un strain langa mine
Raspunsuri - Pagina 3
Victoria_mami spune:
quote:
Originally posted by Aprilie
"mamica" ..."iubita de maica-sa"
ce vorbe sint astea ?!
pai binenteles ca o iubeste, doar e mama care l-a nascut si crescut !
crezi c-o s-o iubeasca pe maica-ta vreodata ca pe mama lui ?!
da' maica-ta, crezi c-o sa-l iubeasca vreodata ca pe tine, ca pe un copil al ei ? iti garantez ca daca divortati ,nici macar nu-l mai saluta...
Aprilie, draga, gresesti! Nu toate mamele sunt asa! Eu dupa ce am "divortat" (nu am fost casatoriti oficial, dar am locuit multi ani impreuna, ca sot si sotie) si eu am plecat din tara, fostul meu cand avea probleme nu se ducea la maica-sa, ci mergea la mama. Mami cand gatea ceva mai special ce stia ca-i place fostului meu, il suna sa mearga sa manance. Fostul meu o suna pe mama mea tot timpul sa o intrebe daca are nevoie sa mearga sa-i cumpere ceva... sau daca are nevoie de ceva. Dar, mama mea a fost o persoana foarte iertatoare si fff ingaduitoare. Drept e ca nu toata lumea e asa, dar nu o cunosti pe mama lui brazuca, sa poti afirma asa ceva.
_
http://bd.lilypie.com/klQFm4.png
puppe spune:
Draga Brazuca, m-as bucura ca, la ora cand scriu eu mesajul de fata, totul sa fi ramas doar o amintire urata si sa va bucurati amandoi de copilul vostru, fara sa faceti pe arbitrii in favoarea/ defavoarea unora sau altora dintre socri.
Mi-a placut ce a scris bubic, are mare dreptate. Barbatii au cordon ombilical pana aproape de moarte, depinde doar de noi sa ii aducem SI langa noi, nu doar langa mamica lor.
Da, o fi ea cea care i-a nascut si i-a crescut, dar NOI suntem acum sotiile lor. Si, daca imi amintesc bine ce spunea preotul la biserica, "va lasa pe mama lui si pe tatal lui si se va insoti cu femeia". Ma rog, citat aproximativ, nu-s vreo credincioasa ferventa .
Sunt convinsa ca vei gasi in tine puterea sa il castigi de partea ta pe sotul tau, indiferent cate soacre v-ar sta impotriva! Fii diplomata si increzatoare in tine si vei reusi!
Iti doresc din suflet un An Nou Fericit si numai bucurii in 2008!
corina.r spune:
Draga mea, linisteste-te. Sotul tau te iubeste, nu este un strain. Proba? A venit cu tine. Soacra ta este o soacra absolut normala...adica se incadreaza in limite...glumeam...incearca sa te gandesti mai putin la ea, explica-i sotului ca nu veti ramane prea mult la ai tai. Nu mai fi furioasa, ea isi apara teritoriul. Sotului tau ii este foarte greu, daca va primi in continuare atacuri la adresa ta din partea mamei lui, pana la urma va renunta s-o viziteze. Lasa lucrurile sa curga...
Un an nou fericit
ellej spune:
Ma uit in jurul meu si vad (in marea majoritate a cazurilor) numai relatii disfunctionale intre soacre si nurori (nici eu nu sunt vero exceptie).
Problema e, cred, in primul rand faptul ca sunteti obligati sa stati fie cu ai lui, fie cu ai tai. Eu afirm sincer si cu mana pe inima ca daca ar veni cu ideea sa stam cu maman (a lui) as prefera despartirea decat sa ajung la balamuc sau la cremenal. Nu ma hazardez sa vorbesc despre alte soacre, insa a mea e de un egosim monstruos. Sa nu intelegeti ca nu face cadouri, ba chiar mereu imi mai da cate ceva, insa in 10 ani de zile am auzit / vazut destul, cat sa afirm ca pentru ea doar ea insasi conteaza, cu extensia fi-su - nepota-su (fiul nostru), in masura in care sunt AI EI. Personal o ignor politicos si ne toleram atata timp cat nu se baga prea mult in existenta mea (ar vrea sa se bage mai mult, dar mentin eu niste limite rezonabile), insa asta e tot ce pot face. Si sunt sigura ca daca ar fi fost mai normala, sau macar mai diplomata, am fi avut o relatie mai buna, dar asa... Cred ca am mai dat exemplul asta (edificator, zic eu): ii spun ca m-a mushcat un caine la care replica "bine ca pe tine si nu pe baiatul meu". Fericiti cei saraci cu duhul...
Hai ca m-am lungit cu povestea mea :), ideea e sa fii diplomata pe cat poti, sa va mutati singuri sau sa ramaneti la ai tai (ca altfel o iei razna) insa si ei sa fie diplomati. N-ai cum sa castigi cu un razboi pe fata, aici e nevoie de un razboi de guerilla.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
brazuca25 spune:
Ultimele doua zile au fost putin mai bine, in sensul ca nu ne-am mai certat si s-a purtat chiar foarte frumos. Cred ca pe moment a inteles ce i-am spus, si face un efort sa fie bine, dar cunoscandu-l, la primul lucru care nu o sa ii convina o sa izbucneasca. Incerc sa evit orice neintelegere.
Nu o atac pe mama lui, chiar pot sa spun ca nu vobim niciodata despre ea. Azi de exemplu m-a sunat in drum de la servici sa ma anunte ca se duce la ai lui in vizita. Logic ca nu am comentat ca nu e nimic rau in asta, numai ca sunt curioasa cum o sa se intoarca de acolo. De obicei se intoarce foarte suparat..pe mine, desi pleaca de langa mine in toane bune.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra
ellej spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Brazuca, dar daca zici ca el nu-ti ia apararea in fata parintilor lui, poate nu e de acord cu varianta ta, nu crezi?
Poate le da dreptate parintilor lui.
Din ceea ce-ai povestit, mai nimerit ar fi fost titlul topicului in loc de "un strain langa mine", "o straina langa ei". Este posibil sa fii o straina pentru el si ai lui. Si asta nu se schimba facand dreptate cu forta.
Adina + Olivia Q1.04
Nu stiu cum era "fosta ta" :) insa eu vad in jur muulte mame (de baieti mai ales) care ar vrea sa le aranjeze viata dupa tipicul lor si vad in neveste o inlocuitoare a lor, o rivala. Soacra-mea de multe ori ii spune celui mic "hai cu mama", mama-n sus si mama-njos, uneori cand ma vede se mai corecteaza (ca totusi mama sunt eu), eu prefer sa fiu diplomata si sa ma fac ca nu aud. Insa mi se pare atat de nesanatoase multe din manifestarile ei si altora! Ma rog la Dumnezeu sa nu-mi ia si mie mintile cand oi fi soacra, sau macar daca gandesc tampenii sa nu vorbeasca gura fara mine.
brazuca25 spune:
Ideea in titlul topicului era ca el e un strain pentru ca se poarta cum nu l-am mai vazut niciodata si mi se pare foarte schimbat.
Ca eu am fost o straina intre ei este si asta adevarat pentru ca nu m-am simtit deloc ca membra a familiei.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra
A_Iulia spune:
Elle , fosta mea soacra a fost (si este) o bomboana de femeie, as dori tuturor soacra cum am avut eu. In orice caz, eu nu mi-as fi permis vreodata sa nu incurajez relatia dintre ei, sau sa ma opun la ceva...dimpotriva. Pentru mine mama e sacra - nu-mi imaginez o relatie in care lipseste respectul fata de mame (de ambele parti), si-mi pare rau pentru cei ce nu au ajuns la un echilibru in relatiile cu parintii (iar sa te certi cu sotul din cauza parintilor chiar mi se pare un lucru fara nici o noima).
Brazuca , probabil ca nici nu-ti doresti o relatie prea buna cu soacra ta. Nu e nici o problema, nu e obligatoriu sa o ai. Si cu timpul, cum ziceau si fetele, lucrurile se vor aseza, sotul tau va renunta la legaturile cu ai lui treptat. Este trist pentru el ca se intampla asa, si va acumula multe frustrari pe tema asta, dar asta e viata.
La Multi Ani!
Adina + Olivia Q1.04
Fania spune:
Sta doar in puterea ta sa stii sa-l apropii de tine si sa nu devina un strain cu atat mai mult cu cat ochii lui sunt plini de iubire si fericire cand se uita in ochii fetitei voastre.
Cat o priveste pe soacra ta incearca sa ignori existenta ei, daca nu te-a placut nu vei putea schimba cu nimic acest lucru.
Draga mea eu am 18 ani cu sotul meu dar soacra mea nu exista pentru mine.
Am incercat, m-am straduit, am fost draguta, amabila, respectoasa dar nu mi-a folosit la nimic si eu si sotul meu am inteles ca nu are rost....am dragostea lui, intelegerea si respectul lui la ce bun sa-mi mai bat capul? Daca ai o specie de soacra la fel, te sfatuiesc sa te concentrezi DOAR pe familia ta si sa nici nu incerci vreodata sa te impaci cu ea pentru ca nu-ti va folosi la nimic, vei ajunge doar peste cativa ani sa-mi dai dreptate.
Fruntea sus, curaj, ai pentru ce sa lupti, fetita ta merita tot ce e mai bun!!
[poze]
ellej spune:
Adina Iulia, ai avut noroc cu o astfel de soacra si iti doresc sa ai la fel si data viitoare. Dar gandeste-te ca sunt unele imposibile, care incearca sa te umileasca, iti vorbesc urat etc.
Sunt sigura ca nici brazuca, nici eu nu dorim sa-i indepatam de ele, bune sau nebune, sunt mamele lor. Din partea mea sa se duca acolo de cate ori vrea, s-o ajute cat vrea dar cu mine sa interactioneze cat mai putin. Nu inteleg sa devin nevrotica doar pentru ca asa vrea muschiu' ei. Mai bine ne vedem cat mai rar si asta basta, coexistenta devine pasnica. Ei da, nu suntem chiar a big happy famuly, si ce daca? Important e sa ne menajam nervii, sa ne toleram, chiar daca asta inseamna vizite mai sporadice (ma refer intre mine si soacra, nu intre ea si fiu-sau sau copil).
La noi asa functioneaza, si-mi convine.