Top 20 ofense divine!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ham spune:

oliv75, eu scriu despre o realitate, toate religiile creshtine modifica de-a lungu' timpului textele biblice.
asta este un fapt.

denizel, realitatea ta nu este IDENTICA cu realitatea altcuiva; poate fi asemanatoare, dar nu identica; pune N oameni sa-tzi descrie un peisaj shi vei auzi N descrieri in care difera culorile, formele, etc, fiindca imaginea ajunge la noi printr-un intreg proces.
pune aceiashi oameni sa-si deie cu parerea despre invadarea irakului shi vei vedea cum shi faptele sunt trecute prin procesu' gandirii, inerent particular pt. fiecare individ.

cine hotarashte ca judecata mea e reala/corecta/adevarata shi a altuia nerealista/incorecta/falsa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by ham

denizel, realitatea ta nu este IDENTICA cu realitatea altcuiva; poate fi asemanatoare, dar nu identica; pune N oameni sa-tzi descrie un peisaj shi vei auzi N descrieri in care difera culorile, formele, etc, fiindca imaginea ajunge la noi printr-un intreg proces.
pune aceiashi oameni sa-si deie cu parerea despre invadarea irakului shi vei vedea cum shi faptele sunt trecute prin procesu' gandirii, inerent particular pt. fiecare individ.

Sigur ca da, Ham! Avem perceptii diferite, dar adevarul e unul singur! :-)

Stii ce faci tu? Emiti un adevar absolut: adevarul e relativ!
Apoi, de la inaltimea acestui adevar absolut, relativizezi tot ce e in jurul tau. Pai?! E corect?

quote:
cine hotarashte ca judecata mea e reala/corecta/adevarata shi a altuia nerealista/incorecta/falsa?

Aoleu, pai asta-i o discutie fara sfarsit :-)) Cu atat mai mult cu cat tu crezi ca nimic nu este rau de tot sau bun de tot.
Exista totusi adevaruri axiomatice. Exista de asemenea si limitari in judecata noastra, dar aceste limitari nu invalideaza natura axiomatica a anumitor adevaruri.
Care-s adevarurile alea, dom'le? Nu? :-))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

pai ia raspunde la intrebarea mea, care-i adevaru' unic in cazu' irakului?

orice act/actziune/fapt are valentze diferite pt. divershi privitori.

intreaba un creshtin, un evreu shi un musulman ce parere au despre uciderea lui hitler in pruncie.
dar a lui Hristos?
dar a lui Mahomed?
este ca TU crezi ca au dreptate cei ce gandesc k tine?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ham
este ca TU crezi ca au dreptate cei ce gandesc k tine?

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Nu, in nici un caz :-).
Recunosc insa ca, in unele cazuri, avand drept referinta un anumit set de adevaruri pe care le consider absolute, cred ca ceilalti gresesc :-))

Iti raspund si la celelalte, da' acuma tre' sa fug.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Uciderea lui Hitler-copil? Ceva rau! Absolut rau! Orice crima este ceva rau, cel care a savarsit-o nu are nici o scuza de genul 'mai rau decat crima era daca mortu' ar fi trait', iar crima nu are nimic bun in ea.
Daca totul ar fi relativ, asa cum zici, Ham, ar insemna ca nici macar moartea zecilor de milioane de oameni in al doilea razboi mondial nu este ceva absolut rau. Avand in vedere statisticile privitoare la casnicii fericite/parinti abuzatori, multe milioane de femei si copii ar trebui sa multumeasca lui Hitler, nu?.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

Uciderea lui Hitler-copil? Ceva rau! Absolut rau! Orice crima este ceva rau, cel care a savarsit-o nu are nici o scuza de genul 'mai rau decat crima era daca mortu' ar fi trait', iar crima nu are nimic bun in ea.
Daca totul ar fi relativ, asa cum zici, Ham, ar insemna ca nici macar moartea zecilor de milioane de oameni in al doilea razboi mondial nu este ceva absolut rau. Avand in vedere statisticile privitoare la casnicii fericite/parinti abuzatori, multe milioane de femei si copii ar trebui sa multumeasca lui Hitler, nu?.

K.O.-Rect!
dar motivu' principal eu il vaz altu':

Suntem prea multzi, incat toate relele vin de aici sau s-ar rezolva rezolvand problema asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Saptamana aceasta avem doua stiri importante:

1) Isus ia atitudine impotriva foametei carei bantuie prin multe parti ale lumii. Deoarece magia este si in cazul sau interzisa minorilor neputand astfel sa apeleze la trucul Tatalui cu mana cereasca, Isus ne trimite un mesaj clar: Apare intr'un ... cartof.
Urmatoarea aparitie ... varzä!

2) Eh...si acu' sa vedeti blasfemie. Cu atat mai reusita cu cat este involuntara provenind de la crestini piosi manati de cele mai bune intentii:

S'a facut Lumina si Domnul a vazut ca e bine!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Saptamana aceasta avem doua stiri importante:

1) Isus ia atitudine impotriva foametei carei bantuie prin multe parti ale lumii. Deoarece magia este si in cazul sau interzisa minorilor neputand astfel sa apeleze la trucul Tatalui cu mana cereasca, Isus ne trimite un mesaj clar: Apare intr'un ... cartof.
Urmatoarea aparitie ... varzä!

2) Eh...si acu' sa vedeti blasfemie. Cu atat mai reusita cu cat este involuntara provenind de la crestini piosi manati de cele mai bune intentii:

S'a facut Lumina si Domnul a vazut ca e bine!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Vezi? Nu vrea nimeni prajiturele...

"Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori"

Mergi la inceput

Yes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Poate lumea mai tine si regim

"Nu se merita sa ne petrecem timpul discutand despre fiecare lucru; face parte din natura umana sa gresim din cand in cand."-Friedrich Nietzsche
Kokiy,mami de Claudia (12dec.2001)si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput