Top 20 ofense divine!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by ham
pai creieru' e PC-u' iar MARU'/SMOKINA/FRUCTU'/UATEVAR ie programu' care s-o incarcat shi-o activat creieru'.

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Parca tin eu minte ca am mai vorbit o data cu tine despre asta. Atunci, ca si acum, exista ceva care imi scapa: de ce cunoasterea trebuie neaparat sa includa si cunosterea raului (nu a omului negru , rau da' de fapt bun , ci a raului (raul ala, opusul binelui).
Adica daca primii oameni ar fi cunoscut doar binele si absolut totul despre absolut tot ce include cunoasterea, se cheama ca nu si-ar fi folosit creieru'?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by ham

pai creieru' e PC-u' iar MARU'/SMOKINA/FRUCTU'/UATEVAR ie programu' care s-o incarcat shi-o activat creieru'.

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

la unii,da.Devine grav de tot cand cade netu´ Sau cand se ia curentu´

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by ham

Parca tin eu minte ca am mai vorbit o data cu tine despre asta. Atunci, ca si acum, exista ceva care imi scapa: de ce cunoasterea trebuie neaparat sa includa si cunosterea raului (nu a omului negru , rau da' de fapt bun , ci a raului (raul ala, opusul binelui).
Adica daca primii oameni ar fi cunoscut doar binele si absolut totul despre absolut tot ce include cunoasterea, se cheama ca nu si-ar fi folosit creieru'?

nu, fiindca nu exista Bine shi Rau la modu' absolut; orice fapta buna are latura/privitoru'-care-o-vede-k Rea!
exemplu/sofism, da' valabil pe tema de aici:

somalia/sudan/eniuer...
foamete
copii shi maturi ce mor de foame
variante:

1- mila
acte de caritate- hrana
urmarea?
maturii au energie shi se inmultzesc; mai multzi copii mor de foame

2- nemila
act barbar- castram totzi fomishtii
urmarea?
maturii nu se mai pot reproduce; mai putzini copii mor de foame!

realitate nu este unica shi este creata de mintea fiecaruia.

capcaune, un fruct virusat nu te ducea la jumatatea drumului spre Dumnezeire (vezi: 5. Pe câmp nu se afla nici un copacel, iar iarba de pe el nu începuse a odrasli, pentru ca Domnul Dumnezeu nu trimisese înca ploaie pe pamânt shi nu era nimeni ca sa lucreze pamântul.
22. Shi a zis Domnul Dumnezeu: "Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscând binele shi raul. Shi acum nu cumva sa-shi întinda mâna shi sa ia roade din pomul vietzii, sa manânce shi sa traiasca în veci!..."
23. De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din gradina cea din Eden, ca sa lucreze pamântul, din care fusese luat.
; probabil ca povestea e transpusa in scris de o minte conservatoare, cu spaima de necunoscut (genu' de om care traieshte pe principiu' "rau cu rau, da' mai rau fara rau" sau romanescu' "las-o bre ca mere-asha, ne-am obishnuit cu ea!"); eu cred ca acela o fo' un test, pe care trecandu-l, am putut primi pamantu' in stapanire, trecand de la stadiu' de pet (nu tzi se pare ca fara cunoashtere omu' era mai mult un simplu animal?) la cel de stapani ai pamantului.

acuma, fara suparare, io i-ash pupa picioarele Evei ca ne-o scapat de colivia numita Eden shi ne-o facut oamenii cu dreptu' Liberului Arbitru; cine-o avut parte de-o perioada prea lunga fara probleme shtie la ce ma refer- e ce-a mai mare pedeapsa- greutatzile vietzii sunt sarea shi piperu'; decat canaru' din colivia aurita, fara grija zilei de maine, prefer sa fiu vrabia de sub streashina, ce s-agita pt. fiecare firimitura de hrana!

Mergi la inceput

Ham, cum mey nu exista rau la modul absolut?
Ai putea spune ca nu exista bine la modul absolut, pt. ca sunt atatea filtre imbibate cu rau, incat nu putem sa mai percepem binele absolut. Majoritatea dintre noi habar n-au ce-i ala bine-bine, macar jumatate din binele absolut.
Stii ce mi se pare mie ciudat? Mi se pare ciudat ca tu, care pari un tip tare cumsecade, faci intruna apologia raului. Chiar iti este de folos ca ti se intampla chestii rele sau ca vezi atata rau in jurul tau?

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

pai nu cred in rau absolut; cei rau pt. mine e bine pt. altzii.

exercitziu extins:

1-somalezii de mai sus sunt kilaritzi de-un criminal in masa; calcul matematic- catzi copiii ar fi produs in zece ani maturii ucishi?
catzi dintre ei ar fi murit de boli shi inanitzie?
cel ce-o comis genocidu' a micshorat sau a marit suferintza pe pamant?

2-un banc veki:
viena 1910
un tip mere la o prezicatoare.
"ceea ce vei face azi va duce la moartea a milioane de oameni."
tipu', bulversat de previziune, iese in strada shi salveaza un copil ce tocmai era sa fie calcat de o carutza.
"cum te kiama puishor?"
"HITLER!"

3- moartea unui om e un lucru de nedorit.
anul 4 a.c.
3 condamnatzi pe cruce.
un condamnat tre' sa fie gratziat.
Baraba scapa de moarte.
asta-l ucide pe Hristos!

disparitzia dinozaurilor, ciuma shi holera din evu' mediu, al doilea razboi mondial, viitorea disparitzie a vietzii pe pamant, orice eveniment ce pare dezastros are implicatzii pozitive, DAR NU OBLIGATORIU PT. MINE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

ham, se pare ca esti un ortodox special in sensul ca desi te declari astfel contesti sau iti pui mari semne de intrebare asupra a ceea ce-l defineste pe un ortodox, ba chiar, as putea accentua, pe un crestin. Nu inteleg rostul acelor citate bolduite , cu caractere mari, din biblii de diferite confesiuni, citate ce se refera la Fecioara Maria.
Uite un link in care se explica foarte clar cum O privesc catolicii pe Sfanta Fecioara : http://www.profamilia.ro/cateheza.asp?catehezediverse=z19.
In ceea ce priveste exercitiu extins nr.1 mi se pare ingrozitor, absurd si periculos faptul ca un om gandeste un astfel de scenariu justificand o incercare de gandire filosofica(??).
Faptul ca omul nu poate cuprinde cu mintea si sufletul binele absolut nu inseamna ca totul e relativ. Nu poti sa te raportezi la capacitea limitata a omului pentru a intelege nemarginirea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by ham
anul 4 a.c.
3 condamnatzi pe cruce.
Baraba scapa de moarte.
asta-l ucide pe Hristos!

Zerourile uneori pot fi ignorate, alteori sunt esenta.

Ca tot vorbeam de relativitatea adevarului iti pun o intrebare russelliana:
Este un adevar absolut faptul ca orice adevar este relativ?
sau,
Este un adevar relativ faptul ca orice adevar este relativ?
Mingea-i la tine!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Oliv75

ham, se pare ca esti un ortodox special in sensul ca desi te declari astfel contesti sau iti pui mari semne de intrebare asupra a ceea ce-l defineste pe un ortodox, ba chiar, as putea accentua, pe un crestin. Nu inteleg rostul acelor citate bolduite , cu caractere mari, din biblii de diferite confesiuni, citate ce se refera la Fecioara Maria.
Uite un link in care se explica foarte clar cum O privesc catolicii pe Sfanta Fecioara : http://www.profamilia.ro/cateheza.asp?catehezediverse=z19.
In ceea ce priveste exercitiu extins nr.1 mi se pare ingrozitor, absurd si periculos faptul ca un om gandeste un astfel de scenariu justificand o incercare de gandire filosofica(??).
Faptul ca omul nu poate cuprinde cu mintea si sufletul binele absolut nu inseamna ca totul e relativ. Nu poti sa te raportezi la capacitea limitata a omului pentru a intelege nemarginirea.

stiu cum O privesc catolicii pe Sf. Fecioara, iar rostu' citatelor din Bibliile din diverse perioade/comunitatzi creshtine este explicat clar- zic eu- Biblia de acum difera de Biblia de la 1500 sa spunem, fiindca este o lucrare umana, pe baza Cuvantului Divin, iat ceea ce este uman, cu mici exceptzii, implica relativitatea.

PS- NIMIC nu este periculos in gandire, TOTUL este periculos in negandire.
una este ca nu potzi suprima nishte oameni fiindca se reproduc fara sa aibe resurse pt. creshterea pruncilor, alta e sa nu vezi ca nerezolvarea problemelor lor (lipsa resurselor) duce la sacrificii umane in timp shi ca spre asta ar trebui indreptate eforturile daca vrem sa rezolvam problema.

PS- da-mi un exemplu non-shtiintza exacta care nu-i relativ.

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Originally posted by ham
anul 4 a.c.
3 condamnatzi pe cruce.
Baraba scapa de moarte.
asta-l ucide pe Hristos!

Zerourile uneori pot fi ignorate, alteori sunt esenta.

Ca tot vorbeam de relativitatea adevarului iti pun o intrebare russelliana:
Este un adevar absolut faptul ca orice adevar este relativ?
sau,
Este un adevar relativ faptul ca orice adevar este relativ?
Mingea-i la tine!

cu mici exceptzii, care implica shtiintzele exacte, orice adevar este in functzie de cine-l evalueaza.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ham

cu mici exceptzii, care implica shtiintzele exacte, orice adevar este in functzie de cine-l evalueaza.

Ham, mintea noastra nu creeaza adevarul sau falsul. Mintea noastra creeaza doar convingeri care, odata create, mintea noastra nu le poate instiutui ca adevarate sau false (de la B. Russell citire ).
Ceea ce face ca o convingere sa devina adevarata este un fapt, iar acest fapt nu implica nicidecum gandirea persoanei care are acea convingere.

Daca tu spui ca adevarul X nu este si adevarul tau, nu inseamna ca tu faci o eroare, ci ca interpretarea ta este inadecvata.
Judecata mea si judecata ta pot fi diferite in legatura cu un anumit adevar, insa acest fapt nu influenteaza cu nimic adevarul in sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

ham,
o mica paranteza: dupa ce scriu nick-ul cuiva si urmeaza textul, in timp ce scriu, ma si imaginez in fata persoanei respective dialogand cu aceasta, dar in cazul tau dupa ce zic "ham" nu mai pot sa fac pe intelectuala si instinctiv imi vine sa zambesc no offense
Fiind din Ardeal cunosc martori ai lui Iehova care, la fel ca si tine, aplicand principiul reinterpretarii Bibliei au descoperit ceea ce noua (crestinilor) ne scapa, au gandit(!) atunci cand ceilalti s-au "multumit" sa accepte ceea ce stiu/simt si in primul rand ceea ce CRED. E problema ta daca ai ales sa pui semne de intrebare peste tot, eu cred ca Biblia este o carte mantuitoare care trebuie citita cu reverenta (cum spunea Tutea).
Un exemplu : referitor la "problemele" de interpretare pe care le-ai ridicat erijandu-te intr-un fin observator al lucrurilor relative (asa cum sugerezi ca sunt), uite un link cum privesc catolicii http://www.profamilia.ro/apologetica.asp?biblia=8
si de asemenea, ortodocsii http://www.sfaturiortodoxe.ro/secte/maicadomnului.htm.

Mergi la inceput