Cand unul inseala, celalat poate ierta?
Raspunsuri - Pagina 2
Yannia spune:
quote:
Originally posted by Lonaquote:
Originally posted by Diablette
Moira, daca intr-adevar se schimba si te ajuta sa-l ierti, o poti face. Si la un moment dat chiar uiti. Iti aduci aminte doar cand va certati, cand iti da de banuit, cand se poarta urat...
In general, nu cred ca e o regula clara cum ca iubire = fidelitate.
Te poate iubi la nebunie si te inseala fizic, pentru ca e sclavul instinctelor. De multe ori gandeste cu alt cap . Si daca nu e un fatalau, cand i se ofera o "ocazie" pe tava, cum ar fi domnisoara in cauza, in cazul tau, nu o refuza.
Foarte interesant punctul asta de vedere: deci daca un barbat refuza o astfel de ocazie, e fatalau, nu?
Si ca sa raspund la subiect - nu, eu n-as ierta.
Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)
Lona, de acord cu tine!
17+
http://bd.lilypie.com/32Yup3.png
http://community.webshots.com/album/561174599GagMVk?vhost=community
Moira spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Imi sunt de mare ajutor intr-un astfel de moment.
Intre timp, situatia s-a transat iar la acest deznodamant, un rol important l-a avut "mama" soacra, cea pe care o consideram o prietena si o stimam. "Banul este ochiul dracului" iar posibilitatea unei cariere "pe tava" este si mai si, ii atrage pe multi. Asa ca, am pierdut. Nu am arme pentru a lupta cu asa ceva, inafara de dragostea pe care, culmea, inca i-o port. As vrea sa il urasc, sa nu ma mai pot uita la el, sa sterg orice urma de amintire pe care o aveam legata de el, insa nu se poate. Sufletul are nevoie de timp pentru a uita, pentru ca mintea uita mai usor.
Ideea este ca aseara mi-a spus niste lucruri care m-au ranit profund. Apoi, in urma unui zbucium sufletesc si a faptului ca am avut alaturi de mine o prietena draga, am decis ca merg inainte, sa las timpul sa ma vindece si sa sper ca viata imi va scoate in cale un barbat care sa ma iubeasca asa cum merit.
Decizia aceasta e grea iar aseara eram sigura de ea. Imi va fi greu sa ma mentin asa si de aceea voi avea nevoie de familie, de prieteni, dar si de prietenii virtuali de aici.
M
Moira spune:
Si la noi fidelitatea si dragostea erau fundamentul, insa, asemenea unui cutremur puternic, aceasta situatie le-a afectat, poate chiar le-a daramat.
M
quote:
Originally posted by larissa_79
Poate as ierta..desi acum imi zic ca nu. Insa cu siguranta nu as uita...si nimic nu ar mai fi la fel. Iubirea adevarata nu poate fi tradata. Asta e parerea mea si asa simt! Iubirea nu inseamna doar cuvinte ci un cumul de ceva E ca o constructie..in iubirea mea pentru sotul meu, sa nu ma insele e una din conditiile de baza ca noi sa existam. Eu cred ca iubirea e ca o constructie, se mai strica un geam, mai cade o caramida..nu-i bai cladirea ramane in picioare. Dar daca se duce ceva de la temelie ( unde la mine e si inselatul) s-a dus naibii tot...se darama. Acum depinde ce ai pus tu la temelie. Conteaza daca a insela e o caramida sau o temelie, in prioritatile tale rationale si mai important in cele afective! Si eu cred la fel..vinovat e doar el. Lui i-ai daruit iubirea. Ca ea sunt sute..nu o poti invinovati ca isi vede interesul. Ce relatie ai tu cu ea sa ii ceri ceva? Pe cand lui!! Uf..neplacut si durereos! Multa putere si ajutor de la Domnul!
Doamne ajuta sa iei decizia cea mai buna!
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
Moira spune:
Imch, multumesc. Pentru moment, nu vreau sa ma gandesc, desi gandurile vin singure si tare greu le alung. Cred ca, daca mi-ar arata ca eu sunt adevarata lui iubire, l-as ierta si as incerca sa il inteleg si sa accept.
Pana una alta, trebuie sa ma gandesc si la mine.
M
quote:
Originally posted by imch
Draga mea, sunt sigura ca treci prin iad acum. Acum ceva timp ma gandeam ca doua lucruri nu i-as putea ierta sotului meu: sa ma insele si sa fie betiv. Inselatul pentru mine tine de incredere. N-as putea trai intr-o lume in care tot timpul sa stau sa ma gandesc daca nu cumva este cu alta, n-as putea sa ma obisnuiesc sa fiu suspicioasa si totusi nu m-as putea abtine. Asta pentru ca eu la randul meu as fi incapabila sa-l insel. Acum cateva luni, intr-o delegatie, cineva a deschis o discutie gen "Poti iubi doi oameni in acelasi timp? Cu adevarat iubi, din tot sufletul". Discutand pe tema aceea mi-am dat seama (socant, nu?) ca daca anumite lucruri s-ar intampla, ar exista o sansa infima ca EU sa-l insel pe EL, desi te rog sa ma crezi, il iubesc enorm si viata fara el mi s-ar parea ..goala. Atunci am realizat ca daca exista fie si o sansa de 1 la o mie ca eu sa fac asa ceva, trebuie sa am capacitatea sa-l inteleg si sa-l iert si pe el daca ar face-o. Am inteles ca n-ar avea legatura cu mine si cu dragostea lui pentru mine, ca CEALALTA nu e mai sus sau mai jos decat mine. E doar ALTCEVA, ceva ce lui i-a fost necesar intr-un moment al vietii. Cateodata exista in viata si drumuri laterale.. Nu sunt mai aproape de a fi inselata sau de a-mi insela sotul. Am invatat insa sa nu fiu categorica si sa spun "We'll cross that bridge when we come to it" (if we come to it)
Deci uite cum vad eu lucrurile: nu te chinui sa ierti. N-ai sa poti. Gandeste-te daca poti intelege si accepta, daca poti merge mai departe cu asta. Daca raspunsul e da, iti urez succes. Daca e nu, imi pare rau, dar nu mai aveti nici o sansa. Indiferent insa de rezultat, trebuie sa discuti cat mai deschis si mai sincer cu sotul tau, chiar daca doare. Siincearca sa nu auzi numai ce vrei sa auzi.
Indiferent de ce va fi iti tin pumnii (la naiba, doar m-am inregistrat pe site ca sa-ti dau raspunsul asta, nu?)
PS. In privinta bautului excesiv inca nu m-am razgandit.
imch
Lona spune:
quote:
Originally posted by Moira
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Imi sunt de mare ajutor intr-un astfel de moment.
Intre timp, situatia s-a transat iar la acest deznodamant, un rol important l-a avut "mama" soacra, cea pe care o consideram o prietena si o stimam. "Banul este ochiul dracului" iar posibilitatea unei cariere "pe tava" este si mai si, ii atrage pe multi. Asa ca, am pierdut.
Cred ca n-ai pierdut, ci ai castigat.
Linistea, respectul de sine, increderea in tine.
Sanatate, curaj si inainte!!
Bluel spune:
Moira , desi n-am trecut prin asa ceva, ma gandesc ca nu se stie niciodata ce iti ofera viata si spun intotdeauna "never say never". Nu o sa stau cu ochii in patru, nu o sa-l urmaresc, dar nici nu ma culc pe o ureche iar daca se va intampla vreodata, nu stiu ce voi face, dar STIU ca nu voi sta sa despic firul in patru, voi lua situatia ca atare, voi fi directa si il voi intreba: La bal sau la spital? Ce n-am inteles eu este daca sotul tau VREA sa fie iertat...ca daca-l atrag mai mult banii si o cariera pe tava decat dragostea ta, ce pot sa zic? La spital cu el
Iti doresc multa putere de intelegere, sa fii calma, sa judeci situatia la rece, sa descoperi ce vrei tu cu adevarat si sa actionezi in consecinta....stiu ca e greu, noi vom fi alaturi de tine!
MissParker spune:
quote:
Originally posted by Diablette
Moira, daca intr-adevar se schimba si te ajuta sa-l ierti, o poti face. Si la un moment dat chiar uiti. Iti aduci aminte doar cand va certati, cand iti da de banuit, cand se poarta urat...
In general, nu cred ca e o regula clara cum ca iubire = fidelitate.
Zau? Dar care e regula? Iubire = inselaciune?
quote:
Te poate iubi la nebunie si te inseala fizic, pentru ca e sclavul instinctelor. De multe ori gandeste cu alt cap .
Wow, asta da iubire la nebunie
quote:
Si daca nu e un fatalau, cand i se ofera o "ocazie" pe tava, cum ar fi domnisoara in cauza, in cazul tau, nu o refuza. Dar asta nu inseamna ca o cauta el... nu stiu, e foarte complicat si tine mult si de firea fiecaruia, fie barbat sau femeie. Oricum, iti trebuie ceva timp sa iti revii, sa judeci la rece. Ideal ar fi sa rupa orice legatura cu ea si tu sa incerci sa stai de vorba cu dra in cauza, CALMAAAAA si sa vezi ce vrea de fapt.
audiatur et altera pars
Doamne, ce fericita sunt ca sunt casatorita cu un "fatalau" in optica ta.
Felicia 10+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
Cristina_C spune:
quote:
Initial creeata de Moira
Ea nu vrea sa renunte la el, mi-a spus-o telefonic, plus alte rautati pe care nu are rost sa le evoc.
Ce tupeu! Te-a sunat ea?
Draga Moira,
Eu as incheia capitolul aici, sincer. Divort si gata, bine ca nu sunt copii la mijloc, atunci mi-ar fi mai greu gandindu-ma ca ii despart de tatal lor dar, chiar si asa as face-o, simt ca n-as putea sta cu un barbat care-a fost in stare sa ma insele (e vorba si de orgoliul meu). Chiar daca l-as ierta, n-as mai avea incredere in el. Nimic n-ar mai fi ca inainte. Meriti o a doua sansa, meriti sa te mai indragostesti o data. Te doare sufletul, cred, dar incet, incet, o sa-ti treaca. Gandeste-te ca sunt femei care-si pierd sotul/iubitul in urma unui accident sau a unei boli...si unele tot merg mai departe. Fii optimista, n-a fost sa fie el, va fi altul, cu siguranta!
A_Iulia spune:
Moira, lucrurile nu se opresc aici. Si urmeaza o perioada a naibii de grea. Eu iti urez sa fii tare!
Adina + Olivia Q1.04
MissParker spune:
Moira, eu am trecut prin asta cu fostul meu sot si stiu cum e.
Capul sus, nu-ti pierde speranta, nu va dura o eternitate starea asta! Totusi, nu reprima nimic si nu fugi de durere, las-o sa te patrunda, ca sa simti adevarul si sa nu te ascunzi dupa iluzii care mai tarziu iti vor face si mai mult rau.
Eu am iertat prima oara si dupa cativa ani figura s-a repetat. Deh, nu i-am dat baiatului sansa sa-si asume raspunderea pentru propriile fapte si sa suporte consecintele, deci "lectia" invatata de el a fost "Aha, lasa ca imi merge...". Si nici dupa aceea (cu urmatoarea) nu a inteles nimic.
Imi pare rau ca nu-ti pot servi platitudini si clisee optimiste, dar din proprie experienta iti spun ca e mai bine sa incasezi o lovitura din care sa te trezesti, pentru ca sa poti lua masuri si sa nu ramai intr-un compromis jalnic, care in timp te va costa si mai mult.
Multa putere, tarie de caracter si curaj iti doresc! Durerea de acum se va vindeca. Un compromis iti va otravi toata viata.