Cand unul inseala, celalat poate ierta?
Raspunsuri - Pagina 7
Madachan spune:
La fel si la noi,tu in schimb te pricepi mai bine sa-ti scrii ce simti.Eu acum un an vb cu o prietena (imi povestea ca o insala sotul),eu increzatoarea de mine i-am spus ca bag mana in foc pt al meu. Ea.....nu fii asa sigura ca o sa cazi de foarte de sus......eram in stare sa ma cert cu ea atat de mult credeam in sotul meu. Nici eu nu l-am tinut ,,legat ,, de mine. Iesea cand vroia cu baietii cu moticicletele( marea lui pasiune). Il lasam sa faca ce vrea,tocmai pt ca aveam incredere.Ce dreptate avea mama cand imi spunea sa nu-l mai las asa liber!!!Sper doar ca timpul sa-mi aduca linistea de care am atata nevoie. Si tie la fel!
EDWARD 29.11.2004
poze->
Madachan spune:
Inca ceva....noi parca ne-am mai intersectat acum ceva timp pe la diete,nu??? Tin sa-ti spun ca a afla ca te insala sotul e cea mai buna dieta(dar nu doresc la nimeni). Eu in vara aunsesem la 44,8 kg. Nu mancam cu zilele,nu puteam. Tu sa nu faci ca mine. Acum mi-am mai revenit putin am 46,5 kg.
EDWARD 29.11.2004
poze->
cmirela35 spune:
Povestea mea seamana cu a ta,doar ca la noi sunt si 2 copii la mijloc...
Tot o aventura,tot atitudine agresiva...Eu am luat o hotarare,nu trebuie sa faci si tu la fel:)
Am fost sclava familiei,acum incerc,ca pe langa copii(ei sunt sufletul meu),sa am grija si mai mult de mine decat inainte...Nici in casa nu umblu decat eleganta,si acum ar vrea sa revina,cu coada intre picioare...Nu mai e agresiv,a realizat ce a pierdut,dar divortul merge....A fost surprins si de faptul ca in sentinta de divort nu vreau sa fie trecuta nici o motivatie(ma gandesc ca vor creste copiii mari,si isi iubesc tatal),si ca martora mea a spus doar adevarul,fara sa il faca troaca de porci(la rugamintea mea),si imi vad de viata:)
Acum e randul lui sa isi dea cu capul de perete,caci a ramas fara familie...
Sincera sa fiu,eu am incercat sa salvez familia doar de dragul copiilor,altfel nu stiu daca i-as fi putut trece cu vederea o alta relatie...O lectie,indiferent de hotararea ta definitiva,ar trebui sa primeasca...Eu ma simt acum bine cand vad capuri intoarse dupa mine pe strada,cand al meu,inca nu ex sot,vine cu florisi mici cadouri,ca sa ma recucereasca...Si eu sunt gata de iesit pe usa,ii dau copii si ies si eu.Sa vizitez cate o prietena,sa ma plimb,si de multe ori sunt la vecina cand se intoarce el,il las sa astepte(inca are cheie)cam 10-15 minute dupa ce se intoarce,dupa care apar si eu zambitoare,ca si dupa o intalnire...Si il doare,dar asta merita cei ce isi inseala partenerii...Sa simta ce au simtit cei ce au avut incredere in ei.
Fii diplomata,smechera,inventiva!Chiar daca nu ramaneti impreuna,fa-l sa te regrete.
cmirela35 spune:
Si inca o scurta continuare.
Sa vezi cata incredere in tine ai sa ai daca el realizeaza ce are(sau a vut)langa el.Iar daca totusi o vrea pe cealalta,sorry pentru limbaj,paguba in ciuperci.
Miramar spune:
Mirela
Totusi fiecare cu alegerile lui. Pentru tine asta a fost calea de urmat, pentru Moira poate e mai important sa-si pastreze sotul decat sa-i dea ce merita. Nu e vorba despre el aici si daca merita sau nu sa fie iertat, e vorba despre Moira si sufletul ei, ce vrea ea sa faca mai departe spre binele si fericirea ei personala.
MissParker spune:
quote:
Acum ma lupt dar nu simt sa am alaturi pe cineva iar el...parca nimic nu s-a intamplat...
Ei, Moira draga, uite exact aici e buba cea mai mare. Asa a fost si la fostul meu sot prima oara. Abia mult mai tarziu am realizat ce greseala imensa am facut, lasandu-l sa treaca peste ce facuse ca si cum nimic nu se intamplase, el usturoi nu mancase si nici gura nu-i putea de la 25 de kilometri.
Sa-ti spun ca el nici dupa despartirea noastra nu a invatat nimic si tot asa iresponsabil, egoist si plin de lasitate merge prin viata?? De curand (eu sunt deja de 6 ani si jumatate cu al doilea sot, cu care sunt f. fericita, in timp ce primul e inca singur) mi-a povestit mama lui cam care este la ora actuala versiunea lui de a-si asuma "responsabilitatea" pentru cat rau mi-a facut cand eram impreuna: "Manfred a zis ca - daca ar fi stiut atunci ce stie acum - mai era si acum cu tine!"
Moira, tu simti ce nu e in regula la aceasta fraza de mai sus? Ca eu am simtit imediat: nu e vorba de nici o raspundere sau vreun regret autentic, ci tot de egoismul lui. Adica daca ar fi stiut atunci ce stie acum (caci viata i-a tot tras ciocane in cap!!), nu se pune problema ca s-ar fi purtat mai frumos cu mine, ca m-ar fi apreciat si m-ar fi respectat mai mult incat sa nu ma insele, ci ... atentie! ... mai era si acum cu mine - adica a realizat ce a pierdut EL! Tot de el e vorba. Si asta se vrea asumare de raspundere? A se slabi...
Intre timp am mai invatat un lucru. Cand cineva realizeaza cu adevarat ca a gresit si are coloana vertebrala si demnitate si caracter, atunci acel cineva insista EL sa-si ceara iertare de la omul pe care l-a ranit nemeritat, doreste sa discute, sa isi justifice comportamentul, isi cere iertare si isi face mea culpa in mod activ (nu trei vorbe goale ca alibi si dupa aceea "hai sa ne facem ca nu s-a intamplat nimic!") si propune solutii constructive si reale pentru ca acea greseala sa nu se mai repete.
Cel care se face ca nu s-a intamplat nimic este dupa parerea si experienta mea de viata un om egoist, las, care fuge de responsabilitate si care la urmatoarea ocazie ii va face iar bucata celui care a avut incredere in el.
Felicia 11+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
Moira spune:
Miss Parker, ai dreptate si, desi mi-e greu sa accept, nu cred ca ii pare rau cu adevarat. Nu face nici un gest iar in aceste momente, sufletul meu tanjeste dupa afectiune, atentie, dupa constientizarea faptului ca a gresit dar ca a fost iertat din dragoste, nu din alte considerente. Tot asa, si ma doare sa o spun, cred ca este prea sigur de mine, stie ca n-as avea puterea de a-l parasi, ma cunoaste drept acceasi femeie indragostita dintotdeauna. Mi-e teama, in acelasi timp, ca iertarea mea sa nu fie luata drept un semn de slabiciune, de frica de singuratate sau de necunoscut. Ca nu este asa.
M
Miramar spune:
Moira din pacate dat fiind comportamentul lui - cum zice si Miss Parker - nu da dovada nici ca se caieste si mai ales nici ca a relizat cat te-a ranit si cat te doare, sa nu mai vorbesc sa-ti arate ca te iubeste si ar face orice sa repare greseala. Sg. lui regret e ca a fost prins, sau poate nici macar atat, ca acum macar e totul in the open si vede ca nici n-a pierdut nimic.
Astea fiind datele problemei...mai degraba as actiona precum spune Mirela. In prima faza cel putin i-as face bagajul si l-as trimite la mama soacra, sau daca asa nu se poate mi-as face eu bagajul si-as pleca. Si l-as lasa o perioada sa vad ce face, daca nici atunci nu se trezeste atunci inseamna ca mi-e mai bine fara el si merg mai departe cu divortul. Daca se trezeste si vine cait ma mai gandesc atunci.
Moira spune:
Miramar, si eu m-am gandit sa imi fac bagajul si sa plec, desi nu am in acest moment unde sa ma duc. Dar nu mi-e frica. De asemenea, sunt intr-un asa tumult sufletesc, incat nu stiu ce este mai bine penru mine: sa plec si sa o iau de la zero pe absolut toate planurile sau sa stau, sa ne mai dam o sansa si sa adun cioburile. Nu stiu daca ma pot complace in asa ceva pentru ca am dorinta de a fi fericita si impacata.
Faptul ca nu arata nimic este pentru mine un indiciu crud al nepasarii sale si al faptului ca efortul meu ar putea fi in van...Nu stiu acum, probabil ca sentimentele imi tulbura intr-o oarecare masura ratiunea si de aceea, prefer sa las timpul sa actioneze si sa faca ce stie el mai bine, sa astearna uitarea, sa amorteasca durerea si de ce nu...poate...sa vindece ranile.
M
Moira spune:
Da, Madachan, ne-am mai intersectat la diete. Si la mine toata poveste asta a determinat pierderea catorva kg. Nu vrea insa sa slabesc brusc si apoi sa arat rau, sa aiba altii satisfactia de a ma vedea distrusa.
Pana acum o saptamana credeam ca daca sunt supla, ingrijita, in forma, tot timpul aranjata si eleganta, sotul meu nu se va uita la alta. Credeam ca daca sotul meu ii aude pe ceilalti barbati complimentandu-ma, va fi constient de ce are langa el. Nu este asa, cand barbatul este prea sigur de el si de sentimentele tale pentru el, te reduce la 0, o anexa, indiferent cum esti, cat de apreciata esti profesional etc.
Desi barbatii m-au curtat (in sensul elegant al cuvantului), niciodata nu mi-a trecut prin cap sa ma uit la un alt barbat, nici macar sa ma las antrenata intr-un flirt nevinovat. Cred ca asta este o diferenta majora intre mentalitatea feminina si cea masculina.
De asemenea, am invatat acum ca nu conteaza cum arati, sunt chestii superficiale, conteaza profunzimea sentimentului si trainicia legaturii. Nu altceva. Nu alergati dupa saloane de coafura sau cosmetica, dupa cosmentice si alte chestii ca sunt inutile.
M
quote:
Originally posted by Madachan
Inca ceva....noi parca ne-am mai intersectat acum ceva timp pe la diete,nu??? Tin sa-ti spun ca a afla ca te insala sotul e cea mai buna dieta(dar nu doresc la nimeni). Eu in vara aunsesem la 44,8 kg. Nu mancam cu zilele,nu puteam. Tu sa nu faci ca mine. Acum mi-am mai revenit putin am 46,5 kg.
EDWARD 29.11.2004
poze->