un strain langa mine

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Draga mea Bruzuca,
Si eu sunt de parere ca cel mai bine ar fisa faceti un efort si sa va mutati undeva cu chirie...fara "ai mei" sau "ai tai"...
Undeva unde sa simtiti ca viata va apartine voua insiva...ca va puteti bucura de minunata voastra fetita...
Indiferent cit de buan ar fi relatia cu parintii tai..tot exista in sufletul lui o doza de parere de rau ca este cumva sub papucul alor tai...
Am trecut prin ceva similar...numai ca noi am plecat de la socri cu chirie...intr-o garsoniera de 30 mp...si bine am facut..ne-am chinuit putin..insa acum avem casuta noastra!Daca as fi ramas pe usile altora..sigur nu reuseam sa ne mobilizam sa ne luam al nostru!
In timp..desi cind am plecat cu chirie am fost aspru hulita ca am dat "dormitorul mare al socrilor"pe o garsoniera micuta...acum sunt nora cea mai minunata..ETC
Iti doresc mult bine si decizii intelepte!!!
Maminuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Elle, soacra mea este exact ca a ta! Iar eu incerc sa "supravietuiesc".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Dragele mele hai sa va spun ceva, situatia e asa, este sotul meu la bine si la rau, mama-sa ma ataca insa eu politicoasa tac din gura sa nu faca mamitica atac de cord, insa mi s-ar parea normal ca el sotul meu macar sa fac gestul de a isi proteja pruncul alaptat de mine prin a ii spune frumos mamei "nu e momentul discutiei acum" sau a imi arata ca imi este alaturi facand un gest simplu, luandu-ma de mana si spunanad "noi mergem la o plimbare". Ce e asa de greu de inteles? De unde ati ajuns la "incerci sa-l desparti de ma-sa" ai tai sunt la fel etc. Nu ea a incercat sa-l desparta de mamica ci mamica pe el de sotie. Si daca mai incearca mult poate va reusi caci noi n-avem dreptul sa ripostam, nu? Daca se supara marul discordiei si ne lasa?

Hai sa fim serioase, cine a trecut printr-o cearta cu mamica partenerului de fata cu el iar el a decis sa taca fara a isi proteja sotia "la bine si la rau" stie cat de tare doare, nicodata nu se poate uita.

Brazuca

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

V-o dau pe-a mea, ca si-asa s-a eliberat din pozitia de soacra, isi cauta new job
da' doar daca promiteti ca va purtati frumos cu ea

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

V-o dau pe-a mea, ca si-asa s-a eliberat din pozitia de soacra, isi cauta new job
da' doar daca promiteti ca va purtati frumos cu ea

Adina + Olivia Q1.04

Adina eu n-am nevoie ca am o soacra extraordinara...a doua. Pe prima am schimbat-o ca nu se mai putea, nici cu ea si nici cu fiu-su din pacate.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

N-am sa inteleg in veci de ce soacra are "dreptul" sa spuna orice la orice ora, iar nora nu, ca vezi domne se strica armonia din familion, ba mai trebuie sa fie si diplomata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by ipearina

N-am sa inteleg in veci de ce soacra are "dreptul" sa spuna orice la orice ora, iar nora nu, ca vezi domne se strica armonia din familion, ba mai trebuie sa fie si diplomata.

Din pacate eu am facut deja o fixatie, cand o vad ma enervez aprioric, asa ca uneori in loc sa aplanez conflictul am chef sa-l alimentez. Trebuie sa raresc vizitele la maxim si atunci o sa ne intelegem mai bine. Insa sunt totusi pro diplomatie, ca n-ai cum sa rezolvi problema, ma-sa e ma-sa si cu asta basta. Putem doar sa ne facem existenta suportabila.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Stiu ca diplomatia functioneaza, dar uneori se aduna atata frustrare incat iti vine sa izbucnesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

{quote]Originally posted by ipearina

Stiu ca diplomatia functioneaza, dar uneori se aduna atata frustrare incat iti vine sa izbucnesti!
[/quote]

Te inteleg perfect, de asta zic ca-mi vine uneori sa incep eu scandalul, doar ca sa arat ca pot fi si eu scorpie daca vreau. Pentru ca altfel nu pricepe.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

quote:
Originally posted by Luna1

Dragele mele hai sa va spun ceva, situatia e asa, este sotul meu la bine si la rau, mama-sa ma ataca insa eu politicoasa tac din gura sa nu faca mamitica atac de cord, insa mi s-ar parea normal ca el sotul meu macar sa fac gestul de a isi proteja pruncul alaptat de mine prin a ii spune frumos mamei "nu e momentul discutiei acum" sau a imi arata ca imi este alaturi facand un gest simplu, luandu-ma de mana si spunanad "noi mergem la o plimbare". Ce e asa de greu de inteles? De unde ati ajuns la "incerci sa-l desparti de ma-sa" ai tai sunt la fel etc. Nu ea a incercat sa-l desparta de mamica ci mamica pe el de sotie. Si daca mai incearca mult poate va reusi caci noi n-avem dreptul sa ripostam, nu? Daca se supara marul discordiei si ne lasa?

Hai sa fim serioase, cine a trecut printr-o cearta cu mamica partenerului de fata cu el iar el a decis sa taca fara a isi proteja sotia "la bine si la rau" stie cat de tare doare, nicodata nu se poate uita.

Intru totul de acord, Luna1. Brazuca, curaj! Spune ce nu-ti place, ce te deranjeaza, ce asteptari si cerinte ai de la ceilalti. Stabileste-ti www.drirene.com/boundari.htm" target="_blank">limitele si cere-le celorlalti sa le respecte. Eu cred ca lasand lucrile la voia intamplarii si neluand atitudine le dai celorlalti (soacrei, de exemplu) ocazia si, intr-u fel, permisiunea sa profite de bunavointa ta si sa aiba un comportament abuziv si in viitor.

Replica pe care ti-a dat-o soacra referitor la fetita ta "las-o sa sufere ca si eu am suferit din cauza ta!" mi se pare sinistra. Sper ca iti vei proteja copila de suferintele pe care i le doreste si posibil i le provoca bunicuta ei.

When you want something you never had, you have to do something you've never done.

Mergi la inceput