pro si contra OALA MINUNE
Raspunsuri - Pagina 5
monica-elizabet spune:
vai ce ma speriati acum am vazut subiectul asta ...
eu aveam o oala minune de cativa ani dar nu am folosit-o fiindca era prea mare...12l...de curand am achizitionat o oala mai mica de 6l si de cateva sapt de cand am venit acasa tot fierb in ea diverse(naut, fasole, carne de vita, etc) si uneori se aud agomote ca niste mici pocnituri...acum citind ce ati scris pe-aici...zau daca-mi mai vine sa o pun pe foc...dar eram asa de fericita...ca spre ex nautul care fierbea f greu in oala normala(chiar inmuiat fiind o noapte intreaga) in oala minune fierbea in 35-40 de min...
dar daca se aude mereu cum "shuiera" se mai poate intampla ceva?
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
adrianafedorca spune:
am si eu 2
una luata din metro pe care n-am curaj s-o folosesc si una cumparata din belgia , marca Tefal, nu se compara cu asta din romania...are timer...o programez cate minute vreau, ba chiar are o sita si pot fierbe la aburi...e super, v-o recomand din toata inima
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
monica-elizabet spune:
wow...super cu timer...
dar ideea care este sa 'rasufle" tot timpul si sa nu fie focul mare, nu? sau voi cum faceti ca sa nu explodeze...
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
alison spune:
hi!mie personal imi e frica de oala asta ...dar o folosesc des din motivul TIMP!insa ma uit la ceas cind o pun si nu mai calca nimeni in bucatarie 20_30min.!si o curat f.bine la supape,le verific mereu.si garnitura asisderea.e un fel de risc asumat oala asta!
ioanaiub spune:
oala minune e cu adevarat o minune ... mancarea fierbe foarte repede, plus ca mai fierbe si dupa ce ai stins focul ... nu trebuie sa dai focul mare si cand incepe sa "fasaie" in stingi si o lasi sa fiarba acolo linistita (cred ca asta e secretul ei), mancarea nu se lipeste, nu trebuie sa stai tot langa aragaz sa o supraveghezi ... ce sa mai vorbim de sarmale, care se fierb in timp foarte scurt, nu ca pe vremea bunicii care le firbea o zi intreaga
e o minune, ce mai ...
http://s244.photobucket.com/albums/gg22/ioanaiub/?action=view
petra spune:
quote:
Originally posted by ioanaiub
[
... ce sa mai vorbim de sarmale, care se fierb in timp foarte scurt, nu ca pe vremea bunicii care le firbea o zi intreaga
e o minune, ce mai ...
http://s244.photobucket.com/albums/gg22/ioanaiub/?action=view
Numai ca sarmalele fierte o zi intreaga, asa la foc mic, sunt infinit mai bune decat cele din oala minune !,
dar
sunt pro oala minune, cu respectarea stricta a regulilor de folosire:apa+ ce fierbi pe jumatate sa fie umpluta, garnitura verificata des si inlocuita destul de des, suapepele de la dop si ce-a de pe capac curatate f. bine de fiecare data ! In rest spor la treaba !
marami spune:
Unde au oalele vostre garnitura ca a mea asta noua nu are niciuna in schimb are doua supape.
pozne-npoze
Cristiana, closca de pui Diana (29 sept.1991) si puisor Oana (18 iul.2005)
monica-elizabet spune:
a mea asta noua(care este mai micutza) are garnitura chiar pe oala
cealalat mai mare de 12l si mai veche dar mai de buna calitate are garnitura pe capac, fiindca are un alt sistem de prindere
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
alison spune:
a mea e tot micuta si are garnitura exact sub marginea de sus fixata si 2 supape.
mami de simon(2ani si 2 luni)
agho spune:
Da, oala-minune, trebuie sa "fasaie", sa "shuiere" dupa ce pui la fiert carenea, legumele. In prospect scrie sa pui apa putina, numai cat sa acoperi produsele. Poate la celor carora le-au bubuit oalele, ori ati pus apa prea mult, ati dat focul fff tare...
Dupa ce "fluiera" prima data, imediat se da focul ff mic si lasi sa fiarba. Daca are prea multa presiune in interior, sa va asigurati ca supapa functioneaza, adica se ridica automat si mai elibereaza din abur.
Ce sa va spun? Si eu am avut temeri in urma cu 11 ani. Am citit ca Lona are una de 15 ani. Bravooo! La noi a fost invers, adica un dar de la finii nostri! Habar n-am daca trebuie sa-i schimb garniturile. Nu mi-am pus problema asta niciodata, fiindca n-am vazut nimic cauciucat, totul e din inox.