pro si contra OALA MINUNE

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Noi am decorat peretii din bucatarie cu sarmale cu ciuperci. Deci sunt contra.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Eu nu am , dar vb din experienta unei prietene, care ani de zile a folosit-o fara probleme si periodic schimba garniturile. Ultima oara nu trecuse o saptamana de cand schimbase garniturile , si i-a explodat . Noroc ca nu era nimeni prin apropiere. Eu una sigur nu vreau sa o vad .

Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:



Desigur pro ,am o oala sub presiune de peste 10 ani si imi e de mare ajutor.Insa voi fi nevoita sa o inlocuiesc cu una noua intrucat garnitura s-a uzat si nu gasesc sa o inlocuiesc. O trec pe lista adresata lui Mos Craciun .



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Oalele sub presiune explodeaza cand sunt prea pline, si se ridica ccea ce fierbi prea tare acoperind orificiul prin care iese aburul. Si in acest caz este normal sa cedeze si ea. Poate sa fie si din cauza garniturii si a modelului. Cele mai vechi nu sunt asa sigure dar acum apar modele din ce in ce mai sigure, cu 2-3 sisteme de siguranta.
Era sa explodeze si la mine odata cand am fiert grau pentru coliva de Boboteaza, si asta pentru ca am pus prea mult grau , dar datorita sistemelor de siguranta a cedat doar intr-o parte putin si m-a atentionat ca este "nervoasa"

Dar sunt si eu Pro !!!!! Fierbe totul repede, fara abur si mult mai gustos.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Eu sunt contra (Gica, daca vreti ), din mai multe motive. Principalul este ca IMI E GROAZA de oala cu presiune (pe care eu o vad ca pe echivalentul unei bombe neexplodate - inca). Prefer sa pierd mai mult timp cu gatitul si sa folosesc din plin hota pentru aburul aferent, dar sa ma misc linistita prin bucatarie. In afara de asta, eu nu as putea sa pun toate lcrurile odata in oala minune pentru a face o mancare, ca nu as sti sa le dozez. Mie imi place sa gust din cand in cand mancarea (niciodata nu am gatit dupa o reteta cu cantitati exacte, exceptand prajiturile) si sa mai adaug una-alta, dupa aroma si dupa inspiratia mea din ziua respectiva.
Plus ca mie imi place sa gatesc si sa experimentez mancaruri si gusturi noi, ceea ce nu as putea face cu o astfel de oala, pe care o deschizi cand e mancarea gata (corectati-ma daca gresesc, dar eu asa am inteles ca se foloseste).
Asadar, daca as primi cadou o astfel de oala, as multumi frumos si as face-o cadou la randul meu (ca doar "dar din dar se face Rai", nu?) cuiva care obisnuieste sa foloseasca asa ceva.
Acum, fiecare cu preferintele lui, eu v-am expus-o pe a mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Brrr, credeam ca sunt singura cu experienta asta neplacuta...mie mi-e tare frica sa ma o astfel de oala dupa ce am patit...

Oana 20+ cu bb Stefan si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

PRO si eu!!Stiu care-s riscurile si intotdeauna am grija sa iau masurile de precautie(apa pana la semn,focul mic la aragaz) si multumesc Domnului,nu s-a intamplat niciodata nimic.

Flori

------------------------
Sarbatori fericite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by agho

Am primit o oala-MINUNE in urma cu 11 ani. Cred ca a depasit si termenul de viatza dat de firma respectiva. Dar continua sa ma "slujeasca" sarguincioasa. E nemaipomenita!!! Vrei sa fierbi carne? O pui in apa rece, o lasi 5 minute, o opresti, arunci apa si apoi o fierbi cat timp e necesar, in functie de carne.
Vrei sa faci un piure rapid? In 10 minute gata.
Vrei sa fierbi legume pt. salata de boeuf?
La fel, sunt suficiente 10 minute. Plus ca nu se fac nici aburi decat in momentul cand trebuie sa eliberezi aburul din interior.
Succes in alegerea potrivita!!!




Te-am taiat! A mea are 15 ani, am primit-o cand m-am maritat. Schimb doar garniturile cam o data pe an.
Ca sa nu mai elibereze abur mult, eu o pun in chiuveta si scad incet temperatura cu apa rece. Cand o desfaci nu mai intri in ceata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DienutaS spune:

Am tot plimbat si eu o oala minune prin camara, imprumutata de la soacra pentru proba, sa vad daca ma descurc cu ea si imi place, dar auzind ca e si naravasa oala minunata, i-am dat-o inapoi fara a-i afla beneficiile.Era si din aia de "moda veche".
Poate sa ne spuna cineva daca a respectata intru totul conditiile de utilizare, si, cu toate astea, s-a infuriat "minunata"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Mie imi place "oala minune" si n-am avut niciodata probleme cu ea. A fost chiar unul dinter putinele lucruri pe care mi le-am adus cand am emigrat.....credeam io ca in NZ nu o sa gasesc asa minune.
Acum insa am renuntat la ea in favoarea slowcookerului. Pun carnita, legumele si mirodeniile seara iar pana dimineata sunt gata. Fac si sarmale, si ardei umpluti, chiar si zacusca am facut.
E ideala pt o mamica care trebuie sa mai faca si altele in afara de gatit.






Ina

Mergi la inceput