e sa verfici daca pestele si cartofii sunt facuti.

mult asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

FLO multumesc de urari, sa ti se intoarca de mii de ori mai mult.

mult asteptat

Mergi la inceput

michelle nu stiu ce sa zic, ma doare in dreptul buricului, nu stiu de la ce, trebuie sa il sun pe dr sa imi faca o programare pe seara sa vad ce am...mersi ca esti alaturi de mine...

danangie sunt ffff bune pastele, si eu am lucrat in italia 1 an la un restaurant si mancam multe paste...preferatele mele erau tortellini...

teo2rina sa te ajute DD sa fie totul bine, si daca e sa vina bb sa ai parte de o nastere usoara...

miha74 sper sa fie vb de o sarcina, nu sa fi paranoica...te astept cu un rezultat bun dupa ora 14.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Michelle, stiu ca esti dezamagita ca n-ai primit raspunsurile pe care le asteptai in legatura cu coafura pt bal... Ma gandeam sa ne pui poza cu rochita, daca vrei, si apoi ne dam noi cu parerea daca merge sa-ti strangi sau nu parul... Ma bucur mult ca te preocupa balul... si sper sa te simti f bine din seara balului mai departe... sa fie chiar schimbarea de care aveai nevoie. Eu zic ca nu e cazul sa te stresezi cu coafura, cred ca ti-ar sta bine si cu parul tau natural, uite asa.

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

danangie mersi, sa te asculte DD...la fel doresc tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

Danangie-multumim pentru retete,eu sunt tare mancatoare de spaghete(si paste)m-ai facut sa salivez pe aici,vrei sa nu ma mai cuprinda rochia de ai pus atatea retete delicioase.Eu deja mi le-am copiat,iti multumesc frumos!

Sufletel scump te asteptam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

Mav-am fost putin dezamgita mai ales ca am fost putin luata peste picior si mi s-a spus sa caut pe google...normal ca daca vroiam asta nu mai deschideam subiect nu?am vrut sa vad din propiile experiente,dar nu ma stresez eu pentru asa ceva,asta este,nu pot sa zic mai mult.Mersi ca mi-ai scris.Parul mi-l voi face bucle si desfacut sau mi se va face ceva coc cu bucle,vad eu ce zice si coafeza-la rochie se potrivesc amandoua.esti o draguta,mersi pentru poza!
Florelacri-eu sunt tare panicoasa si imediat ma speriu la o durere(asta pentru ca am citit pe net numai minunatii),sper sa te primeasca doctorul deseara sa iti spuna de ce te doare.Poate e datorita schimbarilor din organism,sper sa fie totul bine!

Sufletel scump te asteptam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns L5845 spune:

Iubitele, pe aici, am venit sa va anunt ca avem capitol nout aici.
Va mult pe toate si va .

Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE!
Lau-Meli si
" Nu tuturor li-i dat sa zboare, dar cati nu stiu sa se tarasca!...Al.Vlahuta "

Concediul visat
www.onetruemedia.com/shared?p=435ebfa7d282ab934c08b2&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poveste
Doi zapaciti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Miha74 intr-adevar, betahcg te va lamuri...singurul caz cind beta apare fals pozitiv e atunci cind luna respectiva ai urmat tratament de stimulare,ceea ce nu e cazul la tine,nu?! Iti tin pumnii sa fie bb!!! Sa ne spui rezultatul...

Mergi la inceput