un strain langa mine

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geanina-nica spune:

Draga Brazuca,sper ca apele s-au mai limpezit si ai petrecut linistita sarbatorile,impreuna cu sotul tau si ingerasul votru.nu va cunosc povestea de la inceputu,dar daca nu i-ai placut la soacrata de la inceput..... cam greu sa te inghite acum,totusi sa nu uitam ca toti suntem persoane si in primul rind trebuie sa ne respectam uni pe ceilalati si soacrata ar trebui sa te accepte asa cum esti,ca esti sotia fiului ei,pe care candva l-ai facut fericit.Si cred ca mama trebuie sa fie fericita cand copilul ei este fericit.EU am un baietel de 1 an si 3 luni,si sunt constienta ca peste 14,15,.....................ani in sus am sa fiu pe locul 2 ca femeie in viata lui.asta ar trebui sa inteleaga si soacra ta.Rolul important in viata fiiului sau a cam terminat.Acum voi sunteti cu totul alta familie,in care nu are dreptul sa se bage nimeni,doar sa-ti dea sfaturi.Sint sigura ca sotul tau te iubeste,daca nu n-ar fi mers cu tine,doar poate nu-si exteriorizeaza sentimentele.

geaninafenesan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Aprilie, dragostea fata de sotie nu exclude dragostea fata de mama. Nu inseamna ca trebuie neaparat sa aleaga intre una si alta, ci sa fie un "element tampon" intre sotie si mama daca acestea nu se inteleg. Sa fie corect, nu partinitor.

In fond, sotia si copilul lor reprezinta familia lui acum si trebuie sa traiasca in armonie cu ei si sa le subordoneze celelalte relatii.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Ma bucur ca exista si fete care ma inteleg. Incepusem sa cred ca poate sunt eu cea "defecta". In continuare avem zile mai bune si zile mai proaste. Ma iubeste si ma uraste in acelasi timp. Asta simt. Il deranjeaza cand spun orice despre ai lui, dar el are voie sa spuna ce ii vine la gura de ai mei si eu trebuie sa tac si sa inghit.

Eu acum incep sa am indoieli ca daca ne mutam singuri o sa mai reusim sa ne intelegem. El se supara si ca eu nu ma duc cu el in vizita la nasii nostri, pe care el ii viziteaza la 2-3 zile. Nu ma pot duce la orele 20-21 cand se duce el, pentru ca fata trebuie pregatita pentru somn, trebuie sa ii fac baitza, sa ii dau sa suga, etc. El nu intelege si pur si simplu pleaca fara mine.

mamik de Denisa Maria (20.07.2007)

www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Si mai stiu asa: din ziua in care stiu ca voi deveni parinte, toata atentia mea se concentreaza spre binele familiei mele (sot/sotie + copil), restul devine secundar. Parintii raman parinti, dar trec pe planul 3 si, daca nu au dragoste si intelegere, ii las cu ale lor si-mi vad de treaba. In nici un caz nu ma iau dupa ei in detrimentul familiei mele si nu-mi persecut sotul pt. ca asa vrea mama/tata sau altcineva.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

mariamunteanucred ca asta e valabil in momentul in care te casatoresti si cu atat mai mult cand devii parinte.

mamik de Denisa Maria (20.07.2007)

www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Da, fetelor, insa nu exista varianta corecta si varianta gresita. Nu toata lumea judeca la fel, si nu toti parintii sunt la fel. Si atunci ce va faceti daca sotul gandeste altfel decat voi? Sigur, puteti sa va razvratiti, insa nu o sa rezolvati mare lucru, in afara de nervi, certuri, suparari...sau e musai sa gandeasca si ei ca voi?

Incercati sa gasiti o solutie de compromis. Amandoi.

Sincer, eu nu ma vad alaturi de un om care nu isi respecta parintii, sau care nu i-ar respecta pe ai mei.

Brazuca, din ce zici tu situatia la voi e urata. N-ar trebui sa-i permiti sa vorbeasca de rau pe ai tai. Iar cu plecarile singur la nasi, e mult prea aiurea, prefer sa nu-mi dau cu parerea.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Imi pare rau de situatie mai ales ca este un copil la mijloc. Ce patesti tu acum am patit si eu la prima casnicie(fara jignirile soacrei ca o puneam pe sarma) , ne mutam ca tiganii cu cortul , ba la ai mei,ba la ai lui . Dupa trei ani de chin ne-am mutat singuri , apoi mi-am dat seama ca sotul era de fapt o persoana care nu prea misca un deget,eu eram in casa si barbatul(electrician, tamplar, .....) si femeia (piata ,curatenie, mancare....) nimic din ce vroiam sa fac (o casa aranjata, dotata cu tot, un copil) nu-i erau pe plac.Venea soacramea zilnic (statea la o statie de noi)sa vada daca i-am gatit , daca si-a luat caciula , daca i-am dat pachet, ne controla sa vada daca avem mancare in frigider. Eu am ignorat-o si am ajuns mai mult sa convietuiesc cu sotul ca niste colegi de apartament.Bineinteles ca ii gateam , il spalam, faceam sex, dar ne intalneam fiecare cu prieteni separat , la rude mergeam fiecare la ale lui, ocazional mai mergeam impreuna.Dupa inca patru ani mi-am dat seama ca trecusera 7 ani din casnicia mea si nu realizasem nimic , casa era dotata cu minimum necesar , copii nu aveam . Da,am urmat sfaturile cunoscutilor si parintilor si mi-am piedut 7 ani din tinerete. Las ca nu te bate , las ca nu e betiv , las ca nu fumeaza , las ca nu e curvar , dar pe mine cu ce m-au incalzit toate astea daca simteam un gol in suflet si simteam ca nu sunt realizata.Imi pare rau ca am deviat un pic de la subiect ,dar vroiam sa inteleaga brazuca ca nu neaparat mutarea asta il face sa fie asa ci faptul ca poate nu-si doreste sa faca singur anumite lucruri si depinde inca de ai lui. Poate ii este mai comod la mama lui pentru ca are totul pe tava in schimb la ai tai trebuie sa mai faca una alta ca sa arate ca e capul familiei si de fapt el nu e in stare.
Sfatul meu este sa va mutati cat mai curand singuri ca sa-ti dai seama ce fel de om e, daca este sau nu in stare sa aiba o familie a lui. Soacra incearca sa o ignori,iar cu sotul incearca sa ai cat mai multe discutii despre viitorul familiei voastre poate asa o sa iti dai seama cum vede el lucrurile.

Kokiy,mami de Claudia (12dec.2001)si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Stiu (pe pielea mea) ca, uneori, se ajunge in situatii limita in care suntem orbiti de obsesia de a vedea numai adevarurile noastre. Si mai stiu (tot pe pielea mea) ca este cel mai distructiv lucru dintr-o relatie, mult mai grav decat injuraturi, batai sau adultere; astea sunt doar consecinte ale unor devieri de gandire.
In concluzie, in vreme ce incercam sa ne trambitam adevarul nostru, casnicia se destrama, copilul ramane fara un parinte, iar noi ramanem cu filozofia "am facut tot posibilul, dar celalalt nu a vrut". Probabil ca asta ne linisteste. La ce naiba ne-o folosi?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Sorry, mie tot imi vine sa vomit la chestii cu "sa ne respectam parintii". Mai ales cand acei parinti, precum soacra brazucai, sunt rai si egoisti.

Felicia 14+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

Rufus,o bila alba!

MissParker,punctul tau de vedere e marcat de subiectivism (imi amintesc postarile tale despre parintii tai...).Relatia dintre voi e una atipica.Nu ar trebui sa gindesti ca toti parintii sint ca ai tai.

Cred ca te-ai pripit putin numind socrii brazucai "rai si egoisti".Pina la urma,nu avem decit marturia ei...

Nu vreau sa te supar (am doar o opinie diferita)si-ti doresc sarcina usoara si sanatate tie si bebelushului!

kokiy,mi-a placut cum ai prezentat povestea ta...paradoxal,desi trista in esenta,e totusi plina de optimism ;ti-ai invatat lectia de viata si te-ai inteleptit...brazuca ar trebui sa-ti urmeze sfatul...sa incerce sa vada cum e in 2...fara socri dar si fara parinti!

AdinaIulia,ca de obicei,postari de bun simtz...sper sa nu ai rolul Cassandrei aici...

An Nou Fericit va doresc tuturor!

Mergi la inceput