Este sanatos sa impartasim copii
Raspunsuri - Pagina 8
sim_stoian spune:
Afibebe, ar fi interesant sa ne spui si parerea tatalui tau, avand in vedere ca este preot. El si-ar impartasi nepotul dupa ce a impartasit pe toata lumea cu aceeasi lingurita?
Am citit topicul de la inceput pentru ca si eu mi-am pus unele intrebari in legatura cu acest obicei. Pe Stefan l-am impartasit la botez si apoi intr-o duminica. O sa il mai duc de Sf Stefan si pe urma mai vad eu cand ajung.
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Povestioare
anaemi spune:
Am citit raspunsurile voastre...unele cu bucurie...altele...si nu pot sa zic decat ca Ce trist este cand oamenii se departeaza de Dumnezeu!...trist...foarte trist!
matildasep spune:
quote:
Originally posted by anaemi
Am citit raspunsurile voastre...unele cu bucurie...altele...si nu pot sa zic decat ca Ce trist este cand oamenii se departeaza de Dumnezeu!...trist...foarte trist!
Desi am pus intrebari la care inca mai astept raspunsuri, si mi-am exprimat p.de.vedere in legatura cu acest obicei, traditie, eu personal nu ma consider indepartata de D-zeu, ci mai degraba de biserica si de regulile acestei insstitutii, care manipuleaza oamenii prin aceste ritualuri. Se stie deja ca este printre primele institutii care sunt la putere, deci in final e mai degraba o afacere, nu o legatura cu D-zeu.
D-zeu te asculta oriunde, trebuie doar sa te rogi, nu trebuie sa fii impartasit pt.asta.
Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."
pitzica spune:
quote:
---------------------------------------------------------------------
Anaemi... da este trist. Mai ales ca Sarbatoarea Craciunului este aproape si unele fete considera :
quote:
"in legatura cu acest obicei, traditie, eu personal nu ma consider indepartata de D-zeu, ci mai degraba de biserica si de regulile acestei insstitutii, care manipuleaza oamenii prin aceste ritualuri. Se stie deja ca este printre primele institutii care sunt la putere, deci in final e mai degraba o afacere, nu o legatura cu D-zeu.
D-zeu te asculta oriunde, trebuie doar sa te rogi, nu trebuie sa fii impartasit pt.asta."
Impartasania nu este nici "obicei" nici "traditie" si nici pe departe un "ritual", este una din cele 7 mari Sfinte Taine ale bisericii...
Ideea ca: "este suficient sa-L ai pe Dumnezeu in suflet... si... gata! ... cu o rugaciune...suntem OK si spalati de pacate... ca nu trebuie sa mergi la biserica...ESTE O MARE PACALEALA!!!! -
O mamica spunea mai sus ca, copilul ei a inceput sa tipe ca NU vrea la Dumnezeu... Pe mine, personal, m-ar speria gandul asta. Sincer...
Of... pacat, mare pacat ... avem totul la dispozitie...si refuzam sa vedem, sa credem...
Dumnezeu este Tatal nostru si, daca gresim, ca si un parinte, ne-a dat si "solutia" pentru a fi deplin iertati: recunoasterea greselii si parerea de rau pentru comiterea ei, (spovedania => iertarea), rugaciunea si... Sfanta Impartasanie, pentru "spalarea" sufletului si intarirea lui intru credinta (=> pentru nerepetarea greselii).. Nu sunt convinsa ca am fost in stare sa explic corect "duhovniceste", dar asta este perceptia mea despre Spovedanie si Impartasanie. Nu are nici o legatura cu afacerile, politica sau imbolnavitul cu microbi.
Restul este doar LIPSA DE CREDINTA.
Sa aveti un Craciun fericit!
mgabi spune:
Buna.
Nici eu nu sunt presa dusa la biserica, dar asta nu inseamna ca nu cred in dumnezeu si nu respect credinta ortodoxa, dar parca este prea exagerata. Daca nu mergi la biserica nu este o rusine crestineasca poate asa simti tu. Si chiar daca merg si incep toate babele sa birfeasca ca uite cum este imbracata sau ca trebuia sa faci "maica" asa si nu asa mai bine stai acasa. Eu copii ii duc la impartasit numai de marile sarbatori si atunci cu mare retine pentru ca 1 nu am garantia ca lingurita este de argint si 2 daca vinul este natural m-as mira . Cum pot sa cred ca, copilul meu nu va avea numic daca in fata lui se impartaseste o persoana de 80 de ani, apoi unul mai nespalat sau altul racit, altul cu herpes sau te miri ce viroza. A, ca nu are nimic pe moment sau in urmatoarele zi , dar peste ceva timpo te miri da de unde o avea asa ceva. Fetelor iar despre impartasitul saptamanal, fetelor mi se pare totusi cam exagerat, scuzat-ma sa ma duc sa-i dau copulului saptamanal cate o ligurita de vin in speranta ca va avea sufletul curat toata viata mi se pare culmea. Eu cred ca daca voi crede in dumnezeu asa in adancul sufletului meu conteaza mai mult decat acea.... Va rog nu dati cu pietre in mine este o parere si oricum imi voi impartasi si eu copii acum in prag de Craciun conform traditiei prin marea imbulzeala care este in bisericile noastre. Mai mult credeti ca este credincios cand copilul acela mic care riposteaza ca el este mic si nu vrea cu diperare Sfanta Impartasanie si bunica riposteaza nu si nu ca trebuie si trebuie si il forteaza mai este credinta. Mi se pare o fortare fara sens atata timp cat se considera ca ei sunt puri si fara prea multe pacate in afara de cele ale parintilor.
Si apoi indiferent cu sau fara prea mult mers la biserica tot acolo ajungem cu totii. Asa ca mai mult conteaza sa crezi tu personal in Dumnezeu dacat sa faci prezenta cat mai des posibil la biserica pentru asa trebuie sau ma rog asa este bine.
Mai mult credeti ca daca mergem la biserica si dupa ce dam coltul incepem si ne criticam ba familia, ba vecinu, sau te miri pe cine suntem iertati , fals. Tot pacatosi suntem.
Craciun Fericit! si sa nu ne facem asa de
Sabina spune:
pitzica, insinuarile tale nu sunt deloc frumoase.
Copilul de 3 ani s-a speriat de la aglomeratie, de la faptul ca a fost "obligata" (in capsorul ei) sa se duca la impartasit etcetc, chiar si copiii care merg duminica de duminica la biserica mai refuza Impartasania, nu e asa un capat de tara, tine de fazele dezv personalitatii, nu de armata lui scaraotchi....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
ingridnen spune:
La gradi la Cristi a venit preotul (tatal unuia dintre copiii) si i-a impartasit pe toti. Nu stiu cu ce lingurita.... in sfarsit, copilul nu a fost prea incantat de vin.
Si eu sant de parere ca credinta nu consta neaparat in mers regulat la biserica, posturi tinute cu strictete, imparatasanie.. in sfarsit, fiecare face ce vrea
Imi spunea cineva ca in Germania preotul are niste paharele mici de unica folosinta si toarna pentru fiecare vin acolo... tocmai pentru ca lumea nu mai venea la impartasanie de frica diverselor boli transmisibile.
Ingrid si Cristi 4 ani si 9 luni
matildasep spune:
quote:
Originally posted by pitzica
quote:
Anaemi... da este trist. Mai ales ca Sarbatoarea Craciunului este aproape si unele fete considera :
quote:
"in legatura cu acest obicei, traditie, eu personal nu ma consider indepartata de D-zeu, ci mai degraba de biserica si de regulile acestei insstitutii, care manipuleaza oamenii prin aceste ritualuri. Se stie deja ca este printre primele institutii care sunt la putere, deci in final e mai degraba o afacere, nu o legatura cu D-zeu.
D-zeu te asculta oriunde, trebuie doar sa te rogi, nu trebuie sa fii impartasit pt.asta."
Impartasania nu este nici "obicei" nici "traditie" si nici pe departe un "ritual", este una din cele 7 mari Sfinte Taine ale bisericii...
Ideea ca: "este suficient sa-L ai pe Dumnezeu in suflet... si... gata! ... cu o rugaciune...suntem OK si spalati de pacate... ca nu trebuie sa mergi la biserica...ESTE O MARE PACALEALA!!!! -
O mamica spunea mai sus ca, copilul ei a inceput sa tipe ca NU vrea la Dumnezeu... Pe mine, personal, m-ar speria gandul asta. Sincer...
Of... pacat, mare pacat ... avem totul la dispozitie...si refuzam sa vedem, sa credem...
Dumnezeu este Tatal nostru si, daca gresim, ca si un parinte, ne-a dat si "solutia" pentru a fi deplin iertati: recunoasterea greselii si parerea de rau pentru comiterea ei, (spovedania => iertarea), rugaciunea si... Sfanta Impartasanie, pentru "spalarea" sufletului si intarirea lui intru credinta (=> pentru nerepetarea greselii).. Nu sunt convinsa ca am fost in stare sa explic corect "duhovniceste", dar asta este perceptia mea despre Spovedanie si Impartasanie. Nu are nici o legatura cu afacerile, politica sau imbolnavitul cu microbi.
Restul este doar LIPSA DE CREDINTA.
Sa aveti un Craciun fericit!
ESTE O Mare GRESEALA faptul ca spui ca, daca ma spovedesc la preot , gata sunt iertata de D-zeu, nu uita ca preotul e si el un om cu pcate, iar spovedania in fata lui nu te face un om fara de pacate, mai bine te rogi din suflet catre D-zeu, ORIUNDE, nu catre preot, sa-ti ierte pacatele;
E O MARE GRESELA sa creezi gata m-am impartasit, sunt spalata de pacate; Una dintre cele 7 mari taine ale bisericii, nu ale lui D-zeu.
Iar daca impartasania este pt. 'spalarea' sufletului, dar saracu' copil de ce trebuie sa-si 'spele' sufletul prin impartasanie, cu ce a gresit acest sufletel, de trebuie obligat sa inghita acea lgt. de vin, prin care are riscul de mai lua si vreo boala, cu ce este un pacatos? Iar daca refuza, de ce trebiue condamnat?
Si da, este o traditie, facuta de preoti, de-a lungul anilor, iar oamenii au respectat acest obicei, inainte stramosii nostrii erau simplii oameni de la tara care erau nevoiti sa faca ce li se spune, cu gandul ca D-zeu nu-i va ierta daca nu se vor boteza, impartasi, cununa in biserica... au avut nevoie de aceasta traditie, este doar o liniste sufleteasca, am fost la biserica, sunt impartasit, pot sta linistit ca D-zeu m-a iertat. E O MARE PACALEALA!
E de-ajuns sa ma rog din suflet catre D-zeu, fara sa ma duc la biserica.
Cand vom muri D-zeu ne va intreba:la cine te-ai inchinat, mie sau preotului, bisericii?! Atunci sa vedem...
Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by pitzica
Mi te si inchipui stand in spatele lu' fii-miu la impartasanie si cand acesta refuza si incepe sa tipe ca nu vrea,facandu-ti o cruce mare si soptindu-ti in barba: "piei satana"
Da,fac parte din acea categorie de mamici a caror copil refuza sa mearga la biserica si sa ia impartasania.Daca totusi il conving sa intram,sta putin si incepe:"hai acasa ca e ulat la Doamne Doamne".
Eu nu cred ca e chiar de speriat un copilas care inca nu pricepe notiunea de "Doamne Doamne" si care poate se sperie de aglomeratie,de lumina obscura din biserica sau mai stiu eu ce isi inchipuie ei in capusorul lor...Poate dai tu o solutie...cum ar trebui sa procedez? In afara de mers la vraci si descantatoare.
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
diane_dun spune:
quote:
Originally posted by viomary
cat am fost in concediu de ingrijire copil pot spune ca am fost nu saptamanal dar la doua sapt. tot am fost la impartasit si nicio clipa nu m-am gandit ca poate lua vreo boala,acum mergem mai rar dar copilului ii place la Sf Biserica si daca a-ti vedea ce atent asculta ce zice preotul nu a-ti zice ca are putin peste 3 ani
si sa raspund unei fete ce intreba daca puii nostri au pacate ar trebui sa stiti ca orice copil se naste cu 3 pacate luandu-le de la mama in momentul nasterii (asta o stiu de la bunica mea si nu pot contesta)
Care sunt cele 3 pacate cu care se naste orice copil?