Nazdravani de aug-sept 2003

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Iar dormiti ???? Trezirea ....
Tot ziceam mai devreme ca nu am noutati, uite ca acum am. Am fost cu Sasha la oftalmolog, la un control de rutina, nu stiu ... asa mi-a traznit mie la un moment dat, am zis ca daca merg si eu si Cristi hai sa ii facem programare si piticului. Si uite asa am fost saptamana trecuta, surpriza : i-a recomandat ochelari pentru o perioada, cam pana la iarna, cand venim din nou la control si poate scapam. A zis ca nu e cine stie ce, dar pentru a se corecta pana ajunge la scoala. Ca la copii e normala o dioptrie de +0.5, iar el are 0.75.
Asa ca la urmatoarea intalnire sa nu faceti "misto" de noi ! Si ca v-am introdus in tema, pe cand urmatoarea intalnire ? O sa imi raspundeti cand iese soarele, stiu ....

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Bey Anco, unde ai fost cu copilul? Ca noua nu ne-au facut control, cica sa fie la spital, ca daca e alergic copilul la atropina?? Asa ca mi-am zis sa ma duc la Pop care e super tare, dar nu am nr de la cabinet si acolo nu era afisat la ora la care am trecut eu!!!
In schimb, cand am fost noi de ne-am schimbat ochelarii, am vazut niste rame de copii de mooooorrriiiii!!!! Harry Potter, barbie, Oui-Oui... ce mai! O nebunie!!! Excelente excelente! Eliza nu mai vroia sa si le dea jos!

Cat despre a purta ochelari in general, sa stii ca eu port de cand ma stiu (am avut strabism la nastere) si am si vreo doua operatii, si nu as renunta la ochelari pentru lentile! Zau ca NIMENI niciodata nu m-a facut aragaz cu 4 ochi sau altceva, asa ca nu cre' ca o sa rada careva de Sasha ochelaristul mic

Astept sa imi zici unde ai fost cu el.
Aaa... avea vreun simptom? Eliza cam sta aproape de TV uneori...

Anca mami de Eliza si 26+ cu Ligia Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Eu sint prezenta!

Eu am bolit si saptamina trecuta pina duminica inclusiv, dar a fost acceptabil...m-am putut duce la scoala etc.

Noutati despre fete nu prea am ce sa spun, doar ca eu o sa imi iau si vreo 3 cursuri in vara asa ca fetele o sa mearga numai la gradinita de la mine la facultate. Imi iau si un curs de spaniola ca vreau sa ma apuc sa o invata...o inteleg, dar mai greu cu vorbitul si scrisul si vreau sa ma pun cu burta pe carte:). Pe mine m-a apucat astenia de primavara, nu am chef de nimic. Daca ar fi dupa mine, nu as mai face nici mincare si nici curatenie si nici scoala. Din pacate, nu e:(...asa ca tre' sa le fac pe toate.

Stateam si ma gindeam zilele astea cit de mult au crescut fetele si cit de usor e cu ele acum ca sint mai maricele amindoua. Dar, mamaaa, ma gindesc cu groaza cum a fost cu ele mititele, casa, scoala si invatat. Greu al naibii, dar bine ca a trecut si noi sintem sanatosi. De cind merg la spital si vad ce nu credeam ca am sa vad vreodata, am invatat sa apreciez si eu mai mult viata si sa ma pling mai putin. Daca sintem sanatosi, pe restul le-om rezolva noi intr-un fel.

Noi deja am stabilit unde ii facem ziua Emmei. O sa fie aici: http://www.oliviasdollhousetearoom.com/ . Emma e in culmea fericirii:). Pretul e destul de piperat pentru 7 fetite, dar macar ma duc si eu ca musafir si nu ma mai stresez ca in fiecare an. Acuma trebuie sa mergem sa vizitam casuta si eventual sa facem rezervarea. Din pacate, nu stim unde sa ii facem ziua Dianei. Ea nu are prieteni la scoala si nici pe aici prin cartier. Probabil ca o sa mergem la prietenii nostri in San Jose sa facem party cu copiii de acolo.

Anca, sa ii fie de bine lui Sasha cu ochelarii. Mai bine ca ii poarta acum...de abia in scoala incep copiii rautaciosi sa rida de mititeii cu ochelari.

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

www.webshots.com/user/musatii_2" target="_blank">musatii

Mergi la inceput

La ochelari am fost la clinica Oftapro de pe Pache Protopopescu, care am inteles ca ar fi cea mai buna din Buc. In spate au inclusiv sala de operatii, asta apropo de posibila alergie la atropina, fac si ochelarii in 24 de ore. Ramele pe care i le-am luat sunt simple, argintii, cu "manere" bleu, dar sunt din titaniu si cica sunt foarte rezistente (cel putin pretul a fost destul de "rezistent").
Singura sa zic problema la aceasta clinica este faptul ca programarea trebuie facuta cu cca 1-2 luni inainte. Eu i-am facut lui Sasha programarea in ianuarie pentru 26 martie, iar acum doctorita la care am fost noi avea programat totul pana in iulie.
Ce ma bucur este ca ii poarta fara scandal, iar la gradinita nu au reactionat copiii in sens negativ (oricum il pregatisem, i-am spus ca daca ceilalti spun ceva inseamna ca sunt invidiosi ca ei nu au ochelari, ce naiba sa-i spun ??).

Anca si Sasha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Si noi pe aici!

Silvia e invitata duminica la prima ei petrecere aici, la cea mai buna prietena a ei de la camin si maine trebuie sa mergem sa cumparam cadou. Silvia a zis ca Ella isi doreste o bicicleta, ce-ar fi sa-i luam noi? N-au pretentii mari copiii astia, nu?
La camin e epidemie de varicela si sunt cativa copilasi bolnavi. Silvia e vaccinata si ma gandesc ca daca acum 2 ani cand am avut pe rand si eu si Diana, iar Silvia a stat bot in bot cu noi amandoua, pe rand si n-a facut, poate scapa si acum...desi nu e o fericire sa nu faca copilasii mici boala asta, e groaznic ca adult! Aici nu se vaccineaza impotriva varicelei, acum stiu de ce!
In rest e bine, a venit primavara pliiiina de flori, am fost deja in padure si apoi pe malul marii ca sa simtim soarele cum ne mangaie, puteti sa ne vedeti incepand de aici.
Copiii stau acum mai mult afara la camin, ies si dupa pranz si mananca dupamasa afara, Silvia e innebunita sa se dea pe leagan(a invatat chiar si in picioare, ca asa se dau copiii de varsta ei) si sa faca mancare din nisip si apa. E OK cu copii, educatoarele o lauda mereu si profa de romana mereu imi povesteste ca Silvia intelege deja tot ce spun copii si se impune in fata lor, nu e deloc rusinoasa. Mai multe voi afla luni cand am invitatie pentru o jumate de ora sa discut cu educatoarele-cele 2 care s-au ocupat mai mult de ea si cu profa de romana-un fel de sedinta cu parintii, dar aici se face in particular.
Si a inceput sa citeasca! Nu stiu cum, dar citeste deja cuvinte de 3-4 litere...spune prima data literele si apoi cuvantul intreg. Noi nu ne-am ocupat deloc de ea, a invatat singura nu stiu cum...ca numele si-l scrie de cand am venit aici si a vazut la ceilalti copii, poate tot de la ei a invatat si sa citeasca. Stiu ca si Diana a invatat inainte de scoala, dar parca avea mai mult de 4 ani jumate!

Eu am peste 3 saptamani primul test la suedeza(pentru cursul pe care il fac acum) si apoi peste inca 2 cel de la cursul urmator, profa mea insista sa merg sa-l dau si daca il trec sa "sar" peste cursul acela si sa merg o treapta mai sus. Ei, de pierdut nu am ce pierde, il voi repeta in toamna daca am sa-l pic si pana atunci mai invat. Dar ar fi bine intr-un fel sa trec la etapa urmatoare cu suedeza, sa avansez mai repede...ramane de vazut...

Sambata vom merge la Stockholm sa o luam pe mama de la aeroport si stam 2 zile sa colindam orasul si sa mergem pana la IKEA sa luam ceva mobila, pana la 1 mai ne-am hotarat ca trebuie sa ne mutam ca sa nu platim si rata la casa si chirie, ca e tare mult. Ovi s-a angajat ca face el tot, ca sa pot invata (de fapt repeta, asculta, citi...cam asta e ce fac eu la suedeza) si va fi si mama aici, sper sa ne descurcam cumva.

Va pup, numai bine!

Ovi a inceput garzile, aici nu e ca in Ro...are cate o saptamana de dupamasa si apoi o saptamana de noapte, dar nu in fiecare noapte ci tot a 2-a. Saptamana asta e cea de dupamasa si apoi urmatoarea e de noapte, va avea 3 garzi si in rest e liber...sa doarma .

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Buna tuturor
Sa incep prin a spune ca si eu am fost foarte bolnava, de sambata dimineata m-am simtit rau, durere de gat, tuse, duminica deja ma durea pieptul si cand respiram, luni m-am dus la doctor si mi-a zis ca am bronsita si mi-a dat antibiotic si un sirop cu codeina care imi lua durerea din piept dar imi dadea o stare de somnolenta mare de tot, l-am luat 2 zile pentru ca muream de durere cand tuseam. De ieri vad ca deja ma simt destul de bine, inca mai tusesc dar foarte usor. Nu stiu cum m-am captusit cu bronsita ca n-am baut rece, n-am stat pe afara (desi n-a fost ger, cam 0 grade). Cred ca a fost pe fond de oboseala. Oricum, zilele astea n-am facut altceva decat sa dorm, ca tot am terminat cu jobul, si m-am odihnit. La servici pot sa ma laud ca au vrut sa ma faca angajeze permanent dar am refuzat, cel putin pana in toamna, directoarea mi-a zis ca oricand vreau sa ma angajez sa o sun, i-am zis ca in toamna si mi-a repetat de vre-o 5 ori in ultimele 2 zile sa nu uit s-o sun in septembrie.
Intre timp de cand n-am mai scris am fost iar la partii si ne-am dat cu colacii si barcile, am fost prin parc si ne-am dat cu sania, am fost la spectacol Disney on Ice unde a fost superb, fetele au fost super incantate, vre-o saptamana s-au tot uitat la spectacol (ca l-am filmat) si tot imi spun ca vor sa le dau la patinaj, sa se invarta pe gheata ca printesele, si fac pe aici prin casa piruiete peste piruiete . Intre timp s-a mai incalzit, zilele trecute au fost pana la 9 grade si soare, acum sunt 4 grade. S-a mai topit si din zapada cazuta ultima data, de care am uitat sa va povestesc, am trecut de o mare furtuna de zapada, care aproape ne-a ingrapoat, a fost foarte rau pentru ca autoritatile n-au facut fata la dezapezit, si ne-a ridicat zapada de pe strada dupa vre-o 10 zile. Stazile principale au fost curatate dar in cartiere nu s-a trecut decat cu lama, fiecare si-a dezapezit trotuarul si s-au facut niste munti de zapada de nu se mai vedeau casele. Prin centrele comerciale in parcari vedeai alti munti de zapada, imensi, cat cladirile. Pe noi nu ne-a deranjat decat cand a trebuit sa scoatem masinile din parcare, am muncit mult si atunci ne-am zis ca va trebui sa ne luam o casa cu garaj neaparat.
Am fost si la scoala Andreei s-o inscriu, am vazut clasele celor mici, foarte dragute, ca-n filme, foarte calduros aranjate clasele, culoarele, mi-a placut. Elevii vorbeau pe nume cu profesorii, cu cei din conducere, nu ca in Ro "doamna". Emma e suparata ca nu va mai merge cu Andreea la garderie, cica o sa planga singura. Sunt foarte apropiate in ultimul timp, se joaca impreuna, vorbesc in franceza, deseneaza, se joaca pe calculator (Andreea o invata pe Emma).
Le place foarte mult sa se joace in apa in cada cu jucarii, spuma, insa cand ii zic sa o duc la innot nu vrea, ea vrea doar la piscina cu noi, nu vrea singura in piscina cu alti copii si profesoara. Acum era iar perioada de inscriere, si puteam sa le inscriu pe amandoua, ca face si Emma 3 ani si intervalul de varsta e 3-6 ani.Am renuntat pentru ca stiu ca daca acum zice nu, acolo nu se va razgandi. Poate in toamna. M-am gandit sa o dau la gimnastica pentru ca sigur i-ar place dupa cum se joaca, la centrul sportiv de lanaga noi unde e piscina au si gimnastica, e o sala uriasa cu multe aparate si vin foarte multi copii. Din pacate Andreea n-a vazut, am zis sa o duc intr-o zi sa vada si cred ca va fi mult mai incantata decat cu innotul. Oricum, as vrea sa o dau la un sport, mai ales ca nici nu costa mult,(fiecare sector al orasului are cel putin un centru sportiv finantat de municipalitate), dar sa vad ce ar atrage-o pe ea mai mult. Emma cred ca ar merge acolo unde merge Andreea pentru ca face tot ce face sora-sa.
Cu sanatatea ele stau foarte bine, a fost o saptamana cand la gradi toti aveau voroza, ele n-au facut, acum am fost eu bolnava, ele n-au facut. De la ultima viroza zdravana cand au facut bronsita, in ianuarie, n-au mai avut nimic si sper sa o tina tot asa.
Voi pune zilele astea si poze.
Intre timp multa sanatate tuturor.
Iuliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Pozele erau deja pe picasa puse de tati.

cadourile de la Mos Craciun
http://picasaweb.google.com/aorolly/7ian

aici veti vedea ce cozonac fac eu, n-am facut niciodata pana la venirea in Canada
http://picasaweb.google.com/aorolly/3februarie

la sanius
http://picasaweb.google.com/aorolly/3martie

joaca preferata a fetelor
http://picasaweb.google.com/aorolly/16martie

sa vedeti cata zapada aveam in spatele casei de la marea furtuna de zapada si poze din parc, intr-o poza veti vedea cat se mai vede tasnitoarea de apa :e ingropata toata in zapada.
http://picasaweb.google.com/aorolly/1Aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

iuliana76, ce frumosi sunteti! Sa stii ca si eu am facut chiar acum de Paste cozonac, am framantat cu mana si in sfarsit mi-a iesit. Mai avusesem cateva tentative in anii trecuti si nu mi-au iesit, dar anul asta uite! Minunati sunt si ai tai, felicitari.
Zapada aceea uriasa ati primit-o ca o pacaleala de 1 Aprilie?
Felicitari pentru aprecierile de la job! Ma bucur ca a venit primavara si la voi, in sfarsit.
Si noi vrem sa o dam pe Silvia la inot probabil din toamna. Noi am mers fiecare duminica in iarna asta la piscina si Silvia a invatat putin, nu are curaj inca in apa, dar ii place si asta e important.

iuliana, spor la spaniola!

Anca(sasha), ochelarii sa fie cea mai mica problema de sanatate pe care sa o aiba Sasha.

Aaaa, am avut si noi putina iarna in martie.
Si sa vedeti cu ce se ocupa Silvia mai nou.

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

BUnaaaa!!!!

Uite ca asa mai pe fuga am intrat si eu sa spun 2 vorbe ca sa nu credeti ca am dezertat.
Noi de pe 20 februarie ne-am mutat cu catel cu purcel la socrii caci daca va aduceti aminte ne-am vandut apartamentul ca sa ne facem casuta.Ei bine suntem deja in faza de finisaje interioare si in faza ( eu cel putin ) de candidati perfecti pt. pacientul anului la balamuc!Nu mai suport santiere, muncitori (care stau tot la socrii caci asa i-am tocmit cu casa si masa!),copii urlatori, soacre "perfecte" si altele...

Ei, printre altele acu ma distrez de minune cu radulescu care iar facu o boacana.De fo 1-2 luni sa zic am crezut ca s-a facut tare nesimtit.Il strigam si nu raspundea, ii dadeam ceva de facut si nu facea!Si l-am certat si l-am trosnit (mama idioata!) DAR SARACU..NU AUZEA!!!!.Acum 2 saptamani, in joaca il strigam pe la spate si ii ofeream ciocolata, inghetata si el..oha n'auzea nimic.Asadar am plecat urgent cu el la ORL si dupa o audioagrama varza si un control amanuntut s-a dovedit a fi de la polipi care sunt atat de naspa dezvoltati ca nici nu mai respira si nici nu mai aude tocmai bine.Trebuia sa il operez vineri dar cum ii sta lui in obicei, joi a facut febra 39 asa ca am amanta.Zise ORL-ista ca o lasam abia pe saptamana viitoare.OF!deabea astept sa ii scot!!!

In alta ordine de idei am dat piticu la inot si suntem tare incantati.El e in extaz si executa orice comanda cu santajul inotului.Mergem de 3 ori pe saptamana si deja sare in apa in figuri.Ma oftic la culme ca n-am fost de 4 sedinte ca e bolnavior...

Va pup mult si tare imi mai lipseste cititul in ficare seara pe forum.Dar..recuperez eu curand.
Oricum sa nu uitati ca intalneala din august e tot la mine.Numa sa fie gata pana atunci si curtea,si chioscul...
PAAA!!!!

Mergi la inceput

Irinuca - bine ca v-ati dat seama de problema si bine ca este numai de la polipi si ca se poate rezolva !! Apropo, unde mergeti la inot, ca si pe noi ne bate gandul dar nu am gasit inca o sala care sa imi convina.

Anca si Sasha

Mergi la inceput