Cand unul inseala, celalat poate ierta?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Anumite evenimente de care nu sunt neaparat foarte mandra myself si altele care mi-au provocat suferinte ce nu credeam a fi posibile m-au determinat sa am o alta viziune asupra vietii.

Doare, doare enorm. Acum este muuult prea curand sa poti cerne prin valul de durere si sentimente care te-a coplesit. Lucrurile o sa se decanteze insa. Sufletul tau cumva va gasi calea de urmat, isi va gasi linistea. Acum trebuie din pacate sa sufere si-apoi sa depaseasca durerea.

Deunazi am auzit intr-un film urmatoarea fraza "once you realise all women are slut bitches and all men are predictable pigs you can live a relaxed life"

Nu lua acum chiar ad literam propozitia, dar extrage esenta. Lasa la o parte moralitatea, preceptele, juramintele, toate astea pana una alta sunt si constrangeri sociale. O data eliminate aceste conotatii, durerea va fi mai usor depasibila, controlabila. O data ce intelegi anumite lucruri iti va fi mult mai usor sa le accepti si sa le depasesti intr-un fel sau altul. Mai presus de orice trebuie sa vezi ce te-ar face pe tine fericita. Un anumit nivel de toleranta fata de ceilalti si fata de propria persoana e poate binevenita. Cea mai simpla cale este sa renunti. S-au incalcat niste reguli...Punct si la revedere! Nu intotdeauna insa calea asta e cea mai buna pentru propria persoana, cu siguranta cea mai usoara dar poate nu cea mai buna.

Iti doresc succes si sunt alaturi de tine in durerea ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Din punctul meu de vedere poate ca l-as ierta insa asta nu implica,continuarea relatiei noastre,deci DA il iert insa poate sa se duca unde a intarcat mutu iapa caci pe mine nu m-ar mai interesa persoana lui.
Nu ma intereseaza cum vede el inselatul daca e doar un sport sau o placere,pt mine este incalcarea uneia din regulile relatiei noastre si daca incalci o regula iesi afara din joc.
Regulile sunt simple si usor de respectat:
Nu ridica mana la mine
Nu bea in exces
Nu urla si nu ma jigneste
tragem amandoi in aceeasi directie
Nu ma inseala
regulile sunt valabile si pt mine

In ciuda faptului ca eu aveam 18 ani si el 19 cand ne-am casatorit,pana acum aceste reguli au fost respectate si totul a mers bine insa nu bag mana in foc pt viitor,'om trai si 'om vedea.
Asta este parerea mea si o sustin pana la capat.

In perioada urmatoare tie ,draga mea,o sa-ti fie cumplit de greu indiferent daca vei alege sa continui relatia cu el sau s-o incetezi,eu iti doresc multa putere !

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diablette spune:

Va rog sa cititi cu atentie articolul urmator http://www.adevarul.ro/articole/consilier-psd-cercetat-pentru-pedofilie/152824
Cititi si cu mai mare atentie ultimul paragraf.
Oribil!!

Prin urmare... I rest my case!!!!

SEE no evil, HEAR no evil, SPEAK no evil... DO no evil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moira spune:

Am fost plecata cateva zile pentru a ma reculege si a-mi pune in ordine gandurile. Citesc tot ce s-a scris din urma si revin.

Multumesc.

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina.C spune:

Moira draga,

..nu stiu...dar ma gandesc ca poate viata ta a fost frumoasa si inainte sa-l cunosti pe sotul tau; de ce nu ar fi si de acum inainte ( daca vei decide sa-ti continui viata fara el)?

E dureros ceea ce traiesti, in asemenea momente, cred ca ceea ce as cere de la viata, de la D-zeu, ar fi multa multa intelepciune, sa pot alege calea pe care sa o urmez.

Mergi la inceput

Am avut cateva zile foarte grele in care am fost doar eu, gandurile si supararea mea. Au fost momente in care am vrut sa nu mai simt nimic, sa se termine totul. Acum nu mai simt asa, viata trebuie traita si trebuie sa renasc si sa traiesc din nou. E greu sa iau decizii mai ales acum si e greu ca m-am trezit singura singurica. Inafara de familie, care mi-a fost aproape, nu am primit de la nimeni nici un cuvant bun, ba chiar din contra, s-a pus gaz pe foc.

Ideea este ca m-am hotarat sa iert, desi e tare greu pentru ca imi trec prin fata ochilor imagini de-a dreptul crude, imi trec prin minte ganduri negre iar sufletul imi sufera fara incetare. Ma rog la Dumnezeu sa imi dea puterea necesara.

Pe de alta parte, desi am iertat, daca nu vad ca situatia se imbunatateste, atunci voi considera ca totul este pierdut si voi pleca.

Ma bucur ca am citit aici pareri pro si contra si voi incerca, sa le raspund.

Va multumesc.

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Moira, eu ma bucur ca ai hotarat sa ierti si sa mergi mai departe. Sa-ti dea Dumnezeu puterea necesara pentru a trece prin aceasta incercare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

si eu sunt de obicei pro iertare (asta e , nu dati cu rosii) insa care este reactia lui...cum se poarta?ce-ti spune?is curioasa mai

Mergi la inceput

Draga Cristina,

Si eu m-am gandit la divort, insa as vrea, pentru o perioada, sa ne dau o sansa pentru ca mai tarziu sa nu imi para rau ca nu am luptat. Imi este foarte greu sa imi mentin rezolutia, insa trebuie sa razbesc. Pozitia lui este ca vrea sa ramana cu mine, insa cuvintele nu imi mai sunt de ajuns, vreau sa vad fapte iar faptele se vor vedea in timp. Imi gandul meu, am stabilit un termen si niste repere. Este adevarat ca increderea mi-a fost zdruncinata si ca nu mai pot crede orbeste in vorbe. Eu lupt iar daca vad ca si el lupta inseamna ca va merge, daca nu...macar am incercat.

M

quote:
Originally posted by Cristina_C

quote:
Initial creeata de Moira
Ea nu vrea sa renunte la el, mi-a spus-o telefonic, plus alte rautati pe care nu are rost sa le evoc.

Ce tupeu! Te-a sunat ea?

Draga Moira,
Eu as incheia capitolul aici, sincer. Divort si gata, bine ca nu sunt copii la mijloc, atunci mi-ar fi mai greu gandindu-ma ca ii despart de tatal lor dar, chiar si asa as face-o, simt ca n-as putea sta cu un barbat care-a fost in stare sa ma insele (e vorba si de orgoliul meu). Chiar daca l-as ierta, n-as mai avea incredere in el. Nimic n-ar mai fi ca inainte. Meriti o a doua sansa, meriti sa te mai indragostesti o data. Te doare sufletul, cred, dar incet, incet, o sa-ti treaca. Gandeste-te ca sunt femei care-si pierd sotul/iubitul in urma unui accident sau a unei boli...si unele tot merg mai departe. Fii optimista, n-a fost sa fie el, va fi altul, cu siguranta!

Mergi la inceput

Miss Parker,
Durerea am simtit-o atata de crunt incat, intr-un moment de caderea, am vrut sa mor. Insa nu merita, cred in Dumnezeu si stiu ca ma va ajuta si imi va arata calea, mai devreme sau mai tarziu. m de gand sa schimb multe, in primul rand, sa nu mai fiu sclava nimanui si sa incep sa traiesc si pentru mine, sa ma redescoar, sa imi recastig identitatea pierduta.
M

quote:
Originally posted by MissParker

Moira, eu am trecut prin asta cu fostul meu sot si stiu cum e.

Capul sus, nu-ti pierde speranta, nu va dura o eternitate starea asta! Totusi, nu reprima nimic si nu fugi de durere, las-o sa te patrunda, ca sa simti adevarul si sa nu te ascunzi dupa iluzii care mai tarziu iti vor face si mai mult rau.

Eu am iertat prima oara si dupa cativa ani figura s-a repetat. Deh, nu i-am dat baiatului sansa sa-si asume raspunderea pentru propriile fapte si sa suporte consecintele, deci "lectia" invatata de el a fost "Aha, lasa ca imi merge...". Si nici dupa aceea (cu urmatoarea) nu a inteles nimic.

Imi pare rau ca nu-ti pot servi platitudini si clisee optimiste, dar din proprie experienta iti spun ca e mai bine sa incasezi o lovitura din care sa te trezesti, pentru ca sa poti lua masuri si sa nu ramai intr-un compromis jalnic, care in timp te va costa si mai mult.

Multa putere, tarie de caracter si curaj iti doresc! Durerea de acum se va vindeca. Un compromis iti va otravi toata viata.

Felicia 10+

Poze cu noi si vacantele noastre

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput