atacuri de panica??????

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Am patit-o si eu cu atacurile de panica in vara, rau de tot...am incercat sa iau Magneziu, vitamine..mi-am mai revenit dar nu complet. Inca mai am o retinere in a pleca singura de acasa, mi-e teama sa nu mi se faca rau...cum plec, cum simt ca ma ia cu lesin, sunt mai bine e drept, dar mai am de muncit. Am fost la psihoterapeut, am facut toate analizele, care sunt foarte bune, acum 2 sapt am facut si eco cardiaca si EKG ptr ca aveam niste palpitatii groaznice si sunt super ok. Asa ca solutia e doar la noi...trebuie sa ne calmam si sa incercam sa gandim pozitiv.

aaalex cum au spus si fetele, trebuie musai sa ai o discutie cu sotul, trebuie sa va calmati amandoi. Incearca sa iei o perioada MagneB6, mie mi-a ajutat tare mult. De facut atac cerebral sau infarct in timpul atacurilor de panica nu faci, dacai ai sa urmaresti ai sa vezi ca de fapt simptomele sunt accentuate, tensiunea si pulcul nu cresc deloc, sau doar putin, e vb de descarcarea de adrenalina foarte mare care te face sa te simti asa. Incearca ce mi-a spus mie psihoterapeuta:
- ia-ti tensiunea si pulsul in mom atacului si urmareste apoi cu valorile normale, cand ti-e bine
- uite-te la ceas cand incepe un atac si cand se termina - desi ai impresia ca dureaza o vesnicie, ai sa vezi ca e vb de maxim 2 minute, in medie.
- incearca sa identifici gandul care-ti declanseaza atacul si sa-l inclocuiesti cu unul pozitiv.

Daca ai nevoie de cineva cu care sa vorbesti..aici suntem.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Chestia cu tensiunea care nu creste in timpul atacului de panica nu este adevarata pentru toata lumea si in orice situatie.

Eu am fost intotdeauna o hipotensiva si asa sunt si acum dar am avut o perioada in care in timpul atacurilor de panica aveam tensiunea 18/12. Stiu asta pentru ca am avut holter de tensiune.

Ca sa nu mai spun ca o descarcare permanenta de adrenalina lasa urme in timp. Se stie deja ca persoanele care au o istorie veche de atacuri de panica au o predispozitie pentru boli cardiovasculare.

Aaalex tu chiar crezi ca baiatului tau ii este bine intr-o asemenea atmosfera? Atata cearta si animozitate nu are cum sa fie benefica.

Analizeaza-te bine, stati de vorba serios si onest (daca este posibil) si daca ajungeti la concluzia ca nu puteti depasi diferendele si mai ales, ca nu mai exista dragoste intre voi, este mai bine sa va despartiti.

Pentru mine este clar care este cauza atacurilor tale de panica si chiar nu cred ca o sa scapi de ele pana nu o sa iei o decizie care sa fie in concordanta cu ceea ce iti doresti de fapt si nu cu "ce trebuie". Ramane sa descoperi ce anume vrei.

Succes

Mergi la inceput

Val eu am spus exact ce mi-a spus cardiologul...faptul ca inima nu e afectata nicicum de atacuri...e proiectata ca sa zic asa sa reziste la cresteri bruste ale ritmului, mai ales ca nu e vorba decat de o chestie de cateva minute.

www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Da asa s-a crezut mult timp. Dar exista studii recente (de care probabil cardiologul respectiv nu stie) care arata ca lucrurile nu stau chiar asa.

Ma refer, bineinteles, la persoanele care au o istorie lunga, de 10-20 de ani, de atacuri de panica. Acestea sunt predispuse spre exemplu, la hipertensiune, mai mult decat alte persoane, cu aceleasi caracteristici generale dar care nu fac atacuri de panica.

Si ca tensiunea poate creste mult am vazut cu ochii mei atunci cand am avut holterul. Imi crestea exact in acele momente, in rest era sub 12.

Ideea este ca atacurile de panica trebuie tratate, pe langa faptul ca sunt invalidante d.p.d.v psihologic ele pot produce in timp boli somatice serioase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korina spune:

Nimic mai simplu,scapati de stres,adica de cel care va supara.
Si vedeti cum stati cu tiroida.Mai rau ca la mine nu au gasit nimic si nici n-am probleme cu sotul ,iar tiroida s-a dus.......la operatie.
Va pup, si numai bine va doresc.

Mergi la inceput

Korina tocmai asta e ca nu ma supara nimic...poate doar putina oboseala din pricina copilului foarte energic si agitat..dar de asta nu pot scapa. Analizele ptr tiroida le-am facut si au iesit ok

Mergi la inceput

Madau cartile se cheama: "Anxiety and Fobia Workbook" si "Beyond Anxiety and Fobia" de Edmund Bourne. Eu le-am cumparat de pe Amazon.

Din cate inteleg nu nu faci atacuri de panica decat atunci cand esti singura, departe de casa. Eu fac (mai bine spus faceam) in multe alte situatii.

Eu am intr-adevar un micronodul si chisturi in tiroida dar analizele de sange sunt bune deci nu prea cred ca de la tiroida mi se trag atacurile de panica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Korina, lucrurile nu stau asa de simplu in cazul tulburarilor anxioase.
Probabil tu ai fost norocoasa ca ai scapat de acele atacuri de panica eliminand stresul si scapand de tiroida.
Insa in cazul altor persoane treburile sunt mult mai complicate....
Nu s-a gasit inca tratamentul medical sau terapeutic prin care oamenii si chiar copii, din pacate, sa se vindece de anxietate.
Tot ce au medicii la ora actuala sunt medicatie prin care sa imbunatateasca chimia creierului sau modalitati terapeutice prin care persoana sa isi infrunte propriile temeri si sa faca fata situatiilor anxiogene.
Numai bine iti doresc

quote:
Originally posted by korina

Nimic mai simplu,scapati de stres,adica de cel care va supara.
Si vedeti cum stati cu tiroida.Mai rau ca la mine nu au gasit nimic si nici n-am probleme cu sotul ,iar tiroida s-a dus.......la operatie.
Va pup, si numai bine va doresc.

...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!

Mergi la inceput

Intr-adevar ce bine ar fi sa scapam de stres just like that.

Dar lucrurile sunt mult mai complicate mai ales ca nu este vorba doar de stresul cotidian, care atinge pe aproape toata lumea, ci de tulburari de anxietate si atacuri de panica. Care sunt mult mai greu de tratat decat anxietatea "obisnuita" pe care poate, oricine a simtit-o la un moment dat in viata.

Experienta mea de peste 25 de ani cu anxietatea si atacurile de panica ma face sa fiu tot mai convinsa ca nu exista o modalitate, mai mult sau mai putin miraculoasa, de a scapa definitiv de anxietate si atacuri de panica.

Mie mi se pare ca exista o ciclicitate astfel incat ai perioade in care te simti ca si cum ai fi o alta persoana, mai pozitiva, mai fericita, gata sa incerci orice fara teama apoi, la un moment dat, anxietatea revine in forta.

Probabil ca exista un trigger intotdeauna, ceva de care nici macar nu esti constient. Oricum, cu sau fara trigger in mod clar esti predispus la recaderi. Si la reactii mai exagerate decat ale altora care nu au aceasta predispozitie. Este un fapt si nu are sens sa lupti impotriva lui sau sa il negi.

Eu m-am obisnuit cu starile acestea, incerc atunci cand sunt down sa nu disper, pentru ca stiu ca este exact ca in clopotul lui Gauss, peste un timp voi fi sus. Starea mizerabila nu dureaza forever. Ca si starea de fericire, de altfel.

Nu ma bat cu anxietatea si nu imi plang de mila. Caut relaxarea, fug de oameni si evenimente negative, incerc sa ma detasez de spaima si sa cred ca Dumnezeu ma va ocroti. Si fac mult sport si multe plimbari.

Uneori merge, alteori nu, dar ma concentrez mereu asupra a ceea ce am control si nu asupra a ceea ce nu pot influenta.

Nu pot schimba faptul ca in genetica mea exista aceasta predispozitie si nici mediul in care m-am dezvoltat si care mi-a stimulat aceasta inclinatie. Acum pot insa alege cum sa gandesc, cu cine sa ma intalnesc, la ce filme sau evenimente sa ma uit, ce carti sa citesc s.a.m.d.

Numai bine tuturor si cat mai putina anxietate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aaalex spune:

Inca nu ma pot impaca cu gindul,ca atunci cind imi e rau nu o sa patesc nimic.Aseara cu tot xanaxul,mi-a fost rau,m-am speriat ca am vazut ca ochii imi erau umflati si ma gindeam de la ce oare?Si.....m-am speriat ca m-am procopsit cu o stare de lesin,palpitatii si frica.Nu ma gindesc decit ca o sa mor!!!!Imi venea sa si vomit,dar in 10 minute au trecut toate.

Mergi la inceput