atacuri de panica??????
Raspunsuri - Pagina 3
giulia71 spune:
Val-super-bine punctat!
aalex, atacurile astea or sa treaca, important este sa inveti din fiecare atac cate ceva.
De cate ori experimentezi un atac nou si cu siguranta il vei depasi, sa-ti spui tie, uite nu mi s-a intamplat nimic si sunt sigura ca data viitoare va fi mult mai usor.In felul asta iti vei invata creierul ca organismul tau nu va pati nimic si ca atare el nu va mai produce atata adrenalina incat sa-ti provoace starile acelea cumplite. Este ca o metoda de desensibilizare (expunere) la propriile atacuri de panica. Nu-i usor dar vei reusi.
Desigur medicatia ajuta si eu zic sa urmezi schema data de medic, fara sa ai vreo teama de vreo eventuala dependenta.
Si inca un lucru, nu stiu de ce, dar stiu sigur ca si alte persoane s-au umflat la fata in timpul unui atac?!
...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!
ubita spune:
Autosugestia e cea mai importanta..NU MI SE POATE INTAMPLA NIMIK..Am patit-o si eu cand eram f stresata din cauza unui necaz in familie..a durat pina s-a rezolvat problema cat de cat.Am citit pe internet ...am mai luat un extraveral,mi-am dat seama ce este si ca daca continui cu supararile si starile de anxietate s-ar putea sa nu-mi mai cresc copilul corespunzator si am rezolvat-o.Iaca e 1 an de atunci si nimik.Elimina problema sau vei deveni dependenta de niste medicamente ptr nevrotici sau mai rau..De murit..stai calma nu mori.Dau eu scris.
aaalex spune:
Am mai citit pe net si pare ca as fii suspecta de hipertiroidie.Am cam toate simptomele.Ma gindeam si eu asa.....Mai nou,fetelor,am ramas insarcinata si........nu-l pot tine ca am luat n medicamente......si acum imi e o frica de chiuretaj!!!!!!!!Am mai facut unul ,tot cu medicul care am nascut si nu m-a durut deloc,darrrrr ma gindesc ca daca acum ma doare????????????Si daca patesc ceva,ca cu starile astea ale mele???????Noroc ca sunteti voi pe aici si mai vorbesc sa ma descarc.MULTUMESC!!!!!
ghita
aaalex spune:
Am facut marti chiuretaj.Totul a mers perfect,mai ales ca nu m-a durut deloc,deloc.Dar am venit acasa si eram ametita si imi venea sa vars.Am tot stat si nu stiam ce sa mai fac.Nici pina azi nu mi-a trecut.Dimineata am fost la medic din nou si m-a consultat ,inclusiv eco intrauterin,sa vada daca totul e bine (si e foarte bine) si daca ar exista o sarcina extrauterina ,avind simptomele acestea.Nimic nu s-a vazut dar se gindea sa nu fie sarcina prea mica si sa nu se vada(azi as fii avut 6 saptamini fara o zii).Simteam ca imi fac matele ca toate alea,ameteam,imi venea lesin si greata fff mare(nu puteam minca).M-am dus la un medic internist si i-am povestit tot.Cind?Ce aveam?Colecistul dat peste cap de la o mincare si ghinionul a fost sa fie odata cu chiuretajul.Si imi trebuiesc,pe linga tratament si niste vitamine sa ma intaresc ,ca sunt cam palida.Am fost fffffff ingrijorata zilele astea!!!!!!Am trecut prin multe si eu cu atacurile mele,ce sa va zic ca .......Uite asa dau din una in alta!
ioana1751 spune:
Dragele mele si dragii mei,
Ajutor! Si eu fac atacuri de panica de doi ani. Mai exact dinainte sa moara tatal meu dintr o greseala medicasla. De atunci mi e groasza de doctori si de spitale. Atunci am primit xanax de la dr de familie si am luat. Luam intr o vreme 3 mg pe zi. Apoi cu greu am redus. Acum sunt pe la 0,5 - 0,75. Stiti vreun psiholog bun in Oradea?
Mi am facut atunci analizele. au iesit ok. De atunci m am lasat de fumat, mananc numai fierturi si copturi numai carne de pui fara piele, apa plata, fara sucuri fara euri samd si tot mi e frica sa mai fac o tura de analize ca da daca am ceva grav? Da daca sunt pe moarte?
M am casatorit in octombrie si eu numai la prapastii ma gandesc. Recent mi a fost sotul operat de apendicita. Asta mi a pus capac mai ales ca de cand ne stim suntem mereu impreuna si a trebuit sa stau singura - ma rog cu mama. Acum e acasa, iar eu mai inainte am avut un atac de panica. Si mereu ma intreb daca a fost altceva?
Va pupic si astept vesti de la voi, poate ne ajutam reciproc.
Ioana
arinaa spune:
Dragele mele nu mai luati XANAX,da dependenta si te distruge ....e un precursor de droguri care inhiba centri nervosi...mai curand va sfatuiesc sa luati pasiflora,e un produs natural din plante .
Acum sa va zic care e marele meu stres....vara trecuta la o furtuna foarte puternica mi-a zburat jumatate de acoperis de pe casa,casa nou construita(de 3 ani),Eram singura acasa si mi s-a zguduit si toata casa,crezand ca este cutremur am iesit in curte...atunci am vazut marea istorie.De atunci de cate ori bate vantul,indeosebi noaptea nu pot pune geana pe geana...mor de frica .Si ca sa nu va zic marea mea hiba cu cutremurele....daca aud ceva de genul asta nu mai pot dormi o saptamana.
arinaa
Val_ spune:
Arinaa tu ai mare dreptate cu Xanaxul, benzodiazepinele in general dau repede dependenta.
Dar atunci cand ai un atac de panica "de nota 10" Xanaxul este cel care te ajuta cel mai repede. Oricum nu trebuie, cu siguranta, sa ne bazam pe benzodiazepine, nu pe termen lung.
Multi ar spune ca terapia este de baza si eu mai cred inca acest lucru dar am observat ceva, vis-a-vis de acest aspect, care ma ingrijoreaza, poate la fel de mult ca benzodiazepinele.
Am mers timp de 5 ani la terapie si pot spune ca am vazut schimbari, unele majore, in psihismul meu. De curand am renuntat si dupa un timp am observat ca am manifestari de sevraj. La inceput nu am realizat ce se intampla dar cu timpul am inteles ca despre asta este vorba.
Ioana ai ganduri tipice pentru cineva care sufera de anxietate. Spaima de boala si moarte imi da si mie tarcoale de multe ori si am momente in care ma tem pentru viata fiecarei persoane dragi din viata mea.
Eu am din cand in cand cosmaruri, in legatura cu suferinta si moartea tatalui meu si atunci ma simt fara nici o putere. Adevarul este ca nu avem prea mare control asupra destinului nostru, el este in mana lui Dumnezeu. Atunci cand realizez acest lucru, la nivel emotional si nu doar logic, ma simt mult mai bine pentru ca ma relaxez.
Si eu fac sport, mananc produse cat mai organice, fara E-uri, fara zahar, fara colesterol, nu fumez, nu beau alcool sau cafea, folosesc cosmetice cat mai naturale etc si incerc sa ii conving si pe cei apropiati sa faca la fel.
Si totusi realizez ca indiferent cat de echilibrat ar fi regimul de viata al cuiva sunt factori externi si interni care actioneaza si care nu depind sub nici o forma de el. M-as bucura sa imi aduc aminte de asta mai des. Probabil ca m-as simti mai bine.
Aaalex ma bucur ca esti bine. Sper ca si acasa situatia s-a mai imbunatatit.
Aaalex ma bucur ca esti bine. Sper ca si acasa situatia s-a imbunatatit.
ioana1751 spune:
Draga Val,
Gandurile astea sumbre pe mine ma termina de multe ori. Culmea, ca sotul meu abia ce a fost operat de apendicita. Nu ma intreba cum au fost zilele in care a fost in spital pt mine. Cum le am trait si cum m am tinut tare numai Dumnezeu stie mai ales ca noi suntem non stop impreuna, lucram impreuna samd, de peste 3 ani.
Iar "reintalnirea" cui spitaslul ce sa zic? Am fost ultima data acolo la tata... deci... am fost terminata. Cu ajutorul Lui Dumnezeu insa a trecut si asta si el e acasa si e bine acum. Ma rog, postoperator dar e bine. Si e acasa cu mine.
Mi e teama mereu ca am o boala grava. Daca ma chinuie o ameteala de la fiere sau de la spondiloza, sa nu spun ce imi imaginez.
Daca ma inteapa ceva undeva, la fel. Si in plus, am o groaza de doctori pt ca tatal meu a fost omorit de medici. Medici nu un medic pt ca toti si au acoperit unul altuia mizeria. Unul singur a avut curajul sa treaca pe certificatul de deces adevarata cauza a mortii. Hepatita toxica medicamentoasa, greseala medicala. In fine...
Mi e frica sa mi mai fac o tura de analize. Daca am colesterolul mare, daca am nu stiu ce daca am nu stiu cum. Desi, ti am zis cum pap si ce fac. Dar tot mi e frica si de cate ori ma deranjeaza ceva mi e si mai frica. Si n am fost asa. Nu ma inteleg. Eram omul care nu se temea de nimic.... Optimism debordant iar acum....
Acu ma tem sa nu fac si eu apendicita. Sau daca nu e aia gasesc eu altceva. Grrrrr.....
Pupici
PS Sunt de gasit si pe yahoo mess cu id ioana1751 daca vrei:)