Top 20 ofense divine!
Raspunsuri - Pagina 3
ham spune:
da shi nu!
ideea de start, din Facere, cu interzicerea cunoashterii e cam tot acolo.
bine, acuma tre' sa tzii cont de CE ESTE Biblia- un cumul de Cartzi Sfinte (cartzi alese aleatoriu, unele Evanghelii au fost excluse), traduse, ras-traduse, traduceri din traduceri, modificari, adaptari la vremuri, adaugiri shi excluderi, etc
un exemplu:
In Noul Testament, editat de Biserica ortodoxa Romana, s-a procedat la o "mica" modificare.
Acolo unde scrie ca Maria "L-a nascut pe FIUL EI CEL INTAI NASCUT" s-a transpus prin "UNUL NASCUT".
Pentru edificare, putem lua traducerea Cornilescu in care scrie ca "Maria l-a nascut pe FIUL EI INTAIUL NASCUT".
Traducerea "King James version" si traducerea catolica "The new American Bible" o traduc din limba greaca:
"And she gave birth to her FIRSTBORN SON" (Luke 2:7)
sau
"And knew her not till she had brought fort her FIRSTBORN SON and he called his name JESUS." (Mat. 1:25)
sau
"And she brought fort her FIRSTBORN son" (Luke 2:7).
alt exemplu:
O alta "modificare" care apare in Sfanta Scriptura este in Matei 1:25 - si anume:
" Dar (Iosif) n-a cunoscut-o pana ce ea a nascut fiu. Shi el i-a pus numele Isus", conform traducerii Cornilescu.
Deci rezulta ca dupa nashterea lui Isus , viatza conjugala a lui Iosif shi a Mariei a decurs normal.
Modificarea care apare in Bibliile sinodale din Romania spune cam asa: " Shi astfel Maria a nascut fara sa fi cunoscut barbat"
Biserica Ortodoxa incearca sa elimine posibilitatea ca Maria sa mai fi avut copii dupa nasterea Domnului Isus- modificare ce apare in secolul XX.
In traducerea Catolica a Bibliei, "The New American Bible", zice:
She had no relations her UNTIL she born a son, and he named him Jesus"
iar traducerea " King James version" zice:
"and knew her not till she had brought fort her firstborn son: and he called his name Jesus"
Adica nu a cunoscut-o pana ea nu a nascut.
Marcu 3:31-32
" 31.Atunci au venit mama si fratii Lui shi stand afara, au trimis sa-l cheme.
32.Multzimea shedea in jurul Lui, cand i-au spus: "Iata ca mama Ta shi fratzii Tai sunt afara shi te cauta".
asha ca ia in calcul, kiar daca Cuvantu' Domnului este Sfant, El este pus in scris de factori umani, supushi vremurilor lor.
denizel spune:
quote:
Originally posted by ham
da shi nu!
Pomul din Facere se numea Pomul Cunoasterii?
ham spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:Pomul din Facere se numea Pomul Cunoasterii?
Originally posted by ham
da shi nu!
16. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam porunca shi a zis: "Din totzi pomii din rai potzi sa manânci,
17. Iar din pomul cunoshtintzei binelui shi raului sa nu manânci, caci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreshit!
....
4. Atunci sharpele a zis catre femeie: "Nu, nu vetzi muri!
5. Dar Dumnezeu shtie ca în ziua în care vetzi mânca din el vi se vor deschide ochii shi vetzi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele shi raul".
....
6. De aceea femeia, socotind ca rodul pomului este bun de mâncat shi placut ochilor la vedere shi vrednic de dorit, pentru ca da shtiintza, a luat din el shi a mâncat shi a dat barbatului sau shi a mâncat shi el.
7. Atunci li s-au deschis ochii la amândoi shi au cunoscut ca erau goi, shi au cusut frunze de smochin shi shi-au facut acoperaminte.
....
22. Shi a zis Domnul Dumnezeu: "Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscând binele shi raul. Shi acum nu cumva sa-shi întinda mâna shi sa ia roade din pomul vietzii, sa manânce shi sa traiasca în veci!..."
denizel spune:
A, merci Ham! Pai, zic eu, una e cunoasterea despre care tot zici tu ca ne-ar fi interzisa, si alta e cunoasterea binelui si a raului, nu?
ham spune:
pai cunoashterea, in sensu' general incepe cu DISCERNAMANTU' refuzat (zic scibii, da' io nu prea cred- atunci la ce bun creieru' daca Dzeu nu-i un sadic care se dicstreaza pe seama noastra? ) de Creator.
denizel spune:
Ham, te referi la discernamantul de a tria intre bine si rau si de a alege pana la urma (in cazul fericit) binele?
Pai, eu cred ca orice om cu dicernamant ar alege binele.
Mie nu mi se pare deloc minunat ca am posibilitatea sa aleg binele, daca e sa fac asta avand in fatza si confruntandu-ma cu raul.
Am ales sa cunoastem binele si raul si ce cunoastem? Mai mult rau decat binele...
Nu stiu ce experiente de viata ai tu, printre ce fel de oameni te invarti, dar daca esti asa, ca toti oamenii, tare cred ca ai avut parte de mai multa cunoastere a raului decat de a binelui.
Binele a cam ramas neexplorat si ne-cunoscut de noi. Eu asa cred! :-)
ham spune:
eu nu cred in oameni literalmente buni shi rai, ci in oamenii pushi in situatzi dezavantajoase, oameni care n-au avut norocu' unor experientze care sa-i invetze sa discearna...; nu uit o zisa auzita la o batrana ardeleanca acu' ani multzi: "io am invatzat k in rugaciunile mele sa nu uit una, f. importanta: Fereshte-ma Doamne sa vaz cat de mult rau pot sa fac eu!"
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by ham
eu nu cred in oameni literalmente buni shi rai, ci in oamenii pushi in situatzi dezavantajoase, oameni care n-au avut norocu' unor experientze care sa-i invetze sa discearna...; nu uit o zisa auzita la o batrana ardeleanca acu' ani multzi: "io am invatzat k in rugaciunile mele sa nu uit una, f. importanta: Fereshte-ma Doamne sa vaz cat de mult rau pot sa fac eu!"
"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."
Inteleapta batranica
Mie imi place si ;´´nu-mi da Doamne,cat pot duce´´
Si sunt de acord cu ´´Dumnezeu ne-a dat creier ca sa-l folosim´´tocmai pentru a putea discerne binele de rau..printre altele.
Aviz amatorilor....
Iar cu descrierea lui Adam si a Evei,nu ni se interzice cunoasterea,ba dimpotriva,daca tot o dorim,ne-a dat Dumnezeu instrumentul cu care putem ajunge la ea:creierul.
ladyJ
ham spune:
quote:
Originally posted by ladyJ
Si sunt de acord cu ´´Dumnezeu ne-a dat creier ca sa-l folosim´´tocmai pentru a putea discerne binele de rau..printre altele.
Aviz amatorilor....
Iar cu descrierea lui Adam si a Evei,nu ni se interzice cunoasterea,ba dimpotriva,daca tot o dorim,ne-a dat Dumnezeu instrumentul cu care putem ajunge la ea:creierul.
ladyJ
pai creieru' e PC-u' iar MARU'/SMOKINA/FRUCTU'/UATEVAR ie programu' care s-o incarcat shi-o activat creieru'.
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by ham
pai creieru' e PC-u' iar MARU'/SMOKINA/FRUCTU'/UATEVAR ie programu' care s-o incarcat shi-o activat creieru'.
Pai uite ce s-a ales de PC daca MARU era virusat ... i-au aparut linkuri xxx