pro si contra OALA MINUNE

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Sunt pro oala-minune. Mama o foloseste de cand ma stiu, acum o folosesc si eu in bucataria mea. Daca ai grija sa fie focul mic, si sa nu fie prea plina nu este nici o problema. Nu fac mancarea in ea, dar o folosesc pentru fiert carnea, legumele, sarmalele, ardeii umpluti si altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

De unde cumpar garnitura de schimb?

Orice fapta isi are rasplata ei
Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

PRO si eu!

Initial eram foarte reticenta, pana mi-am dat seama ca pierd timp pe langa cratiti decat sa ma ocup de ai mei copii sau de casa...

Si eu tot ca o bomba o vedeam. De cand i-am descoperit utilitatea nu ma mai pot desparti de ea!

Eu am un model frantuzesc, SEB, de 8L, cu sistem de securitate, minuteur si supapa de scos presiunea! Inchisul si deschisul se face apasand pe cate un buton.

Nu ca le fac francezilor pub, dar e super!

Am si carticica cu retete... plus tablou cu cat dureaza fiertul la diverse alimente. De asemenea un cos pentru fiert la vapeur.

Contra... ca nu poti stoca mancarea in ea (cel putin asa scrie in manual, deci implicit n-o fac). Si ar mai fi faptul ca e destul de scumpa; dar macar face toti banii!

Vreau sa incerc si eu piftia si sarmalele acum de sarbatori.

Va pup!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mitza biciclista cu Stefan Daniel (02 ian. 2008) si Miron Radu (06 oct. 2004)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinait spune:

CONTRA! Din respect pentru vitamine!
Caldura dinauntrul oalei depaseste 100 de grade Celsius, iar presiunea este prea mare, aceasta presiune compreseaza legumele si din cauza aceasta vitaminele ...dau bir cu fugitii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yusufum spune:

si eu sunt PRO.am primit de curand o oala Tefal si aveam si inaine una mai veche si o folosesc foarte mul la carnea de vita care fierbe mai mult de obicei.era sa o patesc si eu o data si am emotii intr-adevar cand o folosesc desi respect toate regulile,dar totusi rebuie sa-i recunosc si meritele,timp redus de gatire si aburi aproape zero(daca nu punem la socoteala deschiderea capacului.cumnata mea o foloseste intensiv si la cartofi si la supa de linte si nu a patit niciodata nimic si nu este nici chiar atat de noua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Pro, si daca poate cineva recomanda un model bun si care sa nu necesita imprumut in banca va rog mult sa postati. Eu am avut-o pe cea din copilarie, ruseasca, dar sarmana oala era mai batrana ca mine si i s-au dus garniturile, s-a stricat supapa.

Oricum daca gasesc una sa tina macar jumate cat a tinut cealalta....eu voi fi fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Pro si eu. O folosesc de cand ma stiu, zestre de la maicamea. Pt. fasole si carne de vita, e minune pe bune la casa omului.

Cami si Luca-Ionut (25.09.2006)


www.onbux.com/?rh=c205ad8fbdf888285d05459c28a8fe11" target="_blank">A easy way to make some money


Viata e plina de fumusete. Observ-o. Observa albinele, copiii, fetele zambitoare. Miroase ploaia si simte vantul. Traieste-ti viata la intregul ei potential, si lupta pentru visele tale. – Ashlay Smith

"When God was giving out talent, He gave all of it to Michael Jackson." Babyface



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Buna,

Am citit toate posturile pro si contra. CRed ca eram un pic pro, restul neutru. Ei, asta era, ca acum tocmai am primit o oala de la Seb, Nutricook, si nu stiu sa o folosesc :). Are ea carte de retzete, dar pe mine m-ar intersa cum sa fac o ciorba de fasole cu ciolan de ex, sau alte mancaruri romanesti.
Se ia spuma la oala asta? Mie imi place sa iau spuma, sa fie ciorba limpede. De asemenea arunc prima apa.
Pentru piftie : nu iese tulbure?

Merci pentru raspunsuri!


Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

mcoca, iti spun cum fac eu ciorba de fasole si piftia (fff limpede, altfel nu ne place) la oala minune.

ciorba de fasole
fasolea o las cateva ore la inmuiat, o pun la fiert in oala fara capac sau in alta oala, pana face spuma, iau spuma de cate ori este nevoie, schimb apa, pun capacul la oala si o las sa fiarba jumatate de timp cat scrie pe carte ptr fasole. desfac oala, schimb iar apa si abia acum pun sa fiarba bine de tot, pana este f bine fiert bobul, scot din nou capacul si adaug legumele, de data asta, uneori mai pun capacul de cele mai multe ori nu il pun ,ptr ca legumele fierb repede, important fasolea sa fie fiarta bine.

piftie
indiferent ca fac in oala minune sau nu piftia, eu las toate ingredientele ptr piftie in apa rece o zi, timp in care schimb apa de fff mult eori, pana apa ramane limpede (fara urme de sange).
pun carnea sa fiarba in oala fara capac, iau spuma, schimb apa, iar iau spuma(daca face si a doua oara) schimb din nou apa(daca este necesar) si abia acum pun capacul si fierb sub presiune.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

Concurs Cilpe de vara lul-1 si lul-2
Am produse la bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Lulu, merci mult. MAine incerc fasolea.


Vicky si Printzesone


Mergi la inceput