Cand unul inseala, celalat poate ierta?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

eu tot n-am inteles care a fost reactia lui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

Moira,imi pare foarte rau sa citesc despre problemele prin care treci
de iertat bineinteles se poate dar un pahar ramane spart chiar daca culegem cioburile si le lipim frumos inapoi
Iti doresc multa putere sufleteasca,curaj pentru a trece cu
cu bine peste trauma suferita si orice decizie ai lua nu te lasa umilita si nu accepta jigniri de nici un fel de la el sau ea - chiar nu le meriti!

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

Draga Moira,

Din pacate stiu prin ce treci, doar ca eu am aflat ca ma insela in momentul in care am aflat ca sunt insarcinata! Groaznic am suferit, si sunt constienta ca mai sufar si acum, au trecut deja 7 ani si jumatate, si din cand in cand ma mai intreb daca…..
E foarte greu, foarte greu, dar iti spun din proprie experienta, nu ai sa mai ai aceeasi incredere in el, daca decizi sa mergeti mai departe impreuna. Si mai ales ai sa treci printr-un calvar, ai sa te intrebi intr-una daca are din nou o aventura, daca iti este fidel…
Stiu, poti trece mai departe, dar nu ai sa poti uita in veci. Se spune ca daca uiti poti ierta, deci odata ce nu ai uitat, foarte greu poti spune ca ai iertat. Eu nu am iertat, nici nu am uitat, dar am trecut cu vederea. Pot spune ca sprijinul meu a fost baietelul nostru, m-a ajutat foarte mult. Eu sunt plecata de acasa de atata timp si singura printre straini, fara prietene, caci eram la inceput si nu aveam atatea cunostinte, si sincer mi-era rusine sa spun la cineva ca sotul meu pe care-l iubeam mai mult decat viata insasi ma inselase.
El a plans, s-a rugat, mi-a jurat ca vrea sa fie cu mine si cu copilul, si l-am crezut….
Acum a trecut, ma uit in urma si zambesc amar. Pot spune ca acum sunt mai fericita, am un baiat mare, de 7 ani pe care-l iubesc ca pe ochii din cap si sunt insarcinata din nou. Tot cu el sunt, suntem mai bine, dar am luptat enorm de mult, am tras cu dintii cat am putut sa mearga relatia. Nu-mi pare rau. Asa a fost sa fie. Viata te pune la multe incercari.
Ai sa rezisti?

19+

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diablette spune:

pentru MissParker si alte doamne...
nu cred ca era cazul sa "desfiintati" ce am scris eu, a fost o parere, adresata Moirei.
in alta ordine de idei, eu mi-am scris parerea in cunostinta de cauza. Este extrem de dureros, dar asta e!
Si as vrea sa dau un sfat prietenesc tuturor doamnelor care ar baga mana in foc pentru sotii lor: NU O FACETI! Habar nu aveti ce e in mintea barbatilor. Si nu gandesc la fel ca voi. Femeile fac o tragedie din inselat (ma refer aici la o aventura de o noapte, doua, trei, nu la relatii extraconjugale cu tot tacamul, sentimente etc, unde deja se schimba situatia), barbatii nu, de multe ori uita pentru ca nici nu conteaza pentru ei. Nu mai fiti naive, va rog eu!
Nu pot sa uit, cand aveam sediul pe Bd. Aviatorilor, vedeam cate masini (si ce MASINI) opreau la "doamna de produs" care se tot invartea pe langa banci! Si ce "doamna", peste 40 de ani, stirba si murdara, la propriu.... Barbatii aia presupun ca aveau partenere de viata, care ar fi bagat mana in foc....
Sunt cruda si nu vreau sa supar pe nimeni, dar haideti sa nu mai dramatizam atat situatia. Noi ne victimizam singure si din pacate credem in dragoste in cea mai pura forma, in fluturasi si floricele. Majoritatea barbatilor nu! Cereti si parerea unui barbat vis a vis de situatia descrisa de Moira, dar o parere sincera (ar fi bine ca acel barbat sa nu fie sotul/iubitul).
Moria, fii puternica, umple-ti timpul cat poti de mult in perioada asta (mergi la sala si fa cat de multe exercitii poti), iesi cu prietenii (cu multi, sa nu ai timp de confidente si tanguieli), si o sa vezi iesirea. Eu iti tin pumnii

SEE no evil, HEAR no evil, SPEAK no evil... DO no evil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

quote:
Originally posted by Diablette
Si as vrea sa dau un sfat prietenesc tuturor doamnelor care ar baga mana in foc pentru sotii lor: NU O FACETI! Habar nu aveti ce e in mintea barbatilor. Si nu gandesc la fel ca voi. Femeile fac o tragedie din inselat (ma refer aici la o aventura de o noapte, doua, trei, nu la relatii extraconjugale cu tot tacamul, sentimente etc, unde deja se schimba situatia), barbatii nu, de multe ori uita pentru ca nici nu conteaza pentru ei. Nu mai fiti naive, va rog eu!
Nu pot sa uit, cand aveam sediul pe Bd. Aviatorilor, vedeam cate masini (si ce MASINI) opreau la "doamna de produs" care se tot invartea pe langa banci! Si ce "doamna", peste 40 de ani, stirba si murdara, la propriu.... Barbatii aia presupun ca aveau partenere de viata, care ar fi bagat mana in foc....
Sunt cruda si nu vreau sa supar pe nimeni, dar haideti sa nu mai dramatizam atat situatia. Noi ne victimizam singure si din pacate credem in dragoste in cea mai pura forma, in fluturasi si floricele. Majoritatea barbatilor nu! Cereti si parerea unui barbat vis a vis de situatia descrisa de Moira, dar o parere sincera (ar fi bine ca acel barbat sa nu fie sotul/iubitul).

Subscriu la ce a spus Diablette.
Barbatii gandesc altfel cand vine vorba despre aventuri, one night stand (sau 10). Barbatii, marea lor majoritate insela, diferenta este ca unele neveste afla, altele nu. La o firma unde am lucrat eram in relatii amicale cu un coleg care imi spunea TOT ce fac sefii de departamente (inclusiv el, barbat insurat a doua oara, cu o pustoaica de 8 ani), oameni respectabili, cu familii acasa, unul cu bebelus de 1 an si ceva, altul cu fata la liceu si tot asa. Barbatii astia mergeau impreuna la "distractii" (a se citi "la femei"). Iar in firma erau domni distinsi, jurai ca domnul director de vanzari n-ar face asta niciodata, are nevasta tanara, de ce i-ar trebui? Mi-as fi imaginat asta vreodata daca nu mi-ar fi spus un barbat? Niciodata. Fetelor, daca aveti ocazia sa legati o amicitie cu un barbat, trageti-l de limba, o sa aflati lucruri nebanuite, lucruri pentru care ati fi bagat mana in foc ca asa ceva nu se va intampla niciodata.

Elle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Moira, deci ai inteles: asa sunt ei, draga, ce e cu pretentiile astea absurde la tine, ca sotul tau sa nu umble si cu altele?

Asa sunt ei, au doua capete, le trebuie multi fluturasi in burtica pentru a se simti tineri si armasari, sunt "sclavii instinctelor" (ca doar abia am iesit din paleolitic, iar barbatul - cand vede un fund mai bombat si i se mai face si cu ochiul - gata, trebuie sa-si infiga 'sulita' peste tot ).

Asa sunt ei, draga, ce sa mai dramatizam atata, ei au creierul scurtcircuitat, iar noi trebe sa-i intelegem, sa-i mangaiem pe cap (care din ele oare?), sa continuam sa le coasem chilotii si sa le facem masaje la monturi, sa-i asteptam cu zambetul pe buze si ciorbita aburinda pe masa, cu ciocul mic si fara pretentii de reciprocitate, ca altfel abia asteapta pustoaicele sa ni-i rapeasca.

Acum serios, eu as simti nevoia sa ma spanzur sau sa-mi trag un glonte in cap daca as gandi asa. Si eu am fost inselata, dar inca nu am ajuns atat de acrita sau resemnata incat sa-mi pierd increderea in integritatea tuturor oamenilor. E trist de tot.

Moira, eu bag mana in foc pentru sotul meu, fiindca intre noi exista iubire autentica, neconditionata. Iti doresc din suflet sa poti gasi si tu un astfel de barbat. Si sa nu-ti pierzi speranta ca ei inca mai exista. Iar intre timp, nu accepta un rahat putrezit care ti se prezinta cu eticheta de cupa de argint, ok?

Felicia 10+

Poze cu noi si vacantele noastre

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Mie mi se pare exagerare sa spui "barbatii sunt diferit" ei gandesc altfel si alte generalizari de-astea.

Eu am multi colegi de servici, din aia cu masini scumpe, care pleaca seara repede acasa sa-i faca baita de seara copilului. Suntem in open space, stim fiecare cine cu cine e, ce manaca si ce-i face soacra. Nu cred ca e un grup atipic: pur si simplu nu-si inseala nevestele.

Iar petrecerile unde mergem cu totii, uneori plecam impreuna 4 zile doar colegi, nu degenereaza in orgii sau mai stiu eu ce! Radem, glumim, bem un pahar si vorbim de familii.

Nu stiu de ce dar prototipul de barbat care nu iarta nimic doar pt ca i se ofera, pe mine nu ma convinge.

Poate sunt eu idealista dar eu cred in barbatul care isi iubeste familia si e fidel, nu ca o obligatie sau conditie ci pt ca asa simte el. Si mie mi se pare ca asa sunt majoritatea barbatilor, nu exceptiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

ce m'am amuzat... daca nu e fatalau, accepta
sunt de acord ca nu trebuie sa bagi mana in foc pt nimeni (o spun din proprie experienta)
Sincera sa fiu, habar nu am ce as face daca l'as prinde cu fofarleaua... habar nu am! Dar tind sa cred ca nu as ierta... daca o data a calcat in picioare tot ce am avut, eu sunt convinsa ca o va mai face, chiar daca nu voi afla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diablette spune:

quote:
Originally posted by cristiama

Mie mi se pare exagerare sa spui "barbatii sunt diferit" ei gandesc altfel si alte generalizari de-astea.

Eu am multi colegi de servici, din aia cu masini scumpe, care pleaca seara repede acasa sa-i faca baita de seara copilului. Suntem in open space, stim fiecare cine cu cine e, ce manaca si ce-i face soacra. Nu cred ca e un grup atipic: pur si simplu nu-si inseala nevestele.

Iar petrecerile unde mergem cu totii, uneori plecam impreuna 4 zile doar colegi, nu degenereaza in orgii sau mai stiu eu ce! Radem, glumim, bem un pahar si vorbim de familii.

Nu stiu de ce dar prototipul de barbat care nu iarta nimic doar pt ca i se ofera, pe mine nu ma convinge.

Poate sunt eu idealista dar eu cred in barbatul care isi iubeste familia si e fidel, nu ca o obligatie sau conditie ci pt ca asa simte el. Si mie mi se pare ca asa sunt majoritatea barbatilor, nu exceptiile.

cristiama

Cel mai bun prieten al iubitului meu are doi copii, unul de vreo 10 ani si altul de 4 luni. In fiecare seara merge direct acasa sa-si ajute sotia cu bebelusul. E casatorit de la 18 ani, o iubeste foarte mult pe sotia lui (implicit pe copii), nu i-ar face sotiei niciun rau, va dati seama. De cel putin 2 ori pe saptamana, in pauza de masa merge la bordel (ma rog, se numeste salon de masaj erotic). face asta de ani de zile. Lucreaza in vanzari si are program flexibil, implicit pauza de masa mai lunga. De ce face asta? Pentru ca nu-l satisface fizic o singura femeie. Punct. Repet, isi adora sotia si copii, dar pentru el mersul la bordel nu are legatura cu iubirea.
Cristiama, chiar crezi ca ti-ar spune tie un coleg daca are o amanta sau se duce pe centura??? Hai sa fim seriosi.
Oricum, dragele mele, credeti ce vreti, voi va cunoasteti mult mai bine partenerii sau credeti ca ii cunoasteti... Importante sunt alte lucruri intr-o relatie, peste lipsa carora nu se poate trece.

SEE no evil, HEAR no evil, SPEAK no evil... DO no evil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madachan spune:

[quote]Initial creeata de Moira

Cred ca sunt a nu stiu cata persoana care trece printr-o astfel de experienta. E dureros pentru ca sufletul doare mai tare decat daca ai simti o suferinta fizica. Indoielile si lipsa de incredere iti fac viata de nesuportat, o constanta necunoscuta in care mergi pe bajbaite, fara a putea fi ghidat nici macar de cea mai mica speranta.

Eu abia am aflat de 48 de ore si nu mai sunt om. Niciodata nu am verificat posta electronica sau mesageria telefonului sotului, insa, avand telefoane identice, am deschis un mesaj care nu imi era destinat (evident). Era de la ea. Banuiam eu ceva, insa contactul cu realitatea a fost devastator. L-am confruntat in miezul noptii si a recunoscut. Insa minciunile au continuat si o data cu ele, s-au tot strans alte probe ale infidelitatii.

Acum el zice ca vrea sa ramana cu mine, ca a rupt-o cu ea, insa este cu ea toata ziua la servici iar lucrul asta este si mai greu pentru ca se vad zilnic. Ea nu vrea sa renunte la el, mi-a spus-o telefonic, plus alte rautati pe care nu are rost sa le evoc.

De atunci, traiesc parca inafara trupului meu. Parca ma uit la un film insa, din pacate, eu sunt protagonista. Il iubesc enorm si nu vreau sa ne despartim. In acelasi timp, durerea pe care mi-a provocat-o ma face reticenta. Minciunile pe care mi le-a indrugat timp de un an, ma fac neincrezatoare si tematoare. Si totusi il iubesc iar el zice ca ma iubeste. Pot sa il mai cred?

Ne-am casatorit din dragoste, doi tineri fara mare experienta in d-ale vietii si ale iubirii. Sentimentele au fost cele care ne-au

Mergi la inceput