Este sanatos sa impartasim copii
Raspunsuri - Pagina 9
adelamatei spune:
am citit si eu cateva mesaje si e dureros sa se puna asa problema.IMPARTASANIA E painea si vinul care in chip nevazut in timpul SFINTEI LITURGHII se transforma in TRUPUL si SANGELE MANTUITORULUI.Asadar e trist ca se minimalizeaza importanta IMPARTASANIEI prin punerea unor probleme ce tin de igiena.Impartasania se face pentru SANATATEA SUFLETULUI si a trupului.Daca simtim ca ar fi bine sa ne impartasim copiii trebuie s-o facem neconditionat.Eu mi-am impartasit copilul cand avea doua luni dar ma bucur ca nici prin gand nu mi-a trecut acest lucru.Asadar Priscilla daca tu simti ca doresti sa-ti impartasesti copilul cu TRUPUL si SANGELE MANTUITORULUI fa-o fara a-ti lasa mintea coplesita de aceste probleme lumesti.
spic de grau spune:
Oare cele care se gandesc la igiena, ce vor zice in momentul in care copii lor, la gradinita/cresa/scoala, vor manca unul dupa altul, schimband linguritele mai din greseala, mai din amuzament..
Ca sa nu mai spun ca mult mai neigienic mi se pare sa stea unul dupa altul pe buda.
Dar stiti voi, ce nu te omoara te face mai puternic.
Iar apropo de Impartasanie, e un pacat mare sa iti pui problema ca ar fi neigienic sau stiu mai ce.
Tbc-ul, hepatita, gripa sau stiu si eu ce alta boala, le poate lua in autobuz sau metrou! Nu cred ca ii purtati cu masti.
Din pacate astea sunt doar motive si piedici puse de scaraotchi ca sa nu se apropie copilul de Dumnezeu.
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
DANUTU spune:
of DOAMNE ce raspunsuri citesc eu aici....
nu judec pe nimeni...fiecare are tot dreptul sa/si dea cu parerea si sa faca cum crede de cuviintza.
eu am doi copii dar NICIODATA..nu mi/am pus aceasta problema...
am privit IMPARTASANIA ca pe un lucru sfant..TRUP SI SANGELE DOMNULUI..si nu ca pe o sursa de microbi..nici macar nu m/am gandit la asta
mi/am imprtasit primul copil in fiecare DUMINICA pana la 3 luni..
as fi facut/o si cu al doilea dar mi/a fost mai greu...aveam 2...
nu s/a imbolnavit NICIODATA in 3 ani..l/am dus cat de des am putut LA BISERICA, l/am imprtasit si sunt multumita de acest lucru...
daca doriti si daca puteti..impartasiti copii de mici asa se vor obisnui si nu vetzi intampina dificultati cand vor creste...
mami de danutu si monica.MONICA
pisigri spune:
si eu fac parte din categoria celor care nu inteleg de ce m-as afla mai aproape de dumnezeu in biserica decit acasa, citind aceleasi rugaciuni, citind din Sfinta Evanghelie sau rugindu-ma cu tot sufletul....nu am copii inca, deci nu pot sa raspund la chestia cu dusul copiilor la impartasanie, insa ma sperie modul in care aleg unii useri de aici sa isi declare credinta. nu uitati va rog ca Inchizitia tot pe äsa vrea Domnul"se baza....si biserica avea si atunci puteri nelimitate in stat...si nu cred ca exista cineva in prezent care sa afirme ca "foarte bine le facea vrajitoarelor, cu mitzele lor cu tot..."...
si acum...nu ma cert, nici nu astept raspunsuri...intreb doar retoric: ce incredere ar trebui sa am eu in biserici si in popi, cind acestia te OBLIGA sa platesti cotizatii anuale, cind se uita strimb la tine daca duci jumatate de pasca in loc de o pasca intreaga, cind isi construiesc in buricul bucurestiului nu stiu ce catedrala a neamului, pe pamint furat de comunisti (si acum, de biserica)...ce respect sa am eu pe biserica ortodoxa cind, in comparatie cu cea catolica, doar baga bani in buzunar, dar nu investeste nimic in cultura, arta, copii....
eu cred ca si daca traiesti in virf de munte, la n-spe km de biserica, si ajungi la preot numai la botez, cununie si inmormintare, daca esti cu sufletul curat si daca iti amintesti ca Dumnezeu se afla in spatele fiecarui gest, al fiecarei fiinte, a fiecarei frunze, tot in Rai te duci...(ce-o insemnind de fapt Raiul)...
matildasep spune:
quote:
Originally posted by pisigri
si eu fac parte din categoria celor care nu inteleg de ce m-as afla mai aproape de dumnezeu in biserica decit acasa, citind aceleasi rugaciuni, citind din Sfinta Evanghelie sau rugindu-ma cu tot sufletul....nu am copii inca, deci nu pot sa raspund la chestia cu dusul copiilor la impartasanie, insa ma sperie modul in care aleg unii useri de aici sa isi declare credinta. nu uitati va rog ca Inchizitia tot pe äsa vrea Domnul"se baza....si biserica avea si atunci puteri nelimitate in stat...si nu cred ca exista cineva in prezent care sa afirme ca "foarte bine le facea vrajitoarelor, cu mitzele lor cu tot..."...
si acum...nu ma cert, nici nu astept raspunsuri...intreb doar retoric: ce incredere ar trebui sa am eu in biserici si in popi, cind acestia te OBLIGA sa platesti cotizatii anuale, cind se uita strimb la tine daca duci jumatate de pasca in loc de o pasca intreaga, cind isi construiesc in buricul bucurestiului nu stiu ce catedrala a neamului, pe pamint furat de comunisti (si acum, de biserica)...ce respect sa am eu pe biserica ortodoxa cind, in comparatie cu cea catolica, doar baga bani in buzunar, dar nu investeste nimic in cultura, arta, copii....
eu cred ca si daca traiesti in virf de munte, la n-spe km de biserica, si ajungi la preot numai la botez, cununie si inmormintare, daca esti cu sufletul curat si daca iti amintesti ca Dumnezeu se afla in spatele fiecarui gest, al fiecarei fiinte, a fiecarei frunze, tot in Rai te duci...(ce-o insemnind de fapt Raiul)...
Bine spus, dar ideea e fixata deja, iar logica e departe.
D-zeu e pretutindeni.
Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."
matildasep spune:
[quote]Originally posted by adelamatei
.IMPARTASANIA E painea si vinul care in chip nevazut in timpul SFINTEI LITURGHII se transforma in TRUPUL si SANGELE MANTUITORULUI. [ /quote]
Tu chiar crezi ca se intampla asa ceva? Faptul ca preotii citesc, canta, si ocolesc in jurul unei mese, face ca painea si vinul sa se transforme in trupul si sangele mantaitorului? Mantaitorul Isus, pe care tot preotii l-au rastignit, de frica sa nu mai creada lumea in ei, sa nu-si piarda puterea pe care o aveau pe-atunci si pe care inca o mai au asupra majoritatii.
Deci, de fapt il slaviti pe Isus, nu pe D=zeu.
Asta e marea greseala, lumea se duce la biserica si inchina in fata unui tablou cu Isus si cu fecioara Maria.si uita de D-zeu.
Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."
Sheannamp spune:
Se pare ca discutia a deviat mult de la ideea initiala a autoarei. Daca vor continua sa apara mesaje off-topic (indiferent de ce idei contin ele) voi considera ca intrebarea initiala numai poate primi raspunsuri si, in consecinta, acest topic poate fi inchis.
Multumesc pentru intelegere!
Craciun fericit si un An Nou mai bun!
crinuta spune:
quote:
Originally posted by matildasep
.IMPARTASANIA E painea si vinul care in chip nevazut in timpul SFINTEI LITURGHII se transforma in TRUPUL si SANGELE MANTUITORULUI. [ /quote]
Tu chiar crezi ca se intampla asa ceva? Faptul ca preotii citesc, canta, si ocolesc in jurul unei mese, face ca painea si vinul sa se transforme in trupul si sangele mantaitorului? Mantaitorul Isus, pe care tot preotii l-au rastignit, de frica sa nu mai creada lumea in ei, sa nu-si piarda puterea pe care o aveau pe-atunci si pe care inca o mai au asupra majoritatii.
Asta e marea greseala, lumea se duce la biserica si inchina in fata unui tablou cu Isus si cu fecioara Maria.si uita de D-zeu.
Am citit de vreo 3 ori raspunsul tau, ca tot nu-mi venea sa cred ce citesc.
Te-as intreba daca tu stii Cine este Isus???????? Te intreb, pentru ca, tu afirmi ca oamenii gresesc mergand la Biserica si inchinandu-se unor icoane cu Isus si Fecioara Maria, uitand de Dumnezeu, dupa parerea ta.
Sorry, dar nu mi se par deloc off topic raspunsurile. Au legatura cu Impartasania, deci nu vad care e problema.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by crinutaquote:
Originally posted by matildasep
Am citit de vreo 3 ori raspunsul tau, ca tot nu-mi venea sa cred ce citesc.
Te-as intreba daca tu stii Cine este Isus???????? Te intreb, pentru ca, tu afirmi ca oamenii gresesc mergand la Biserica si inchinandu-se unor icoane cu Isus si Fecioara Maria, uitand de Dumnezeu, dupa parerea ta.
Sorry, dar nu mi se par deloc off topic raspunsurile. Au legatura cu Impartasania, deci nu vad care e problema.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
OK!
Atunci acest topic nu isi mai are locul in cadrul subforumului "Parintii intreaba.." ci acolo unde se discuta despre religie.
Craciun fericit si un An Nou mai bun!
ladyJ spune:
e ok sa-ti impartasesti copilul cu lingura care trece din gura in gura,atata timp cat crezi cu tarie ca niciun virus ratacit in vin nu-l poate ataca.Puterea autosugestiei
Ei,dar acesta putere a autosugestiei trebuie sa fie ceva mai mare si mai tare decat puterea credintei ortodoxe.Citeam pe aici ca un preot a acceptat ca o mamica sa foloseasca PROPRIA lingurita,doar cand a vazut-o cu herpes la gura.Iaca-ta ca,credinta nu l-a ajutat.Nici autosugestia,care dispare subit cand se clatina credinta.
Dar oare de ce s-a clatinat credinta slujitorului lui Dumnezeu?
Intrebare retorica.
ladyJ